Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 29 минути, Teemo v. X написа:

На DDR3 е. На повече от десет години. И морално и физически е умряло...

Ако имаш видео - 500 евра AM4, като има все още отлични геймърски варианти и 1000 за AM5.

Не съм гледал скоро Интел но, са по - скъпи.

Втора ръка компютър ще му е по изгодно от това да прави това дъно. Ако е за флашване на Биос около 20 - 30 кинта, ако е за кондензатори в коша.

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Втора ръка компютър ще му е по изгодно от това да прави това дъно. Ако е за флашване на Биос около 20 - 30 кинта, ако е за кондензатори в коша.

Като съм далеч да се вманиачавам и да препоръчвам - говорех за ново. Силно съм против втора ръка... Каквото и да е.

Пример от вчера - един гледа перални в олх за по 370 - 400 лева. В Технополис чистак за 461 с пет години гаранция...

току-що, Teemo v. X написа:

Като съм далеч да се вманиачавам и да препоръчвам - говорех за ново. Силно съм против втора ръка... Каквото и да е.

Пример от вчера - един гледа перални в олх за по 370 - 400 лева. В Технополис чистак за 461 с пет години гаранция...

Нов е винаги по добрият избор ,но не всеки има тази възможност да си позволи и втора ръка от фирма с гаранция не изглежда лоша идея

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Нов е винаги по добрият избор ,но не всеки има тази възможност да си позволи и втора ръка от фирма с гаранция не изглежда лоша идея

Проверявал ли си цените ? Аз не съм но последно като гледах - същите като за нов. Освен ако не е някой 6500. На около 350 евра...

преди 1 минута, Teemo v. X написа:

Проверявал ли си цените ? Аз не съм но последно като гледах - същите като за нов. Освен ако не е някой 6500. На около 350 евра...

Има на добри цени в Ардес , 150€ за Intel Core i5-7600 като може да си ползва неговото видео.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Има на добри цени в Ардес , 150€ за Intel Core i5-7600 като може да си ползва неговото видео.

4500 е на 69 евра - нов. 55 е на 71, 5700 въпреки че не е препоръчителен за игри - 120, 5600 най - доброто от не 3DX - 125. Колко още покрай него ? 300 - 350 евра. Спирам...

преди 2 минути, Teemo v. X написа:

4500 е на 69 евра - нов. 55 е на 71, 5700 въпреки че не е препоръчителен за игри - 120, 5600 най - доброто от не 3DX - 125. Колко още покрай него ? 300 - 350 евра. Спирам...

Няма нищо допълнително да инвестира ,има си видео карта която ще ползва ,има хард диск който също може да ползва ,ако занесе компютърът си в сервиз накрая сметката може да не му хареса ,ако го прави някой негов приятел ОК ще почерпи ,но пак всичко зависи какво му е на дъното ,доста старо е.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Няма нищо допълнително да инвестира ,има си видео карта която ще ползва ,има хард диск който също може да ползва ,ако занесе компютърът си в сервиз накрая сметката може да не му хареса ,ако го прави някой негов приятел ОК ще почерпи ,но пак всичко зависи какво му е на дъното ,доста старо е.

И аз имах това предвид - само дъно и процесор.

Чакай - той е на DDR3. Ще трябва и памет... Евентуално да смени и охлаждането.

хахаха Джос ли викаше - като видите по - голям бюджет и се размечтавате.

Убавиня!

Иначе

Имаме една певица -
цялата е глас и цица,
в село си живей.
Вечер, както се полага
пее соло в хоремага
като на "Орфей".

Ала даже на "Орфея"
няма друга като нея -
Пепа се зове.
Иначе и викат Пепи,
наша Пепа си е лепа,
няма две и две.

Припев:
Не, не давам лепа Пепа,
ни за Брена, ни з'Йелена. Не! Абсурд!
Може двете да са лепи
ала по е лепа Пепи
и Шакира... тъй че гепи...

Дай Дай...

На На

преди 10 минути, Teemo v. X написа:

И аз имах това предвид - само дъно и процесор.

Чакай - той е на DDR3. Ще трябва и памет... Евентуално да смени и охлаждането.

хахаха Джос ли викаше - като видите по - голям бюджет и се размечтавате.

Дъно ,процесор ,рам 8гб ,кутия ,хард диск, захранване в ардес за 150€ слага си неговата видео карта и няма инвестиране на повече пари.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Дъно ,процесор ,рам 8гб ,кутия ,хард диск, захранване в ардес за 150€ слага си неговата видео карта и няма инвестиране на повече пари.

И какво се оказа сега? Специалистът Teemo смени версията за буутлоадер и ще се купува ново дъно.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

8 ГБ е малко, вече от 16 ГБ се гледа.

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

И какво се оказа сега? Специалистът Teemo смени версията за буутлоадер и ще се купува ново дъно.

Сам @buldak ще реши ,ние тук просто нахвърляме идей. Иначе Теемо е също прав ,на мен се е случвало да забива на логото от счупен бутлоудер или скапал се хард диск ,също и когато ми изгоря записвачката заби. Някога Nec на IDE записвачка -ех спомени.

преди 19 минути, АСПЕКТ написа:

Има опции за повече рам преди поръчка )

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Много си глупув да те е в м и максуданско ол

преди 18 минути, AAUUXX написа:

И къде отива ? От четвърто на седмо поколение? От 2017 година... Което не е ясно DDR4 или DDR3 e.

Ако чете - да си купува каквото иска. Като иска да си намери едно същото дъно. Но 2026 година 500 евра не мисля че са много. Така го виждам аз... Всъщност - винаги така съм го виждал.

току-що, Teemo v. X написа:

И къде отива ? От четвърто на седмо поколение? От 2017 година... Което не е ясно DDR4 или DDR3 e.

Ако чете - да си купува каквото иска. Като иска да си намери едно същото дъно. Но 2026 година 500 евра не мисля че са много. Така го виждам аз... Всъщност - винаги така съм го виждал.

DDR4

Ето линк ,че става малко развален телефон .

Dell OptiPlex 7050 SFF - реновиран продукт - 80132025 801...

Поръчай сега Dell OptiPlex 7050 SFF - реновиран продукт - 80132025 [80132025] на цена 150.00€ от Ardes.bg. Получи го с безплатна доставка или ни посети в ➜ София ➜Варна ➜ Перник ➜ Велико Търново. При

преди 5 минути, AAUUXX написа:

DDR4

Поръчай сега Dell OptiPlex 7050 SFF - реновиран продукт - 80132025 [80132025] на цена 150.00€ от Ardes.bg. Получи го с безплатна доставка или ни посети в ➜ София ➜Варна ➜ Перник ➜ Велико Търново. При

Разваления телефон е ясен, от създаването на темата...

Какво да прави с това ? Да играе? Ако не ме лъже паметта - 6700 беше в пъти по - добър. Ако е толкова до кинти - умно момче е. Да направи сметка - съвременен за три пъти повече на 150 евра което е смешно, или 150 за бангия на 10+ години.

преди 14 минути, AAUUXX написа:

DDR4

Тези ги знам, стабилни са. Хубава серия.

преди 16 минути, AAUUXX написа:

DDR4

HP ProDesk също са добра серия. Примерно G6 с 10 поколение Интел.

hp-prodesk-600-g6-mini-pc-i5-10500t-16dd

преди 3 минути, Teemo v. X написа:

Разваления телефон е ясен, от създаването на темата...

Какво да прави с това ? Да играе? Ако не ме лъже паметта - 6700 беше в пъти по - добър. Ако е толкова до кинти - умно момче е. Да направи сметка - съвременен за три пъти повече на 150 евра което е смешно, или 150 за бангия на 10+ години.

Може да играе зависи каква видео карта има ,но щом е играл досега няма проблем да продължи и с този процесор да го прави.

Той ще си реши кое е по изгодно за него ,ние можем само с идей да помогнем от тук.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Може да играе зависи каква видео карта има ,но щом е играл досега няма проблем да продължи и с този процесор да го прави.

Той ще си реши кое е по изгодно за него ,ние можем само с идей да помогнем от тук.

Да де - ти даваш една, ми дава друга... Да не е прозвучало като заяждане? Сори, ако е така. За жалост не се включва никой друг... А има доста про в сферата. Освен мустакатия птеродактил

преди 2 минути, Teemo v. X написа:

Да де - ти даваш една, ми дава друга... Да не е прозвучало като заяждане? Сори, ако е така. За жалост не се включва никой друг... А има доста про в сферата. Освен мустакатия птеродактил

Твоето мнение си го слагам на гъз.о. Много като тебе има, ако си мислиш, че си уникален. Единствен. Камъни много, диаменти малко.

преди 5 минути, Teemo v. X написа:

Всичко във форума е по желание ,който иска дава идей.

@buldak Като за начало преди да си решил да правиш каквото и да е напиши и със кой процесор си да видим коя версия на биос иска.

И ако може да се справиш сам префлашваш биос ако ли не хващаш някой познат или приятел да го направи или отиваш на сервиз и ти го префлашват. Ако и след префлашване на биоса започне да прави същите номера тогава се търси проблема в дъното или се насочваш към друго дъно ново или втора рака.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Твоето мнение си го слагам на гъз.о. Много като тебе има, ако си мислиш, че си уникален. Единствен.

И кой говори с теб ?

Ти гъзото си го слагал на какви ли не работи (пакистански) , та на мойто мнение.

преди 14 минути, Teemo v. X написа:

И кой говори с теб ?

Ти гъзото си го слагал на какви ли не работи (пакистански) , та на мойто мнение.

Ти постоянно ме споменаваш. Всяко твое изречение, включва следните думи Максуда, мустакат, Ман. Густа, кенеф, ма. нгал.

И ме напсува.

преди 16 минути, vlado1985 написа:

@buldak Като за начало преди да си решил да правиш каквото и да е напиши и със кой процесор си да видим коя версия на биос иска.

И ако може да се справиш сам префлашваш биос ако ли не хващаш някой познат или приятел да го направи или отиваш на сервиз и ти го префлашват. Ако и след префлашване на биоса започне да прави същите номера тогава се търси проблема в дъното или се насочваш към друго дъно ново или втора рака.

Префлашване няма да може да направи ,няма програматор нито умения да свали Биос чиповете.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.