Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Може и така да се каже макар че и аз лично не си падам много по сменяване на техниката и най вече ако може да се надгражда.

А неговия лаптоп поддържа до 8гб рам процесора не е нещо особено някакъв пентиум забравих му точния модел но ако му се набие доволно рам и едно ssd може да му се качи джам 11 и да си върви доволно.

Този пентиум ще изплези език с този 11.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

току-що, AAUUXX написа:

Този пентиум ще изплези език с този 11.

Не бих казал а и процесора му по спомен си спомням че е 2 ядрен с 4 нишки та се съмнявам на джам 11 да се оплези но както казах иска си да му се набие рамец и ssd което имам излишно и му го слагам подарък.

Осигуряваш(т) се(те) на минимална, кефиш се, а после мрънкаш, че ти е малка пенсията. Класика в жанра.

Иначе, да уточним ... 2025-та:

За 2025-та "Данните показват, че в България около 450 000 работници се осигуряват на минимална работна заплата." - КНСБ

Това са приблизително 1/5 от всички заети на трудов договор, които за 2025 са общо (обществен и частен сектор) 2 260 562 - НСИ

тоест прибл. 20%

Мога да дам и линкове (а мога и да не дам), но ще изчакам да видя тия 70% откъде се пръкнаха (стори ми се от Африка). Как ги фърляте тия цифри, тва процентите за нищо ги нямате... или имате, не знам как е по-правилно.

Немате спирка. Разбирам пристрастията ви (и аз си имам), но не може ли поне малко по-достоверно? Е, ако не може - здраве да е... Всъщност, не съм справедлив, моля да ме извините... миналата година Бъбълс се изцепи с едно неутрално 90%, в сравнение с което 70% са си бая по-достоверни... Бая, но недостатъчно. Разбира се и тогава се наложи лека корекция... съвсем лека

"Наети на минимална заплата на пълен работен ден по трудов договор през първата половина на 2024 г. са 18.6% от всички наети, или около 432 хил. души, по данни на НСИ."

преди 19 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Скучни мъжки разговори.

Така е ,срещах из нета че Шакира била имала нови гадже ,не обърнах особенно значение на новината и не запомних дори кой е. За Джамун не съм срещал скоро новини ,умело се крие от медиите.

преди 23 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Скучни мъжки разговори.

Пусни нещо за ония корейци. Умирам да разбера какво правят. 😀

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Така е ,срещах из нета че Шакира била имала нови гадже ,не обърнах особенно значение на новината и не запомних дори кой е. За Джамун не съм срещал скоро новини ,умело се крие от медиите.

Нямам търпение да узная с какво се къпе Джамун и с кого. И сложили са му плакат в Бейджин.

преди 2 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Джимин се къпе гол голеничък със специален душ гел с папая. Там в Корея всички ползват кремове и всичко с папая.

щото кукловодите и бялата мафия бачкат папаята е гмо

преди 1 час, Муца Дебелогъзова написа:

То и мъжете това търсят.

Тези с женските личица от твоите клипчета може би, но не и мъжете с главно М.

преди 3 часа, (:IдioiдI:) написа:

И като получаващ на ръка пари що трябва да платиш данък за това? Заделяш ги за пенсия, която не я управлява държавата.

При нас - ако получаваш 1000 евро и заделяш 100 евро за пенсия - върху тия 100 евро няма данъци!

Затова няма проблем да си вземаш цялата заплата (е...имаме на най големите заплати 40% данък)....

преди 2 часа, lebel написа:

Осигуряваш(т) се(те) на минимална, кефиш се, а после мрънкаш, че ти е малка пенсията. Класика в жанра.

Иначе, да уточним ... 2025-та:

За 2025-та "Данните показват, че в България около 450 000 работници се осигуряват на минимална работна заплата." - КНСБ

Това са приблизително 1/5 от всички заети на трудов договор, които за 2025 са общо (обществен и частен сектор) 2 260 562 - НСИ

тоест прибл. 20%

Мога да дам и линкове (а мога и да не дам), но ще изчакам да видя тия 70% откъде се пръкнаха (стори ми се от Африка). Как ги фърляте тия цифри, тва процентите за нищо ги нямате... или имате, не знам как е по-правилно.

Немате спирка. Разбирам пристрастията ви (и аз си имам), но не може ли поне малко по-достоверно? Е, ако не може - здраве да е... Всъщност, не съм справедлив, моля да ме извините... миналата година Бъбълс се изцепи с едно неутрално 90%, в сравнение с което 70% са си бая по-достоверни... Бая, но недостатъчно. Разбира се и тогава се наложи лека корекция... съвсем лека

"Наети на минимална заплата на пълен работен ден по трудов договор през първата половина на 2024 г. са 18.6% от всички наети, или около 432 хил. души, по данни на НСИ."

Заблудил съм се за минималната работна заплата... Бях чел ето това:

Осигурителни прагове: Според данни на Националния осигурителен институт, близо 97% от всички работещи в страната се осигуряват на минималните осигурителни прагове по икономически дейности.

70% от хората се осигуряват на минималните заплати но по икономически дейности/вид работа

преди 2 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Джимин се къпе гол голеничък със специален душ гел с папая. Там в Корея всички ползват кремове и всичко с папая.

Аз пък се къпя с шампоан Кря-Кря.

shampoan-pa-pa-krya-krya-detski.jpg

thumb_4134.jpg

преди 4 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Скучни мъжки разговори.

Ето нещо женско от мен, макар че не е предназначено само за жени, дори в миналото на жените не им е било позволено да го практикуват.

Новото ми хоби

Дано да ти бъде интересно. 🌷

Това го практикувах от 1-ви до 3-ти клас. С перодръжка, перо, мастило в неразливащо се мастилница, тетрадки с тесни и широки редове и... и нежелание. Шегувам се. Разливаха се.

току-що, lebel написа:

Това го практикувах от 1-ви до 3-ти клас. С перодръжка, перо, мастило в неразливащо се мастилница, тетрадки с тесни и широки редове и... и нежелание. Шегувам се. Разливаха се.

Късметлия. Нас ни учеха на ръкопис (cursive) от 1-ви до 3-ти клас, не на калиграфия. И то с химикал, а не с писалка.

преди 9 минути, Greta NX написа:

Късметлия. Нас ни учеха на ръкопис (cursive) от 1-ви до 3-ти клас, не на калиграфия. И то с химикал, а не с писалка.

И при мене. Беше задължително.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

И при мене. Беше задължително.

Когато нещо е задължително, в повечето случаи то не носи удоволствие. Спомням си, че тогава много държах да изписвам буквите по свой начин. Сега напротив - старая се да усвоя стила и да изписвам буквите правилно.

преди 5 минути, Greta NX написа:

Интересното беше, че в последните "чертожни" курсове на техникумите, освен рапидографите, графусите, тушовките (особено впечатляваше "козия крак"... който не само онагледяваше поговорката "петима кози крак", но и чертаеше с изяществото на танцьорка на "бели денс") се ползваха най различни пера ... примерно Редис, дамски пера и същата техника "тънко-дебело"... И досега в къщи се метляркат 1-2 дамски пера и захабени бръснарски ножчета.Последните - за почистване на нежелан туш... даже се шегувах, че с еднаква сръчност мога да изчертая нещо... или да "изрежа" нещото от петно туш.

Ха, ха.....от мен нокой не искаше лркциите ьа изпитите, щото само аз /и някоя аптекарка/ можеше да разчете написсното )

Всичко започа в 4 клас, когато се запалих по Морз-а..... зспочнах фа си озмислям спбдтвени изчеръания на буквите, дори и комбинации.....

преди 3 минути, lebel написа:

Интересното беше, че в последните "чертожни" курсове на техникумите, освен рапидографите, графусите, тушовките (особено впечатляваше "козия крак"... който не само онагледяваше поговорката "петима кози крак", но и чертаеше с изяществото на танцьорка на "бели денс") се ползваха най различни пера ... примерно Редис, дамски пера и същата техника "тънко-дебело"... И досега в къщи се метляркат 1-2 дамски пера и захабени бръснарски ножчета.Последните - за почистване на нежелан туш... даже се шегувах, че с еднаква сръчност мога да изчертая нещо... или да "изрежа" нещото от петно туш.

Много бих се радвала да ги видя на снимка. Аз съм колекционер отдавна, събирам всякакви инструменти за писане. От чертожните имам един стар комплект rOtring Tikky.

Практикувам от скоро, защото едва тази година намерих обучителна работилница по традиционна калиграфия. Много успокояващо ми действа.

преди 3 минути, Greta NX написа:

...

Практикувам от скоро, защото едва тази година намерих обучителна работилница по традиционна калиграфия. Много успокояващо ми действа.

На мен ми действа успокояващо да редя изрезки (обрезки) от маслини върху обикновена филия, тънко намазана с масло... освен неповторимия вкус на тоя простичък сандвич (спомен от майка ми, светла и памет), удоволствието се мултиплицира от простичкия факт, че въпросните манипулации (ко мое се изразим така), които успокояват мен, изнервят жена ми.

преди 13 минути, Greta NX написа:

Много бих се радвала да ги видя на снимка. Аз съм колекционер отдавна, събирам всякакви инструменти за писане. От чертожните имам един стар комплект rOtring Tikky.

...

Моите отломки (останки) от инструментариума на ... както казва един любим поет и комита - чертожници клети, отломка нищожна от винаги храбър народ ученик - са "несъедобни" но всичко, което изредих все още се предлага тук-там из нета.

Козият крак по мое време беше част от комплектите пергели Рихтер. По-големите. Все още съвършенството му (му или и, затруднявам се с пола... все пак, тушовка "Кози крак") ме удивлява. Който го е измислил (за чертане на изолинии от всякакъв пол и вид), шапка му свалям.

]img%5D

Конструкцията (свободно въртящата се "кривина") държи тушовката винаги "по посока" на изолинията и същата се получава плавна и равномерна.

"Дамското" перце е малко (около 2.5 см) метално перо, изчистена конструкция, без финтифлюшки, подходящо за чертане, рисуване, писане...

нешо такова, но не никелирано... нявга бяха по-обикновени, тъмни... като (или може би) оксидирани. В някоя от кутиите, които героично успявам да опазя от изхвърляне, още си кътам една почупена и облепена със скоч (като хамстер във виц) перодръжка с едно изстрадало дамско перце, втъкнато в нея.

Графуси, редиси, рапидографи, нулциркули и прочее не са нещо екзотично и спиращо дъха, така че... "отивам" да си чета.

Желая ти успех! И удоволствие, естествено. Щото иначе няма смисъл.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.