Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

току-що, buldak написа:

и в друг сайт ми препоръчваха GAruda, има и друго CachyOs с hyperland

едно от тези ще е от следващите дистра

От тези 2 немски дистра, аз ти препоръчвам Garuda.

CachyOS за мен лично не ми харесва. Garuda е по-добро.

1280px-Garuda_Linux_Dr460nized%2C_Bird_o

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

От тези 2 немски дистра, аз ти препоръчвам Garuda.

CachyOS за мен лично не ми харесва. Garuda е по-добро.

1280px-Garuda_Linux_Dr460nized%2C_Bird_o

значи и двете ще ги запиша

@Teemo v. X и аз не го вярвам това

той чатGPT го казва ама интелекта му е като на 4 годишен

преди 1 минута, buldak написа:

значи и двете ще ги запиша

@Teemo v. X и аз не го вярвам това

той чатGPT го казва ама интелекта му е като на 4 годишен

Мани го тоя и оня берлинския спец, дето се учи от него...

Няма как да ти счупи биос. Може буутлоадера. Или вероятно физически дефект по дъното.

преди 8 минути, Teemo v. X написа:

Мани го тоя и оня берлинския спец, дето се учи от него...

Няма как да ти счупи биос. Може буутлоадера. Или вероятно физически дефект по дъното.

Така ли? Върви и направи една тениска и една попадна с повече сиренце.

Ми, да бутне тогава от флашка и да си изтрие каквито мизерии е направил линукса. Щом така смяташ, че било било буутлоадера.

LinuxBabe
No image preview

Use Linux efibootmgr Command to Manage UEFI Boot Menu - L...

The Linux efibootmgr command line utility is a very handy tool to manage UEFI boot menu. This tutorial shows you how to use efibootmgr with 5 examples.

току-що, Teemo v. X написа:

Бааааа мноу е глупув

щом и заяжданията са от ии

Ти целият си ИИ и ти се струва, че всичко е ИИ. Така и с малките деца, когато гледат Брус Лий и си въобразяват, че са големи каратисти. Кинг Фу боици. Нинджи.

Bruce Lee GIF

преди 45 минути, buldak написа:

не знам човек, и двата биоса заминаха

имаме един компютър на село с дъно като моето само че е ревизия 1

и един приятел се съгласи да ми продаде неговото старо, то е АM4

имам опции, не е като д нямам ама майстора почива и затва се бавят нещата

По принцип при gigabyte ако единия биос откаже другия е резервен. Пробва ли да замериш cmos батерийката или да я смениш със нова да ли ще има промяна.

Programi.bg

EasyUEFI - Programi.bg

EasyUEFI – удобна и безплатна програма за редактиране на менюто за стартиране на операционни системи Microsoft Windows, базирана на EFI/UEFI. Технологията UEFI все повече се използва от разработчиците
преди 13 минути, Teemo v. X написа:

Бааааа мноу е глупув

щом и заяжданията са от ии

Teemo Ninja Style

jackie chan GIF

преди 13 минути, vlado1985 написа:

По принцип при gigabyte ако единия биос откаже другия е резервен. Пробва ли да замериш cmos батерийката или да я смениш със нова да ли ще има промяна.

резервен ама и двата са скапани

батерията е наред 3.15 волта е

не знам за нова, според баща ми нямало смисъл да я сменяме

преди 2 минути, buldak написа:

Не каза замери ли я или не. Също така няма да е лошо да напишеш точния модел на дъното да го видим и да кажеш с какви рам памети и да ли са еднакви модели.

преди 3 минути, buldak написа:

Щайгата тръгва ли изобщо? Нещо показва ли се на монитора, звуци...

Зачетох се тук и останах с впечатление... са, признавам, че отдавна не съм се зачитал в единния класификатор на длъжности и професии, ма се пак... не ми се вярва тираджия да е дъното... да не споменавам, че повечето от обвинените тук в... ъъ, такова, според мен са обвинени несправедливо. Освен ако не е само за да се отклони вниманието от обвинените в ... ъъ... хигиенизъм... да речем. В класическото му значение - концепция придаваща подобаваща тежест на хигиенните норми (чистота, дезинфекция)... щото терминът понякога се свързва и с крайните десници... левици... и прочее ици... тук понечих да сложа в скоби (без цици), но като се замислих, си казах - що па без... *

А използвах множествено число, щото ми се чини, че в реала всички тукашни никове, набедени в тираджийство, биха запълнили поне 3 магистрални ТИР-паркинга. Което количество пък буди в мен силни съмнения в достоверността на вменените им длъжностни характеристики.

Но може и да греша... както бих казал некой философ

* - а като се замислих още по-дълбоко, се сетих за нещо, публикувано скоро тук (не си спомням от кого, за което му се извинявам)...

BJWMZCK.jpeg

преди 10 минути, vlado1985 написа:

Не каза замери ли я или не. Също така няма да е лошо да напишеш точния модел на дъното да го видим и да кажеш с какви рам памети и да ли са еднакви модели.

имено замерих я и показа 3.15 волта

h81m s2pv е дъното

@Teemo v. X забива на логото на Gigabyte, не влиза в биоса

преди 7 минути, buldak написа:

h81m s2pv е дъното

Упражнението е - изключваш напълно (и от контакта) махаш всички USB от него и сваляш/изключваш диска с ОС. Стартираш така както е гол. Ако не влезе в BIOS - ново дъно. Ако влезе - лоадера се е счупил.

преди 8 минути, buldak написа:

h81m s2pv е дъното

Добре ,тази подробност казва ,че не минава POST което може да е от повреден хард диск, рам памет, нещо което си включил в USB или дефектни кондензатори на дъното. Нямаш опция да влезеш в Биос и да опиташ с превключване на контролера на хард диска затова може да опиташ по метода на изключване да пробваш с хард, рам кабели към дъното.

преди 44 минути, vlado1985 написа:

Единия е CSM другия UEFI.

преди 54 минути, Sliderum2 написа:

Кой казаааа, БУМММ!

Включете си звука на изгърмяната муриканската частна космонавтика.

От както сами започнаха американците да правят двигателите на ракетите си често се взривяват ,но ще успеят все някога. Наса залагат на сигурно за сега.

преди 21 минути, Teemo v. X написа:

Упражнението е - изключваш напълно (и от контакта) махаш всички USB от него и сваляш/изключваш диска с ОС. Стартираш така както е гол. Ако не влезе в BIOS - ново дъно. Ако влезе - лоадера се е счупил.

и без нищо не влиза в дъно

яко се думнах, котета 🫠

преди 8 минути, Teemo v. X написа:

Тва на DDR3 ли е ?

мисля че да

може да те излъжа

преди 43 минути, buldak написа:

мисля че да

може да те излъжа

На DDR3 е. На повече от десет години. И морално и физически е умряло...

Ако имаш видео - 500 евра AM4, като има все още отлични геймърски варианти и 1000 за AM5.

Не съм гледал скоро Интел но, са по - скъпи.

преди 1 час, lebel написа:

Освен ако не е само за да се отклони вниманието от обвинените в ... ъъ... хигиенизъм... да речем.

Много се смях и продължавам...

преди 1 час, AAUUXX написа:

От както сами започнаха американците да правят двигателите на ракетите си често се взривяват ,но ще успеят все някога. Наса залагат на сигурно за сега

Заложиха на старото, ама им стана много скъпо и SLS отива в кошчето за отпадъци. Сигурно ще я ползват за още 2-3 старта по програмата Артемида. Или поне това намерение от последния администратор на НАСА беше изявено. Но ако частниците не се справят с тяхната част, може тази програма да бъде отложена с още няколко години в частта със строежа на лунната база, а може би дори и с първите кацания с екипаж

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.