Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Ако ти си еталон за огтворна свобода, язък за планетата и за човечеството.

Ако не си разбрал. Този свят е до време. Дали по-рано или по-късно, то тези с алергия към радиация да се изнасят от таз земя!!! :) 

Колко му е да се рестартира живота на тази планета?! До сега знаеш ли колко пъти е правено? :) 

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

на 8.06.2024 г. в 15:32, dioib написа:

Ако не си разбрал. Този свят е до време. Дали по-рано или по-късно, то тези с алергия към радиация да се изнасят от таз земя!!! :) 

Колко му е да се рестартира живота на тази планета? До сега знаеш ли колко пъти е правено? :) 

Никой не може да каже тази Вселена докога ще същестува. Колкото до радиацията никой в момента не може да се предпрази от нея. Тя е тотален убиец. Колкото до рестартиране на живота на тази планета, това е правено няколко пъти. За примери  - астероид 9 километра, изригването на Йелоустоун.

преди 1 час, Bubbles написа:

Утре ще видим, надявам се партията макарона да отиде в шеста глуха.

Само така.

joe-biden-smile.gif

преди 8 минути, dioib написа:

Да, но човек не е част от животинския свят

Напротив - част е....

преди 9 минути, dioib написа:

Той е трябвало да е господар, но се е провалил. Затова и са му отнели някои функции в този свят.

Господството е форма на обстоятелства и момент....

Без значение дали е човешко или друго....

Но... всеки има право да си вярва в каквото иска, стига да не натрапва собствената си вяра....

преди 14 минути, dioib написа:

И нека по-адаптивните към новите условия да внимават: Има стар и нов завет! Там са описани неща от миналото на човечеството, а че някои зачитат само стария завет, то в новия са направени корекции. Отделно, че вси канони или песнопения из по-новия вариант е за хора с ниска култура. Не живеем вече из изминалите хилядолетия и е редно не въпросните канони да са разпространяват, защото са ерес и то по-опасна дори от философиите на някои мъдреци. 

п.п. Откровенията на един пияница съм го оставил на "пауза". Това е поради факта, че сме във време разделно. Или си човек или си от хората. Избирай! Това не е избори 2 ин 1, а съществено за една майка. Казва се казва България!!! Тя е вдовица и синовете и са потрити или изгонени от нея, за няколко долара в повече, които други етноси ламтят да усвояват по тез земи. 

Щом казваш....

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Колкото до радиацията никой в момента не може да се предпрази от нея.

Свиква се. :) Човек мутира. С ко-вит се справихме, та ... с една радиация ли не можем. :) Да, не всички ще оцелеят, но теоретично е доказано, че 10% ще останат. Те ще изградят нов свят и по-устойчив и на това лъчение. :) 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Това прасе не лети ,то е военен продукт тип разознавателен воден перископ и се прави на органична подводница :rolleyes:

Прасе да си и то на Бахамите.

преди 1 минута, andiay написа:

Напротив - част е....

Не гледаш от към правилната страна на нещата. :) 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

п.п. Известно ми е, че и ти си заслепен. :) Говори си, не ми пречиш. :) 

на 8.06.2024 г. в 15:40, dioib написа:

Свиква се. :) Човек мутира. С ко-вит се справихме, та ... с една радиация ли не можем. :) Да, не всички ще оцелеят, но теоретично е доказано, че 10% ще останат. Те ще изградят нов свят и по-устойчив и на това лъчение. :) 

Човек не ми ръси глупости че почваш ама наистина да ме ядосваш. Как не те е срам поне малко да се лигавиш с подобно нещо. или  да ти припомня Херушима и Нагасаки.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 3 минути, dioib написа:

Не гледаш от към правилната страна на нещата. :) 

А кой казва коя е правилната страна на нещата?

преди 4 минути, dioib написа:

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Тцъ, по-важно е аз да си ги простя, а това е много по-трудно....

Лесно е да прощаваш чужди грехове....

преди 6 минути, dioib написа:

п.п. Известно ми е, че и ти си заслепен

Всеки има право да вярва на кото си иска...

Включително и на собствените си илюзии....

преди 8 минути, dioib написа:

Говори си, не ми пречиш

Ти също...

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Човек не ми ръси глупости че почваш ама наистина да ме ядосваш. Как не те е срам поне малко да се лигавиш с подобно нещо.

В случая въобще не е глупост....

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Човек не ми ръси глупости че почваш ама наистина да ме ядосваш.

Глупостта Носърче е като солта. Без нея не е хубаво общуването и споделянето на мнения. :) 

Да, пресолявам, но само в твоя мозък!!! :) 

преди 12 минути, andiay написа:

Точно преди изборите ли да споделя? 

Но, нека те попитам: Човек стои на земята или виси от нея? 

п.п. Информация на ухо: В щадящ режим съм. Може да прекъсна за малко. Трябва да презаредя. временно няма да имате достъп до този абонат. :) 

преди 22 минути, andiay написа:

Тцъ, по-важно е аз да си ги простя, а това е много по-трудно....

Лесно е да прощаваш чужди грехове....

Всеки има право да вярва на кото си иска...

Включително и на собствените си илюзии....

Ти също...

Човекът от 24 години пише фантастичен роман и по тази причина ръси глупости във форума, за да провокира отговори, които да ползва. 

преди 14 минути, dioib написа:

Ако имаше представа - щеше....

Изборите нямат нищо общо....

преди 15 минути, dioib написа:

Прилепен е към нея....

От гравитацията....

преди 18 минути, dioib написа:

Информация на ухо: В щадящ режим съм. Може да прекъсна за малко. трябва да презаредя. временно няма да имате достъп до този абонат.

Може да прекъсваш за колкото си искаш...

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Човекът от 24 години пише фантастичен роман и по тази причина ръси глупости във форума, за да провокира отговори, които да ползва.

Негово право си е....

Някои ръсят още повече глупости без да имат дори и подобна полза от тях....

Само интелигентен човек може умишлено да ръси глупости с някаква цел....

Глупаците ги ръсят по природа....

• Автор
преди 11 минути, Мечо Хубавеца написа:

Дедо поп обеща да ни включи сите в книгата

на 8.06.2024 г. в 15:59, dioib написа:

Глупостта Носърче е като солта. Без нея не е хубаво общуването и споделянето на мнения. :) 

Да, пресолявам, но само в твоя мозък!!! :) 

п.п. Информация на ухо: В щадящ режим съм. Може да прекъсна за малко. Трябва да презаредя. временно няма да имате достъп до този абонат. :) 

Ох майко още един дето го боли главата се влключи. Махам се от тука и от тая прокажена тема! 

преди 55 минути, andiay написа:

Преди вид отговор. 

...

Не съм аз, ако не кажа: Наздраве! :beer:

Второ: Включил съм филтър, т.е. не на всички въпроси или коментари ще мога да отговоря, така, че докато не почне любимия ми сериал "Решала", то ще обслужвам само въпрос или гледни точки които ми направят впечатление. Това не означава, че при първа възможност няма да ви обърна внимание и да ги дискутираме интересуващите ви теми и/или въпроси.  

...

Та:

Принципно има Божия промисъл, но ако си атеист, то определено твоя лидер те е заблудил. Нормално е същество от хората да подхожда критично към всеки с различно мнение на негово, но да твърди, че е напротив е признак на пристрастия. В този случай трябва да се аргументира от кой род е и коя политика е възприе за своя, т.е. провежда политика спусната от майка му или от баща му? Ако не е имало разбирателство между тях, то той е основал нов род. И така ... докато уточним не от коя етнос е, а от кой народ? Къде в момента живее и къде живеят децата му и къде възнамеряват да отседнат внуците му. 

Въобще дали тачи Майка България, да, тя е вдовица, но ... ето утре е денят за избори, а се видя, че орташката работа не кучетата са се разбягали, а и котките трябва да внимават кое дете сакат да го схрускат. :) 

Затова, докато сме от правилната страна на тревата, то всеки един интелигентен човек не ще каже напротив или зависи, а ще помисли, дали другия не му споделя нещо, което е по-точно до истината, а не заучена фраза. 

Ако не разбираш, то по спомен фотьойля ми е все още -. Знаеш къде. Считам, че ще може да се разберем, но забрави това напротив или зависи, щото нещата са сложни. Не, не са сложни а е въпрос на гледна точка! Тя не винаги е противоположна спрямо твоята. Може да с е щрих, може да е нюанс или прочие как ще го нарече, но трябва да имаш българско самочувствие и да знаеш, че "Силата е в обединението"! 

Едва ли Европа ще ни обедини. Тя си има свои приоритети и изобщо не и грижа какво става на Балканския полуостров. За нея е по-важно Украйна да ѝ е подчинена и всички със руско самочувствие в нея да бъдат изгонени в Русия. 

В това отношение САЩ направи мечешка услуга на Украйна! ЕС пък се е вързало на акъла на блондинката. Това не ти ли прилича на "чиста нация"? Не им ли стигна САЩ  негър, блондин, та възложиха политиката си на ходещ мъртвец? 

Въобще ... дамите накакаха политиката и тя се превърна в цирк! Главен кумик е Зеленски в момента! :) 

Аз ли да му правя конкуренция? => Забрави! Тук предпочитам да дрънкам кацнал на една свободна трънка. :) 

преди 21 минути, petie1 написа:

Дедо поп обеща да ни включи сите в книгата

Някои ще са комбиниран герой. То така или иначе някои имат много профили тук. :) Що пък от много не "съшия" един герой? :) 

• Автор
преди 13 минути, dioib написа:

Някои ще са комбиниран герой. То така или иначе някои имат много профили тук. :) Що пък от много не "съшия" един герой? :) 

Аа чакам да видя мен как ще ме намъкнеш а също и берковската принцеса

Преди вид отговор. 

...

Не съм аз, ако не кажа: Наздраве! :beer:

Второ: Включил съм филтър, т.е. не на всички въпроси или коментари ще мога да отговоря, така, че докато не почне любимия ми сериал "Решала", то ще обслужвам само въпрос или гледни точки които ми направят впечатление. Това не означава, че при първа възможност няма да ви обърна внимание и да ги дискутираме интересуващите ви теми и/или въпроси.  

...

Та:

Принципно има Божия промисъл, но ако си атеист, то определено твоя лидер те е заблудил. Нормално е същество от хората да подхожда критично към всеки с различно мнение на негово, но да твърди, че е напротив е признак на пристрастия. В този случай трябва да се аргументира от кой род е и коя политика е възприе за своя, т.е. провежда политика спусната от майка му или от баща му? Ако не е имало разбирателство между тях, то той е основал нов род. И така ... докато уточним не от коя етнос е, а от кой народ? Къде в момента живее и къде живеят децата му и къде възнамеряват да отседнат внуците му. 

Въобще дали тачи Майка България, да тя е вдовица, но ... ето утре е денят за избори, а се видя, че орташката работа не кучетата са се разбягали, а и котките трябва да внимават кое дете сакат да го схрускат. :) 

Затова, докато сме от правилната страна на тревата, то всеки един интелигентен човек не ще каже напротив или зависи, а ще помисли, дали другия не му споделя нещо, което е по-точно до истината, а не заучена фраза. 

Ако не разбираш, то по спомен фотьойля ми е все още -. Знаеш къде. Считам, че ще може да се разберем, но забрави това напротив или зависи, щото нещата са сложни. Не, не са сложни а е въпрос на гледна точка! Тя не винаги е противоположна спрямо твоята. Може да с е щрих, може да е нюанс или прочие как ще го нарече, но трябва да имаш българско самочувствие и да знаеш, че "Силата е в обединението"! 

Едва ли Европа ще ни обедини. Тя си има свои приоритети и изобщо не и грижа какво става на Балканския полуостров. За нея е по-важно Украйна да ѝ е подчинена и всички със руско самочувствие в нея да бъдат изгонени в Русия. 

В това отношение САЩ направи мечешка услуга на Украйна! ЕС пък се е вързало на акъла на блондинката. Това не ти ли прилича на "чиста нация"? Не им ли стигна САЩ  негър, блондин, та възложиха политиката си на ходещ мъртвец? 

Въобще ... дамите накакаха политиката и тя се превърна в цирк! Главен кумик е Зеленски в момента! :) 

Аз ли да му правя конкуренция? => Забрави! Тук предпочитам да дрънкам кацнал на една свободна трънка. :) 

Казах го и в друга тема - всичко е въпрос на гледна точка....

А кой как и чрез какво е изградил собствената си гледна точка - вече е друг въпрос....

Напълно нормално е гледните точки на избрани произволно индивиди по едни въпроси да съвпадат, а по други въпроси да са корено различни....

Интелигентността (щот покрай нея се завъртя този наш диалог, достигнал до екзистенциални въпроси като световното положение и рефлектирането му върху отделния индивид, религиозност и атеизъм (който впрочем също е вид религия) и как се формират, бе напрао за смисъла на жувота, Вселената и сичко останало (42)) е тази, която определя дали осъзнаваш този факт и да не съдиш за другите по това дали и доколко тяхната гледна точка съвпада с твоята....

преди 11 минути, petie1 написа:

Аа чакам да видя мен как ще ме намъкнеш а също и берковската принцеса

Вие сте уникати. Не е необходимо да ви намъквам. Достатъчно ми е да усиля някой щрих в словата ви. :) 

преди 10 минути, andiay написа:

всичко е въпрос на гледна точка....

Не, гледните точки са много. Те в някои аспекти са различни, но крайност, че са противоположни .... това също си казал нали? -> Та изборите са утре! 

След тях ке видим нъ де духа вятъра, щото не е безветрие. ;) Така, че като крилата ракета се отклони от курса и .... май падна в българско. :) 

п.п. Най-мразим приятелския огън. Тея от НАТО са вси тъпи путници!!! :) 

• Автор

Вие сте уникати. Не е необходимо да ви намъквам. Достатъчно ми е да усиля някой щрих в словата ви. :) 

Демек си лупа.... Аз не се мисля за уникат уникат е примерно Зверо Владо беррковскотио наци :)

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

За сите не знам, но на мен специално обеща, пари обаче йок...

Пари къ спечеля бе мечо. Що си нетърпелив? :) Оди се чукай с някой друг. :) 

п.п. Отре ще се отвори капълътъ. Чок избор!!! :) 

Пари къ спечеля бе мечо. Що си нетърпелив? :) Оди се чукай с някой друг. :) 

п.п. Отре ще се отвори капълътъ. Чок избор!!! :) 

Ти докато спечелиш, ще ритнеш камбаната. Повече безплатно материал няма да ти давам....Оди си пиши с някой друг....Йок материал...

преди 5 минути, petie1 написа:

Демек си лупа.... Аз не се мисля за уникат уникат е примерно Зверо Владо беррковскотио наци :)

И на двамата им станах неудобен. Не издържат на конструктивната ми критика. Берковската подава, но зверъ .... не е от котешкия вид. ;) Само се прави на коте, а е птица с дълги крака. :) Него съм го примъкнал към голям Д. :) 

преди 1 час, andiay написа:

Само интелигентен човек може умишлено да ръси глупости с някаква цел....

Глупаците ги ръсят по природа....

Ще те допълня, че интелигентните хора обикновено не издават истинските си намерения...

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ти докато спечелиш, ще ритнеш камбаната. Повече безплатно материал няма да ти давам....Оди си пиши с някой друг....Йок материал...

Е, тогава чакай от умрял писмо. Определено не си в завещанието ми. :) 

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Йок материал...

Мечо, ти си калпав материал. Не ставаш за велики неща. :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.