Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 час, Емил Костов написа:

Такава хубава салгия ще ти тегля............. То с теб сериозно не може да се говори.

Е, какво да ти кажа .... хм ... ГМО сме. :) Спрямо Бог сме ИИ. :) Дали ще го наречеш така или, че са извънземни нашите създатели, то едно е по-важно: Живота не е някакво съществуване на аминокиселини. ;) 

От тази гледна точка, то и ние ще създадем ИИ, но в него ще има и органична съставка. Нещо от типа OLED при мониторите. ;) Въпрос на време е освен диоди да се произведат и други такива ел. части. ;) Защо не и процесор? 

Ей Ти порция глупост, след като нямаш въображение и не схващаш сливенския ми хумор. :) 

Тегли ме, ръчкай ме, но ... вица за магарето и ... ъъъ, а дуду, знаеш ли го? :) 

Емо, от мен може да научиш много неща, но ... уви .... все хубава салгия или лопата зад врата ще получа и се губи смисъла да говоря с теб сериозно и те ... затова и продължавам несериозно.

И не съм аз, ако не кажа: Наздраве! :cheers:

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

на 7.06.2024 г. в 15:33, dioib написа:

Е, какво да ти кажа .... хм ... ГМО сме. :) Спрямо Бог сме ИИ. :) Дали ще го наречеш така или, че са извънземни нашите създатели, то едно е по-важно: Живота не е някакво съществуване на аминокиселини. ;) 

От тази гледна точка, то и ние ще създадем ИИ, но в него ще има и органична съставка. Нещо от типа OLED при мониторите. ;) Въпрос на време е освен диоди да се произведат и други такива ел. части. ;) Защо не и процесор? 

Ей Ти порция глупост, след като нямаш въображение и не схващаш сливенския ми хумор. :) 

Тегли ме, ръчкай ме, но ... вица за магарето и ... ъъъ, а дуду, знаеш ли го? :) 

Емо, от мен може да научиш много неща, но ... уви .... все хубава салгия или лопата зад врата ще получа и се губи смисъла да говоря с теб сериозно и те ... затова и продължавам несериозно.

И не съм аз, ако не кажа: Наздраве! :cheers:

Какъв хумор бе. От теб се лее простотия за 3 язовира и 2 морета.

• Автор
преди 5 часа, adobeaa написа:

Аз пък имах "Ну погоди" с яйцата. И я трампих за един камион, на който му се задаваше посоката, с бутони. Не знам как се нарича, нещо като предварително дистанционно.

Детска радост - шарени бонбончета.

Яѝцата ги немах ама имах луноход с жица

преди 37 минути, Емил Костов написа:

Блокирай го като мен! 🙂

Здравейте банда!

Преди малко се спънах в едно захранване и щях да се изпотроша. До сега не бях попадал на такова тежко и голямо захранване. Тежи един тон сигурно! 😃

Кутията и захранването са колкото целият ми компютър, помислих си че вътре ще има пяна или нещо от този род, но уви. 

Spoiler

IMG_20240607_160521.jpg.681c51b29a76273631b4e3f3281eb428.jpg IMG_20240607_160555.jpg.9608a3f1ae621f3be3f7618b82dfc271.jpg IMG_20240607_161019.jpg.d3840c226bf24654bb251ada0c75f9ff.jpg IMG_20240607_161038.jpg.b105e690e9be170baceaac7340182cde.jpg

На бързо ви поздравявам със една Българска песен. 🙂

• Автор
преди 7 минути, Звяра! написа:

Блокирай го като мен! 🙂

Здравейте банда!

Преди малко се спънах в едно захранване и щях да се изпотроша. До сега не бях попадал на такова тежко и голямо захранване. Тежи един тон сигурно! 😃

Кутията и захранването са колкото целият ми компютър, помислих си че вътре ще има пяна или нещо от този род, но уви. 

Покажи скритото съдържание

IMG_20240607_160521.jpg.681c51b29a76273631b4e3f3281eb428.jpg IMG_20240607_160555.jpg.9608a3f1ae621f3be3f7618b82dfc271.jpg IMG_20240607_161019.jpg.d3840c226bf24654bb251ada0c75f9ff.jpg IMG_20240607_161038.jpg.b105e690e9be170baceaac7340182cde.jpg

На бързо ви поздравявам със една Българска песен. 🙂

Имаше и такива стабилизатори по един тон едно време

преди 45 минути, Емил Костов написа:

Направо три океана бре

преди 2 часа, dioib написа:

Ти какъв си?! Вещер, мекотело, друид или ловец на духове? :)

Маг 3 ниво

преди 7 часа, petie1 написа:

Ама писана в соц лагера ебем ти парадокса

Мани го този - дивергент на другаря Горбачов. Дотам води слободията. Бийтълс, Мейдън... Няма и след 30 години тетрис и режима падна, дейва.

Отдавна не бях си пускал, този мастерпийс. Поправих се - 20 подред.

... и да поздравя, който слуша - който не... Ми да слуша.

преди 14 часа, lebel написа:

@andiay, @Mediterranean... да внеса и "моите 5 стинки" по темата...

славей - може би да (за повече време - определено да)
цикада - определено да
но аз залагам на сойка... не сойка присмехулка, аз си я наричам сойка - кавгаджийка. Споменавал съм, че в мини горичката пред прозорците ми няколко такива чат-пат делят нещо, с тембъра и децибелите на 4-5 основателки на Рим, като обединяват усилия само за да съпроводят с крясъци минаващата отдолу котка. Това чудо, освен че е изнервящо гласовито, може (и го прави) да имитира и почти всичко за което се сетите... куче, котка... човек (бебе поне лично съм чувал)... и въздействието му върху мен може да се сравни само с това на dioib ( @dioib ) върху Емо ( @Емил Костов )!

Ето бледа "илюстрация/съпровод" на неописуемото, което описвам...

Тук се чува и още една (или няколко) "в дъното", но по-слабо... така че, представете си още 4-5  "солистки", със силата на "първата цигулка" и в пълен асинхрон с нея и помежду си.

А иначе "моите" изглеждат така...

spacer.png

с допълнението, че на живо са също толков красиви, но по-ячки, отколкото изглеждат на снимка

едит: ааа и добро утро!

Ооо, в парка през улицата ("Скобелевия", знаеш го) е пълно със сойки, но некак си съм им свикнал, а и "пеят" само денем....

Нямам проблем с тях...

И определено могат да имитират секви звуци....

Но... това си е характерно за всички птици от семейството към което принадлежи...

Може би най-интелигентните птици, особено гарваните...

Казвайки гарван се сещам ка веднъж в задния двор бе паднало малко гардже от гнездото си....

Котките веднага решиха, че им е сервиран обяда.....

Но... сите гарги в околността се събраа и котаците разбраа ко значи масирана въздушна атака, озвучена с "Полетът на валкириите" в птичи вариант...

Напрао "Апокалипсис сега"...

Цела седмица после минаваха през задния двор пълзешком и на прибежки...

Яд ме е само, че не успях да видя ка вдигнаха гарджето....

преди 2 часа, andiay написа:

Ооо, в парка през улицата ("Скобелевия", знаеш го) е пълно със сойки, но некак си съм им свикнал, а и "пеят" само денем....

Нямам проблем с тях...

И определено могат да имитират секви звуци....

Но... това си е характерно за всички птици от семейството към което принадлежи...

Може би най-интелигентните птици, особено гарваните...

Казвайки гарван се сещам ка веднъж в задния двор бе паднало малко гардже от гнездото си....

Котките веднага решиха, че им е сервиран обяда.....

Но... сите гарги в околността се събраа и котаците разбраа ко значи масирана въздушна атака, озвучена с "Полетът на валкириите" в птичи вариант...

Напрао "Апокалипсис сега"...

Цела седмица после минаваха през задния двор пълзешком и на прибежки...

Яд ме е само, че не успях да видя ка вдигнаха гарджето....

Чувал съм (или съм чел), че е по-лесно да научиш гарван да говори, отколкото папагал. Не знам дали е вярно...

spacer.png

както и какво точно е това... вероятно някой от безбройните видове врани (може би черна врана), но определено си го бива. И ми се чини да е по-умно от бая хора.

едит: иначе съм виждал (и чувал) как любезно изпровождат от по-ниските клони, мислещата се за ловец и наистина чудеща се как да се изниже котка, дори и без паднало гардже.

едит2: даже разбих гифа на фреймове (87), за да съм сигурен, че не ме работи гифаджията... изглежда наред.

преди 17 часа, lebel написа:

@andiay, @Mediterranean... да внеса и "моите 5 стинки" по темата...

славей - може би да (за повече време - определено да)
цикада - определено да
но аз залагам на сойка... не сойка присмехулка, аз си я наричам сойка - кавгаджийка. Споменавал съм, че в мини горичката пред прозорците ми няколко такива чат-пат делят нещо, с тембъра и децибелите на 4-5 основателки на Рим, като обединяват усилия само за да съпроводят с крясъци минаващата отдолу котка. Това чудо, освен че е изнервящо гласовито, може (и го прави) да имитира и почти всичко за което се сетите... куче, котка... човек (бебе поне лично съм чувал)... и въздействието му върху мен може да се сравни само с това на dioib ( @dioib ) върху Емо ( @Емил Костов )!

Ето бледа "илюстрация/съпровод" на неописуемото, което описвам...

Тук се чува и още една (или няколко) "в дъното", но по-слабо... така че, представете си още 4-5  "солистки", със силата на "първата цигулка" и в пълен асинхрон с нея и помежду си.

А иначе "моите" изглеждат така...

spacer.png

с допълнението, че на живо са също толков красиви, но по-ячки, отколкото изглеждат на снимка

едит: ааа и добро утро!

На село тези идват да си взимат орех от нашия двор,  щото имаме дърво орех, ама май не съм ги чувала да пискат. Знам ги много добре, красиви са. 

преди 1 минута, Mediterranean написа:

На село тези идват да си взимат орех от нашия двор,  щото имаме дърво орех, ама май не съм ги чувала да пискат. Знам ги много добре, красиви са. 

Не си ги чувала, щото сигурно мяукат или лаят, докато ти цапцаросат орехите...

преди 5 минути, lebel написа:

Не си ги чувала, щото сигурно мяукат или лаят, докато ти цапцаросат орехите...

Аз изобщо не знаех, че тия жувотни могат да мяукат и лаят.🙉

преди 11 минути, lebel написа:

Чувал съм (или съм чел), че е по-лесно да научиш гарван да говори, отколкото папагал. Не знам дали е вярно...

spacer.png

както и какво точно е това... вероятно някой от безбройните видове врани (може би черна врана), но определено си го бива. И ми се чини да е по-умно от бая хора.

едит: иначе съм виждал (и чувал) как любезно изпровождат от по-ниските клони, мислещата се за ловец и наистина чудеща се как да се изниже котка, дори и без паднало гардже.

Гарванът е изключително интелигентно жувотно, а сред птиците е първенец....

Не съм убеден, че по-лесно заучава думи от едно какаду примерно, но определено е по-умен от него....

Гарваните могат да броят (до шест), използват инструменти, могат да комбинират няколко задачи и да стигнат до правилното решение, могат да изпитват емпатия и омраза, паметта им е изключителна, могат да ползват крилете си като ръце (нещо присъщо само за приматите), включително и за да комуникират чрез тях с друг гарван, ако не могат сами да се справят....

Смята се, че умеят и да се забавляват съзнателно....

Въобще, адски интересни птици....

Като всички от семейство Вранови....

Смята се, че интелектът им е по-висок от 7-ем годишно нормално развито дете....

Ето как се справя с една по-сложна задача от показаната от теб....

Определено са по-умни от некои хора....

преди 1 час, lebel написа:

spacer.png

едит2: даже разбих гифа на фреймове (87), за да съм сигурен, че не ме работи гифаджията... изглежда наред.

Аз наскоро гледах едно подобно:

преди 4 часа, lebel написа:

spacer.png

Цъ, Гарваните са като Магаретата, т.е. инати са. ;) 

Отделно забележи, т.е. на gif-ъ е представен като маймуна -> първи опит -> Не става. ;) Някой е нагласил клипа. ;) Въпроса се свежда от едно посягане и да стане и да няма втори, трети или пореден опит. ;) => Казва му се вярна преценка. :) 

В действителност е по-различно, т.е. нямаш четири варианта, а условието е без наличности да го направиш. Примерно да ритнеш чашата и то само ще излезе. ;) За какво трябва да бъркаш? :) Е, може и по интелигентен начин, да наклониш чашата. :) 

Аз мразя някой да си прави тестове с животните. Или пък да ги дресира. 

Сетих се виц:

-> Начина, за да те изпишат от лудницата бил задача: Как да се изпразни вана пълна с вода при наличие на лъжица, канче, кофа и прочие. Е, един се почесал по главата и/или топките, а после бръкна с ръка във ваната и дръпнал тапата. :) 

Принципно мнозина бъркат интелекта с интелигентността. Всяко същество има интелект, но не всяко същество е интелигентно. Да научиш даден интелект на нещо е трудно. Изисква време. Уви, за някои неща един живот не стика. 

Комичното е:

-Абе Пейо какво направи бе?

- Ми,  аз мислих ....

- Какво си мислил не ме интересува, виж какво си направил!

-  Ми то нали ще ... 

- Казвал ли съм ти после какво ще е?

- Ми то така се прави. 

- Кое Пейо? 

- Ма, нали ти после ...

- И как реши, че аз после ... ?

...

(Дори Пейо не е измислен от мен герой. Това е реален субект и реален диалог с един който знае повече от мене и налага как трябва да се случват нещата на моя обект.) 

п.п. За да не си създавате излишни ядове не ползвайте наемници! 

преди 12 часа, Емил Костов написа:

Ти, какво? Очаквал си да лея сложности ли? :) -> Има прост начин по който се лее нещо и зависи от -> на кого го наливаш. :) На просто човек го наливаш с простотии. :) На интелигентен му наливаш с елементарни неща. :) 

• Автор

Добро утро!

преди 15 часа, petie1 написа:

Имаше и такива стабилизатори по един тон едно време

Направо три океана бре

Маг 3 ниво

Аз съм win 11 ниво, нищо,, че bios-а ми е от 3.1.

Наврето "изядох" един зад врата, защото казах, че победителите не ги съдят, а после пък един шут в задника, че казах, ако има грешка. 😀 

Емо го разбирам, чуди се защо Сър се излага?!

Опитва се, чрез магии да вразуми свободния ми дух. 

Не знае, че моята  душа вече е мъртва, т.е. нищо човешко не е останало в мен. Това го дразни!  Това не означава, че човешкото ми е чуждо. Хорското не ме интересува, а тук отсявам човеците от хората. 😀 

И после Емо се ядосва, че към него подхожда към ту Носър. 😀 

Аз се отнасям сериозно само към хора които работят вместо мен. Затова и Емо ревнова и хули ИИ. То, ИИ, е заплаха, че ще му отнеме работата и ще остане без прехрана. 😀 

преди 6 часа, andiay написа:

Гарванът е изключително интелигентно жувотно, а сред птиците е първенец....

Не съм убеден, че по-лесно заучава думи от едно какаду примерно, но определено е по-умен от него....

Гарваните могат да броят (до шест), използват инструменти, могат да комбинират няколко задачи и да стигнат до правилното решение, могат да изпитват емпатия и омраза, паметта им е изключителна, могат да ползват крилете си като ръце (нещо присъщо само за приматите), включително и за да комуникират чрез тях с друг гарван, ако не могат сами да се справят....

Смята се, че умеят и да се забавляват съзнателно....

Въобще, адски интересни птици....

Като всички от семейство Вранови....

Смята се, че интелектът им е по-висок от 7-ем годишно нормално развито дете....

Ето как се справя с една по-сложна задача от показаната от теб....

Определено са по-умни от некои хора....

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Аз наскоро гледах едно подобно:

Сетих се за едно... такова... spacer.png ... сива врана...

Долетя от едно дърво до неква локва, в човката си държеше нешо, видно от следващото - хранително, с големина 5-7/3-4 см,  изглеждащо твърдо/сухо...

са, всички сме виждали как си чупят орехи, като ги пускат върху асфалта, но такова "кулинарно риалити", поне аз не бях виждал. Спрях се, за да не стресна сивия chef и да задоволя любопитството си... враната ме гледаше, видя, че спирам и сякаш се разбрахме (в смисъл - сякаш си каза примирено - аман от кибици), щото продължи...

Пусна го в локвата, изчака прибл. 10-15 сек, сякаш да се накисне/омекне, хвана го с човката и с няколко движения "ляво-дясно" го "изплакна", след което си го измъкна на "брега" и си го изяде на 2-3 пъти. Не разбрах какво беше, но очевидно некво гурме. След това пак ме погледна, поклати глава с некво съчетание от мъдрост и досада... от типа "цел живот èби, ỳчи", "èби, ỳчи..." и си отлетя.

Мдаа. Гробари или не, независимо че повечето хора не питаят "топли чувства" към тях, по някакъв странен начин, аз ги харесвам... дори и кавгаджийките... не, не, не по тоя...

Париж. Нощно бистро. Потайна доба. Заблуден посетител сяда на маса, идва сервитьор и пита:
- Мосю иска жена?
- Не!
- Мосю иска момиче?
- Не!
- Мосю иска момче?
- Не, не, не! Мосю иска пиле!! Пи-ле!!!
- Оооо! Мосю разбира от извращения!

преди 4 часа, dioib написа:

Цъ, Гарваните са като Магаретата, т.е. инати са. ;) 

Отделно забележи, т.е. на gif-ъ е представен като маймуна -> първи опит -> Не става. ;) Някой е нагласил клипа. ;) Въпроса се свежда от едно посягане и да стане и да няма втори, трети или пореден опит. ;) => Казва му се вярна преценка. :) 

В действителност е по-различно, т.е. нямаш четири варианта, а условието е без наличности да го направиш. Примерно да ритнеш чашата и то само ще излезе. ;) За какво трябва да бъркаш? :) Е, може и по интелигентен начин, да наклониш чашата. :) 

Аз мразя някой да си прави тестове с животните. Или пък да ги дресира. 

Сетих се виц:

-> Начина, за да те изпишат от лудницата бил задача: Как да се изпразни вана пълна с вода при наличие на лъжица, канче, кофа и прочие. Е, един се почесал по главата и/или топките, а после бръкна с ръка във ваната и дръпнал тапата. :) 

Принципно мнозина бъркат интелекта с интелигентността. Всяко същество има интелект, но не всяко същество е интелигентно. Да научиш даден интелект на нещо е трудно. Изисква време. Уви, за някои неща един живот не стика. 

Комичното е:

-Абе Пейо какво направи бе?

- Ми,  аз мислих ....

- Какво си мислил не ме интересува, виж какво си направил!

-  Ми то нали ще ... 

- Казвал ли съм ти после какво ще е?

- Ми то така се прави. 

- Кое Пейо? 

- Ма, нали ти после ...

- И как реши, че аз после ... ?

...

(Дори Пейо не е измислен от мен герой. Това е реален субект и реален диалог с един който знае повече от мене и налага как трябва да се случват нещата на моя обект.) 

...

ок

преди 19 минути, buldak написа:

как е котьовци :bye1:

В Балкана се чепкат. Котките ги почерпи и ги оставих в полето. Още не съм решил да ги довеждам в Балкана, за да има мир между котьофците. 😀 

преди 24 минути, lebel написа:

ок

Принципно аз предпочитам авлигите. Има едно еротично подсвиргане при тях. 😀 

И са с жълто оперение, т. е. цветът на бъдещето. 😀 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Авлига

п. п. Някои дори са по цветни. :)

... 

Ба го Андроида... Не мое да постави копирано изобразените туа. Дори не дава възможност за споделяне на връзка към изобразени ето тука, и пак си слага свои думи. 😀 Налага се да корегирам. 😀 

Добро утро,

Децата си играят на улицата. Марийка:
- Мама и тате ми казаха, че са ме намерили в зелето.
Петьо:
- А мен, на моите, щъркелът ме е донесъл.
Иванчо:
- Селянчета, мен мама и тате са ме изтеглили от Туитър!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.