Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Пастастармица с лучец и ракийца, наздраве🍻

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 38 минути, Belefor написа:

Кой модел/марка е това да си поръчам?

Маринована с чесън, кайзерована свинска пастърма от розовото месо, от бута.

Марка "Teemo" .

преди 1 минута, Teemo v. X написа:

Маринована с чесън, кайзерована свинска пастърма от розовото месо, от бута.

Марка "Teemo" .

Имаш ли за продаване ? :) 

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Той мезелъците, едва ги дочаква да "узреят" и ги унищожава.....ти за продаване питаш :) 

Плащам в ЕВРАЦИ! :) 

преди 3 минути, Belefor написа:

По добре да даде рецептата - мисля, че при вас условията (климата) е идеален сам да си направиш мезенцето. Всичко необходимо, като месо и подправки ги имате по магазините :)

:beer:

М/у другото, сега буля ме подсети, че ядохме там някакво мезенце /сушено/ от прасе, което много се доближава до пастърмата. Ама не му запомних името - нещо на "тонх" или "тонг" завършваше местната дума....

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Той мезелъците, едва ги дочаква да "узреят" и ги унищожава.....ти за продаване питаш :) 

С телешко месо става ли? Не обичам свинско месо.

преди 1 час, Belefor написа:

😀

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

С телешко месо става ли? Не обичам свинско месо.

Става - от контрафилето. Но месото е някак по сухо и става по твърдо мезето. И "зрее" по дълго време.

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Става - от контрафилето. Но месото е някак по сухо и става по твърдо мезето. И "зрее" по дълго време.

В Тексас нямаше ли някакво такова месо? Сухо? Beef Jerky

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

В Тексас нямаше ли някакво такова месо? Сухо? Beef Jerky

Има, но това е "Jerky" - с топлинна обработка на месото. А тоя пич, що го прави във фурната не знам.... Имаме си "пушилни" Пастърмата не се обработва на температура....друг е вкуса

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

М/у другото, сега буля ме подсети, че ядохме там някакво мезенце /сушено/ от прасе, което много се доближава до пастърмата. Ама не му запомних името - нещо на "тонх" или "тонг" завършваше местната дума....

Билтонг

image.png.f62d6beb4f054caf16669763ca461a6a.png

Оставете ги тия сухари, чупят само пломби. 

Друго си е прясно осолена сланинка с гарнитура свинско мозъче и някое ушенце с краченце за цвят. 

преди 2 минути, Topor написа:

Оставете ги тия сухари, чупят само пломби. 

Друго си е прясно осолена сланинка с гарнитура свинско мозъче и някое ушенце с краченце за цвят. 

Мдааа и това става

преди 23 часа, Topor написа:

Флорентино Перес е удивително прост човек, изкупил всички звезди в един отбор и гони треньорите, защото няма резултати. 

Шаби Алонсо беше изгонен от маймуната и костенурката, те въртят играта в съблекалнята, време е Зидан или Рамос да се върнат и да им набият шамарите.

Не съм "вътре" в клуба, макар че след Стоичков и Ромарио го предпочитам пред Барса и ми се стори, че преувеличаваш, но се оказа, че си прав. Е, аз не бих се изразил толкова деликатно (прост човек)... след като си е направо кaпyт сплескан. Както и другите двама упоменати с езика на Езоп (Лафонтен) педали.

преди 2 минути, lebel написа:

Не съм "вътре" в клуба, макар че след Стоичков и Ромарио го предпочитам пред Барса и ми се стори, че преувеличаваш, но се оказа, че си прав. Е, аз не бих се изразил толкова деликатно (прост човек)... след като си е направо кaпyт сплескан. Както и другите двама упоменати с езика на Езоп (Лафонтен) педали.

Аз винаги съм си бил от Барселона не защото имам нещо против Реал, просто Барса играят футбола който харесвам тип "Тики-така", почти всеки мач когато играят двата отбора Барса имат по 600-700 подавания, Реал макс 300 и разчитат на контраатаки. Не ме грабват. 

Ясно е, че Перес още лятото ще вземе някое голямо име за тренер, но който и да дойде ще се сблъска с голямо его, големи изисквания и най-вече непослушание от няколко ключови футболиста.

преди 6 минути, Topor написа:

Аз винаги съм си бил от Барселона не защото имам нещо против Реал, просто Барса играят футбола който харесвам тип "Тики-така", почти всеки мач когато играят двата отбора Барса имат по 600-700 подавания, Реал макс 300 и разчитат на контраатаки. Не ме грабват. 

Ясно е, че Перес още лятото ще вземе някое голямо име за тренер, но който и да дойде ще се сблъска с голямо его, големи изисквания и най-вече непослушание от няколко ключови футболиста.

Следващото вече съм го писал и понеже мразя да се цитирам, а ме мързи, ще го копирам...

Предпочитанията ми не са към отбор, а към тип игра... примерно ..."тики-така-та" никога не е била между тях. Харесвам бързите атаки... толкова бързи, че защитниците да нямат време да вземат не само правилно, а изобщо някакво решение. Някога Динамо Киев играеше така. Двете крила, с цялата условност на т'ва понятие, Блохин и Онишченко бяха в състояние да побъркат всяка една защита. Някогашният Аякс също... Борусия Дортмунд с Клоп също страшно ме кефеха...

В крайна сметка и двата стила си имат мястото и феновете и това е нормално.

преди 7 минути, lebel написа:

Следващото вече съм го писал и понеже мразя да се цитирам, а ме мързи, ще го копирам...

Предпочитанията ми не са към отбор, а към тип игра... примерно ..."тики-така-та" никога не е била между тях. Харесвам бързите атаки... толкова бързи, че защитниците да нямат време да вземат не само правилно, а изобщо някакво решение. Някога Динамо Киев играеше така. Двете крила, с цялата условност на т'ва понятие, Блохин и Онишченко бяха в състояние да побъркат всяка една защита. Някогашният Аякс също... Борусия Дортмунд с Клоп също страшно ме кефеха...

В крайна сметка и двата стила си имат мястото и феновете и това е нормално.

Така е, просто докато Барселона винаги са имали собствена школа и действително са изваждали цели поколения футболисти, Реал разчитат на платежоспособността, събират най-големите звезди от света, но не винаги се получава този трик да ги разиграеш в една посока.

пак заваля сняг и утре ще е баси студа

преди 31 минути, buldak написа:

пак заваля сняг и утре ще е баси студа

И тук заваля, ама аз се радвам. От години не съм виждал да валят парцали и да няма вятър :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.