Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Втора ръка компютър ще му е по изгодно от това да прави това дъно. Ако е за флашване на Биос около 20 - 30 кинта, ако е за кондензатори в коша.

Като съм далеч да се вманиачавам и да препоръчвам - говорех за ново. Силно съм против втора ръка... Каквото и да е.

Пример от вчера - един гледа перални в олх за по 370 - 400 лева. В Технополис чистак за 461 с пет години гаранция...

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

току-що, Teemo v. X написа:

Като съм далеч да се вманиачавам и да препоръчвам - говорех за ново. Силно съм против втора ръка... Каквото и да е.

Пример от вчера - един гледа перални в олх за по 370 - 400 лева. В Технополис чистак за 461 с пет години гаранция...

Нов е винаги по добрият избор ,но не всеки има тази възможност да си позволи и втора ръка от фирма с гаранция не изглежда лоша идея

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Нов е винаги по добрият избор ,но не всеки има тази възможност да си позволи и втора ръка от фирма с гаранция не изглежда лоша идея

Проверявал ли си цените ? Аз не съм но последно като гледах - същите като за нов. Освен ако не е някой 6500. На около 350 евра...

преди 1 минута, Teemo v. X написа:

Проверявал ли си цените ? Аз не съм но последно като гледах - същите като за нов. Освен ако не е някой 6500. На около 350 евра...

Има на добри цени в Ардес , 150€ за Intel Core i5-7600 като може да си ползва неговото видео.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Има на добри цени в Ардес , 150€ за Intel Core i5-7600 като може да си ползва неговото видео.

4500 е на 69 евра - нов. 55 е на 71, 5700 въпреки че не е препоръчителен за игри - 120, 5600 най - доброто от не 3DX - 125. Колко още покрай него ? 300 - 350 евра. Спирам...

преди 2 минути, Teemo v. X написа:

4500 е на 69 евра - нов. 55 е на 71, 5700 въпреки че не е препоръчителен за игри - 120, 5600 най - доброто от не 3DX - 125. Колко още покрай него ? 300 - 350 евра. Спирам...

Няма нищо допълнително да инвестира ,има си видео карта която ще ползва ,има хард диск който също може да ползва ,ако занесе компютърът си в сервиз накрая сметката може да не му хареса ,ако го прави някой негов приятел ОК ще почерпи ,но пак всичко зависи какво му е на дъното ,доста старо е.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Няма нищо допълнително да инвестира ,има си видео карта която ще ползва ,има хард диск който също може да ползва ,ако занесе компютърът си в сервиз накрая сметката може да не му хареса ,ако го прави някой негов приятел ОК ще почерпи ,но пак всичко зависи какво му е на дъното ,доста старо е.

И аз имах това предвид - само дъно и процесор.

Чакай - той е на DDR3. Ще трябва и памет... Евентуално да смени и охлаждането.

хахаха Джос ли викаше - като видите по - голям бюджет и се размечтавате.

Убавиня!

Иначе

Имаме една певица -
цялата е глас и цица,
в село си живей.
Вечер, както се полага
пее соло в хоремага
като на "Орфей".

Ала даже на "Орфея"
няма друга като нея -
Пепа се зове.
Иначе и викат Пепи,
наша Пепа си е лепа,
няма две и две.

Припев:
Не, не давам лепа Пепа,
ни за Брена, ни з'Йелена. Не! Абсурд!
Може двете да са лепи
ала по е лепа Пепи
и Шакира... тъй че гепи...

Дай Дай...

На На

преди 10 минути, Teemo v. X написа:

И аз имах това предвид - само дъно и процесор.

Чакай - той е на DDR3. Ще трябва и памет... Евентуално да смени и охлаждането.

хахаха Джос ли викаше - като видите по - голям бюджет и се размечтавате.

Дъно ,процесор ,рам 8гб ,кутия ,хард диск, захранване в ардес за 150€ слага си неговата видео карта и няма инвестиране на повече пари.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Дъно ,процесор ,рам 8гб ,кутия ,хард диск, захранване в ардес за 150€ слага си неговата видео карта и няма инвестиране на повече пари.

И какво се оказа сега? Специалистът Teemo смени версията за буутлоадер и ще се купува ново дъно.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

8 ГБ е малко, вече от 16 ГБ се гледа.

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

И какво се оказа сега? Специалистът Teemo смени версията за буутлоадер и ще се купува ново дъно.

Сам @buldak ще реши ,ние тук просто нахвърляме идей. Иначе Теемо е също прав ,на мен се е случвало да забива на логото от счупен бутлоудер или скапал се хард диск ,също и когато ми изгоря записвачката заби. Някога Nec на IDE записвачка -ех спомени.

преди 19 минути, АСПЕКТ написа:

Има опции за повече рам преди поръчка )

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Много си глупув да те е в м и максуданско ол

преди 18 минути, AAUUXX написа:

И къде отива ? От четвърто на седмо поколение? От 2017 година... Което не е ясно DDR4 или DDR3 e.

Ако чете - да си купува каквото иска. Като иска да си намери едно същото дъно. Но 2026 година 500 евра не мисля че са много. Така го виждам аз... Всъщност - винаги така съм го виждал.

току-що, Teemo v. X написа:

И къде отива ? От четвърто на седмо поколение? От 2017 година... Което не е ясно DDR4 или DDR3 e.

Ако чете - да си купува каквото иска. Като иска да си намери едно същото дъно. Но 2026 година 500 евра не мисля че са много. Така го виждам аз... Всъщност - винаги така съм го виждал.

DDR4

Ето линк ,че става малко развален телефон .

Dell OptiPlex 7050 SFF - реновиран продукт - 80132025 801...

Поръчай сега Dell OptiPlex 7050 SFF - реновиран продукт - 80132025 [80132025] на цена 150.00€ от Ardes.bg. Получи го с безплатна доставка или ни посети в ➜ София ➜Варна ➜ Перник ➜ Велико Търново. При

преди 5 минути, AAUUXX написа:

DDR4

Поръчай сега Dell OptiPlex 7050 SFF - реновиран продукт - 80132025 [80132025] на цена 150.00€ от Ardes.bg. Получи го с безплатна доставка или ни посети в ➜ София ➜Варна ➜ Перник ➜ Велико Търново. При

Разваления телефон е ясен, от създаването на темата...

Какво да прави с това ? Да играе? Ако не ме лъже паметта - 6700 беше в пъти по - добър. Ако е толкова до кинти - умно момче е. Да направи сметка - съвременен за три пъти повече на 150 евра което е смешно, или 150 за бангия на 10+ години.

преди 14 минути, AAUUXX написа:

DDR4

Тези ги знам, стабилни са. Хубава серия.

преди 16 минути, AAUUXX написа:

DDR4

HP ProDesk също са добра серия. Примерно G6 с 10 поколение Интел.

hp-prodesk-600-g6-mini-pc-i5-10500t-16dd

преди 3 минути, Teemo v. X написа:

Разваления телефон е ясен, от създаването на темата...

Какво да прави с това ? Да играе? Ако не ме лъже паметта - 6700 беше в пъти по - добър. Ако е толкова до кинти - умно момче е. Да направи сметка - съвременен за три пъти повече на 150 евра което е смешно, или 150 за бангия на 10+ години.

Може да играе зависи каква видео карта има ,но щом е играл досега няма проблем да продължи и с този процесор да го прави.

Той ще си реши кое е по изгодно за него ,ние можем само с идей да помогнем от тук.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Може да играе зависи каква видео карта има ,но щом е играл досега няма проблем да продължи и с този процесор да го прави.

Той ще си реши кое е по изгодно за него ,ние можем само с идей да помогнем от тук.

Да де - ти даваш една, ми дава друга... Да не е прозвучало като заяждане? Сори, ако е така. За жалост не се включва никой друг... А има доста про в сферата. Освен мустакатия птеродактил

преди 2 минути, Teemo v. X написа:

Да де - ти даваш една, ми дава друга... Да не е прозвучало като заяждане? Сори, ако е така. За жалост не се включва никой друг... А има доста про в сферата. Освен мустакатия птеродактил

Твоето мнение си го слагам на гъз.о. Много като тебе има, ако си мислиш, че си уникален. Единствен. Камъни много, диаменти малко.

преди 5 минути, Teemo v. X написа:

Всичко във форума е по желание ,който иска дава идей.

@buldak Като за начало преди да си решил да правиш каквото и да е напиши и със кой процесор си да видим коя версия на биос иска.

И ако може да се справиш сам префлашваш биос ако ли не хващаш някой познат или приятел да го направи или отиваш на сервиз и ти го префлашват. Ако и след префлашване на биоса започне да прави същите номера тогава се търси проблема в дъното или се насочваш към друго дъно ново или втора рака.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Твоето мнение си го слагам на гъз.о. Много като тебе има, ако си мислиш, че си уникален. Единствен.

И кой говори с теб ?

Ти гъзото си го слагал на какви ли не работи (пакистански) , та на мойто мнение.

преди 14 минути, Teemo v. X написа:

И кой говори с теб ?

Ти гъзото си го слагал на какви ли не работи (пакистански) , та на мойто мнение.

Ти постоянно ме споменаваш. Всяко твое изречение, включва следните думи Максуда, мустакат, Ман. Густа, кенеф, ма. нгал.

И ме напсува.

преди 16 минути, vlado1985 написа:

@buldak Като за начало преди да си решил да правиш каквото и да е напиши и със кой процесор си да видим коя версия на биос иска.

И ако може да се справиш сам префлашваш биос ако ли не хващаш някой познат или приятел да го направи или отиваш на сервиз и ти го префлашват. Ако и след префлашване на биоса започне да прави същите номера тогава се търси проблема в дъното или се насочваш към друго дъно ново или втора рака.

Префлашване няма да може да направи ,няма програматор нито умения да свали Биос чиповете.

преди 17 минути, Teemo v. X написа:

И кой говори с теб ?

Е, щом си бил свидетел на моето слагане на г/зото. Бил си свидетел и си участвал, значи трябва да е истина.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.