Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Днес по-малко, но не трябва да се губи тренинг. А има и работа за вършене. А и всички болести идват от нередовно пиене.

• Отговори 91,9k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 51 минути, The Lone Star написа:

Днес по-малко, но не трябва да се губи тренинг. А има и работа за вършене. А и всички болести идват от нередовно пиене.

Само умната с касите бира....

преди 32 минути, Belefor написа:

Само умната с касите бира....

Е, чак толкова гледам да не прекалявам. Опитвам се да изкарам с едно галонче на ден. След малко слизам да вкарвам останалите дърва от зимата в мазето, за да се освободи място за новите. Другият месец пак ще се карат дърва и така.

току-що, Joss Bomon написа:

Дъждовници 🫨

Дъждовник | Miau.bg

Оулюви

Колко голям може да стане най-големият охлюв в света? | National Geographic  България

Гъби

Магически гъби – ОбСНВ-Ямбол

Речките

Воден капан в Хасковско: Реки излязоха от коритата си след поройни дъждове,  евакуират хора Снимки

още едни има 😎

вече почнах от скука да се наливам

наздраве котета beer11

преди 28 минути, buldak написа:

още едни има 😎

Дъждовен червей - видеоклип - Електронно обучение и учене Mozaik

преди 33 минути, buldak написа:

вече почнах от скука да се наливам

наздраве котета beer11

ГМО червей лочи водка без да се напива

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741fdf847cc

Разработката на учените можела да позволи на шпиони "а ла Джеймс Бонд" да пият, без да се напиват

Учени от тексаския университет в град Остин създадоха чрез генна модификация червей, който никога не се напива, съобщава в. "Дейли мейл". Те са имплантирали в организма на представители на вида Caenorhabditis elegans молекула, която изцяло блокира ефектите на алкохола върху тях.

Според автора на проучването Джон Пиърс Шимомура разработката може да бъде полезна един ден да бъде сътворено "шпионско хапче а ла Джеймс Бонд", при което разузнавачът да пие колкото си иска, оставайки трезвен, докато противниците му в същото време ще се търкалят пияни под масата.

Подобно хапче може да помогне за лечението на алкохолици, тъй като те няма да изпитват удоволствие от опияняващия ефект на спиртните напитки и потенциално могат да избегнат пристрастяването. Когато кръглите червеи Caenorhabditis elegans попаднат под въздействието на алкохола, те забавят пълзенето си и по-малко се извиват от страна на страна. Те спират да снасят яйца и те остават в телата им. Но при имплантирането в телата им на модифицирана човешка алкохолна молекула, при излагане на алкохол те не проявяват тези симптоми.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Дъждовен червей - видеоклип - Електронно обучение и учене Mozaik

ГМО червей лочи водка без да се напива

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741fdf847cc

Разработката на учените можела да позволи на шпиони "а ла Джеймс Бонд" да пият, без да се напиват

Учени от тексаския университет в град Остин създадоха чрез генна модификация червей, който никога не се напива, съобщава в. "Дейли мейл". Те са имплантирали в организма на представители на вида Caenorhabditis elegans молекула, която изцяло блокира ефектите на алкохола върху тях.

Според автора на проучването Джон Пиърс Шимомура разработката може да бъде полезна един ден да бъде сътворено "шпионско хапче а ла Джеймс Бонд", при което разузнавачът да пие колкото си иска, оставайки трезвен, докато противниците му в същото време ще се търкалят пияни под масата.

Подобно хапче може да помогне за лечението на алкохолици, тъй като те няма да изпитват удоволствие от опияняващия ефект на спиртните напитки и потенциално могат да избегнат пристрастяването. Когато кръглите червеи Caenorhabditis elegans попаднат под въздействието на алкохола, те забавят пълзенето си и по-малко се извиват от страна на страна. Те спират да снасят яйца и те остават в телата им. Но при имплантирането в телата им на модифицирана човешка алкохолна молекула, при излагане на алкохол те не проявяват тези симптоми.

точно такаааа, червейчетата

получаваш котешки екип като награда

682379785_1557972166117482_7188720294537

Решила учителката да покаже на децата вредното влияние на алкохола. Събрала ги в класната стая и взела в една ръка купичка пълна с водка, а в другата един червей. Топнала тя червея във водката, а той се сгърчил и умрял.
- Е, какво ви говори това, деца? - попитала тя.
Вдига Иванчо ръка:
- Епа, който пие водка нема глисти! - отговорил Иванчо.
Учителката възмутена, но твърдо решена да покаже на децата колко е вреден алкохола, решила да пробва още веднъж. Завела децата в един обор и сипала на една крава една кофа с водка и една с вода. Кравата разбира се започнала да пие от кофата с водата, а учителката още един път изпълнена с надежда попитала децата:
- Е, виждате ли деца, дори кравата неиска да пие алкохол, това не ви ли говори нещо?
Отново Иванчо вдига ръка и казва:
- Кой не пие водка е говедо!

днес пак видях едно джудже

баси насякъде плъзнаха

edit: мразя кат ми свършва пиенето

Добър вечер!

Продължавате ли да се джафкате в политиката или не останаха хора? 🙂

П.П. Леле майко, сега като прегледах коментарите в темата, за момент се почувствах, че все едно съм влязъл в кръчмата... 😂

Приятна вечер банда! 🙂

преди 11 минути, ДзВяРа! написа:

Добър вечер!

П.П. Леле майко, сега като прегледах коментарите в темата, за момент се почувствах, че все едно съм влязъл в кръчмата... 😂

Приятна вечер банда! 🙂

Така е ,преди появата на нета и социалните медии политиката се обсъждаше в кръчмата ,там също както и тук всеки държи на своето до последната ракия и спорът е задължителен ,а тогава нямаше и ИИ за добро или пък не

преди 13 минути, ДзВяРа! написа:

Добър вечер!

Приятна вечер банда! 🙂

щом си влязал в кръчмата значи ти се пие

признай си коте 🙃

преди 23 часа, АСПЕКТ написа:

Забелязах, че дядото си е прибрал принадлежностите в найлонова торбичка и си я е закачил на кръста. По този повод искам да задам един въпрос. От различни изказвания на известни и не толкова известни български личности в социалните мрежи, съм останала с впечатлението, че социално не е добре прието един мъж да ходи с т.нар. диагоналка. Защо се гледа негативно на това? Има и един друг модел мъжки чанти за през рамо, т. нар. messenger bag - те по-добре ли са приети от диагоналката? И изобщо, освен раница и мешка, в България какво друго е прието да носи един мъж? Ако живеете в друга държава - какъв тип чанти е прието да носят мъжете при вас?

преди 3 минути, buldak написа:

как е хавата?

bye1

Бива, утре пак даскало после три дни почивка и се надявам да се успокои вятъра че да мога да ида за риба.

При теб?

преди 8 минути, Bubbles написа:

Бива, утре пак даскало после три дни почивка и се надявам да се успокои вятъра че да мога да ида за риба.

При теб?

на запой съм малко

харесах си една кака ама не знам кога пак ще я срещна

ако я видя ще я заговоря веднага

преди 20 минути, buldak написа:

на запой съм малко

харесах си една кака ама не знам кога пак ще я срещна

ако я видя ще я заговоря веднага

Наздраве тогава.

За другото : Дедо викаше "След трамвай и след жена не се тича".😋

преди 1 час, Greta Crocheter написа:

Забелязах, че дядото си е прибрал принадлежностите в найлонова торбичка и си я е закачил на кръста. По този повод искам да задам един въпрос. От различни изказвания на известни и не толкова известни български личности в социалните мрежи, съм останала с впечатлението, че социално не е добре прието един мъж да ходи с т.нар. диагоналка. Защо се гледа негативно на това? Има и един друг модел мъжки чанти за през рамо, т. нар. messenger bag - те по-добре ли са приети от диагоналката? И изобщо, освен раница и мешка, в България какво друго е прието да носи един мъж? Ако живеете в друга държава - какъв тип чанти е прието да носят мъжете при вас?

Тук също имат негативен образ. Наркоманите я носят.

преди 1 час, Bubbles написа:

@АСПЕКТ Машала бре и на педерите им почнахте да плащате масрафа.

https://www.facebook.com/share/p/1CKcXsSrgK/

Германия какво очакваш. Гнусяри и откачалки.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Тук също имат негативен образ. Наркоманите я носят.

Германия какво очакваш. Гнусяри и откачалки.

Аве чак па толкоз...

... Да се бях сетил да питам макарон да плати моята. 😹

преди 9 минути, Bubbles написа:

Аве чак па толкоз...

... Да се бях сетил да питам макарон да плати моята. 😹

Защо кой ти е партньорът? Украинец или афганистанец?

arab GIF

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.