Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 2 минути, buldak написа:

аз ги почвам след малко beer

Аз ще отложа за утре вечер. Трябва през деня да ида до сервиза да видя какви са ги вършили колегите, че мен ме няма от 18.04 и кой знае какви бакии ще трябва да оправям пък не мога да отида махмурлия.

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 5 минути, lebel написа:

Пуу, дeба...

Сутринта те беше страх. Да не би на обяд да си отворил барчето и за т'ва да ти е дошъл power-а D

преди 4 часа, lebel написа:

Ко съм сигурен, че Николай Граматик не кръжи тъдява, бих написал "дeба", ма така на сляпо не смея...

Ше ме извините (или пък не) за простотията

преди 53 минути, ivottoshev написа:

Сутринта те беше страх. Да не би на обяд да си отворил барчето и за т'ва да ти е дошъл power-а D

Не съм. Просто... възмущението надделя над страха...

горките доматки вчера дето ги сяхме ( и пиперки

дано да не е валяло на село

преди 1 минута, lebel написа:

Днес мернах некви домати, които розовееха и мязаха на шар пей. Оказаха се мноо вкусни.

Да, вкусни са, ама де оказаха някакъв хибрид.... Още иналата година ги засякох, но рсзсад от семето не стана...

днес не можах да се напия...алкохола не стигна

утре не смятам да повтарям тази грешка, още предиобяд!

преди 1 час, buldak написа:

горките доматки вчера дето ги сяхме ( и пиперки

дано да не е валяло на село

Дано, че цената на разсада е дебела. Пипер - 0,40 €, домати - 0,80-1,00 € за едно коренче. Това на пазара. От познати взимаме на 0,07 € и 0,40 € за коренче, съответно за пипер и за домати.

преди 36 минути, Teemo v. X написа:

Направо я причаква/следва до някой магазин, реди се след нея и плаща сметката.

Ще ме извините (или пък не) за следващата простотия, но... не моа се запра... като онова берберче от приказката за цар Траян с магарешките ухи... само дето не ми се копа и ше ползвам тая тема за виртуална яма. Па к'во ше избуи от нея, ше видим...

Та тва на Тиймо ме сети за годините в датата и за някои от отговорите на въпросите от сорта "как се сваля мацка?", които тогава ме разсмиваха. Колкото и да е странно, сега също. В смисъл... няма еволюция. Нали знаете (а може би не)... има неква граница на тъпотата, след която преминалите я неща (и същества) могат само да те разсмеят.

Та2, един от отговорите на горния въпрос, радващ се на завидна популярност, беше "с тухла... причакваш я и ... и после... докато е топла". Знам, знам...

На малко по-слаба популярност се радваше отговорът на въпроса "какво да подаря за рождения ден на..." (попълнете троеточието) - "чехли и белезници с пухчета". Не е смешно ли? Ок, ще споделя тогава още нещо, ама то не е толко смешно.

Та любимата ми тема беше - "какво да кажа на първа среща?"... и ако горните... такова, не бяха в моето амплоа, то тая тема... еехх, тая тема...

А любим юзер (ама му забравих ника) - един дето в тоя годишен времеви отрязък обикновено се интересуваше кого трее да задуши на Задушница.

А най-странното е, че това време (преди разцвета на социалните мрежи) ми липсва. Липсва ми виртуалната му атмосфера и лудост... сякаш няма да има утре. За което не е късно.

преди 13 минути, The Lone Star написа:

Дано, че цената на разсада е дебела. Пипер - 0,40 €, домати - 0,80-1,00 € за едно коренче. Това на пазара. От познати взимаме на 0,07 € и 0,40 € за коренче, съответно за пипер и за домати.

Купувам 30000 коренчета (домати). Плащам ВЕДНАГА! Може и с посредник.

преди 8 минути, Колев 74 написа:

Ти колко декара ще сееш, бе )

Да не си направил консервна фабрика?

преди 1 час, Колев 74 написа:

Е, чак толкова няма. Имало е 200-300 коренчета и са заминали по махалата. Ние насадихме около 30, че градинката ни е много малка.

след дви седмици черешобер, после малинобер после ягодобер

таковало си мечката no-no

Здравейте отново. Искам да си регистриран кучето онлайн, но не ми дава тази опция тук в БГ. До сега винаги съм й плащала онлайн данъка в чужбина, но тук не мога да я регистриран онлайн. Трябва ли да се разкарвам до общината?

преди 16 минути, pepel_ot_roza написа:

Здравейте отново. Искам да си регистриран кучето онлайн, но не ми дава тази опция тук в БГ. До сега винаги съм й плащала онлайн данъка в чужбина, но тук не мога да я регистриран онлайн. Трябва ли да се разкарвам до общината?

Всъшност, не до Общината, а до районното кметство. Със всички документи, според МЕСТНИТЕ наредби

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Всъшност, не до Общината, а до районното кметство. Със всички документи, според МЕСТНИТЕ наредби

Значи ще се ходи до там. Просто няма онлайн опция. Благодаря..

В общината!

Ще ти го кажа направо и ясно, без излишни обиколки — в България регистрацията на куче се прави **на две места**, в зависимост от това дали говорим за *задължителната общинска регистрация* или за *родословна/киноложка регистрация*.

---

# 🐶 **1) Задължителна регистрация на куче (по закон)**
Това е регистрацията, която всеки собственик е длъжен да направи.

### **Къде?**
📍 **В общината по постоянен адрес**
(в отдел „Екология“, „Местни данъци и такси“ или „Контрол на домашни любимци“ – зависи от общината)

### **Какво ти трябва?**
- Паспорт на кучето
- Поставен микрочип
- Ваксинации (особено бяс)
- Документ от ветеринаря за чипирането

### **Какво получаваш?**
- Регистрационен номер
- Годишна такса (различна по общини; кастрираните често са освободени)

---

# 🐕 **2) Регистрация в Българската републиканска федерация по кинология (БРФК)**
Това е *по желание*, само ако кучето е породисто и искаш родословие, участие в изложби, развъждане и т.н.

### **Къде?**
📍 В местния клуб към БРФК (има клубове за породи и регионални клубове)

### **Какво ти трябва?**
- Родословие (ако има)
- Документи от развъдника
- Паспорт
- Чип

---

# 🐾 **3) Регистрация при ветеринар (не е „регистрация“, но е задължително)**
Всеки ветеринарен лекар вписва кучето в **Интегрираната информационна система на БАБХ**.
Това става автоматично при поставяне на чип.

---

# 📌 **Най‑кратко казано**
- **Задължително:** общината + ветеринарната система на БАБХ
- **По желание:** БРФК (ако е породисто)

Урсула отиде в Индия и вече в Кауфланд само зеленчуци и плодове от Индия.

Ето грозде от Индия.

directupload.eu - lade deine Bilder online hoch
No image preview

Schau dir mal das Bild an!

Screenshot_20260528-194248.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.