Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 38 минути, Teemo написа:

Скариди по "Сицилиянски" .

IMG_20230908_154751.jpg

Значи си участвал в Мастършеф?  🤔

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

По миналата година, като бяхме там, останах с вчечатлението, че местните баби, ръгат грапа или вино във всяка манджа :) 

Така и не се научих да ям пасти, макарони и други подобни....

Имаха едно нещо, като мини торта от патладжани, печени домати, солена рикота и два вида прошуто...ама му забрави заглавието.... то и без това там, на острова говорят много странно. С нас имаше човек, лицензиран преводач с италиански, но и той трудно се разбираше с местните :) 

И на пицата ли слагат ракия? 😁

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Така и не се научих да ям пасти, макарони и други подобни....

Имаха едно нещо, като мини торта от патладжани, печени домати, солена рикота и два вида прошуто...ама му забрави заглавието.... то и без това там, на острова говорят много странно. С нас имаше човек, лицензиран преводач с италиански, но и той трудно се разбираше с местните :) 

За мен лично, има два вида макарони - българските, с яйца, мляко и ванилия - на фурна. Другите - джъст макарони със захар и бяло саламурено сирене.... Тонове, мога да изям.

пп

Оня ден снахата, ме гледа като... Не мога да го опиша. И накрая се престраши - и ми шушне - как го ядеш това ? За мен - уникално. Пастата/макароните трябва да са напълно отцедени и захарта да ти хрупа , между зъбите. Плюс сиренето... 

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Значи си участвал в Мастършеф?  🤔

Аз съм учителя, на журито...

В доматения сос - да

Само да изясня, мисля че пропуснах. Не ми се разлиства... А е важно.

"Путанеска" със скариди, вместо паста.

преди 1 минута, Teemo написа:

Само да изясня, мисля че пропуснах. Не ми се разлиства... А е важно.

"Путанеска" със скариди, вместо паста.

А, така става! ПС: Какви скариди купуваш? Аз вземам от Метро едни едквадорски - бланширани

А, така става! ПС: Какви скариди купуваш? Аз вземам от Метро едни едквадорски - бланширани

Има един магазин, близо до вкъщи - всичко е прясно. Не съм чак толкова гъст, да ми вдяват. Кое - откъде. Но, всеки ден зареждат. Днешните скариди 16/20- шаваха.

пп

Бланширани - никога повече. Един път се излъгах... 

преди 19 минути, NewRedDragon написа:

Ако знаеш как се чистят, може да си вземеш. Но аз не знам и разчитам на готово. Затова са почистени.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Ако знаеш как се чистят, може да си вземеш. Но аз не знам и разчитам на готово. Затова са почистени.

Нищо сложно. Цепиш ги през гърба - надълго. Има едно черво - силно казано, то се отстранявна с пръст.

пп

Значително по - лесно се белят - сурови.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Това е една от причините да купувам подобни неща замразени/бланширани от метро.... Другата е, че тук хубави едри (то 16/20 - се водят много големи) има гарантирано живи, само на рибната борса.... Ама там (колхозния пазар), знаеш какъв ад е с паркирането :) 

преди 4 минути, Нушо написа:

Морски дарове Антонио Ресио.,не чистя риба.

Същият характер имат и немците. Все едно живея с над 60 млн броя Антонио Ресио.

Ако България бие днес Франция (което не виждам, как може да стане), утре ще взема малко калмари - те поне са съвсем пресни - да спретна едни пълнени калмари по гръцки :) Доядоха ми се подобни неща, покрай @Teemo

:beer:

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Ако България бие днес Франция (което не виждам, как може да стане), утре ще взема малко калмари - те поне са съвсем пресни - да спретна едни пълнени калмари по гръцки :) Доядоха ми се подобни неща, покрай @Teemo

Ох, хубаво че прочетох докрай. Първоначално прочетох калмари и веднага ми изкочи на ума, по родопски. Калмари по родопски. Но хубаво, че написа по гръцки.

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Добър ден,

днес пак жеги. Абе кви са тия в Мастършеф. Какво е това жури? Единият не го ли видях във Фермата? Някак не мога да го възприема. Може би оня с очилата по-става.

Не ги гледам ,не са ми интересни.

Това е една от причините да купувам подобни неща замразени/бланширани от метро.... Другата е, че тук хубави едри (то 16/20 - се водят много големи) има гарантирано живи, само на рибната борса.... Ама там (колхозния пазар), знаеш какъв ад е с паркирането :) 

Това на "Дрин" , нали? Да не се изложа нещо.

Има хубави работки, там.

пп

Изобщо не съм фен, на морските изделия. Предпочитам сом и тоностолоб... Мисля че го казвах - сори.

Жената много обича.

От там и само от там - и взимам калкан. Точно срещу най - гаднота шкембе чорба, която съм ял. Едно... Не знам, заведение ли е...

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Не ги гледам ,не са ми интересни.

На мен ми е интересно, но вкараха и оная от Дюбай. И стана доста скучно и след като избра оная ци.ганк.а за победител още повече я намразих. Булман цига.нката, която живее в Австрия.

преди 5 минути, Teemo написа:

Това на "Дрин" , нали? Да не се изложа нещо.

Има хубави работки, там.

Да, за този район става дума.....

преди 5 минути, Teemo написа:

От там и само от там - и взимам калкан. Точно срещу най - гаднота шкембе чорба, която съм ял. Едно... Не знам, заведение ли е...

Там, в околните "заведения"    не влизам, ако ще да умирам от глад. На 20 мин пеш е "Стария чинар" - да си оближеш пръстите

През цялото време беше на номинации.

Нищо не показа. А на финала алхимия. 

mastarshef-radka-bulman.jpg

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

На мен ми е интересно, но вкараха и оная от Дюбай. И стана доста скучно и след като избра оная ци.ганк.а за победител още повече я намразих. Булман цига.нката, която живее в Австрия.

Стария чинар

Няма да говоря... Собственика ми е личен - отличен, много добър приятел.

Всяка година му ходя на гости - той ми идва, зимата...  

хахахаахахаха Ще се намерим... С теб.

преди 10 минути, Teemo написа:

Няма да говоря... Собственика ми е личен - отличен, много добър приятел.

Всяка година му ходя на гости - той ми идва, зимата...  

хахахаахахаха Ще се намерим... С теб.

Едена кръчма, 30% я парви собственика, 70% е от готвача! Тази кръчма, от както съществува (а, те станаха много години вече), винаги е била в топ 3 като кухня. Няма французки "гурме" изгъзици и прочие. Макар и леко спартанската обстановка, там, дори и зимата, без резервация.....нямаш шанс. 

А, телешката опашка и джоланчето са уникални......

А добър ви вечер.:bye1:Аз днес немога да ви кажа едно здрасти щото от телефона, зяпах като лапни шаран, с мръсни ръце целия почти в масло. Та даже днес мислех да разглобявам другите стари щайги но не направих нищо щото се зачекнах с един стар лаптоп който си го знам отлично че си е пътник ама за мой късмет взе че възкръсна. Ама до кога и аз незнам та почти цял ден и сега се разправям с него само и сега го чакам да се актуализира а тези дни като имам време сигурно пак ще го отварям да се чопкам с дъното. Днес даже и като по чудо съм изпил само 2 бири и сега се чудя да скокна ли за бързо до бензиностанцията да видя дали са заредили пиринско щото магазина до нас е в отпуска.:D

преди 1 час, vlado1985 написа:

А добър ви вечер.:bye1:Аз днес немога да ви кажа едно здрасти щото от телефона, зяпах като лапни шаран, с мръсни ръце целия почти в масло. Та даже днес мислех да разглобявам другите стари щайги но не направих нищо щото се зачекнах с един стар лаптоп който си го знам отлично че си е пътник ама за мой късмет взе че възкръсна. Ама до кога и аз незнам та почти цял ден и сега се разправям с него само и сега го чакам да се актуализира а тези дни като имам време сигурно пак ще го отварям да се чопкам с дъното. Днес даже и като по чудо съм изпил само 2 бири и сега се чудя да скокна ли за бързо до бензиностанцията да видя дали са заредили пиринско щото магазина до нас е в отпуска.:D

Само две ????

Бързо 112 - венозно.

преди 10 минути, vlado1985 написа:

и сега се чудя да скокна ли за бързо до бензиностанцията да видя дали са заредили пиринско щото магазина до нас е в отпуска.:D

Изпрати Chat GPT да провери  :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.