Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

току-що, АСПЕКТ написа:

Укриваш данъци и осигуровки.

Това в Германия може ли да се случи?

В България е масова практика!

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 48 минути, vlado1985 написа:

Батерийката е добре и съм му я сменил самия хард си заминава и е въпрос на време никога повече да не зацепи и помпенто с f1 да не му помогне. А и както казах има доста лоши сектори и малкия животец който му е останал а за температурата която държи постоянно не ми се мисли седи си мирно и кротко на 88℃. Та блазе му за жегата която си прави диска все едно се пържи в собствените си соси на фурна.😁

Тоя твой приятел мазохист ли е?

преди 4 минути, Звяра! написа:

По закон, ако работник взима заплата от 2300€, работодателя трябва да го осигурява на 2300€ и трудовия договор трябва да е сключен на тези пари.

В България е масова практика трудовите договори да са сключени на МРЗ и останалото възнаграждение да се дава на ръка. Ако работник по договор на МРЗ спестява всеки месец по 1000€ в продължение на две години и след това реши да отиде да ги внесе в банката наведнъж тези спестени 24 000€, той реално не може да докаже от къде ги има тези пари и държавата може да му ги вземе! 😕

На 2300 евро заплата в България сега погледнах в нета, не знам дали е вярно, някъде към 1800 нето, чисти пари трябва да получиш. А 630 евро, 480 евро чисти. Което е малко странно, защо има нето. В Германия мини джоб 500 евро няма данъци. Ако не се лъжа.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Това което Звяра каза ,по договор е една сумата за заплата която изплащат по банков път за която се внасят данъци ,а останалото се получава на ръка.

И като получаващ на ръка пари що трябва да платиш данък за това? Заделяш ги за пенсия, която не я управлява държавата.

преди 1 минута, Miusuka написа:

О има и такива ,макар че не знам за какво може да използва Windows XP днес ,дори не съм сигурен дали може да бъде инсталиран браузър актуален ,за АВ е абсурд.

току-що, (:IдioiдI:) написа:

И като получаващ на ръка пари що трябва да платиш данък за това? Заделяш ги за пенсия, която не я управлява държавата.

Точно това коментираме. Заделяш ги за пенсия или просто ги спестяваш и един ден тези спестени пари, които почти всеки в България притежава, решиш да ги внесеш в банката, ти ги взима държавата защото не можеш да докажеш от къде ги имаш! 😕

преди 1 минута, (:IдioiдI:) написа:

Това се нарича укриване на данъци и осигуровки. И България, ако беше преминала изцяло в демократичен модел като този на САЩ, там за укриване на данъци, знаеш какво става. Много тежко престъпление.

преди 2 минути, (:IдioiдI:) написа:

Разбирам те ,но частен фонд не ти гарантира сигурността както държавата. Освен това пенсионната система е солидарна ,не индивидуална и когато не внасяш осигуровки в пълен размер това се отразява на тази система, както и на теб когато се пенсионираш. Минимална осигуровка - минимална пенсия.

току-що, Звяра! написа:

Заделяш ги за пенсия или просто ги спестяваш

Как ги спестяващ??? Като ги инвестираш в нещо! ;)

преди 3 минути, Miusuka написа:

Той е от поредицата "Близки срещи от няколко вида" . Намира се между "Козли вместо ангелчета" и "Абокат в кен от бира" .

преди 2 минути, AAUUXX написа:

О има и такива ,макар че не знам за какво може да използва Windows XP днес ,дори не съм сигурен дали може да бъде инсталиран браузър актуален ,за АВ е абсурд.

С тоя ХР и тоя стар диск сигурно като включи компютъра сутринта и към обяд вече е на линия )

Как ги спестяващ??? Като ги инвестираш в нещо! ;)

С хубави моми например, аз ено време така правех ,парите се топяха по бързо от лед през лятото.

току-що, AAUUXX написа:

Разбирам те ,но частен фонд не ти гарантира сигурността както държавата. Освен това пенсионната система е солидарна ,не индивидуална и когато не внасяш осигуровки в пълен размер това се отразява на тази система, както и на теб когато се пенсионираш. Минимална осигуровка - минимална пенсия.

И аз те разбирам, но парите са силни когато са в оборот. ;) Другото е харч за нужникЪт който те удовлетворява и реално печалбата я харчи децата или наследникЪТ ти.

п.п. Всеки сам си избира съдбата на парите си. Защо държавата да мисли вмести теб?

И аз те разбирам, но парите са силни когато са в оборот. ;) Другото е харч за нужникЪт който те удовлетворява и реално печалбата я харчи децата или наследникЪТ ти.

Парите когато са в пенсионния фонд са в оборот също ,с тях се плащат пенсиите.

преди 6 минути, Звяра! написа:

Същите мафиоти като Прогресивна България, ГЕРБ, ДБ, ДПС, ПППП...

преди 18 минути, AAUUXX написа:

С хубави моми например, аз ено време така правех ,парите се топяха по бързо от лед през лятото.

преди 20 минути, AAUUXX написа:

Много е зле Москва, виждам от видеото. Санкции, война, комунисти.

преди 23 минути, AAUUXX написа:

Е, жената за мен е "завой" в живота ти, който вземеш ли го се бракуваш в името на децата ѝ. Щото не знаеш дали са твои, докато не заприличат на теб.

П.П. Пари за моми не давам, а ги инвестирам в децата ни. Брака не е сметка. И тя трябва да даде, за да има пари за повече бира или ракия, щото не само да разчита, че аз като селянин мога всичко да правя. beer

преди 38 минути, Miusuka написа:

Явно да неиска да се разделя със старата си техника. И неиска да чуе за нов лаптоп или настолна машина.

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Явно да неиска да се разделя със старата си техника. И неиска да чуе за нов лаптоп или настолна машина.

Синдром на Плюшкин, има го и в Берлин. В повечето училища. Трупат някакви боклуци, че искат на компот от 2000 година да се инсталира Уиндоус 11 и то с механичен диск с оборот 3600

преди 30 минути, AAUUXX написа:

Парите когато са в пенсионния фонд са в оборот също ,с тях се плащат пенсиите.

Ми моя пенсионен фонд не искам бългатската държава да управлява по предпочитам някой частник да е, щото мога да го контролирам, че някои в България не мислят за вложенията на гражданите ѝ.

на 31.07.2026 г. в 14:19, Joss Bomon написа:

Няма никакви енергии. Котките са като жените - търсят закрила, внимание, топлина и храна.

То и мъжете това търсят.

А то е малко коти, като поотрасне само ще си лови храна. Другите неща дано продължат да му ги дават.

преди 16 минути, (:IдioiдI:) написа:

Е, жената за мен е "завой" в живота ти, който вземеш ли го се бракуваш в името на децата ѝ. Щото не знаеш дали са твои, докато не заприличат на теб.

П.П. Пари за моми не давам, а ги инвестирам в децата ни. Брака не е сметка. И тя трябва да даде, за да има пари за повече бира или ракия, щото не само да разчита, че аз като селянин мога всичко да правя. beer

Народното поверие гласи:

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Народното поверие гласи:

Ретро автомобили превземат улиците на Разград | auto.dir.bg

Su35 GIF – Su35 – Откриване и споделяне на GIF файлове

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Синдром на Плюшкин, има го и в Берлин. В повечето училища.

Може и така да се каже макар че и аз лично не си падам много по сменяване на техниката и най вече ако може да се надгражда.

А неговия лаптоп поддържа до 8гб рам процесора не е нещо особено някакъв пентиум забравих му точния модел но ако му се набие доволно рам и едно ssd може да му се качи джам 11 и да си върви доволно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.