Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 18 минути, buldak написа:

много пари тия телефони

повече от 200-300 евро едва ли ще дам + това отскоро съм на червено

мисля повече да не взимам китайски телефони, само гугълски или самсунг

Гугъл имат и икономична версия на телефона си, примерно

images?q=tbn:ANd9GcRjebKzEo4NFHcgD4zShPc

https://www.pazaruvaj.com/p/google-pixel-10a-5g-128gb-8gb-ram-dual-pP1304597548/#overviews/

Или

https://www.pazaruvaj.com/p/google-pixel-9a-5g-128gb-8gb-ram-dual-pP1185863410/#overviews/

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 28 минути, АСПЕКТ написа:

доста практично

айде вече се разтанцувах beer

преди 56 минути, buldak написа:

много пари тия телефони

повече от 200-300 евро едва ли ще дам + това отскоро съм на червено

мисля повече да не взимам китайски телефони, само гугълски или самсунг

не ти трябва

задръства те с плява

от какво си болен ?

e такъв си вземи само да те търсят

No image preview

Мобилен телефон MyPhone 2220, Dual SIM, Черен - eMAG.bg

Избери Мобилен телефон MyPhone 2220, Dual SIM, Черен от широката гама продукти на eMAG.Поръчай онлайн и вземи с доставка до твоята врата или куриерски офис!
преди 3 часа, AAUUXX написа:

Свиквасе с интерфейса ,не се отличава осообенно от miui в hyperos. На всички май телефони правят ИИ да се пуска с натискане на power бутона и аз задължително го разкарвам.

Да свиква се а те взели че я шибнали тая настройка в допълнителни настройки.

И отгоре на това в настройки търсих да видя съхранението, на паметта ъъъъ а те си сложили фирмения мениджър, него го намерих бързо ама взе че неиска да ми показва картата памет. Отворих файлове на гугльо и той неиска да покаже картата дадох му рестарт за бързо и ми вика да форматирам картата извадих картата закачих я на компа прехвърлих всичко сложих я на телефона форматирах я.

И айде пак в компа и тъкмо да започна да прехвърлям информацията взе че ми изрева ОС на няколко пъти че има проблем с картата проверих я за бързо с виктория за грешки и се оказа че има малко проблеми та я оправих за бързо 5-6 лоши сектора и ги оправих и боднах картата в телефона. И викам абе я да видя приложението контакти и изненада на това шаоми взе че се показа опцията да записва и чете контакти в сим картата и чак тогава ми светна че шаомитата не са със чист андроид кат моторолите и доста други модели.

Поиграх си и малко, в опции на разработчика, намалих му анимацията на 0.5 защото като съм изчистил всички отворени преди това приложения имаше закъснение с по 2-3 секунди и сега си отваря на момента без закъснения и чудения. Ама и при рестарт ми направи впечатление че имаше малко забавяне близо минута и половина но то това си е проблем на гугльовци от години още с тяхната медиа.

И взех че боднах в кореновидната структура на картата памет празен текстови файл като го преименувах само с .nomedia и вече забавянето при рестарт и подобните му си замина. Абе не е лоша машинка но като цяло нали не съм свикнал с интерфейса и всичко ми се струва в менютата разхвърляно.

преди 7 минути, vlado1985 написа:

Да свиква се а те взели че я шибнали тая настройка в допълнителни настройки.

И отгоре на това в настройки търсих да видя съхранението, на паметта ъъъъ а те си сложили фирмения мениджър, него го намерих бързо ама взе че неиска да ми показва картата памет. Отворих файлове на гугльо и той неиска да покаже картата дадох му рестарт за бързо и ми вика да форматирам картата извадих картата закачих я на компа прехвърлих всичко сложих я на телефона форматирах я.

И айде пак в компа и тъкмо да започна да прехвърлям информацията взе че ми изрева ОС на няколко пъти че има проблем с картата проверих я за бързо с виктория за грешки и се оказа че има малко проблеми та я оправих за бързо 5-6 лоши сектора и ги оправих и боднах картата в телефона. И викам абе я да видя приложението контакти и изненада на това шаоми взе че се показа опцията да записва и чете контакти в сим картата и чак тогава ми светна че шаомитата не са със чист андроид кат моторолите и доста други модели.

Поиграх си и малко, в опции на разработчика, намалих му анимацията на 0.5 защото като съм изчистил всички отворени преди това приложения имаше закъснение с по 2-3 секунди и сега си отваря на момента без закъснения и чудения. Ама и при рестарт ми направи впечатление че имаше малко забавяне близо минута и половина но то това си е проблем на гугльовци от години още с тяхната медиа.

И взех че боднах в кореновидната структура на картата памет празен текстови файл като го преименувах само с .nomedia и вече забавянето при рестарт и подобните му си замина. Абе не е лоша машинка но като цяло нали не съм свикнал с интерфейса и всичко ми се струва в менютата разхвърляно.

Бързината зависи от хардуера ,ако има малко рам и паметта е бавна спри автоаматичното стартиране на приложенията ,забрани рекламите в системните приложения, дейнсталирай или забрани всички приложения които не ползваш като някой от тях няма да ти позволи през стандартния за това призорвц и ще трябва да го напрвиш през опия в google play докато не са я забранили.

преди 17 минути, Banesc написа:

не ти трябва

задръства те с плява

от какво си болен ?

No image preview

Избери Мобилен телефон MyPhone 2220, Dual SIM, Черен от широката гама продукти на eMAG.Поръчай онлайн и вземи с доставка до твоята врата или куриерски офис!

като в оная тема дето препоръча слушалки от зрънчо

тоя телефон и той от там lol6

преди 10 минути, AAUUXX написа:

Бързината зависи от хардуера ,ако има малко рам и паметта е бавна спри автоаматичното стартиране на приложенията ,забрани рекламите в системните приложения, дейнсталирай или забрани всички приложения които не ползваш като някой от тях няма да ти позволи през стандартния за това призорвц и ще трябва да го напрвиш през опия в google play докато не са я забранили.

Абе то и без да му намалявам анимацията си е бързак но явно понеже аз съм свикнал всичко да се отваря на момента и затота може така да ми се е сторило. А за рам си има доволно 8гб за системата и 256гб за потребителя и процесора не е лош.

https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--XIAOMI-REDMI-15C-256-8-BLACK/p/508295?tab=featuresTab

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Абе то и без да му намалявам анимацията си е бързак но явно понеже аз съм свикнал всичко да се отваря на момента и затота може така да ми се е сторило. А за рам си има доволно 8гб за системата и 256гб за потребителя и процесора не е лош.

https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--XIAOMI-REDMI-15C-256-8-BLACK/p/508295?tab=featuresTab

Процесора не е от най бързите ,също и ROM паметта ,ако е включена опцията за допълнителна рам я спри ,ще го ускори тъй като няма да пише данни постоянно върху ROM- a

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Процесора не е от най бързите ,също и ROM паметта ,ако е включена опцията за допълнителна рам я спри ,ще го ускори тъй като няма да пише данни постоянно върху ROM- a

Ааааа допълнителната рам си е изключена фабрично и нямам намерение да я пускам и увеличавам щото и без това трудно ша напълни тези 256гб. Поиграх си и със още едно шаоми забравих му точния модел само си спомням че беше със snapdragon разцъках го на бързо и взе да топли и се отказах от него макар че уш били по добри от медиатек-а.

Но тя и разликата е съвсем малка не е кой знае какво и както си зяпах гледам майка се беше зазяпала в други модели и ми вика е тоя и тоя ми харесват е вярно бяха малко по скъпи но само като видях че пише 4гб рам и 1.6-1.8 тактовата честота на процесора и викам бягай от тези.

И да искат да ти го подаряват не го взимай та се спря на този модел от линка и като за капак тея в магазина викат ами нямаме оригинално зарядно та дадоха едно друго забравих му модела 30w😁.

преди 52 минути, Banesc написа:

не ти трябва

задръства те с плява

от какво си болен ?

No image preview

Такива телефони са за пенсионерите тука.

images?q=tbn:ANd9GcRZT7UO9SSPWo3s4lPx9ZE

s-l1200.jpg

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Ром и Рам са различни неща, допълнителната рам е Swap динамично заделян от Ром паметта.

Дискриминист ! В мазата всички са равни!

преди 4 часа, Teemo v. X написа:

Много харесвах Етър и Алтай. И едно Бреза ли беше...

Шегуваш се. Алтая имаше некви билки и (не знам кой ги беше брал, швейцарските или рилските монаси, или па девойки, недокоснати още от мъж, по ранина... но се пак не на прокурорска въззраст), ама от него ме болеше корема... И беше от тия напитки, за които се шегувахме, че от тях абортират цигaнкитe... сметай...

-- -- -- -- --

Аз па си имам звонилка (както казват руснаците) или тъпофон, според сина ми, нищо че един от телефоните му също е такъв...

Проблемът му е, много рядко се налага да го зареждам и забравям къде съм му сложил кабела и (или зарядното). За 3 седмици (или там някъде)... я камилата, я камиларя... Но си нося кръста...

преди 27 минути, AAUUXX написа:

Прав си точно така е. RAM и ROM са коренно различни неща като архитектура и скорост. Тази опция за допълнителна РАМ (RAM Boost / Memory Extension) на практика е чист SWAP файл – динамично заделено пространство от ROM паметта което Android използва за виртуален суап когато закъса за физическа памет.

Тъй като ROM-ът (пък бил уфс/UFS) е в пъти по-бавен от истинската LPDDR памет този постоянен I/O интензитет (четене и писане върху флаша) само товари контролера на паметта и процесора а полза реално няма. При положение че телефоните ни имат хардуерно по 8GB и 12GB чиста RAM този SWAP е напълно излишен даже само спъва системата. Затова е спряна заводско още от първия ден.

преди 26 минути, lebel написа:

Шегуваш се. Алтая имаше некви билки и (не знам кой ги беше брал, швейцарските или рилските монаси, или па девойки, недокоснати още от мъж, по ранина... но се пак не на прокурорска въззраст), ама от него ме болеше корема... И беше от тия напитки, за които се шегувахме, че от тях абортират цигaнкитe... сметай...

Много го обичах. Сладко - горчиво. Сега като се замислих - има нещо общо с ягера...

преди 1 час, buldak написа:

като в оная тема дето препоръча слушалки от зрънчо

тоя телефон и той от там lol6

С Цоцко се гъбаркаме цел ден в соц темата. Треа да намаля форумното си време ,че освен бързото падане на батерията на телефона се усещам ( многократно) ,че спамя повече от което е нужно.

току-що, АСПЕКТ написа:

Днес е било ден на детето. Съвсем забравих. Честит празник на всички деца.

Така е ден на детето и затова си играем цял ден в соц. темата.

преди 2 часа, Teemo v. X написа:

Много го обичах. Сладко - горчиво. Сега като се замислих - има нещо общо с ягера...

"Ходих" да видя к'во е т'ва. Видях. Не съм имал честта. Съмнителна или не.

преди 6 минути, lebel написа:

"Ходих" да видя к'во е т'ва. Видях. Не съм имал честта. Съмнителна или не.

Ягермайстер ли? (може и Йегер да е... ) - разни гастрономи пият по 20 мл, да си прочистват небцето след хранене. Само съм го мирисал - определено се помни но, не е като Алтай, само напомня - леко. Защото каза билки. Може и да се самозаблуждавам.

преди 19 минути, Teemo v. X написа:

Ягермайстер ли? (може и Йегер да е... ) - разни гастрономи пият по 20 мл, да си прочистват небцето след хранене. Само съм го мирисал - определено се помни но, не е като Алтай, само напомня - леко. Защото каза билки. Може и да се самозаблуждавам.

За Алтая и билките си спомнях и без да чета... сега, преди да напиша тоя пост погледнах да си освежа спомените. 25 местни билки и некъф алтайски корен. Братски, демек съветски.

Това което ме разсмя е, че досега съзнателно не написах, че ми напомняше на некъф соц сироп за кашлица. От уважение към чувствата ти. Ама като прочетох и си припомних, че го е измислил/забъркал некъф фармацевт (Никола Костов), всички задръжки отпаднаха.

Йегера или както е там не съм го и мирисал. В другото "дрън" преди една-две години, май darkterminal споменаваше от щатите за неква билкова настойка, ама май се казваше другояче. И беше с по-малко билки... Не, погледнах, по-често го е споменавал и е същото.

едит: и го е пил... бррр

едит2: сетих се, че внукът, като беше по-малък (не че сега е мноо голям) викаше "гадните сестри на Пипиляшка, бляааа"

преди 14 минути, lebel написа:

За Алтая и билките си спомнях и без да чета... сега, преди да напиша тоя пост погледнах да си освежа спомените. 25 местни билки и некъф алтайски корен. Братски, демек съветски.

Това което ме разсмя е, че досега съзнателно не написах, че ми напомняше на некъф соц сироп за кашлица. От уважение към чувствата ти. Ама като прочетох и си припомних, че го е измислил/забъркал некъф фармацевт (Никола Костов), всички задръжки отпаднаха.

Йегера или както е там не съм го и мирисал. В другото "дрън" преди една-две години, май darkterminal споменаваше от щатите за неква билкова настойка, ама май се казваше другояче. И беше с по-малко билки... Не, погледнах, по-често го е споменавал и е същото.

едит: и го е пил... бррр

едит2: сетих се, че внукът, като беше по-малък (не че сега е мноо голям) викаше "гадните сестри на Пипиляшка, бляааа"

Деба тва миризмата е най - силното възприятие. Може да те върне през години които си мислиш че завинаги си забравил.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.