Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 20 минути, To7eTo написа:

Я, кой се появи, най-славният сводник с компютърни беззнания от Пазарджик! @vlado1985 , нали така моето момче 🤣

И взе че се изказа човека който не си знае пола. Вика на мен че съм бил без знания ама непоглежда себе си колко е кух некадърно сглобения му форум който се посещава от неговите си профили и си мисли че има потребители.😁

@To7eTo Бива ли да си толкова кух пиша кух а не прост за да не се обидиш или да нараня незнайния ти полув статус.😁

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 1 час, To7eTo написа:

Лошото е когато администрацията, според мое скромно мнение, се намесва, а не трябва в живота на форума (както той го е правил неколкократно).

А, когато трябва да се намесват тези с права като модератори и т.н, трябва да се съобразяват с така нарчените Ти, правила, в много случаи са проявявали двойни и тройни аршини, които са се замитали под чергата. Свидетели сме били многократно , както и така наречения Фаворитизъм....

Няма лошо, да, но не очаквай и аз да го подкрепям, щото не общивам тука.

Така е, щото постоянно те наказват )

преди 21 минути, The Lone Star написа:

Това е за година.

Област Враца има примерно 80 000 население. И на всеки от тях се падат по около 30 л. на година.

Ами... аз гледам картинката - мяма подробности. Нито методология на изследването. Нито кой е поръчителя, нито кКви пари е плТил, мито на

преди 5 часа, Miusuka написа:

Сега трябва да активираме член 5 на НАТО.

Ъцъ! Приятелски огън...евентуално и то.

Г- н Борисов ще каже..5...след изборите.

Чеширският котарак замина ли. Жалко, че няма лудници в България и трябва да се търпят лудите.

Alice In Wonderland Animation GIF by Disney

преди 1 час, AAUUXX написа:

... И пак ще кажа ,виждал си какво е в другите форуми особенно под политически новини, това го няма тук и дискусиите вървят относително спокойно.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Аз съм доволен от управлението. Калин е супер! Един от най-добрите в България с много награди.

Ахахах, душички... или душичка... нямам форум и не мога да преценя...

Ама ко бех админ, щех да си лепнем нейде на видно место "Если тебе лизнули зад, не расслабляйся – это смазка!" (М. М. Жванецкий)

преди 1 час, To7eTo написа:

Сори за лиричното отклонения i със специални поздрави за @lebel

https://youtu.be/tQaxLGRCaRE?list=RDtQaxLGRCaRE

Благодаря!

За теб и градския ти... Miusuka бе... (инженера)...

Фибия очевидно нищо от това което изписах снощи неразбра ,излишно съм търкал клавиатурата изглежда -добре.

Добро утро на всички,

преди 11 часа, Bubbles написа:

не пиеш достатъчно.

Пиене на какво?!

Заменил съм пиенето на алкохол с пиенето на хапчета, защото някой знаещ ми е забранил употребата на алкохол.

Едно е ясно: Пиенето на силни хапчета с алкохол ме довежда до делириум. Лошо е да живееш с "бели петна" в паметта ти, kоето довежда възможността друг да те манипулира мислите ти.

Внимавайте! Не алкохола е опасен, а злоупотребата с мнения е по-опасна! Сега е модно същата да е печеливша.

Хм.... Добро утро! Все още съм жив! newspaper

преди 55 минути, (:IдioiдI:) написа:

Внимавайте! Не алкохола е опасен, а злоупотребата с мнения е по-опасна! Сега е модно същата да е печеливша.

Хм.... Добро утро! Все още съм жив! newspaper

Амин, дядо попе! 🙏

на 7.08.2026 г. в 16:15, pepel_ot_roza написа:

Привет. Привет и на всички. Добре съм , ГретаЩе ходя да чистя след ремонт, но това ще е до обяд в събота, а в неделя не знам. Защо питаш?

Би ми се искало да прочета за историята на южноафриканския ден на жената

Извинявай, че чак сега ти отговарям, но чаках да отмине форумния "Кой е по-по-най".

Денят на жената в ЮАР е свързан марша на жените от 9 август 1956г. По това време в страната е действал режимът на апартейд. В основата на този режим стоят расовата сегрегация и дискриминация на чернокожото население. Една от системите за контрол били т. нар. pass laws - закони, които ограничавали движението на чернокожото население. Те трябвало винаги да носят в себе си документи, удостоверяващи къде имат право да живеят и работят. Разбира се, имало е и много хора от всички раси, които не са били съгласни с режима.

На 9 август 1956, около 20 000 жени се събрали в Претория на мирна демонстрация срещу въвеждането на пропуски за чернокожите жени. Най-впечатляващото е, че този протест не е бил организиран предварително. Четири жени (активистките Лилиан Нгойи, Хелън Джоузеф, Рахима Муса и София Уилямс Де Бройн) приготвили петицията и тръгнали пеша към Union Buildings (административните сгради на правителството). Докато вървели, към тях съвсем спонтанно започнали да се присъединяват жени от всички раси и етнически групи. Те вървели тихо, без да скандират лозунги и да вдигат шум, а броят им се увеличавал по пътя. Когато стигнали до Union Buildings, правителството отказало да се срещне с тях. Жените стояли в мълчание около 30 минути, след това започнали да пеят протестни песни. Въпреки че петицията не довела до незабавно премахване на пропуските, маршът се превърнал във важен символ на съпротивата срещу апартейда и показал силата на женското движение. 9 август е обявен за национален ден на жените през 1995г и продължава да се отбелязва с обществени събития, концерти, конференции, дискусии за правата на жените и различни инициативи, организирани от училища и университети.

The 1956 Women's March in Pretoria

WOMEN’S DAY - 9 August

преди 24 минути, Greta NX написа:

сегрегация и дискриминация

Това не го разбирам все още, защото то самото довежда сегрегация и законова дискриминация!?

Самата сегрегация друго не може да прави освен друга сегрегация.

Единствено сегрегацията я уважавам при напикайте, т.е. не мешам алкохолът с безалкохолното, защото или боли глава или по-бързо се напиваш, щото не усещаш алкохолът в напитката. )

Нищо не се постига с протести. Простотии. Суфражитски.

Просто нямало е кой да им работи да им изкарва пари, да перат пари. Защото пращали мъжете на заколение, на жертвоприношения на фронта, а жените трябвало да работят, за да има оръжия, с които да убиват мъжете им, мъжете. И поради тази причина се изчаквало и гласуването, защото жените са били повече. И имали повече гласове жените, защото са били повече от мъжете и са страхували.

Внимание!!! Комбинацията от алкохол и дрога те тика към делириум! Изхода е или затвор или смърт!

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Нищо не се постига с протести. Простотии. Суфражитски.

Просто нямало е кой да им работи да им изкарва пари, да перат пари. Защото пращали мъжете на заколение, на жертвоприношения на фронта, а жените трябвало да работят, за да има оръжия, с които да убиват мъжете им, мъжете. И поради тази причина се изчаквало и гласуването, защото жените са били повече. И имали повече гласове.

И затова се налага мажоретният състав да е жени. Нямало мъже. Мажоретка.

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Нищо не се постига с протести. Простотии.

Просто нямало е кой да и работи да им изкарва пари, да перат пари. Защото пращали мъжете на заколение, на жертвоприношения, а жените трябвало да работят, за да има оръжия, с които да убиват мъжете им.

Описа контрола над хората. Дефакто не си описал каква е функцията на жената и мъжа?

Нормално е да се съкращава некачествените мъже, а не некачествените жени. Защо???

п.п. Това реално води до стерилност на човечеството!!!

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Пинк Флойд

Лупай, Мадяре!

Покажи им къде зимуват раците!!!

Аз по див хард рок не съм слушал

Дии Пърпъл

Абе... тоя пич проф. Дечев, рекламиращ нещо по тв-то, което никога не запомням, но почти сигурно - за простата, голям eбaч (тук щях да се извиня на дамите, ама като се замислих, си рекох... що пък... и се отказах) ше доде... някъде към финала, когато с дяволито-съзаклятническо изражение доверява на зрителя, демек на мен, "... и запазва сексуалната функция", изглежда сякаш предишният му акаунт е бил "Роко Сифреди"...

едит: което пък ме сети - бе... кво стаа с тая девица Илона Сталер...

преди 53 минути, цър-вул написа:

Сега май белите са в незавидно положение. Чернилките правят каквото си искат...

Белите са в незавидно положение, щото по новите правила, поне две от белите пешки трее са черни и ена -гей...

преди 31 минути, (:IдioiдI:) написа:

Нормално е да се съкращава некачествените мъже, а не некачествените жени. Защо???

Ах ти похотливец искаш повече жени да се падат на един мъж ? Май теорията ,че потентността се повишава след като спреш алкохола ще се окаже вярна lock

преди 40 минути, (:IдioiдI:) написа:

Описа контрола над хората. Дефакто не си описал каква е функцията на жената и мъжа?

п.п. Това реално води до стерилност на човечеството!!!

Не знам какво е некачествен. Аз не категоризирам хората и не слагам рамка.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Ах ти похотливец искаш повече жени да се падат на един мъж ? Май теорията ,че потентността се повишава след като спреш алкохола ще се окаже вярна lock

Не, страстта към алкохола не могат да ми отнемат или заменят. Тя е вечна, както и страстта към тютюна. Просто имам временна забрана за консумация на всякакъв вид напитка съдържаща алкохол. (Включително бира). За добро е! Трябва да спря едно хапче, щото умесването му с алкохол много лесно ме довежда до делириум, а това дава шанс да ми предписват някакви деяния щото в паметта вече имам бели петна.

К'во да ти сказувам: хм ... попадам в зоната на манипулации заради наркотикът, който съдържа лекарството. Те ... така ....

преди 21 минути, АСПЕКТ написа:

Не знам какво е некачествен. Аз не категоризирам хората и не слагам рамка.

Думата „некачествено“ означава нещо, което е направено лошо, без нужните грижи или под приетите стандарти за работа. То описва стоки, услуги или строителство с дефекти, които не отговарят на очакванията.

преди 11 минути, (:IдioiдI:) написа:

...Те ... така ....

Ти си знаеш най-добре и не искам да ти се меся, но... все пак... нали знаеш, че всичко, което пишеш, рано или късно ще бъде използвано срещу теб.

едит: иначе, оздравявай и... и так далее.

преди 25 минути, АСПЕКТ написа:

Аз не категоризирам хората и не слагам рамка.

Затова не ставаш за ОТК-а! Вземаш наготово някакво качество! ) Трудно е подборът на хора за някаква дейност или деяние!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.