Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

пак не съм си писал домашното и господина утре може да се скара

позната история :biggrin:

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 11 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Ти го описа като проект Aurora, който няма нищо общо с Юрофайтъра... Ако беше поне F-117 или B-2 да хване декиш подобна история ама така... Иначе и аз съм фен на конспиративните теории, но всичко си има някакви граници. :)

Юрофайтъра има стандартни форми - повечето са вид триъгълни - и Грипен и Mirage 2000 и Rafale и т.н.

За случката:

Военен самолет мина над мен със впечатляваща триъгълна форма. Беше сутринта към 9 часа, времето беше ясно и слънчево. Самолета ми направи супер впечатление. Всеки който види на живо тези форми които приличат на почти перфектен триъгълник ще се загледа. Не летеше бързо и летеше много ниско, може би височината на полета не е била толкова малка, но на мен ми се стори, че е много малка. Също и когато се отдалечаваше имах чувството, че ще докосне дърветата над река "Марица". Когато наближи близкото възвишение/хълм направи маневра право нагоре, започна да се върти в същото време нещо като спирала но не бързо като центрофуга. Представи си го триъгълник който се издига право нагоре и се върти бавно. Отзад не остави никакви следи, все едно се движеше на електричество докато нашите МИГ-ове оставят димна следа - пушек! :D

Също знам, че нашите МИГ-ове не могат да направят такава маневра право нагоре! Съвременните военни самолети, екипа със който е облечен пилота има пояси на крайниците ръцете, краката. Когато се предприеме натоварваща маневра тези пояси се надуват и така спират кръвта да се отдръпне от главата и оттече в крайниците и по този начин мозъка остава без необходимото количество кръв и пилота губи съзнание. Аз до колкото знам нашите МИГ-ове ги пилотират по къси панталони и тениски! :D

Какво общо има случката и защо я споделих:

При нас във България се съобщават неща, които вече са се разчули или са им казали да ги съобщят. Вчера и днес тези военни маневри които се виждат, за тях почти нищо не се казва. Чуват се разни слухове и предположения, но нищо от това което се говори не е сигурно дали е истина. 🙂

Пак ще се върна на случката със самолета - след като станах свидетел на тази случка започнах да звъня по телефона на познати и да споделям, започнах да питам и да задавам въпроси и така нататък. Сигурно не съм бил само аз единствения, който го е видял на живо този уникално красив самолет. Отдолу беше със преливащи от сиво, синьо в черно цветове. И другите които са го видели са питали и са разпитвали и така от човек на човек започва да се разчува. След като една тайна се разбере, че вече не е тайна и по медиите - национален ефир и радио съобщават.

Това е! 🙂

Ние хората винаги разбираме последни какво се случва и то ако ни се каже! 🙂

П.П. Тогава казаха, че идват самолети Юрофайер да защитават небето ни! Така са им казали на медиите да съобщят, а реално тези самолети вече бяха в България, щом видях един от тях на живо през деня. 🙂 Това по спомен се случи миналата година късно наесен. 

преди 29 минути, lebel написа:

Баси, ако истинският българин няма дори и един час трудов стаж, ако е на... бе, изобщо, ако е юнак или юначка, що бозала (цицала) 40± години от "Клета майка България"...  начи аз съм ебати ментака...

едит: ше помоля Колев да ме упъти за Лобната скала. Струва ми се, ще ми стори това добро с удоволствие.

Obama Reaction GIF

Силна ли е ракията?

преди 3 минути, Звяра! написа:

За случката:

Военен самолет мина над мен със впечатляваща триъгълна форма. Беше сутринта към 9 часа, времето беше ясно и слънчево. Самолета ми направи супер впечатление. Всеки който види на живо тези форми които приличат на почти перфектен триъгълник ще се загледа. Не летеше бързо и летеше много ниско, може би височината на полета не е била толкова малка, но на мен ми се стори, че е много малка. Също и когато се отдалечаваше имах чувството, че ще докосне дърветата над река "Марица". Когато наближи близкото възвишение/хълм направи маневра право нагоре, започна да се върти в същото време нещо като спирала но не бързо като центрофуга. Представи си го триъгълник който се издига право нагоре и се върти бавно. Отзад не остави никакви следи, все едно се движеше на електричество докато нашите МИГ-ове оставят димна следа - пушек! :D

Също знам, че нашите МИГ-ове не могат да направят такава маневра право нагоре! Съвременните военни самолети, екипа със който е облечен пилота има пояси на крайниците ръцете, краката. Когато се предприеме натоварваща маневра тези пояси се надуват и така спират кръвта да се отдръпне от главата и оттече в крайниците и по този начин мозъка остава без необходимото количество кръв и пилота губи съзнание. Аз до колкото знам нашите МИГ-ове ги пилотират по къси панталони и тениски! :D

При нас във България се съобщават неща, които вече са се разчули или са им казали да ги съобщят. Вчера и днес тези военни маневри които се виждат, за тях почти нищо не се казва. Чуват се разни слухове и предположения, но нищо от това което се говори не е сигурно дали е истина. 🙂

Пак ще се върна на случката със самолета - след като станах свидетел на тази случка започнах да звъня по телефона на познати и да споделям, започнах да питам и да задавам въпроси и така нататък. Сигурно не съм бил само аз единствения, който го е видял на живо този уникално красив самолет. Отдолу беше със преливащи от сиво, синьо в черно цветове. И другите които са го видели са питали и са разпитвали и така от човек на човек започва да се разчува. След като една тайна се разбере, че вече не е тайна и по медиите - национален ефир и радио съобщават.

Това е! 🙂

Носи цветя, те са от твоите.

images?q=tbn:ANd9GcTYiQ97KyrhRStRvOwuPxz

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Носи цветя, те са от твоите.

Какви цветя те прихванаха тебе? 

преди 3 минути, Звяра! написа:

Какви цветя те прихванаха тебе? 

Ми, по стар обичай.

Ето тук как посрещаха червената армия.

izrodi.jpg

Image_4390996_500_0.jpg

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Obama Reaction GIF

Силна ли е ракията?

...

Май един път споделих с теб подозрението си, че, за разлика от повечето хора, теб те е "правил" не най-бързият, а най-бавният сперматозоид...

Еми... не е лесно да признаеш грешката си, но ще се справя. Не бях прав. "Твоят" сперматозоид е бил не бавен, а напрао спрел.

преди 23 минути, Звяра! написа:

За случката:

Това е! 🙂

Видял си НЛО ,няма какво друго да бъде според описанието.

преди 21 минути, lebel написа:

Май един път споделих с теб подозрението си, че, за разлика от повечето хора, теб те е "правил" не най-бързият, а най-бавният сперматозоид...

Еми... не е лесно да признаеш грешката си, но ще се справя. Не бях прав. "Твоят" сперматозоид е бил не бавен, а напрао спрел.

Нали знаеш, но едва ли, но вече знаеш, че от физиката, че скоростта е относителна. От твоят ъгъл е бавно, сиреч? Сееееш ли се? 😁

преди 31 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, по стар обичай.

Ето тук как посрещаха червената армия.

...

spacer.png

жлътото - мое... макар че АСПЕКТ се осра с тая снимка...

Известен и доказан монтаж бе, пич. Разгледай ограденото... да не те затруднявам и с останалите интересни сектори.. Ти си легенда, сигурно можеш да си триеш екскрементите и след 30-те минути. Макар че... и да ги изтриеш, миризмата остава.

преди 19 минути, Mediterranean написа:

Стана много топло и някак си хората ми станаха още по-неприятни. 🤷‍♀️

Ми то болшинството хора са си неприятно нещо....

Ей ти ено жувотинче да са успокоиш....

Пресно-пресно от неска....

image.jpeg.d46fc75c9808b69228f58f86b407c083.jpeg

преди 4 минути, andiay написа:

Ми то болшинството хора са си неприятно нещо....

Ей ти ено жувотинче да са успокоиш....

Пресно-пресно от неска....

image.jpeg.d46fc75c9808b69228f58f86b407c083.jpeg

Оййй тва прилича на дете-катеричка. Такова ли е? 🤗

преди 1 минута, Mediterranean написа:

Оййй тва прилича на дете-катеричка. Такова ли е?

А ха...

Гоуемо сладурче....

Изглежда по-вероятно да е "дете-катеричка", отколкото катеричка касичка.

Лека.

след малко ще едитна с нещо подходящо за заспиване... като ... примерно...   No Remorse на Metallica

едит:

преди 7 минути, andiay написа:

А ха...

Гоуемо сладурче....

Миличкото, дали са му достатъчно големи ноктите за да се държи. 

Аз преди седмица, докато си седях на кафенето и на чантата ми, тя има ръбове отгоре от страни на ципа, ми кацна бебе-врабчеподобно, явно дошло от близките липи. И ме погледа няколко секунди и ми почурулика. Не знам от кой вид птиче беше, ама направо джудже. 🐦 

преди 3 минути, Mediterranean написа:

Миличкото, дали са му достатъчно големи ноктите за да се държи. 

Аз преди седмица, докато си седях на кафенето и на чантата ми, тя има ръбове отгоре от страни на ципа, ми кацна бебе-врабчеподобно, явно дошло от близките липи. И ме погледа няколко секунди и ми почурулика. Не знам от кой вид птиче беше, ама направо джудже. 🐦 

Катереше се като ракета....

Май са опитах да го снимам, дорде преминаваше от едното дърво на съседното.....

Ма сигур се е размазало на снимката....

Тук йе веч на черницата....

image.jpeg.94b3a193a13b629ddd51857040e08b52.jpeg

преди 25 минути, andiay написа:

Катереше се като ракета....

Май са опитах да го снимам, дорде преминаваше от едното дърво на съседното.....

Ма сигур се е размазало на снимката....

Тук йе веч на черницата....

image.jpeg.94b3a193a13b629ddd51857040e08b52.jpeg

Кво ли се готви да яде. 🤗 Дано и то и всичките му братя и сестри са живички и никой да не им вреди никога.

Мисля, че е червена катерица.

Едит А, глупости пиша. У нас имало само един вид катерица -обикновена. 

преди 6 минути, Mediterranean написа:

Кво ли се готви да яде. 🤗 Дано и то и всичките му братя и сестри са живички и никой да не им вреди никога.

Мисля, че е червена катерица.

Кафеникаво беше, с бяло жълто коремче....

Бая снимки му нащраках, ма веч е късно да ги гледам....

Утре или другиден очаквай продължение.....

преди 3 минути, andiay написа:

Кафеникаво беше, с бяло жълто коремче....

Бая снимки му нащраках, ма веч е късно да ги гледам....

Утре или другиден очаквай продължение.....

Аз едитнах, че в България има само обикновена катерица, така пише. Но аз съм виждала катерици без бели коремчета и без косми над ушаците. Но явно и при тях има вариации като при хората. 

преди 4 минути, Mediterranean написа:

Аз едитнах, че в България има само обикновена катерица, така пише. Но аз съм виждала катерици без бели коремчета и без косми над ушаците. Но явно и при тях има вариации като при хората. 

Виждал съм поне три четири разновидности катерици....

Тези в низините и тези в планините се различават.....

В различните планини също се различават....

Иначе не разбирам, може се да са водят обикновена катерица....

брей дедо поп спи ли изобщо? :no-no:

днес ще свършва света, гответе се

преди 7 часа, grizly написа:

Е па оти не одиш на магистралата тогава да продаваш шербет, хем мангизи ще изкарваш пък и хем ще ти ареса...:hush:

Бате, я змей горянин. Моя шербет не става за магистралата. КАТ дебне и клиентите ке останат без свидетелство за управление и дори без автомобила си. 

Се, мечески услуги ли предлагаш да правя, а?! - Не съм мошеник. 😀 

Туа предлагам без пари и всеки да го ползва на свой риск. = Считам, че повечето са образовани или по-знаещи от мен. 

Съвети от тарикати - Не приемам. 

Моя интерес тук не е, за да спечеля, а за да се информирам кой за какво става и дали си заслужава да му дам пари спрямо какво може. 

Пари за акъл не давам! 

преди 1 час, buldak написа:

брей дедо поп спи ли изобщо? :no-no:

днес ще свършва света, гответе се

Дедо ти поп си гледа рахата. 

Ей подтуй е седнал в момента 

image.png.fe6c95c6e897a9630c0e64ba7d3d4e10.png

и си слуша оркестър "нешинъл бърд бългериън". 😀 

Литургия ке има Къ се гмурне го полето при тиквите. 😀 

Сегинкъ се включва извънредно с Андроид устройство. 

Та да се внимава! От как има мобилни устройства, то гледам к'во дръкате туа. 😀 

Да попитам:

Как на Андроид устройство по-лесно мога да намаля размера на файла,  който фото му е направил с имайки нещо, т. е. правиш снимка, но тя е в размер повече от 3мб и не може директно да я поставиш тука. 

Ако инсталирам приложението на Калдата, то предвидено ли е автоматично преобразуване на снимков материал? 

Примерно, при Вайпър решали да споделя фото или снимка, то автоматично преобразува файла в приемлива големина. 

Ай, при компютъра правя врътка, т. е. правя скрий запис и поставям, но на Андроид скрий заснемането заема повече от 3мб.

дааа много гаден ден

по-гаден и от вчерашния

пак ще търпим, това е положението :brickwall:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.