Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

За такива неща ли става въпрос. Това го купих 1977 година. Учудих се че доста неща са останали.

0-02-05-7330bcb0d62d26acdeb98b1fd29fa2b8

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 4 минути, lebel написа:

На мен ми действа успокояващо да редя изрезки (обрезки) от маслини върху обикновена филия, тънко намазана с масло... освен неповторимия вкус на тоя простичък сандвич (спомен от майка ми, светла и памет), удоволствието се мултиплицира от простичкия факт, че въпросните манипулации (ко мое се изразим така), които успокояват мен, изнервят жена ми.

Моите отломки (останки) от инструментариума на ... както казва един любим поет и комита - чертожници клети, отломка нищожна от винаги храбър народ ученик - са "несъедобни" но всичко, което изредих все още се предлага тук-там из нета.

Козият крак по мое време беше част от комплектите пергели Рихтер. По-големите. Все още съвършенството му (му или и, затруднявам се с пола... все пак, тушовка "Кози крак") ме удивлява. Който го е измислил (за чертане на изолинии от всякакъв пол и вид), шапка му свалям.

]img%5D

Конструкцията (свободно въртящата се "кривина") държи тушовката винаги "по посока" на изолинията и същата се получава плавна и равномерна.

"Дамското" перце е малко (около 2.5 см) метално перо, изчистена конструкция, без финтифлюшки, подходящо за чертане, рисуване, писане...

нешо такова, но не никелирано... нявга бяха по-обикновени, тъмни... като (или може би) оксидирани. В някоя от кутиите, които героично успявам да опазя от изхвърляне, още си кътам една почупена и облепена със скоч (като хамстер във виц) перодръжка с едно изстрадало дамско перце, втъкнато в нея.

Графуси, редиси, рапидографи, нулциркули и прочее не са нещо екзотично и спиращо дъха, така че... "отивам" да си чета.

Желая ти успех! И удоволствие, естествено. Щото иначе няма смисъл.

Ти да не практикуваш телепатия-тъкмо си взех кутия маслини от Кауфланд и пакет немско масло без краварка, и си приготвих 2 сандвича с маслини и масло за утре сутрин като стана ,. Ако се събудя жива и здрава де, че никога не правя планове, нищо не е сигурно в живота.

преди 3 минути, Miusuka написа:

За такива неща ли става въпрос. Това го купих 1977 година. Учудих се че доста неща са останали.

преди 3 минути, Miusuka написа:

страхотни са!

преди 10 минути, Веси Филипова написа:

страхотни са!

Добре че ми напомниха тук за тях. Едва ги намерих. Както се казва в песента: "целите потънали в прах". Искаха ни ги в Механото по чертане почти задължително, въпреки че не бяха много евтини за онова време (не помня вече цената). Но родителите ми (Бог да ги прости) веднага ми ги купиха. Голямо чертане и писане падна с тях. Аз във висшето не съм чертал толкова колкото в Механото. Много здрава подготовка и изисквания имаше тогава.

rotringtikky.jpeg

Тези ми ги подариха. Прехвърлила съм ги в друг несесер, защото оригиналната кутия е счупена.

Събирам предимно писалки и химикали. Не ги държа в кутиите, а ги ползвам всеки ден.

Mitsubishi 7b и Blackwind 5b. Дипломната ми е още в кашона от банани... Еййййййййййй, къде ме върнахте.

пп Без колосване е просто, нещо плетено.

преди 5 минути, Звяра! написа:

Хайде деца, прибирайте моливите и тетрадките, че е време за сън! D

Моливите и тетрадките само за деца ли са, Саше?

преди 22 минути, Miusuka написа:

Ами от ГДР-то е )

А спомняш ли си колко лева струваше един комплект Рихтер на магазина? Парите от 62 година насам.

преди 9 часа, Колев 74 написа:

А спомняш ли си колко лева струваше един комплект Рихтер на магазина? Парите от 62 година насам.

Колев, за съжаление не си спомням. Въртят ми се числа като 40 или 60 лева.

май ще се окаже вярно

напразно се притеснявам

🤔

преди 11 минути, Miusuka написа:

Кое?

мои си глупости, дядо Велко

не е за форума

преди 2 часа, Miusuka написа:

Колев, за съжаление не си спомням. Въртят ми се числа като 40 или 60 лева.

Продаваха се самостоятелно и като комплект. Комплекта струваше 72 лева. И трите бяха в една и съща кутийка , само че размерите и бяха различни. Продаваха ги и поотделно - голяма, средна и малка - такава същата като от снимката къде лебъл казва че цвета е червен. Имам ги и трите , много запазени, но не си спомням точно къде сме ги прибрали с жената за да ги снимам. Купувал съм си ги с мои пари, спестени от работа през лятната ваканция. Било е около 64-65-та година.

Баси тарапаната. Нема кой да те нахрани. А аз разчитах... и не закусих, само кафе пих,

Само Конфуций, местного разлива, тормози некъф интелект, дето скоро ше си резне дигиталните вени.

преди 18 часа, Greta NX написа:

Ето нещо женско от мен, макар че не е предназначено само за жени, дори в миналото на жените не им е било позволено да го практикуват.

Новото ми хоби

Дано да ти бъде интересно. 🌷

Нямам рег в инстаграм и не можах да разгледам, но видях красиви плетени чанти и други.

А калиграфията не я разбирам, аз си обичам да си пиша бързо.

преди 18 часа, Greta NX написа:

Ето нещо женско от мен, макар че не е предназначено само за жени, дори в миналото на жените не им е било позволено да го практикуват.

Новото ми хоби

Дано да ти бъде интересно. 🌷

Нямам рег в инстаграм и не можах да разгледам, но видях красиви плетени чанти и други.

А калиграфията не я разбирам, аз си обичам да си пиша бързо.

преди 1 час, Miusuka написа:

Така е много вредно - кафе на гладно:

https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2026_08/image.thumb.png.f2d9d8b800450f25573d5e1bba8c0181.png

6 години, 32 (там някъде) дана, как не съм в катрана.

След 50 (пеесе) години чадене (тютюн).

Не че само кафе (имаше и неква напитка с алое вера, което на мен ми звучи като веро, ма нейсе) е мноо здравословно, ама английската би ме уморила и като млад... поне да имаше бекон (че не виждам) да сгина в удоволствие.

Само кроасанът (зад него май има и некъф надлъжен сегмент от франзела, който ако е това също) бива... не знам дали тия неща в паничките стаат за топене, въпреки безобидния им вид... щото то и напалмът в казармата, както скоро си припомняхме, мязаше на конфитюр (желе) от смокиня (или нещо друго, придаващо му приятен зеленикав цвят), ама като те намажат и драснат клечката, гладът ти минава.

От известно време някви откачалки ми изпращат имейли ,сега чета от Катя искала да ме подчини ,аз и отговорих че комунизъма си отиде преди 36г ,дано да не ми пише пак lock

преди 8 минути, AAUUXX написа:

От известно време някви откачалки ми изпращат имейли ,сега чета от Катя искала да ме подчини ,аз и отговорих че комунизъма си отиде преди 36г ,дано да не ми пише пак lock

Защо въобще отговаряш? Това са ботове. Пробват къде ще клъвне.

Аз пък получавам че за кой ли път съм спечелил милиони. Въобще не отварям и изтривам. Не ща милиони, няколко стотин хиляди стигат )

преди 1 час, lebel написа:

6 години, 32 (там някъде) дана, как не съм в катрана.

Аз от около 11-12 години май се отървах ама нищо не се знае и не е окончателно.

Но взех много крути мерки и засега бива. (ама като се похваля и нещо лошо се случва, ама кото а - за такоз...)

преди 43 минути, Miusuka написа:

Защо въобще отговаряш? Това са ботове. Пробват къде ще клъвне.

Аз пък получавам че за кой ли път съм спечелил милиони. Въобще не отварям и изтривам. Не ща милиони, няколко стотин хиляди стигат )

Скоро не съм получавал имейли за наследство ,но тези всеки път с различни имена са науморни ,знам че са ботове ,но въпреки това се бъзикам ,може и това да ги амбицира да пишат )

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.