Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

това също е интересен сериал

тамън снощи го почнах

66acdb4596f00.jpg

• Отговори 91,9k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

Още една конспирация излезе истина

https://it.dir.bg/tehnologii/pitar-tiyl-ne-znae-dali-horata-tryabva-da-otseleyat

Сгънахме сезон 1. Бях приятно изненадан, че има и сезон 2.

Няма да е зле да видя и роман ли е, новела ли е, на Томас Пери.

едит:

преди 30 минути, bulljo написа:

beer

20260421-190200.jpg

Ти да не си емигрирал. В търсене на по-добро узо с дзадзики.

Шагувам се. Не ми отговаряй, седя си на клона и си дрънкам. Нямам навика да любопитствам сериозно.

Изглежда готино. Обичам водата. Сигурно в предишни животи съм бил неква риба... ко е възможно де, не съм много запознат.

Часовника продължение......

Смених DS1302 с SMD и DIP8 преходник. Получи се добре.

IMG_20260423_102727.jpg IMG_20260423_102615.jpg

Часовника започна да работи. 🙂

IMG_20260423_105248.jpg IMG_20260423_105308.jpg IMG_20260423_105316.jpg

Сложих тънък накрайник на поялника, нагласих го на 380 градуса както сменям SMD и се получи.

Обаче..... не отчита времето! 😡

Проблема е, че тези 10 волта са сложили край на живота на кристала.

Аз кристали имам. Дилемата е дали да запоя нов кристал на платката.... офффф, малко е сложно. Ако реша да сменя кристала както си трябва, това означава да разпоявам дисплея. Рисковано е и имам други варианти като да отрежа мустачетата на стария и да запоя на тях нов. Третият вариант е да запоя нов кристал директно върху пин 2 и пин 3 на DS1302, което ми се струва най-раземно?

Сагата продължава..... когато остане свободно време ще се заема с окончателното решаване на проблема, че започна да ми омръзва и се чудя дали си струва. 😕

преди 22 часа, АСПЕКТ написа:

Още една конспирация излезе истина

https://it.dir.bg/tehnologii/pitar-tiyl-ne-znae-dali-horata-tryabva-da-otseleyat

Чак пък истина. Не може на всичко написано да се вярва, по-скоро някаква крайна гледна точка на този човек. Имаше хора които вярваха, че според някакъв календар на маите също ще изчезнем като вид 😄

преди 32 минути, ДзВяРа! написа:

Обаче..... не отчита времето!

Ми като пълен некадърник по електротехника, съвет не мога да ти дам. Ама като краен потребител - един часовник ако не показва времето, си е нещо светещо...

А ако и не свети, е нешо... нешо като... не знам защо се сещам за Сароян и "Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света"

:шега: (на мен са ми такива смайлитата... и полусмайлитата)

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

Часовника продължение......

Смених DS1302 с SMD и DIP8 преходник. Получи се добре.

IMG_20260423_102727.jpg IMG_20260423_102615.jpg

Часовника започна да работи. 🙂

IMG_20260423_105248.jpg IMG_20260423_105308.jpg IMG_20260423_105316.jpg

Сложих тънък накрайник на поялника, нагласих го на 380 градуса както сменям SMD и се получи.

Обаче..... не отчита времето! 😡

Проблема е, че тези 10 волта са сложили край на живота на кристала.

Аз кристали имам. Дилемата е дали да запоя нов кристал на платката.... офффф, малко е сложно. Ако реша да сменя кристала както си трябва, това означава да разпоявам дисплея. Рисковано е и имам други варианти като да отрежа мустачетата на стария и да запоя на тях нов. Третият вариант е да запоя нов кристал директно върху пин 2 и пин 3 на DS1302, което ми се струва най-раземно?

Сагата продължава..... когато остане свободно време ще се заема с окончателното решаване на проблема, че започна да ми омръзва и се чудя дали си струва. 😕

Прекъсни пистите на стария кристал и запои новия както си писал към DS 1302.

17769421665918773097655413138131.png

Студио Хъ по 7/8 май падна от ефира на Слави.Снощи към 20 часа го пускам да видя кой е госта и изненада ИВАН КУЛЕКОВ :D Даже няма реклами и в сайта им .Май до лятото ще е телевизията и адиос

преди 4 минути, adersa написа:

Студио Хъ по 7/8 май падна от ефира на Слави.Снощи към 20 часа го пускам да видя кой е госта и изненада ИВАН КУЛЕКОВ :D Даже няма реклами и в сайта им .Май до лятото ще е телевизията и адиос

От както започнаха да се занимават с политика спрях да ги гледам ,още преди да напуснат бтв.

преди 29 минути, adersa написа:

преди 30 минути, adersa написа:

Отвратен съм от тях. Дебелоочие, наглост. Отвратителни, надменни, горделиви... Влязоха с идеи, а ги загърбиха.

тая кака едва ли скоро ще я видя пак

иска ми се да можех да я заговоря, малко лудичка ми се струва, не че аз не съм 🤔

В пристъп на необяснима ... ъъ, емпатия, ще ви споделя една тайна...

И на спечелилите, и на загубилите тия (ония и другите) избори не им пука за вас (за мен също, но мен това някак не ме притеснява)

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Прекъсни пистите на стария кристал и запои новия както си писал към DS 1302.

17769421665918773097655413138131.png

Отрязах двата пина които влизат в цокъла на DS1302 и запоих на тях нов кристал.

Представям ви господин Франкенщайннннн! 😂

IMG_20260423_163813.jpg

Неговият кристал е 3х9, а този с който разполагам 2х6 но това няма значение.🙂

Редактирано от ДзВяРа! (преглед на промените)

преди 1 час, buldak написа:

тая кака едва ли скоро ще я видя пак

иска ми се да можех да я заговоря, малко лудичка ми се струва, не че аз не съм 🤔

С риск да споделя неуместна в случая асоциация, ще си призная с кой стар виц асоциирах горното...

Неква мутра имал приятел... нешо като чичо Чарли (Чарли Шийн). Нямало мацка, която да не му върже. И то без валериан. Писнало му на мутреско тая суша и един ден го попитал:
- Кажи бе, пич, каква е тайната? Що на теб всички мацки ти се лепят?
- Просто е брат. Говори с тях, изслушвай ги... няма жена, която да не го оцени...
Речено-сторено. Харесал си оня неква девойка в заведението, но докато се натута, тя влязла в тоалетната. Нашият обаче не се отказал, пласирал се пред вратата, за да не я изпусне и щом девойчето се показало, бодро установил вербален контакт с първото, което му дошло на акъла...
- Сра, а?

преди 17 минути, lebel написа:

С риск да споделя неуместна в случая асоциация, ще си призная с кой стар виц асоциирах горното...

Неква мутра имал приятел... нешо като чичо Чарли (Чарли Шийн). Нямало мацка, която да не му върже. И то без валериан. Писнало му на мутреско тая суша и един ден го попитал:
- Кажи бе, пич, каква е тайната? Що на теб всички мацки ти се лепят?
- Просто е брат. Говори с тях, изслушвай ги... няма жена, която да не го оцени...
Речено-сторено. Харесал си оня неква девойка в заведението, но докато се натута, тя влязла в тоалетната. Нашият обаче не се отказал, пласирал се пред вратата, за да не я изпусне и щом девойчето се показало, бодро установил вербален контакт с първото, което му дошло на акъла...
- Сра, а?

не съм от хората дето ще те заговорят на улицата то и затва съм сам

тия хич не се дебнат обаче

https://youtu.be/_DIZourO2Tg?t=485

преди 3 минути, buldak написа:

тия хич не се дебнат обаче

https://youtu.be/_DIZourO2Tg?t=485

Системата я знаеш - ром, бира и вино. И тогава излизаш, с развързан език.

Че Лебел ме сети - на един познат жената пие по едно кило джин... Той келнер, всички жени около него същите. Поканил я на първа среща, тя пила три малки джинчета и той - ще я взимам че не е пукница. Тя била болна хахаахахаахх

преди 17 минути, buldak написа:

...

Беше просто виц. Без под, над и задтекст.

Ако нещо не съм съобразил, съжалявам. Надявах се да те разсмея.

преди 23 часа, lebel написа:

Ти да не си емигрирал. В търсене на по-добро узо с дзадзики.

Изнудиха ме, на приятелче помощ да дам, да нагласи квартирите за сезона, та гърбя по малце, то пък мястото хубаво, та не се оплаквам.

Ясу друже и ямас, на всите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.