Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 20 минути, dioib написа:

Да попитам:

Как на Андроид устройство по-лесно мога да намаля размера на файла,  който фото му е направил с имайки нещо, т. е. правиш снимка, но тя е в размер повече от 3мб и не може директно да я поставиш тука. 

Ако инсталирам приложението на Калдата, то предвидено ли е автоматично преобразуване на снимков материал? 

Примерно, при Вайпър решали да споделя фото или снимка, то автоматично преобразува файла в приемлива големина. 

Ай, при компютъра правя врътка, т. е. правя скрий запис и поставям, но на Андроид скрий заснемането заема повече от 3мб.

Требе да инсталираш некой фоторедактор според мен....

CM QuickPic ползвам аз, вместо обичайната Галерия, за да гледам снимки или да променям резолюцията им...

Другия вариант е да си настроиш камерата на по-ниска резолюция....

Не ползвам приложението на Калдата и за това нимоа да дам мнение, но се съмнявам да прави това....

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

След атентата в Манхайм станаха някои известни.

Терористът от Афганистан живее от 10 години нелегално в Германия и е живял с парите на немците. Взимал е пари от държавата. Въпреки, че е нелегално и са му отхвърлили молбата за закрила като бежанец.

преди 57 минути, andiay написа:

CM QuickPic

Това CM какво е? 

В гугле пея има бая куикоик, по повечето имат реклами. 

Отделно това не съм фотограф и гледам мързелив да стане. 

Да, убедих се, че през галерията не става. 

Нещо с Андроид не се разбираме. Не сакам со телефона да редактирам фотоси, а да ги споделя без да се замисля колко е голяма снимката в мб. 

Друг фото менеджера в гугле пей няма ли? Менеджера на файлове има, но на фото? 

преди 47 минути, dioib написа:

Това CM какво е? 

В гугле пея има бая куикоик, по повечето имат реклами. 

Отделно това не съм фотограф и гледам мързелив да стане. 

Да, убедих се, че през галерията не става. 

Нещо с Андроид не се разбираме. Не сакам со телефона да редактирам фотоси, а да ги споделя без да се замисля колко е голяма снимката в мб. 

Друг фото менеджера в гугле пей няма ли? Менеджера на файлове има, но на фото? 

Когато снимаш и отвориш камерата на телефона, на самото приложение за заснемане няма ли опции?

преди 13 часа, lebel написа:

жлътото - мое... макар че АСПЕКТ се осра с тая снимка...

Известен и доказан монтаж бе, пич. Разгледай ограденото... да не те затруднявам и с останалите интересни сектори.. Ти си легенда, сигурно можеш да си триеш екскрементите и след 30-те минути. Макар че... и да ги изтриеш, миризмата остава.

Пиши на БНР. Обясни им това, което на мен обясни. Открил си грешка и несъответствия. Снимката е от БНР. Не съм я снимал аз.

[email protected]

https://bnr.bg/de/post/101338060/september-1944-ein-kontroverses-datum-in-der-bulgarischen-geschichte

https://bnr.bg/aboutbnr/page/contacts

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Когато снимаш и отвориш камерата на телефона, на самото приложение за заснемане няма ли опции?

Опции за какво? 

Има формат за заснемат и с колко пиксела на инч. 

Няма опция цялата снимка да стане с резолюция 800 на 600 или с такава файла да е по-малък от 3мб.

Камератс си е камера. Тя си има драйвер и това не е приложение, а програма. Записва снимката в даден формат и в зависимост от колко пиксела на инч е настроена. 

При мен може да снима с 12 или 17. - формати 16:9 или 4:3, но пак файла е по-голям от 3мб.

Има и други режими, но те са за светлината. 

преди 22 минути, dioib написа:

Опции за какво? 

Няма опция цялата снимка да стане с резолюция 800 на 600 или с такава файла да е по-малък от 3мб.

Камератс си е камера. Тя си има драйвер и това не е приложение, а програма. Записва снимката в даден формат и в зависимост от колко пиксела на инч е настроена. 

При мен може да снима с 12 или 17. - формати 16:9 или 4:3, но пак файла е по-голям от 3мб.

При мен има опции за пестене на място.

Щом нямаш такива опция.

Ето тази програма ползвай тогава. Отворен код е.

https://www.opencamera.org.uk/

преди 37 минути, dioib написа:

Опции за какво? 

Ето това ще ти свърши работа :)

https://imageresizer.com/image-compressor

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

При мен има опции за пестене на място.

Щом нямаш такива опция.

Ето тази програма ползвай тогава. Отворен код е.

https://www.opencamera.org.uk/

Правя тест с приложението на калдата

Прихвана камерата, но не я преоразмери автоматично. 

Ще се опитам да предложа това на администрацията, т. е. поне през приложението им да има вид сйрип, който да позволи тази опция, т. е. автоматично виждайки, че е директна снимка от камерата да я компресира до 3мг.

преди 4 минути, dioib написа:

Правя тест с приложението на калдата

Прихвана камерата, но не я преоразмери автоматично. 

Ще се опитам да предложа това на администрацията, т. е. поне през приложението им да има вид сйрип, който да позволи тази опция, т. е. автоматично виждайки, че е директна снимка от камерата да я компресира до 3мг.

https://www.kaldata.com/софтуер/icecream-image-resizer-103847.html

преди 10 минути, AAUUXX написа:

Ето това ще ти свърши работа :)

https://imageresizer.com/image-compressor

Сложно е, но правя тест

17176665330933208647374537917606.jpg

За днес спирам да се занимавам с Андроид. 

Ба.... то е по-ограничено и от жената. Нея я оправих по-бърже и без помощ. Настрои я по моята потребност

Отивам си на джама, се, с него няма ник ви проблеми. Вси е аргономично и явно мишката е по-интелигентна от палеца ми. 😀 

А, не туй е и неграмотно даже. Слагам и негови думи. 😀 

преди 5 минути, dioib написа:

За днес спирам да се занимавам с Андроид. 

Ба.... то е по-ограничено и от жената. Нея я оправих по-бърже и без помощ. Настрои я по моята потребност

Отивам си на джама, се, с него няма ник ви проблеми. Вси е аргономично и явно мишката е по-интелигентна от палеца ми. 😀 

А, не туй е и неграмотно даже. Слагам и негови думи. 😀 

Да, то Андроидът ти е виновен...

преди 46 минути, АСПЕКТ написа:

Да, то Андроидът ти е виновен...

Не ми е виновен :)

Не е направен за човеци, а за жени. 😀 

Ако нещо е направено така, те ти трябва помощ, значи, че който го е правил не е интелигентен. 

П. П. Не ми трябват много дрехи, а една. 

преди 1 минута, dioib написа:

Не ми е виновен :)

Не е направен за човеци, а за жени. 😀 

Ако нещо е направено така, те ти трябва помощ, значи, че който го е правил не е интелигентен

Не си заслужава да сменяш пола зареди Андроида :rolleyes:

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Не си заслужава да сменяш пола зареди Андроида :rolleyes:

Не си заслужава да тормозя програмистите на Калдата. ;)

Те не са правели Андроида. 😀 

преди 1 минута, dioib написа:

Не си заслужава да тормозя програмистите на Калдата. ;)

Те не са правели Андроида. 😀 

Свали си приложение за компресиране на снимки и тормози само тилифоня.

Ура! 

Нацелих ключалка та на Андроида. 😀 

_20240606_141016.JPG

преди 12 минути, AAUUXX написа:

Свали си приложение за компресиране на снимки и тормози само тилифоня.

Намерих му   G-точката. ;)

преди 11 минути, цър-вул написа:

Разгледай настройките на снимачката. 

Не е от там В албума намерих как да намалява размера. 

Просто скрин заснемането трябва да му направят опция, че от там също надхвърля 3мб.

У

Screenshot_20240606-142353.png

А добър ви ден.:bye1:Аз до преди малко си играх да чистя захранването щото беше събрало много прахуляк.

И викам я да си погледна профилите на перките ама напълно бях изключил, че на 3 пиновите перки неможе да се регулира,т оборотите от биос и само зяпам и се пуля. Мислех си и да разкарам тоя охладител с който съм и да сложа един друг от едно старо леново ама няма как да стане заради медната плоча и тя е дебала мама и стара.:shock11:

316056473-1075812443078274-717594507322143010-n.jpg

315527849_602646654951188_5853019222951345544_n.jpg

316085745_670637904707565_3278706978013771083_n.jpg

преди 9 минути, vlado1985 написа:

А добър ви ден.:bye1:Аз до преди малко си играх да чистя захранването щото беше събрало много прахуляк.

И викам я да си погледна профилите на перките ама напълно бях изключил, че на 3 пиновите перки неможе да се регулира,т оборотите от биос и само зяпам и се пуля. Мислех си и да разкарам тоя охладител с който съм и да сложа един друг от едно старо леново ама няма как да стане заради медната плоча и тя е дебала мама и стара.:shock11:

316056473-1075812443078274-717594507322143010-n.jpg

315527849_602646654951188_5853019222951345544_n.jpg

316085745_670637904707565_3278706978013771083_n.jpg

Божке...тоя охладител е на 7-8-9-10+ години?

Какво значи тук закон и конституция, след като Христо Иванов се занимава с проституция

54720b0e8bbf3d4fff54a44e488ce140.jpeg

С любезното съдействие на ДПС

orig.jpg?_=1717672145

1.

https://dnes.dir.bg/temida/edna-godina-po-kasno-i-sled-400-sheva-sadat-obyavi-za-nezakonen-aresta-na-napadatelya-na-debora

2.

https://dnes.dir.bg/temida/rayonen-sadiya-otkaza-da-otneme-kolata-na-ivaylo-noyzi-tsvetkov-v-razrez-sas-zakona

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.