Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

А бре ти колко пиеш ? Аз литър пия ,той ми хвали с патрончета ,по-добре замълчи ,смешен си.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

току-що, nusho73 написа:

А бре ти колко пиеш ? Аз литър пия ,той ми хвали с патрончета ,по-добре замълчи ,смешен си.

сега съм на Сливовица, не е патронче ама ти толкова ги разбираш jeer

преди 19 минути, buldak написа:

сега съм на Сливовица, не е патронче ама ти толкова ги разбираш jeer

Хайдушка ли е твоята ракия ?

- Какво е хайдушка ракия?
- Направена от крадени сливи, с крадени дърва и в нерегистриран казан.

току-що, AAUUXX написа:

Хайдушка ли е твоята ракия ?

- Какво е хайдушка ракия?
- Направена от крадени сливи, с крадени дърва и в нерегистриран казан.

не знам дали са крадени ама влизат много силно D

преди 4 минути, buldak написа:

не знам дали са крадени ама влизат много силно D

Свястна ли е ? Че има много ментаци.

току-що, Teemo v. X написа:

Свястна ли е ? Че има много ментаци.

да

доста е силна, няколко секунда след глътката гърлото дразни

току-що, buldak написа:

да

доста е силна, няколко секунда след глътката гърлото дразни

Не дали е силна, а дали е истинска. Теста е - като отвориш бутилката, първо да те удари мирис на плод, после на алкохол. Ако е обратното...

Че сърбите бъркат яко ментаци по гаражите

преди 3 минути, Teemo v. X написа:

Не дали е силна, а дали е истинска. Теста е - като отвориш бутилката, първо да те удари мирис на плод, после на алкохол. Ако е обратното...

Че сърбите бъркат яко ментаци по гаражите

два пъти го помирисах, на спирт удря

току-що, buldak написа:

два пъти го помирисах, на спирт удря

Съвет - не го пий. Има хора със сериозни повреди от фалшив алкохол. Ако искаш сливовица - българските са в пъти по добри и не и правят ментаци. Освен ако не пазаруваш от някой склад тип гардени.

преди 1 минута, Teemo v. X написа:

Съвет - не го пий. Има хора със сериозни повреди от фалшив алкохол. Ако искаш сливовица - българските са в пъти по добри и не и правят ментаци. Освен ако не пазаруваш от някой склад тип гардени.

от български сайт е поръчвано

vinaritrade

преди 1 минута, buldak написа:

от български сайт е поръчвано

vinaritrade

Въпроса е че е от Сърбия. Там няма контрол и всеки си прави каквото си иска - като тук през 95

Има една земунска или нещо подобно, имат дюлева, сливова, крушова - никога не я купувай/пий.

преди 5 минути, Teemo v. X написа:

Въпроса е че е от Сърбия. Там няма контрол и всеки си прави каквото си иска - като тук през 95

това е уж българско

става ли?

No image preview

Ракия Стара Сливова 7YO / Troyan Plum Rakia 7YO

преди 1 минута, buldak написа:

това е уж българско

става ли?

No image preview

На Троян всички са им хубави. На Тетевен също. Вече цени и ценички, години...

преди 2 минути, Teemo v. X написа:

На Троян всички са им хубави. На Тетевен също. Вече цени и ценички, години...

значи следващата ще е такава

благодаря

Хм, на спирт...

За мен хубавата ракия не трябва да дразни (или съвсем слабо) гърлото, а да минава като зехтин и да пари по-надоле.

А за гърлото... това доле съм го писал миналата година (и то точно "на теб"), ама... мноо важно, ще го копна и тук...

QwsyR4v.jpeg

Соц изкушението (между другото - великолепна 50-градусова гроздова) "Ловджийска гроздова".

Етикетът, издържан в най-добрите традиции на соц реализма (великолепната композиция "Работник и колхозничка" е трансформирана плавно в "Ловджии, кучета и обикновени алкохолици... без да броим магарето, ако това е магаре), съчетан с щипка романтизъм, предстявляващ великолепно социално насочено творение на приложната графика, с оглед въздействието му върху цветовите, а 50-градусовото съдържание и върху всичките ми останали рецептори, винаги ми е приличал, особено в горната си част, на The Jolly Roger ("Веселия  Роджър").

Между другото, това сериозно, 50-те градуса, след качественото обгаряне на гърлото с първата глътка, не притесняваха никого. Ловджийско гроздовия период съвпадна с част от бридж-периода при мен. Играехме, примерно, цяла събота (а понякога и нощта срещу неделя... след което обикновено играех мач за тонус), подкрепяйки се кротко с описания еликсир и замезвайки с отбрани мезета. Разбира се с хранителни (обед, вечеря) и други прекъсвания. Все пак, в тая игра трее се мисли.

преди 7 минути, buldak написа:

значи следващата ще е такава

благодаря

После пробвай кайсиевата - Русенски бисер.

преди 17 минути, buldak написа:

това е уж българско

става ли?

No image preview

Баш т'ва бутилче (на руски "бутылочка", което ме сети за ена песен - химн "юнкеров Николаевского кавалерийского училища") е 50 ml. Иначе Тиймо е прав (но все пак трее се внимава)

"Обикновената" отлежала (минимум 3 год.) троянска, щом те кефи сливовата, съшо би ти допаднала, чини ми се.

Те го и химна, в който се пее за "бутилочка", ма "казённого вина", а не сливова.

-- -- -- -- --

хаха, "Жестока Земунска", вероятно е готина (ако не са и сторили некъф ментак), но името със сигурност е убиец. И не знам що ме сеща за Земунския клан...

Иначе от всички купешки - Сунгурларска специална. Глътнеш и след 3- 5 секунди има един уникален послевкус... Не мога да го обясня - а не е като да не съм се опитвал.

преди 18 минути, Teemo v. X написа:

Иначе от всички купешки - Сунгурларска специална. Глътнеш и след 3- 5 секунди има един уникален послевкус... Не мога да го обясня - а не е като да не съм се опитвал.

Моят първи избор не се е променил - "Стралджанска мускатова отлежала" 0.5 l. Промени се количеството. То аз не бих го нарекъл и количество, но... както и да е.

x324qcy.png

Невероятен аромат и вкус.

Неска, докато се подрънквахте за... кво беше там... събрания, сбирки, сеанси и прочее, се бях сетил за един виц, ама докато се натутам и го забравих.

Са пак се сетих за него, но тоя път ше го напиша и без да се дрънкате. Да сте се дрънкали.

Най-обичам да ходя на събрание на блока и да се карам със съседите. Още никой не се е усетил, че изобщо не живея в тоя блок ...

а покрай него и за още един...

- Ало, клубът на анонимните алкохолици ли е?
- Да.
- Отпишете ме! Искам вече да съм известен!

Аз не харесвам събранията на блока още по малко на входа ,все някой ще поиска пари за нещо ,а не обичам да давам пари за глупости.

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Гледах репетицията, нямаше ефекти много. Нямаше и дамата с червената коса.

Жалко.

681164217_18527245024073545_634869359481

Въпреки това стискам палци и глас от мене.

Screenshot-20260514-183804.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.