Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Попа е от едно село близо до града на 20км има 2-3 магазина едно заведение и до колкото знам единия му брат има пункт за изкопуване на метали та ми носи по няколко кашона а аз си ги ползвам платките само за донори.

Не той попа винаги си ми вика че съм грешен защото всеки път когато ми кацне веднага го питам. Попе по работа или ей така само да ме занимаваш и да ходим някъде да плюскаме.

И като ми каже че е за работа веднага си изкарвам едно тефтерче 1-вите 5 минути са бонус и след това на всеки 5 минути си го таксувам х10€ и отделно за работата която иска да му свърша.

Фарове морски на цени хорски!

images.jpg

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 4 минути, AAUUXX написа:

И се чудим тук от къде толкова висока инфлация ,че ти генерираш най малко 50% от нея ,кви са тези тарифи бре ?

Е аз не само попа си таксувам така.

Някои клиенти като искат да бачкаме, дистанционно и тях си ги таксувам така ако искат все пак аз губя своето, си време и вместо да изпълнявам нечии прищявки мога да си свърша друга работа или да обърна внимание на друг човек.

А на някой като не му харесва условията има сервизи колкото иска но и там няма кой да си губи времето в мохабети само.

преди 15 минути, AAUUXX написа:

И се чудим тук от къде толкова висока инфлация ,че ти генерираш най малко 50% от нея ,кви са тези тарифи бре ?

Е ти Владо Тръмпов не го ли познаваш, той е тарифар.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Немците пишат Париж.

https://www.spiegel.de/ausland/paris-frankreich-skandal-um-sexuelle-gewalt-in-kitas-weitet-sich-aus-16-festnahmen-a-3465b842-6329-44ca-b612-b1ee21296037

No image preview

Ermittlungen in Frankreich: Skandal um sexuelle Gewalt in...

Die Vorwürfe wiegen schwer: Vergewaltigung, sexuelle Übergriffe, Gewalt gegen Minderjährige. In Frankreichs Hauptstadt ermitteln die Behörden gegen mehr als 100 Kindergärten und Grundschulen.

https://www.lemonde.fr/societe/article/2026/05/20/violences-physiques-et-sexuelles-dans-le-periscolaire-a-paris-vaste-coup-de-filet-policier-dans-l-affaire-de-l-ecole-saint-dominique_6691715_3224.html

На мен някакви украинки и ме питат дали искам забавления довечера. И някаква девойка по бикини. Защото пощата ми е немска. 🤔

А Сен Доминик, това е детска градина не училище, не знам със сигурност какво се е случвало там защото версиите са няколко, ама май е мрежа като тая дето са разбили в Лондон, само дето вместо пакистанци боклуците са алжирци и прочее, абе гнусна работа.

преди 9 часа, АСПЕКТ написа:

Сигурно, да се повозим на въртележката и хапнем захарен памук.

Merry Go Round Carousel GIF by Hallmark Mystery

200.gif

Ти друго така или иначе не можеш да й предложиш.

А тя си мисли, че всичко що е тъмен, брадясал 🧔 може да я еве.

Ще ми се да има в тоя форум и "Лига на безпристрастните" (неутралните... непредубедените, обективните... да насинонимим понятието). Да се посмеем и намалим стреса, понижим кръвното, засилим имунната система... подобрим социалните връзки (т'ва последното... как доде)... ендорфини, допамин, серотонин, ала-бала...

Ние и така се смеем, но некак нефициално... А и... некво улеснение е се пак. Няма да се губи време в търсене на безпристрастностите на Х, няма У да те праща да търсиш и покажеш кога е казал, че е безпристрастен... Бе... не виждам минуси.

Добро утро и честит празник на Биологичното разнообразие!

преди 5 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Колко си прозлива, ако не беше ми казала, аз нямаше да знам какво иска.

преди 5 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Хайде ся ,коя би отказала захарен памук у една обиколка на въртележката?

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Колко си прозлива, ако не беше ми казала, аз нямаше да знам какво иска.

Няма как да бъдеш сигурен напълно какво иска. На мен също ми пишат на имейла разни с лош превод -искала да чупи леглото -пиша и чупиш купиш после.

Добро утро,

преди 21 минути, lebel написа:

Ще ми се да има в тоя форум и "Лига на безпристрастните" (неутралните... непредубедените, обективните... да насинонимим понятието). Да се посмеем и намалим стреса, понижим кръвното, засилим имунната система... подобрим социалните връзки (т'ва последното... как доде)... ендорфини, допамин, серотонин, ала-бала...

Ние и така се смеем, но некак нефициално... А и... некво улеснение е се пак. Няма да се губи време в търсене на безпристрастностите на Х, няма У да те праща да търсиш и покажеш кога е казал, че е безпристрастен... Бе... не виждам минуси.

Добро утро и честит празник на Биологичното разнообразие!

От голямо значение е човек да няма пристрастия за да бъде обективен.

преди 11 часа, buldak написа:

хера и мосюто bye1

Оправили дъното?

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Хайде ся ,коя би отказала захарен памук у една обиколка на въртележката?

Най- много да му изяде памука и чупи въртележката и ще пита за още.

преди 41 минути, AAUUXX написа:

Оправили дъното?

дадох го на бащата, днес ще го оправя beer

преди 4 минути, vlado1985 написа:

А добро утро ви.newspaper

Сипи му малко ракия може и да е жадно и да се оправи само.😁

тя ракиятаь свърши ама ни донесоха оня ден едно уиски

D

Добро утро. Някой да е купувал от тази водка, Житная? След малко ще отида до Билла та се чудя дали да не взема една бутилка.

Пепел от роза се отчая. Само за пиене мислите...

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Добро утро. Някой да е купувал от тази водка, Житная? След малко ще отида до Билла та се чудя дали да не взема една бутилка.

Полската или руската?!

току-що, The Lone Star написа:

Полската.

Бива!

Водка - нещо разтворено във вода!

# 🥃 **Водката се произвежда от всякаква суровина, съдържаща нишесте или захари.**
Но най‑често — **от пшеница**, **ръж**, **картофи** или **царевица**.

Нека го разпиша ясно и подредено.

---

## 🌾 **1) Зърнени водки (най‑разпространени)**
Това е класиката — особено в Русия, Полша и Скандинавия.

**Най‑често използваните зърна:**
- **пшеница** (най‑често срещаната суровина за руска водка)
- **ръж**
- **ечемик**
- **царевица**

Твоят отворен таб е за *руска пшенична водка* — това е най‑типичният вариант.

---

## 🥔 **2) Картофена водка**
По‑рядка, но много популярна в Полша.
Има по‑мек вкус и по‑плътно тяло.

---

## 🍬 **3) Меласа / захарна тръстика**
Технически може да се прави и от меласа, но това вече клони към ром.
Все пак някои евтини водки използват меласа като суровина.

---

## 🧪 **Какво е общото?**
Независимо от суровината, процесът е един и същ:

1. **Ферментация** — превръщане на нишестето/захарите в алкохол
2. **Дестилация** — извличане на чист етилов алкохол
3. **Филтрация** — въглен, кварц, сребро и др.
4. **Разреждане с вода** до 40% (или повече)

---

## 🎯 **Кратък синтез**
- Водката **не е задължително от пшеница**, но много често е.
- Може да бъде от **всякакво нишестено растение**.
- „Руска пшенична водка“ = водка, произведена от **пшеница**.

преди 8 минути, buldak написа:

тя ракиятаь свърши ама ни донесоха оня ден едно уиски

D

Снощи докато се чудих кой филм да си пускам да зяпам си намерих един ликьор доста стар и си го глътнах и сега ме е яд.😁

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Снощи докато се чудих кой филм да си пускам да зяпам си намерих един ликьор доста стар и си го глътнах и сега ме е яд.😁

аз намерих едно вино оная вечер и само докато ми кажат че е вкиснато обърнах дне чаши

ама ми се стори нормално D

преди 14 минути, The Lone Star написа:

Пепел от рози се отчая. Само за пиене мислите...

Пепел от роза си пие кафето и й дреме кой как започва деня си )

Добро утро на всички.

преди 2 минути, buldak написа:

аз намерих едно вино оная вечер и само докато ми кажат че е вкиснато обърнах дне чаши

ама ми се стори нормално D

Ооооо аз вино гледам да го избягвам заради кръвното макар че преди няколко вечери си обърнах едно шише бях с една компания и веднага ми се обади кръвното и затова си карам повече на бира.

То даже един приятел доктор винаги като се видим ми пили и чете конско че прекалявам с пиенето понякога и да го намалявам ама аз така и го отразявам де.

преди 3 минути, pepel_ot_roza написа:

Пепел от роза си пие кафето и й дреме кой как започва деня си )

Добро утро на всички.

Ааааа ти на кафе аз се бях зарекал да намалявам кафето макс до 2 на ден само но вчера и онзи ден ги направих 4 за целия ден и днес ще се пробвам само на 1 кафе да видя дали ще се справя.😁

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Ооооо аз вино гледам да го избягвам заради кръвното макар че преди няколко вечери си обърнах едно шише бях с една компания и веднага ми се обади кръвното и затова си карам повече на бира.

То даже един приятел доктор винаги като се видим ми пили и чете конско че прекалявам с пиенето понякога и да го намалявам ама аз така и го отразявам де.

Ааааа ти на кафе аз се бях зарекал да намалявам кафето макс до 2 на ден само но вчера и онзи ден ги направих 4 за целия ден и днес ще се пробвам само на 1 кафе да видя дали ще се справя.😁

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Аз пия две вкъщи и ако съм на работа още едно. :)

преди 4 минути, vlado1985 написа:

карам повече на бира

Като спомена бира, ще взема и едно галонче Шуменско, че за обяд има шкембе чорба, а без бира за нея не става.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.