Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Най-вероятно.

Баш де пък и тия коридори баш през юг не ми изглеждат смислени, едно време швабите са минали през север а те са знаели да водят война

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

Добре итраха лапетата.

Зельо излъгал Кокич в Мосейково,  че всичките руски казаци били украинци,      И какво е това в Украйна тогава!?  

преди 24 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ако говориш за това, по-скоро ми се струва, ще може да ни харизат някой Пейтриът за всеки случай към C-300-та. Не че ще оправи положението при евентуален конфликт, ама поне ще си вържат гащите. Другото е плашене на гаргите и мерене на инструменти.

https://www.bgnes.bg/deyli-telegraf-nato-razrabotva-suhopatni-koridori-prez-balgariq-garciq-i-turciq-v-sluchay-na-voyna-s-rusiq

Това е старо, просто сега официално се казва. Ще ти разкажа на кратко една история със мен от миналата година.

Шофирам по магистрала "Марица" и на двадесет метра над мен прелетява самолет. Сега, аз колкото и да съм кьорав, колкото и да не съм във час много ясно видях, че е със абсолютно триъгълна форма. Няма как да сбъркам тази триъгълна форма, идеални линии. Този самолет мина да предположим със около 600 км.ч. и супер ниско. Веднага намалих и започнах да го наблюдавам, пресече река Марица и когато достигна съседния хълм се изви право нагоре към небето. Започна да се върти в спирала и изчезна, не че точно изчезна ами стана толкова малък, че аз спрях да го виждам въпреки че карах със 20-30 км.ч. и се взирах в небето. До тук няма нищо странно! 

Тази случка я споделих със най-малко 30 човека, никой не можа да ми каже какъв е този самолет и какво прави в България. Ние такъв самолет нямаме, изтребител. Летеше толкова ниско, че обръсна върховете на дърветата над река Марица.  Дори имаше коментари от рода, че е руски разузнавач или шпионски турски самолет и много други.

След два дни по новините съобщават, ЧЕ във България ще пристигнат някакви самолети на НАТО Юрофайер които да защитават небето ни. Веднага потърсих информация в интернет и .....

Вижте подробностите за свързаното изображение. Segini Harga Jet Tempur Eurofighter Typhoon yang Mau Diborong Prabowo

Ами същия беше!

Та всичко се съобщава със няколко дни закъснение при нас! 🙂

преди 1 час, Звяра! написа:

...

Вижте подробностите за свързаното изображение. Segini Harga Jet Tempur Eurofighter Typhoon yang Mau Diborong Prabowo

Ами същия беше!

spacer.png

Извън шегата, разни армейски "новини" би трябвало да се съобщават със закъснение или да не се съобщават. Няма как да се оповестяват предварително.

едит: иначе, "предварителното оповестяване" ми мяза на устава за носене на караулна служба... доколкото си спомням, приблизително трееше...

"Стой кой идва?" (да разбере къде съм), "Стой ще стрелям!" (да се прицели),  Предупредителен изстрел във въздуха (за да ме опука) и чак тогава стрелям "на месо".

Е, там където служих, негласно бехме решили, напече ли, най-много изстрел във въздуха и ушиваш храстите с един пълнител (30x7.62)

Баси, т'ва болднатото съм го забравил... ко го е имало по мое време...

Цитат

(3) Когато нарушителят не изпълни командите по ал. 2, часовият зарежда оръжието и произвежда предупредителен изстрел в безопасна посока. При продължаване придвижването му към поста (премине забранената граница и проникне в охранявания обект) часовият стреля във въздуха по посока на нарушителя, като пази живота и здравето му, след което извиква началника на караула или разводача.

https://econ.bg/Нормативни-актове/Устав-за-войсковата-служба-на-въоръжените-сили-на-Република-България-Част-II-_l.l_i.150108_at.5.html

Мхм, ше му пазя живота и здравето. На погребите. Мое да скокна му зема ено кафе. И некоя вафла.

преди 5 часа, Mediterranean написа:

j е jimin, j-hope или jin.

още 7 бири, ако се падне кен - повече :brickwall:

преди 19 минути, buldak написа:

още 7 бири, ако се падне кен - повече :brickwall:

A ко се падне барби?

------------------------

Баси, за половината персонажи в "политика"-та, един умен и с чудесно чувство за хумор младеш, когото помня от един бивш форум, би се изразил изискано и дискретно - "това е някой стар пeдaл, с нова регистрация".

Добро утро!

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Мамайкооооо! А аз си мислех, че всичко съм видял..............

Прекръсти се чадо. Няма да ти навреди. 😀 

на 5.06.2024 г. в 6:56, dioib написа:

Прекръсти се чадо. Няма да ти навреди. 😀 

Айде няма нужда да се кръстя. Дръж си го твоя бог за себе си! 

И любимият ми тип диалози... (и събеседници)

-   Почти цяла зима и пролет в Била, Фантастико и Лидл имаше малини от Испания и Мароко...
-   Малината е растение на умерения и северния климат. Какви малини от Шпанско и сарацинско те бият, не ми е ясно...
-   "Освен боровинки, Испания внася и марокански малини...Частично тези количества след това се реекспортират от испанските търговци, което удължава собствения им експортен сезон..." "... северноафриканската държава (Мароко), която само допреди 2 години не бе значим играч на пазара на замразени малини, се приближава по изнесени количества до Украйна, заемаща третото място в света по този показател след Сърбия и Полша."
-   Не казвам, че не произвеждат. Казвам, че са фалшиви, защото малината е растение на умерения и на северния климат.

Шизики, шизики. Шизики кругом... Местным врачам подавно наплевать на... грёбаный дурдом...

Добро утро,

Диода пък сега търси трифазен ток след j точката :speak:

преди 9 часа, Звяра! написа:

Сега започва! :(

Те първа ни предстои да се крием в мазетата! :(

Нема се плашите другари нато ше ви пази ,украинците също пазят цяла европа.

Някой контактувал с наличен ИИ задавал ли му е глупав въпрос, на който този интелект е отговорил умно? 

• Автор

Добро утро

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Навремето много съм се смял с рекламите на Budweiser. :)

А аз на Pepsi vs. Coca Cola war....

Любимата ми....

И компилация от подобни....

преди 1 час, lebel написа:

A ко се падне барби?

ще го подаря на комшииката :lol6:

преди 28 минути, dioib написа:

Някой контактувал с наличен ИИ задавал ли му е глупав въпрос, на който този интелект е отговорил умно? 

ИИ не разделя въпросите на глупави и не ,отговора му зависи от това как си задал въпросът си ,колкото е по в конкретика толкова по точен и верен отговор ще получиш, някой неща все още не разбира и отговаря с каквито данни намери из мрежата.

преди 2 минути, jhoro написа:

За да те бие по-яко!

Аз съм заземен Джоре. :) Дори мълниите не ми повреждат захранването. :) 

преди 49 минути, AAUUXX написа:

ИИ не разделя въпросите на глупави и не ,отговора му зависи от това как си задал въпросът си ,колкото е по в конкретика толкова по точен и верен отговор ще получиш, някой неща все още не разбира и отговаря с каквито данни намери из мрежата.

А сега си пристави, че нещо мое му хареса. :) 

преди 11 минути, dioib написа:

А сега си пристави, че нещо мое му хареса. :) 

Мисля ,че повод за притеснение няма ИИ ракия още не се е научил да пие ,а и не може да си отваря хладилника също  :rolleyes:

преди 9 часа, Звяра! написа:

Това е старо, просто сега официално се казва. Ще ти разкажа на кратко една история със мен от миналата година.

Шофирам по магистрала "Марица" и на двадесет метра над мен прелетява самолет. Сега, аз колкото и да съм кьорав, колкото и да не съм във час много ясно видях, че е със абсолютно триъгълна форма. Няма как да сбъркам тази триъгълна форма, идеални линии. Този самолет мина да предположим със около 600 км.ч. и супер ниско. Веднага намалих и започнах да го наблюдавам, пресече река Марица и когато достигна съседния хълм се изви право нагоре към небето. Започна да се върти в спирала и изчезна, не че точно изчезна ами стана толкова малък, че аз спрях да го виждам въпреки че карах със 20-30 км.ч. и се взирах в небето. До тук няма нищо странно! 

Тази случка я споделих със най-малко 30 човека, никой не можа да ми каже какъв е този самолет и какво прави в България. Ние такъв самолет нямаме, изтребител. Летеше толкова ниско, че обръсна върховете на дърветата над река Марица.  Дори имаше коментари от рода, че е руски разузнавач или шпионски турски самолет и много други.

След два дни по новините съобщават, ЧЕ във България ще пристигнат някакви самолети на НАТО Юрофайер които да защитават небето ни. Веднага потърсих информация в интернет и .....

Ами същия беше!

Ти го описа като проект Aurora, който няма нищо общо с Юрофайтъра... Ако беше поне F-117 или B-2 да хване декиш подобна история ама така... Иначе и аз съм фен на конспиративните теории, но всичко си има някакви граници. :)

Юрофайтъра има стандартни форми - повечето са вид триъгълни - и Грипен и Mirage 2000 и Rafale и т.н.

преди 13 минути, цър-вул написа:

Някой се е развихрил с глупостите си сутринта. Я вър'и да видиш бетоня да не е дошъл!

И к'ва е връзката на едното с другото?

Се, докато дебна я бетоиа или мътреяла повам неграмотно да пиша тук, щото не съм свикнал с андроида. :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.