Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да сменя динамичен IP адреса

Препоръчан отговор

Здравейте искам да попитам имали някакъв начин да си сменя ip адреса тъй като ми го взеха и сега чрез stresser пограми ми го спират през 5 мин. Четох че трябвало да се изключи рутера и щяло да се смени но досега не ми се сменяло никога можеби трябва по дълго време да стои изключен или пък трябва да звънна на доставчика на интернета ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вадиш рутера от тока поне за три минути и го включваш пак. Имапш и вариант просто да му върнеш заводските настройки но това не винаги работи.
Може и просто да се обадиш на поддръжката на доставчика и те да го направят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Kikoprobg написа:

Здравейте искам да попитам имали някакъв начин да си сменя ip адреса тъй като ми го взеха и сега чрез stresser пограми ми го спират през 5 мин. Четох че трябвало да се изключи рутера и щяло да се смени но досега не ми се сменяло никога можеби трябва по дълго време да стои изключен или пък трябва да звънна на доставчика на интернета ? 

1. Сигурен ли си, че си с динамичен ИП адрес, а не си със статичен

2. Ако операторът няма голям пул от свободни ИП адреси, дори и да си с динамичен все тая. Докато не падне някаква друга услуга на друг абонат на теб няма да ти се смени динамичният адрес.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Емил Костов написа:

1. Сигурен ли си, че си с динамичен ИП адрес, а не си със статичен

2. Ако операторът няма голям пул от свободни ИП адреси, дори и да си с динамичен все тая. Докато не падне някаква друга услуга на друг абонат на теб няма да ти се смени динамичният адрес.

в  TP-LINK пише че е динамичен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Kikoprobg написа:

в  TP-LINK пише че е динамичен

На кой интернет доставчик си. Конфигурацията в рутера не винаги е точна.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да почнем от някъде.

Кой IP искаш да смениш = на този на рутера или на твоя компютър?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да почнем от някъде.

Кой IP искаш да смениш = на този на рутера или на твоя компютър?

не мога да ти кажа точно защото не разберам искам да сменя ip то  с което се логвам  в сайтовете  би трябвало да е WAN   

би трябвало да е ip на компютъра

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Kikoprobg написа:

не мога да ти кажа точно защото не разберам искам да сменя ip то  с което се логвам  в сайтовете  би трябвало да е WAN   

"WAN" IP ти се дава от Доставчика. 

"LAN" IP се конфигурира в рутера. 

За да ти е един и същ IP на "WAN", то трябва доставчика да осигурява тази възможност. В тоя случай получаваш обществен статичен IP. 

От тук на сетне може и да не отговаряш:

С какво IP си се логвал до момента, какво ти е IP в момента и на какво IP искаш да стане?! Дай и ОС ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, Kikoprobg написа:

да си сменя ip адреса тъй като ми го взеха

Публичния IP адрес може да ти смени само доставчика - при определени условия. Но в твоя случай, това едва ли ще помогне. Това, че те атакуват си е твой проблем/грешка. Говори с доставчика

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

"WAN" IP ти се дава от Доставчика. 

"LAN" IP се конфигурира в рутера. 

За да ти е един и същ IP на "WAN", то трябва доставчика да осигурява тази възможност. В тоя случай получаваш обществен статичен IP. 

От тук на сетне може и да не отговаряш:

С какво IP си се логвал до момента, какво ти е IP в момента и на какво IP искаш да стане?! Дай и ОС ... 

Така като гледам услугите е с динамичен ИП адрес, но явно доставчикът не разполага с много свободни мрежи. Поради тази причина при тестарт устройството си взема същия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, Kikoprobg написа:

Опитай да ако закачиш друг рутер (с друг MAC адрес), дали публичното IP ще се промени. Стига ISP да няма някакъв тип контрол по MAC. Но ако става дума за DDoS атаки, те би трябвало да видят подозрителния трафик. Но ако, както казва Емо, пула им е  къс може и да те отсвирят

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Така като гледам услугите е с динамичен ИП адрес

На мен лично ми се струва, че на доставчика му, не му е наред DNS сървъра. (Слабо вероятно....) 

Това от личен опит ... навремето ... през "БТК" става, през "МТел" не става вид достъп до даден сайт. ;) 

Може би въпроса му е как да ползва прокси? ... 

Определено хвърлям боб, но ... не знам ... :) 

п.п. Принципно след N на брой вкл и изкл. би следвало да му даде същия IP, стига някой друг да не го е заел .... 

Към автора: За "WAN" IP конфигурацията се свържете с доставчика. 

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

На мен лично ми се струва, че на доставчика му, не му е наред DNS сървъра. (Слабо вероятно....) 

Това от личен опит ... навремето ... през "БТК" става, през "МТел" не става вид достъп до даден сайт. ;) 

Може би въпроса му е как да ползва прокси? ... 

Определено хвърлям боб, но ... не знам ... :) 

п.п. Принципно след N на брой вкл и изкл. би следвало да му даде същия IP, стига някой друг да не го е заел .... 

Към автора: За "WAN" IP конфигурацията се свържете с доставчика. 

Успех!

Не е от DNS. Аз съм на А1 и съм с динамичен ИП адрес. При рестарт си стои същия. Ако в месеца реши да се смени е божа работа. Но нека постващият да даде повече инфо. Така само гадаем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всяко DHCP има време на помнене, ако са дадени 2 часа - един рестарт нищо няма да направи.

А ако са 24 часа?

Ако искаш да го играеш този филм - гасиш рутера когато лягаш да спиш и го пускаш сутринта - ако адреса ти е същия > званиш на достачика си.

Грешен цитат!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Всяко DHCP има време на помнене, ако са дадени 2 часа - един рестарт нищо няма да направи.

А ако са 24 часа?

Ако искаш да го играеш този филм - гасиш рутера когато лягаш да спиш и го пускаш сутринта - ако адреса ти е същия > званиш на достачика си.

DNS?

Бе той проблема е друг май, ама .....айде.... Ако DNS имат някакво значение, просто се набиват ръчно гугълските (примерно), но......

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, NewRedDragon написа:

набиват ръчно гугълските

Хм ... по спомен за един мексикански сайт и това не помогна ... 

преди 22 минути, plamen_petrov_80 написа:

DNS?

Прав си за DHCP, но не е ясно към кой сайт "отива" ... ;) Знаеш ли как е конфигуриран DNS на доставчика му?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Kikoprobg написа:

ми го взеха

Никой нищо не ти е взел. И много неща не са ти ясни. Ако някой ти го е разбрал и те флуди до спиране на твоя нет е отделен въпрос. Не се навирай между шамарите.

Преди време едно хлапе в мое село пак така се напъваше до спиране на интернета в цялото ми село. Веднъж му го смениха, глупакът пак се набута и трябваше да си търси нов доставчик. Оттогава резнаха всякакви подобни "сървърчета: за CS и подобни и няма проблеми. Който иска да си плаща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Филипов написа:

Никой нищо не ти е взел. И много неща не са ти ясни. Ако някой ти го е разбрал и те флуди до спиране на твоя нет е отделен въпрос. Не се навирай между шамарите.

Преди време едно хлапе в мое село пак така се напъваше до спиране на интернета в цялото ми село. Веднъж му го смениха, глупакът пак се набута и трябваше да си търси нов доставчик. Оттогава резнаха всякакви подобни "сървърчета: за CS и подобни и няма проблеми. Който иска да си плаща.

На мен един  ми изпрати един домейн линк на grabify и аз тогава нз кво е тва и така го взе аз го знам мангала налепих му шамарите но просто неща се занимавам повече тъйкато тяхните искаха да повдигат дело за някваси телесна  повреда  и за тва ся търся как да сменя ip то

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Толкова приказки, а ... нищо!
Основни понятия - при „статичен IP“ гарантирано си стои само този, при динамичен - може този, а може и друг.

Към питащия - Я пробвай нет-достъп през ... другаде! друга мрежа.
Ко ста'а бро?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, Kikoprobg написа:

На мен един  ми изпрати един домейн линк на grabify и аз тогава нз кво е тва и така го взе аз го знам мангала налепих му шамарите но просто неща се занимавам повече тъйкато тяхните искаха да повдигат дело за някваси телесна  повреда  и за тва ся търся как да сменя ip то

Обръщаш се към доставчика ти. Само той може да ти смени ип адреса.

Иначе има сайтове от типа на no-ip.org за пренасочване на динамични адреси, но в случая няма да ти върши работа, тъй като ризолва ще води пак до твоето същинско ип.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, techmaniac написа:

Обръщаш се към доставчика ти. Само той може да ти смени ип адреса. (1)

Иначе има сайтове от типа на no-ip.org за пренасочване на динамични адреси, но в случая няма да ти върши работа, тъй като ризолва ще води пак до твоето същинско ип.

1. Верно ли?
  2. Какво е „същинско IP“?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, techmaniac написа:

Обръщаш се към доставчика ти. Само той може да ти смени ип адреса.

Хм. При моя доставчик при добро желание от моя страна, може да си сменя IP  адреса. Е, верно, служебен ще е, но все тая, не е като автомобилните номера.  Явно доставчика ти е от ерата на Фред Флигстон. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...