Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 4 минути, Звяра! написа:

Аз ще събирам за мен една изцяло АМД базирана конфигурация.

Преди два дни в Али-то този процесор струваше 270 лева. Доставката е безплатна, но не знам защо изведнъж надуха жестоко цените. Когато избера държава за получаване Италия или друга държава, цената автоматично пада на 260 лева. За България не зная защо е скъпо. :(

(3).png.5b25607f933c90b67fa851ec1f20e9c2.png

Иначе това е на далавера да се поръча, но на мен не ми е нужен 8 ядрения. :(

(4).png.ec0b76942b0f297d6a99310598294386.png

Виж в България същия процесор колко струва.

AMD Ryzen 7 7700 (5.3GHz) | BOX • 12741194 ⋙ Цена | Plasico IT Superstore

Със това дъно.

Дънна платка, ASROCK B650M-HDV/M.2 /AM5 B650M-HDV/M.2 (xtreme.bg)

И 2х16GB DDR5 RAM на 6000Mhz за 140 лева пак от Китайците. 

Получава се компютър за 600 лева. 

И забравих да спомена SSD M2 4 TB което също взех от там за 70 лева. :D

Повечето неща ги имам, остана ми само процесора и дъното. Ще изчакам малко и сигурно пак ще свалят цените. Сигурно има много поръчки за този процесор и затова му надуха цената. :(

Не съм сигурен, че не го виждам хубаво - не пише ли reffussed?

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

току-що, АСПЕКТ написа:

Това е процесор за Сървър и е доста скъп.

Ти ако го поръчаш този процесор 7500F ще ти го изпратят за 260 лева до Германия. :(

Защо така ни цакат в БГ-то? баси.😕

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

Какви са тия държави и какво е скрито под жълтия правоъгълник

Неговото IP

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

И какво е OAuth2?

Протокол за оторизация.

преди 6 минути, Звяра! написа:

Ти ако го поръчаш този процесор 7500F ще ти го изпратят за 260 лева до Германия. :(

По-евтино е тука

https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-5-7500F-6x-3-70GHz-So-AM5-TRAY_1504700.html

https://www.computeruniverse.net/de/p/2001-735

Няма смисъл да го поръчам от Китай, щом го има в Германия. А и е 150 евро, не е 250 или 200 евро.

• Автор

Велев го закопа - 14.363,19 лв.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Ще изчака примоция на черния петък и ше го земе на далавера.

От 14 хилки на 7 разбрах

преди 3 минути, Звяра! написа:

Reffussed е така нареченото MPK. 

без кутия, без транспортни уплътнители - просто навързани, с ластик. И не е ясно, какво се е случило при превоза.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

По-евтино е тука

https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-5-7500F-6x-3-70GHz-So-AM5-TRAY_1504700.html

https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-5-7600-6x-3-80GHz-So-AM5-BOX_1476281.html

Няма смисъл да го поръчам от Китай, щом го има в Германия.

Да но това ако го поръчам да ми го доставят в България колко ще ми излезе?

Тук същия процесор струва 360 лева.

AMD Ryzen 5 7500F MPK • 12837172 ⋙ Цена | Plasico IT Superstore

преди 11 минути, Звяра! написа:

от али нищо не поръчвам вече

те дават ли изобщо гаранция там и охладител за процесора?

пък и щом цакат бг-то...

преди 6 минути, petie1 написа:

Велев го закопа - 14.363,19 лв.

От 14 хилки на 7 разбрах

4к е остаряла технология вече ,препоръчайте му компютър за 8к видео обработка с файлове от 1TB ,що го цакате с топла бира :rolleyes:

преди 3 минути, adobeaa написа:

Reffussed е така нареченото MPK. 

без кутия, без транспортни уплътнители - просто навързани, с ластик. И не е ясно, какво се е случило при превоза.

Да MPK са. В Китай се продават за 99 долара.

преди 3 минути, buldak написа:

от али нищо не поръчвам вече

те дават ли изобщо гаранция там и охладител за процесора?

пък и щом цакат бг-то...

Аз имам охладител, имам и кутия и видео карта на АМД. Ако е необходимо да се купува всичко-става скъпо. 🙂

Имам и захранване на MSI. 

преди 2 минути, Звяра! написа:

В Китай се продават за 99 долара.

Трябва да вземеш количества...

преди 15 минути, andiay написа:

За разлика от теб, аз не предлагам като залог за облог, загубилият да "седне в коленете" на спечелилия...

Cant Speak Nathan Fillion GIF

На кой нормален, аджеба, би му хрумнало да предложи подобен залог?!

За Мимето е ясно, че и да спечели, и да загуби залога - все ще му хареса! 

току-що, adobeaa написа:

Трябва да вземеш количества...

На мен ми е необходим само един процесор за сокет АМ5 - най-евтиния.

Ще събера един компютър и ще му инсталирам линукс.  За това искам най-евтиния, не че нямам пари. Мога да взема на АМ4 сокет, но имам памет DDR5 и затова ми трябва само дъно и процесор.

Да при количество ще има отстъпка, но сигурно ще има и мито.....и става дълга и широка.

преди 5 минути, Звяра! написа:

На мен ми е необходим само един процесор за сокет АМ5 - най-евтиния.

Ще събера един компютър и ще му инсталирам линукс.  За това искам най-евтиния, не че нямам пари. Мога да взема на АМ4 сокет, но имам памет DDR5 и затова ми трябва само дъно и процесор.

Да при количество ще има отстъпка, но сигурно ще има и мито.....и става дълга и широка.

Продай я... И си вземи нещо от сорта на 55/5600. За към 500 кинта, си готов. Имат си доста прилична видеокарта. Ти и без това не играеш.

преди 27 минути, andiay написа:

Миними, мноо добре знаеш, че ти го казах и в любимата ти тема дословно същото....

За разлика от теб, аз не изпитвам никакви терзания относно сексуалната си ориентация и не ме бърка да ме наричаш както си решиш....

За разлика от теб, аз не търся реална среща с представители на силния пол, раздавайки си номера и нагло провокирайки ги за среща....

За разлика от теб, аз не предлагам като залог за облог, загубилият да "седне в коленете" на спечелилия...

И понеже знам, че няма вариант да загубя, то ти предложих вариант, който да задоволи щенията ти - един от нашите общаци, а не мой колега...

Виждам, че си го запомнил, а сигурно и го сънуваш....

Тъй, че.... сексуалните ти девиации ти сам си ги споделяш....

А не, че някой проявява интерес към тях....

А това, че свързваш израза "мачка нещичкото в гащите си" с някакъв интерес към това нещичко, доказва скритите ти терзания....

Това, че ти се интересуваш от "нещичкото" на другите, не означава, че всеки се интересува....

Изразът е метафора, Миними, за това, че освен да "помпаш" виртуално кухото си самочувствие, друго не си в състояние да постигнеш....

Не е по силите ми да преценя дали си противен, но опрелено може да участваш във филм по "Тримата глупаци", при това без да има нужда да играеш роля и без да има нужда от грим...

За разлика от теб, за мен  среща с човек, свързана с изясняване на позиции, не е  среща с хомосексуален подтекст. Предисторията на сядането в коленете би ли я припомнил? Щото може постоянно да коментирам умственото ви състояние, но сексуалните ви вкусове не са в проблемите ми. Очевадно, с "мъж  или каквото си" ти започна провокация по тази плоскост, след което аз те разшифровах като скрита Андриана. Факт. На теб , щото явно всеки ден някой ти предлага среща с мъже на които коментира сексуалната им надареност, ти не запомняш такива предложения. Е на мен не ми се случва, но и не общувам с много от твоя типаж, сигурно заради това съм останал с логичното впечатление, след поредния ти жокер за интересите ти, какъв си. Та къде се поинтересувах от чуждо нещичко, лъжецо? Интереса е само твой и той е ясно изразен в постовете ти във времето. Много метафори ползваш, но защо за пореден път усилваща убеждението какъв си. Хвана голям лаф с тримата глупаци, експлоатирай докрай. Многочел алеков герой.

преди 15 минути, Flashback написа:

Момчета или каквото и да сте. Давайте, много отдавна съм забелязал че винаги, рано или късно стигате до мъжка любов. Ясно защо. Андиту рано стигна.

преди 36 минути, AAUUXX написа:

Ще изчака примоция на черния петък и ше го земе на далавера.

Точно до тогава, ще изренди една минута. То не остана, има - няма седем месеца.

Тоя "Изгрев", дето го премятате,  сигурно е 200-250 кила. Те беха, доколкото помня,  ПЕА1-n, където n клони към безкрайност. И е между моите две постижения: Вятка Автомат "Веста" (90 и кусур кг) - двамата със шурея щехме да се "изсипем" и ено пианце (не помня какво, но не беше от съвременните)... него го качвахме стъпалце по стъпалце 4-ма апапи "във младост  и сила мъжка". И макар да се отървахме без "дълбока на гърди рана", заклех се да ми е за последно!

едит: погледнах из нета да си поприпомня акумулиращия мамут и попаднах на нещо, което ме усмихна...

"Проблемът е следния - как се разглобява това нещо? Има една врата от дясно, отворих я и изглежда като бомбата от Умирай трудно 2. Дафаq?"

преди 34 минути, Flashback написа:

Залог да му седне на скута? 🤔  

Ах, 😁

Начи, гоуем съм земеделец.

Бостана вече не е 3кв м а цели 3.5. Сложих четири корена домати. Жената вика - кво се случва?

Аз - Потроших се дейва, викай масажистка...

преди 1 час, adobeaa написа:

Начи, гоуем съм земеделец.

Бостана вече не е 3кв м а цели 3.5. Сложих четири корена домати. Жената вика - кво се случва?

Аз - Потроших се дейва, викай масажистка...

Теб скоро ш'те погне стопанска полиция... ко има още такава.

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

За разлика от теб, за мен  среща с човек, свързана с изясняване на позиции, не е  среща с хомосексуален подтекст.

Ква позиция може да изясни някой нормален чиляк с неук и простеещ прогресивно индивид като теб в среща на живо?

При положение, че не си в състояние да схванеш кво четеш, а при четене е по-лесно.....

Грозната истина за теб е, че вътрешните ти терзания непрекъснато те подтикват към подобни покани, прикривайки ги под предлога "среща за изясняване на позиция"....

И си личи точно толкова, колкото си личи и посредствеността ти.....

Предисторията на сядането в коленете би ли я припомнил? Щото може постоянно да коментирам умственото ви състояние, но сексуалните ви вкусове не са в проблемите ми.

И ква е била предисторията бре Миними Донев?

А да коментираш умственото състояние на който и да било точно пък ти....

Меко казано е нелепо....

И единственият, който показва ясно, че сексуалните му вкусове явно се различават от сексуалният му живот си точно ти....

Не че съм забелязъл някой да се интересува, но дерзай....

Предложението за облога, което сам направи си е ясно доказателство...

И лекинко ми напомня на един виц....

"Пътували двама във нощен влак  сами в купето. По едно време единия казал:

- Ей, дай да разнообразим туй скучно пътуване и да играем на гатанки....

- Хм, става, ама за да е още по-забавно, нека да бъде като облог - питаш гатанката и ако позная аз те "оправям", ако не позная ти ша мъ опрайш.

Позамислил се първия, огледал другия па рекъл:

- ОК, аз питам първи....

- Добре, питай....

- Хм, кое е това животно, което ходи по покривите и нощем очите му светят?

- Папагал - веднага отговорил другия....

- Ееее, да му се не види - позна...."

Явно и ти тъй си представяш "изясняването на позициите" и предлагаш подобни условия....

Очевадно, с "мъж  или каквото си" ти започна провокация по тази плоскост, след което аз те разшифровах като скрита Андриана. Факт. На теб , щото явно всеки ден някой ти предлага среща с мъже на които коментира сексуалната им надареност, ти не запомняш такива предложения.

"Мъж, или каквото и да си" е последното нещо, което някой би използвал към друг, за да предизвика интимен интерес към себе си....

Както и е последното нещо на което мъж уверен в собствената си сексуалност би реагирал така, както реагира ти, та даже още ти държи влага...

Затова и аз не реагирам на твоите - Андриана, Андигей и т.н.....

Това са фактите, а останалото е плод на твоето въображение, продиктувано от подтиснатите ти сексуални влечения и базиращата се на тях твоя хомофобска реакция....

Защото мразиш същността си, затова и изригваш хомофобски....

Единственият, който отправя предложения си ти....

А "надареността" на който и да е било ваобще не ме валнува, нито пък би ми създала комплекси....

преди 3 часа, Митко Вълчев написа:

на мен не ми се случва, но и не общувам с много от твоя типаж, сигурно заради това съм останал с логичното впечатление, след поредния ти жокер за интересите ти, какъв си.

Нъл бе кръстник на детето на хомодвойка бре Миними?

И колкото и да си внушаваш, че некой изпитва къвто и да е интерес към жалката ти персона - самозалъгваш се....

Та къде се поинтересувах от чуждо нещичко, лъжецо?

Ми ти каниш на срещи, а не те канят теб...

И то при условие, че многократно ти се казва, че отсрещната страна не проявява никъв интерес....

Интереса е само твой и той е ясно изразен в постовете ти във времето.

Внушавай си го, не че ще се превърне некогиш в истина....

Желаното не е реално, колкото и да ти се иска....

Много метафори ползваш, но защо за пореден път усилваща убеждението какъв си.

Ползвам щот мога....

А и тъй отсявам глупаците, карайки ги сами да доказват глупостта си....

А твоите самозаблуждения не ги усилвам аз, а природата ти....

Хвана голям лаф с тримата глупаци, експлоатирай докрай. Многочел алеков герой.

Че още в началото ти казах бре....

Щом видях аватара ти и асоциациите с Миними и персонажите на Донев беха неизбежни....

Времето само засилва тез асоциации, а ти успешно доказваш, че не са далеч от истината, а приликата не е само във външния вид....

Бай Ганьо е за предпочитане, защото в него има и доста положителни качества...

Но.... "многочел бай Ганьо" може да роди само нищонеразбиращ герой на Донев...

Кой от тримата си?

Пфуу, как си събирате тия тук! Тцтцтц ... 

• Автор
преди 23 минути, ^^^ написа:

Пфуу, как си събирате тия тук! Тцтцтц ... 

Еми санитарите кат забравят вратите между двете отделения отворени така става

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.