Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 49 минути, buldak написа:

пробвал ли си сух таратор?

обходих нета оня ден и рецептите за таратор бяха бая оригинални 😊

Дзадзики ли? Да.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Дзадзики ли? Да.

не е задължително да е дзадзики

в него нямаше орехи

https://recepti.gotvach.bg/r-31629-%D0%A1%D1%83%D1%85_%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80

току-що, buldak написа:

не е задължително да е дзадзики

в него нямаше орехи

https://recepti.gotvach.bg/r-31629-%D0%A1%D1%83%D1%85_%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80

Ясно. Орехи и кисело мляко, не ми харесва.

@АСПЕКТ , @AAUUXX , @Bubbles ... , ако ползвате Mozilla FF браузър =about:config=

network.idn_show_punycode > true

security.ssl.require_safe_negotiation -> true

browser.uitour.enabled -> false

accessibility.force_disabled = 1

privacy.bounceTrackingProtection.mode = 1

network.lna.enabled > true

network.lna.block_trackers > true

privacy.query_stripping.enabled > true

privacy.query_stripping.enabled.pbmode > true

network.dns.echconfig.enabled > true

И задължително блокиране на бисквитките от 3-та страна!!!

network.cookie.cookieBehavior = 1

network.cookie.cookieBehavior.pbmode = 1

ps. Повече сигурност и поверителност . Едва ли вече ще получите фишинг-мейли и всякакви други фалшиви писания( най-вероятно от бот). Лично използвано и проверено от доста време(години). Приятна и прохладна..

преди 9 минути, летучая мьiшь написа:

@АСПЕКТ , @AAUUXX , @Bubbles ... , ако ползвате Mozilla FF браузър =about:config=

ps. Повече сигурност и поверителност . Едва ли вече ще получите фишинг-мейли и всякакви други фалшиви писания( най-вероятно от бот). Лично използвано и проверено от доста време(години). Приятна и прохладна..

Благодаря )

преди 21 минути, летучая мьiшь написа:

Те тъкмо свикнаха да получават, а ти им ги спираш )

преди 1 час, nickolaycho написа:

ЕВРО няма множественно число!

Затова сме на тоа хал!

-- -- -- -- --

Иначе, те я извадката с таратора... да не кажете, че си измислям. В което няма нищо лошо

BtBoTIk.jpg

преди 8 минути, lebel написа:

Иначе, те я извадката с таратора... да не кажете, че си измислям. В което няма нищо лошо

Те още малко и кебапчета ще му сложат.

Предпочитам класиката.

преди 1 час, nickolaycho написа:

ЕВРО няма множественно число!

А трябва да има няколко множествени числа - за няколко евро, за много евро и за неприлично много евро

тия дни тпябва да си направя гаспачо

доматки, краставички, лук и пиперки мммм вкусотия

преди 1 минута, buldak написа:

тия дни тпябва да си направя гаспачо

доматки, краставички, лук и пиперки мммм вкусотия

Искаш ли оригиналната Мексиканска рецепта за студено гаспачо? Повярвай ми....не мож го яде това :)

преди 24 минути, Miusuka написа:

Те тъкмо свикнаха да получават, а ти им ги спираш )

Не е приятно да си отвориш пощата и да се хванеш за главата. Съмнителните моментално да заминават по направление , без да се отварят. Ботовете си следват максимата , че: "докато има балъци , ще има и тарикати!".

преди 24 минути, lebel написа:

Леле , какъв е този таратор? То си е жива чеснова разядка(напомня ми за Испания и Италия). Особено пиренейските торо-та(toro- бик на испански) чесъна го рупат като ябълка . Не,че и гърчулята са по-назад , но Световните шампиони по футбол 2026 водят и в тази класация.

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Искаш ли оригиналната Мексиканска рецепта за студено гаспачо? Повярвай ми....не мож го яде това :)

Мексиканско ли е ,скалата на Сковил не го лови.

преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Дали ще намери автентични мексикански чушки в България?

преди 1 час, летучая мьiшь написа:

Благодаря.

преди 9 минути, летучая мьiшь написа:

Не е приятно да си отвориш пощата и да се хванеш за главата. Съмнителните моментално да заминават по направление , без да се отварят. Ботовете си следват максимата , че: "докато има балъци , ще има и тарикати!".

Ние преди два дена получихме имейл от училището на едното дете, който потвърждава че са им хакнали базата данни. Това е много сериозно изтичане на информация. 😟

преди 12 минути, NewRedDragon написа:

да не е нещо лютиво с царевица?

тия слагат царевица на всичко 😊

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Отвратителен наистина.

Не исках да те цитирам. НО НЕ МОГА ДА МАХНА Цитата. НЕ ЗНАМ ЗАЩО.

преди 1 минута, buldak написа:

Пробвал съм Газпачо и не ми допада.

преди 49 минути, lebel написа:

Затова сме на тоа хал!

-- -- -- -- --

BtBoTIk.jpg

Много чесън.

току-що, Bubbles написа:

Дали ще намери автентични мексикански чушки в България?

На 18 км от Варна е Лютивата ферма. И мексиканците ще му завидят на сортовете )

преди 17 минути, buldak написа:

Самата царевица е люта! Една такава...червеникава.... И боб има подобен..

преди 40 минути, летучая мьiшь написа:

За щастие досега всички съмнителни писма ми идват в Spam папката.

Наздраве от крайморска Добруджа! 🍻

i?r=BDEGV1SoxFQVqRl8uRaxX9H1nuU2qJrM8oO_

Морето днес в Каварна беше +24 и приятно разхлаждащо..

Време е за бира и миди 😉

Утре ...Шабла

преди 25 минути, Greta NX написа:

Ние преди два дена получихме имейл от училището на едното дете, който потвърждава че са им хакнали базата данни. Това е много сериозно изтичане на информация. 😟

Във виртуала не 1 , а 101 наум. В цялата тази лудница се разчита на човешкото любопитство(да кликне в/у линка) , воден от емоцията..и т.н. Инфо винаги ще изтича под една или друга форма. Технологията(интернет) и риска от нея са взаимно свързани. Затова бавно , внимателно и най-вече къде , кога и колко индивидуално инфо се споделя.

преди 11 минути, Miusuka написа:

За щастие досега всички съмнителни писма ми идват в Spam папката

Тази защита от спам си малко за спорта. Хубаво е и дотам да не стигат. За жалост няма 100% гаранция. Лично аз не помня да съм получавал спам , фишинг или каквито и да са непознати мейли от неизвестни източници.

преди 1 час, Miusuka написа:

Те още малко и кебапчета ще му сложат.

Предпочитам класиката.

Отначало се чудех как съм улучил като познание точно тоя с киселото мляко и краставицата, после погледнах - Великотърновско и се изясни. Майка ми, светла и памет, е от Еленския балкан, та изглежда затова не съм знаел други варианти... бих казал - благословено невежество.

преди 1 час, летучая мьiшь написа:

...

Леле , какъв е този таратор? То си е жива чеснова разядка(напомня ми за Испания и Италия). Особено пиренейските торо-та(toro- бик на испански) чесъна го рупат като ябълка . Не,че и гърчулята са по-назад , но Световните шампиони по футбол 2026 водят и в тази класация.

...

То аз не бих го нарекъл и таратор, ма му не знам името (испирирано от вица за женицата, дето изокала "Майсторе, ела да апнеш"... па като видела кво е измазал измърморила - "Бе я не би ти казала майсторе, ма ти не знам името"... макар че... като се замисля... може и да не е виц.

Иначе, още при прочитането на тия рецепти без мляко и краставица, въпросният "таратор" ме беше сетил за детското определение за нищо - налъм без каишка, на който му липсва дървената част... както и друг път съм споменавал.

преди 4 минути, lebel написа:

ме беше сетил за детското определение за нищо - налъм без каишка, на който му липсва дървената част... както и друг път съм споменавал.

Мислех че само на нас са ни го казвали :) Имахме един учител в 4 или 5 клас бях и той ни питаше (но не помня по какъв повод) какво е нищо и ни отговаряше това за налъма.

Другия му въпрос беше: "Какво има в река Мисисипи?" и ние отговаряхме - вода, крокодили, риба, а той каза че имало 4 "и".

преди 1 час, NewRedDragon написа:

На 18 км от Варна е Лютивата ферма. И мексиканците ще му завидят на сортовете )

Може, не спомням да съм виждал по магазините/пазарите затова помислих.

А този червен боб ако същия дето си мисля е жесток, едно време по Видинско караха чували с американски червен боб и беше страшно вкусен.

преди 49 минути, lebel написа:

То аз не бих го нарекъл и таратор, ма му не знам името

Така решили , така го кръстили . Предпочитам си "класиката" - да си хапна една кофичка студено кис.мляко с 3-4 обикновени вафли.

ps.Започна Liverpool - Leeds (приятелска). На онзи линк , който ти пратих на ЛС в секцията спортни- клик и най-долу в зелено TRT Spor. Там го предават (canli - live-на живо) . Точно в момента(7-ма минута) Пуул вкараха за 1:0.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.