Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 минута, Topor написа:

Така е, просто докато Барселона винаги са имали собствена школа и действително са изваждали цели поколения футболисти, Реал разчитат на платежоспособността, събират най-големите звезди от света, но не винаги се получава този трик да ги разиграеш в една посока.

Имаше преди години един мач на Динамо Киев (следващото поколение след Блохин и Онишченко, макар че първият още играеше) или СССР (Динамо Киев им беше гръбнака в тия години) и един техен гол, с който бих описал защо съм фен на футбола. И сега го виждам в главата си. Не помня потърпевшия отбор, не съм сигурен и кой беше главния герой (върти ми се Василий Рац), но това едва ли е от значение. Помня ситуацията - светкавична контраатака изведе малко след центъра и леко вдясно ... ок, Рац. Той напредна на скорост, шут с десния - ниско в лявата греда, топката се върна, без да забавя скоростта си - шут с левия - ниско в дясната греда, топката се върна, без да забава скоростта си - шут с десния и гол. Това, което никога няма да забравя (последователността ляво-дясно с която описах ситуацията има само илюстративна стойност) беше скороста с която се движеше и която позволи на вратаря само и единствено да прикляка при всеки удар, без да е в състояние да направи друго с трите удара, освен да ги проследи с очи. Не помня кой беше мача и кой голмайстора, помня само удоволствието.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 8 часа, NewRedDragon написа:

По добре да даде рецептата - мисля, че при вас условията (климата) е идеален сам да си направиш мезенцето. Всичко необходимо, като месо и подправки ги имате по магазините :)

:beer:

Рецептата е много лесна, по БДС - комунистическото. Самото изпълнение е много трудно. Трябва да го докараш (всички мезета) до "благородна плесен" , да ферментира. Сушено всеки може да направи. Имам един рак/шкаф от сървърите останал - суша ги там. А тази пастърма и филе "Елена" от контра филе специално я правих в един кашон от монитор в къщата в стария офис, с вентилатор от компютър, че в мазата стана много студено. Някой все пак ако има желание :

- 35гр сол, 15гр захар и 1 грам селитра на килограм месо. Може всякакво, кой каквото харесва. Обърква се хубаво и се натърква. Поставя се в плик - аз ползвам от кухненските с клипс, ако остане нещо от сместа - просто се изсипва в плика. Може и някакъв съд с капак, или каквото имаш... Оставя се 7 - 10 дена в хладилник, като всеки ден се обръща и леко масажира. После се измива и се оставя на скара/решетка да се отцеди за 24 часа. След това се притиска яко за 48 часа и накрая се суши на 12 - 15 градуса, с постоянно движение на въздуха, ако се ползва вентилатор - да не духа право в месото. И остава само чакане... Като се покаже бялата плесен е готово. Тук има един тънък момент - има вероятност плесента да не е благородна - като фин прах, а не помня точно как се казваше - тази гадната стои на снежинки и веднага трябва да се промие с вино или оцет. След 3-5-7 дена който иска да си я кайзерова, свинската ако се опуши - няма равна.

преди 3 часа, Teemo v. X написа:

Някой все пак ако има желание :

Има важно условие: Да няма мухи при приготвянето на мезето. 

...

Добро утро! :newspaper:

преди 9 часа, lebel написа:

Имаше преди години един мач на Динамо Киев (следващото поколение след Блохин и Онишченко, макар че първият още играеше) или СССР (Динамо Киев им беше гръбнака в тия години) и един техен гол, с който бих описал защо съм фен на футбола. И сега го виждам в главата си. Не помня потърпевшия отбор, не съм сигурен и кой беше главния герой (върти ми се Василий Рац), но това едва ли е от значение. Помня ситуацията - светкавична контраатака изведе малко след центъра и леко вдясно ... ок, Рац. Той напредна на скорост, шут с десния - ниско в лявата греда, топката се върна, без да забавя скоростта си - шут с левия - ниско в дясната греда, топката се върна, без да забава скоростта си - шут с десния и гол. Това, което никога няма да забравя (последователността ляво-дясно с която описах ситуацията има само илюстративна стойност) беше скороста с която се движеше и която позволи на вратаря само и единствено да прикляка при всеки удар, без да е в състояние да направи друго с трите удара, освен да ги проследи с очи. Не помня кой беше мача и кой голмайстора, помня само удоволствието.

Да и накрая същия отбор ще вземе купата както се получава с Реал, може 80 минути да са пипнали топката няколко пъти, но накрая с 2 контраатаки да обърнат мача. Това е футбола просто всеки фен харесва индивидуален стил. Футболисти много... Хващаме дори нашия Бербатов, в Леверкузен и Юнайтед имаше уникални попадения, че до ден днешен феновете продължават да ги въртят из социалните мрежи, а той беше футболист много по евтин от Мбапе или Винисиус, но едно време знаеха защо излизат на терена.

преди 12 часа, buldak написа:

пак заваля сняг и утре ще е баси студа

Голяма жега при нас! Климатика ми е на макс да изстудява цял ден!

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

@NewRedDragon че пропуснах няколко неща... Влажността трябва да е между 73 - 83% (откраднах на жената овлажнителя за въздух) и да загуби 35% от теглото.

пп Таман щях да напиша - приемам поръчки хахахаахаха

Здравейте на всички! Честа Нова Година! Бъдете здрави🍀

Как сте? Как я карате? 

Някой тук знае ли как да блокирам даден потребител да спре да ми праща лични съобщения (пълни с нецензурни обиди) ?

преди 21 минути, Belefor написа:

Някой тук знае ли как да блокирам даден потребител да спре да ми праща лични съобщения (пълни с нецензурни обиди) ?

Май нямаш друга опция, освен да докладваш конкретното съобщение с обиди.

преди 1 час, Тетя написа:

Как сте? Как я карате? 

Най - вероятно е правописна грешка от бързане... Но звучи тарикатски, като - да ти се смалят годините...

преди 16 минути, Teemo v. X написа:

Най - вероятно е правописна грешка от бързане... Но звучи тарикатски, като - да ти се смалят годините...

Ти остави това,2 минути се чудя за каква грешка говориш… 😂😂😂

преди 4 минути, Тетя написа:

Ти остави това,2 минути се чудя за каква грешка говориш… 😂😂😂

Честита. Изяла си няколко буквички и си написала Честа.

преди 2 часа, Тетя написа:

Как сте? Как я карате? 

Добре, още сме живи. 😀 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Честита. Изяла си няколко буквички и си написала Честа.

Добре, още сме живи. 😀 

Аз го видях но ми трябваше малко време да загрея 😂 

Браво! Продължавай все така! 😂

Честит банго Васил. Днес американските космонавти ще избягат от МКС, след като имат някакъв медицински проблем. Чудя се, дали ще ни донесат поредната пандемия?

преди 46 минути, Sliderum2 написа:

Честит банго Васил. Днес американските космонавти ще избягат от МКС, след като имат някакъв медицински проблем. Чудя се, дали ще ни донесат поредната пандемия?

Ковид2026?

преди 3 минути, Belefor написа:

Ковид2026?

Надявам се да не, ама кой знае. Разбира се, ако се случи нещо тази, или близките години, едва ли сащ ще се похвалят че е тяхно произведение. Пак ще набедят друга страна.

преди 2 часа, Тетя написа:

Аз го видях но ми трябваше малко време да загрея 😂 

Браво! Продължавай все така! 😂

Защо към мене? Аз не съм повдигнал въпроса, че си изяла няколки букви.

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Простотии, ци.гански.

преди 4 часа, Belefor написа:

Така не става ли? Посочваш му аватара с мишката и долу в дясно имаш "блокирай":

366980353_.png.3310ee95268d3dce3f3564ddd5053b0e.png

После избираш какво точно да блокираш и цъкаш на "запази промените":

2.png.37337a39726c069b01f7c565d2d77656.png

преди 3 часа, Sliderum2 написа:

Никой от никъде не бяга. И от къде си сигурен, че има медицински проблем с астронафт? Защо "бяга" и ватенката?

А какво ще ти донесат, не е твоя работа - каквото трябва, такова ще ти донесат

• Автор

Каква Малина ми  трябва за  Андроид? Харесал съм  един 10 ТБ външен диск и искам да си направя домашен сървър с Малинка  

преди 16 минути, petie1 написа:

Каква Малина ми  трябва за  Андроид? Харесал съм  един 10 ТБ външен диск и искам да си направя домашен сървър с Малинка  

Какъв сървър? Ако е Андроид мисля че и 4 ще ти върши работа.

• Автор
преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Какъв сървър? Ако е Андроид мисля че и 4 ще ти върши работа.

Домашен за съхранение , а с колко гъби да е? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.