Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Усилил съм звука докрай. Как да не го чуваш?!

Pridestock 2019 Performer Sweet Sensation, Love Child live - YouTube

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

• Автор
преди 10 минути, Anneliese написа:

Кво става тука, бе? На някаква дискотека сте го обърнали.

Е що не? Забавляваме се или те е яд че не те поканихме ли? Ето поздрав

преди 1 минута, ncl написа:

Усилил съм звука докрай. Как да не го чуваш?!

Pridestock 2019 Performer Sweet Sensation, Love Child live - YouTube

Еми тя е с увреден слух

• Автор
преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

Още доказателства за роботите?

https://it.dir.bg/tehnologii/mcdonald-s-zamenya-raboteshtite-na-drayv-tru-s-izkustven-intelekt

Тази новина показва, че тревожната тенденция за загубата на човешки работни места в полза на автоматизираните системи вече е в ход. Според Кемпчински обаче, хората всъщност показват готовност да помогнат на системата да заработи възможно най-ефективно.

Е нали ви казах Скайнет се задава

За някои тази песен може да е непозната, но аз съм израсъл с такива...: Samuile Car Makedonski - YouTube

И специално за Меди, с непроизносимото име, която слуша в  момента... Niccolò Paganini - Caprice 24 - YouTube

Аз се чудя българите какво толкова харесват на Бавария. Най - смотаната провинция на Германия, а Мюнхен завинаги ще си остане свързан с нацизма. Там и до днес живеят много наследници на нацистите. Мен би ме било срам да живея в такъв град.

А бе, защо българите не харесват повече Франция?:speak: Париж е прекрасен град. Поне има история, култура..........  В Мюнхен има само бира, фолк костюми и национализъм.

преди 9 минути, Anneliese написа:

Аз се чудя българите какво толкова харесват на Бавария. Най - смотаната провинция на Германия, а Мюнхен завинаги ще си остане свързан с нацизма. Там и до днес живеят много наследници на нацистите. Мен би ме било срам да живея в такъв град.

А бе, защо българите не харесват повече Франция?:speak: Париж е прекрасен град. Поне има история, култура..........  В Мюнхен има само бира, фолк костюми и национализъм.

Ти не можеш да зацепиш, че нацисти има и в Париж, Лондон, Рим. Аз лично не харесвам страни, които са известни с това, че са колонизирали страни. Страни колонизатори.

https://www.actualno.com/curious/koi-sa-naj-golemite-kolonizatori-v-istorijata-news_489195.html

Великобритания е страната, която е колонизирала най-много държави в историята – общо 115. Някои от тези колонии, макар и да са свободни вече, все още се водят като владения на британската кралица.

След Великобритания, вторият най-голям колонизатор е Франция, която е владеела общо 53 колонии. Според някои анализатори, макар и вече да са свободни, в някои от тях Франция е запазила своето статукво и до днес, служейки си със задкулисни практики. Португалия – една от по-бедните страни в Европейския съюз, е третият най-голям колонизатор в човешката история с общо 52 колонии. Испания е четвъртата в класацията на страните-колонизаторки, като нейните колонии са 44 на брой.

преди 10 минути, Anneliese написа:

французите  са обречена  нация

до  100 години ще стане като афганистан

преди 8 минути, jhoro написа:

Чувал ли си това:
„Някои хора - гледат гората, но не забелязват отделните дървета.
Други - заради дърветата, не виждат гората.
Трябва така да се гледа, че да виждаш и двете!“

На мен ми е лесно, защото винаги гледам от високо. ;) Е, ако се криеш зад някое дърво ... :) Все ще се мръднеш на някъде, за да похапнеш и хоп ... пак ще те видя ... :) 

преди 8 минути, dioib написа:

На мен ми е лесно, защото винаги гледам от високо. ;) Е, ако се криеш зад някое дърво ... :) Все ще се мръднеш на някъде, за да похапнеш и хоп ... пак ще те видя ... :) 

Ти ... много не си добре! Вадиш пост от една тема, отговаряш в друга ...

преди 1 час, jhoro написа:

Ти ... много не си добре! Вадиш пост от една тема, отговаряш в друга ...

Все пак там е за история, а не за моята история. ;) 

п.п. В действителност тук остава само моя ИИ. Дали е бил изкуствен или истински моя интелект, то нека решат бъдните поколения.

Това е съдбата на един комунист. Смърт и след нея червеи. Какво ти значи някаква си личност?!  

п.п. Помниш ли колко комунисти са екзекутирани?! 

А Миро клевети тяхната памет.... не става така ... дано да разбираш ти поне, че аз вярно имам  афинитет към комунистите, но не ще споделя защо тук ... 

Примерно: Може жена ми да е от родата на Вапцаров ... или Димитър Талев ... 

п.п. Не става така друже. Комунистите били атеисти, втълпено от някои ... Що?!

Кратко: Не обичам предразсъдъците!!! 

преди 6 часа, АСПЕКТ написа:

Ти не можеш да зацепиш, че нацисти има и в Париж, Лондон, Рим. Аз лично не харесвам страни, които са известни с това, че са колонизирали страни. Страни колонизатори.

https://www.actualno.com/curious/koi-sa-naj-golemite-kolonizatori-v-istorijata-news_489195.html

Великобритания е страната, която е колонизирала най-много държави в историята – общо 115. Някои от тези колонии, макар и да са свободни вече, все още се водят като владения на британската кралица.

След Великобритания, вторият най-голям колонизатор е Франция, която е владеела общо 53 колонии. Според някои анализатори, макар и вече да са свободни, в някои от тях Франция е запазила своето статукво и до днес, служейки си със задкулисни практики. Португалия – една от по-бедните страни в Европейския съюз, е третият най-голям колонизатор в човешката история с общо 52 колонии. Испания е четвъртата в класацията на страните-колонизаторки, като нейните колонии са 44 на брой.

Щото Германия пък не е имала колонии, а?

Само че пък Лондон и Париж не отричат новото и модерното в архитектурата, изкуството, науката и културата,, а Мюнхен си стои в миналото.

• Автор
преди 6 часа, Anneliese написа:

В Мюнхен има само бира, фолк костюми

Че какво друго му трябва на човек да се весели?  :biggrin:

Бавария е най богата провинция на Германия та е нормално хората да ходят там да работят колкото и да мяукат псевдоисторичките кат теб :)

преди 14 минути, Anneliese написа:

Само че пък Лондон и Париж не отричат новото и модерното в архитектурата, изкуството, науката и културата,, а Мюнхен си стои в миналото.

9889856_v2.jpeg

40770_500x650.jpg

munich-germany-may-6-2017-aerial-view-of

Това кат ги гледам изобщо не ми прилича на старомодна архиктектура :)

Иначе историческите сгради са перфектни май вече за туризъм

Нямах предвид днешната стъклена "модерност", дето при първото силно земетресение ще стане на сол.

В Мюнхен няма и една сграда в стил ар деко.

• Автор
преди 24 минути, Anneliese написа:

Нямах предвид днешната стъклена "модерност", дето при първото силно земетресение ще стане на сол.

Каза строителния инджикдикпляктор Полина от Берковица :lol6:

преди 28 минути, Anneliese написа:

В Мюнхен няма и една сграда в стил ар деко.

Голям праз че нямало такава сграда, много си смешна хем говориш за модерни стилове хем ми пляскаш ар деко който днес не е модерен

преди 8 часа, Anneliese написа:

Франция е имала 3 пъти повече колонии, а се води за демократична държава. 

https://chitanka.info/text/4440-vladeteljat/4#textstart

Ще кажа, че завладените държави, които се присъединяват към старата държава на завоевателя, или са от една и съща провинция и говорят еднакъв език с тези на старата държава, или са съвсем различни.

В първия случай държавата може да се запази много лесно, особено когато жителите й не са свикнали да живеят свободно.

За да се осигури владението им е достатъчно да се премахне властващия там род.

Ако не се правят никакви други промени и обичаите са еднакви, хората живеят спокойно.

Така е в Бургундия, Бретан, Гаскония и Нормандия, присъединени от доста време към Франция.[5] 

Макар че има известно различие в езиците им, все пак лесно могат да се разбират помежду си, защото обичаите им си приличат.

Който владее подобни държави и поиска да си ги запази, трябва първо да премахне стария владетелски род и второ — да не променя нито законите, нито данъците им. По такъв начин за кратко време новото владение се слива със старото и се създава едно цяло.

• Автор
преди 19 часа, dioib написа:

Ей партизаните и стражарите гледайте да не дойде горския :lol6:

преди 7 часа, АСПЕКТ написа:

Франция е имала 3 пъти повече колонии, а се води за демократична държава. 

https://chitanka.info/text/4440-vladeteljat/4#textstart

Ще кажа, че завладените държави, които се присъединяват към старата държава на завоевателя, или са от една и съща провинция и говорят еднакъв език с тези на старата държава, или са съвсем различни.

В първия случай държавата може да се запази много лесно, особено когато жителите й не са свикнали да живеят свободно.

За да се осигури владението им е достатъчно да се премахне властващия там род.

Ако не се правят никакви други промени и обичаите са еднакви, хората живеят спокойно.

Така е в Бургундия, Бретан, Гаскония и Нормандия, присъединени от доста време към Франция.[5] 

Макар че има известно различие в езиците им, все пак лесно могат да се разбират помежду си, защото обичаите им си приличат.

Който владее подобни държави и поиска да си ги запази, трябва първо да премахне стария владетелски род и второ — да не променя нито законите, нито данъците им. По такъв начин за кратко време новото владение се слива със старото и се създава едно цяло.

Отменянето на робството на чернокожите и даването им на граждански права малко ли е?

преди 2 часа, Anneliese написа:

Отменянето на робството на чернокожите и даването им на граждански права малко ли е?

https://www.france24.com/en/tv-shows/french-connections/20211029-is-paris-a-dirty-city

Париж е затрупен от кучешки лааа.йннна.

• Автор
преди 2 часа, Anneliese написа:

И това оправдава Франция че е избила милиони в колониите ли?

преди 10 минути, petie1 написа:

И това оправдава Франция че е избила милиони в колониите ли?

Я ми дай достоверен линк за това ти твърдение, ама не на френски или английски, а на български език. Но да не е от жълтурски "сензационен" сайт, нито от нацистки такъв.

• Автор
преди 14 минути, Anneliese написа:

Я ми дай достоверен линк за това ти твърдение, ама не на френски или английски, а на български език. Но да не е от жълтурски "сензационен" сайт, нито от нацистки такъв.

А какво са правели според теб  във френските колонии в АФрика и Америка? Пяли са песни и са ги черпили с пасти ли? Нищо няма да ти давам щот те разбрах че кот да ти дам ти все ще го извъртиш така че да ти отърва на теб :)

Кат толкова ти се чете има история на колонизма в света чети там си пише кой какви ги е вършил

преди 3 минути, petie1 написа:

А какво са правели според теб  във френските колонии в АФрика и Америка? Пяли са песни и са ги черпили с пасти ли? Нищо няма да ти давам щот те разбрах че кот да ти дам ти все ще го извъртиш така че да ти отърва на теб :)

Кат толкова ти се чете има история на колонизма в света чети там си пише кой какви ги е вършил

Извинявай, но трудно ще ти повярвам, че са избивали чак милиони от местните населения.  А кой е цял да им работи, да им върши черната работа? Пного обичаш да се изхвърляш с цифри нещо.

преди 11 минути, Anneliese написа:

Извинявай, но трудно ще ти повярвам, че са избивали чак милиони от местните населения.  А кой е цял да им работи, да им върши черната работа? Пного обичаш да се изхвърляш с цифри нещо.

Ти не знаеше ли че е математик?

mathematics-757566_640.jpg

:lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.