Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 7 минути, Bubbles написа:

Как си дедо попе?

Как, послушник в София. Било "по-евтино" лечението.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 3 минути, Bubbles написа:

Интересното е, че и те не знаят значението на това чудо.😋

преди 3 минути, Bubbles написа:

Интересното е, че и те не знаят значението на това чудо.😋

Или това. Навсякъде в Берлин. Тики тики не знам си какво.

преди 6 минути, (:IдioiдI:) написа:

Как, послушник в София. Било "по-евтино" лечението.

Така е като не пиеш достатъчно.😋

Оздравявай бързо.🙂

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Или това. Навсякъде в Берлин. Тики тики не знам си какво.

Туй некфа песен ли там музика ли...

Да се смееш ли, да плачеш ли:

По НОВА талавизия: "Дрон падна в България. Застрашена ли е националната ни сигурност?" Ба'си!

От друга страна както нямаме армия, НАТО е далече и хич не му дреме за нас, а Бог е високо то и един дрон може да ни победи и превземе )

преди 3 минути, Miusuka написа:

По НОВА талавизия: "Дрон падна в България. Застрашена ли е националната ни сигурност?" Ба'си!

От друга страна както нямаме армия, НАТО е далече и хич не му дреме за нас, а Бог е високо то и един дрон може да ни победи и превземе )

Нема се пуашиш супер Бойко ша ва пази.

149839864966292.jpg

преди 13 минути, Miusuka написа:

Немците вече съобщиха, че дронът идва от Украйна.

https://www.deutschlandfunk.de/abgestuerzte-drohne-in-bulgarien-kam-wohl-aus-der-ukraine-100.html

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Немците вече съобщиха, че дронът идва от Украйна.

https://www.deutschlandfunk.de/abgestuerzte-drohne-in-bulgarien-kam-wohl-aus-der-ukraine-100.html

Лошото е че е целенасочено. Чакай да намеря статията и разсъжденията. Според мен са много логични.

Дронът край Кардам: „Случайност“ в празно поле до малки по площ критични цели

Мястото на взрива на дрона тази сутрин край бившия ГКПП „Кардам“ поставя сериозни въпроси към версията за чиста случайност. Дронът се е взривил в слънчогледова нива на около 200 метра от румънската компресорна станция и на около 1000 метра от българските компресорни станции „Кардам-1“ и „Кардам-2“ на Трансбалканския газопровод.

Какъв е районът

Районът е типична добруджанска равнина – обширни обработваеми земи с минимална застройка. Около станциите на километри почти няма други обекти. Няма гъста индустриална зона, няма жилищен квартал, няма голям комплекс, който да „привлича“ случайно падане.

Българските компресорни станции „Кардам-1“ и „Кардам-2“ са разположени на обща оградена площадка в землището на село Йовково (община Генерал Тошево). Свързаните с тях очистни съоръжения и възли за включване заемат сравнително малки площи – от порядъка на 3300–3500 квадратни метра всяко. Самите станции са компактни индустриални обекти, а не обширни комплекси.

Най-близкото населено място е село Йовково (в чието землище са станциите). Село Кардам е на около 4 километра. Генерал Тошево е значително по-далеч. Това означава, че в непосредствена близост до мястото на взрива практически няма алтернативни „цели“ – само ниви и двете компресорни станции.

Защо това тежи срещу „случайността“

В такава рядко застроена територия вероятността дрон с реален заряд да се окаже на 200–1000 метра точно от двете малки критични съоръжения е ниска, ако говорим за напълно случаен отказ на навигацията. Дроновете от този клас обикновено летят по зададени координати или маршрути. Когато загубят връзка, често продължават в последната посока или падат при изчерпване на енергията. Но да се приземят/взривят толкова близо до конкретни малки обекти в празно поле вече изглежда като нещо повече от чиста географска случайност.

Това е и причината още в първите часове след инцидента да се появят гласове, че случаят трябва да се разследва като потенциален опит за удар по критична инфраструктура на държава от НАТО. Официалната позиция засега остава предпазлива – предварителен анализ сочи към дрон от типа „Майя“, няма данни за преднамереност. Географията на мястото обаче прави тази версия все по-трудна за защита без ясни данни за траекторията, стартовата точка и програмираните координати на апарата.

Разследването ще трябва да отговори именно на този въпрос: как в толкова празно пространство дронът се е оказал толкова близо до двете компресорни станции.

‼️Ако използваме официално публикуваната координата на общата площадка на КС „Кардам-1/Кардам-2“ — 43.778436° N, 28.125311° E, разстоянията по права линия (по въздух) до приблизителния географски център на градовете са:

* Добрич → КС „Кардам“: ~33.5 км

* Констанца → КС „Кардам“: ~58.8 км

* Варна → КС „Кардам“: ~64.6 км

Автор: BRICS BG

преди 3 минути, Miusuka написа:

Лошото е че е целенасочено. Чакай да намеря статията и разсъжденията. Според мен са много логични.

Дронът край Кардам: „Случайност“ в празно поле до малки по площ критични цели

Мястото на взрива на дрона тази сутрин край бившия ГКПП „Кардам“ поставя сериозни въпроси към версията за чиста случайност. Дронът се е взривил в слънчогледова нива на около 200 метра от румънската компресорна станция и на около 1000 метра от българските компресорни станции „Кардам-1“ и „Кардам-2“ на Трансбалканския газопровод.

Какъв е районът

Районът е типична добруджанска равнина – обширни обработваеми земи с минимална застройка. Около станциите на километри почти няма други обекти. Няма гъста индустриална зона, няма жилищен квартал, няма голям комплекс, който да „привлича“ случайно падане.

Българските компресорни станции „Кардам-1“ и „Кардам-2“ са разположени на обща оградена площадка в землището на село Йовково (община Генерал Тошево). Свързаните с тях очистни съоръжения и възли за включване заемат сравнително малки площи – от порядъка на 3300–3500 квадратни метра всяко. Самите станции са компактни индустриални обекти, а не обширни комплекси.

Най-близкото населено място е село Йовково (в чието землище са станциите). Село Кардам е на около 4 километра. Генерал Тошево е значително по-далеч. Това означава, че в непосредствена близост до мястото на взрива практически няма алтернативни „цели“ – само ниви и двете компресорни станции.

Защо това тежи срещу „случайността“

В такава рядко застроена територия вероятността дрон с реален заряд да се окаже на 200–1000 метра точно от двете малки критични съоръжения е ниска, ако говорим за напълно случаен отказ на навигацията. Дроновете от този клас обикновено летят по зададени координати или маршрути. Когато загубят връзка, често продължават в последната посока или падат при изчерпване на енергията. Но да се приземят/взривят толкова близо до конкретни малки обекти в празно поле вече изглежда като нещо повече от чиста географска случайност.

Това е и причината още в първите часове след инцидента да се появят гласове, че случаят трябва да се разследва като потенциален опит за удар по критична инфраструктура на държава от НАТО. Официалната позиция засега остава предпазлива – предварителен анализ сочи към дрон от типа „Майя“, няма данни за преднамереност. Географията на мястото обаче прави тази версия все по-трудна за защита без ясни данни за траекторията, стартовата точка и програмираните координати на апарата.

Разследването ще трябва да отговори именно на този въпрос: как в толкова празно пространство дронът се е оказал толкова близо до двете компресорни станции.

‼️Ако използваме официално публикуваната координата на общата площадка на КС „Кардам-1/Кардам-2“ — 43.778436° N, 28.125311° E, разстоянията по права линия (по въздух) до приблизителния географски център на градовете са:

* Добрич → КС „Кардам“: ~33.5 км

* Констанца → КС „Кардам“: ~58.8 км

* Варна → КС „Кардам“: ~64.6 км

Автор: BRICS BG

Е, нищо ново от украйнците. Те взриваха и Nord-Stream Северен Поток.

https://www.dw.com/bg/ukrainec-e-zadrzan-za-napadenieto-sresu-severen-potok/a-73720126

Според предоставената от прокуратурата информация задържаният е украинецът Серхий К. Италиански медии пишат, че 49-годишният мъж е бил на почивка на адриатическото крайбрежие заедно със семейството си. След ареста му той е бил отведен в затвора. Предстои Апелативният съд в Болоня да вземе решение по издадената европейска заповед за арест, информира "Тагесшпигел".

Арестуваният е обвинен, че е бил част от групата лица, за които се твърди, че са поставили взривни устройства на газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2" в близост до остров Борнхолм през септември 2022 г. Той е обвинен в съучастие в предизвикването на експлозия на взривно устройство и противоконституционен саботаж.

B-boy ( @B-boy/StyLe/ ), гледаш ли твоите хора (тая вечер и мои) с маджарите?

едит: бех забравил, че The Special One е вече при вас. Ще има шоу тоя сезон.

преди 34 минути, Bubbles написа:

Нема се пуашиш супер Бойко ша ва пази.

149839864966292.jpg

Тоя още ли е на власт? Летецът чий ше го дърви тогава... Не, сетих се, ше сменя модела. 1-2 мандата.

Неска малко заекваше и му притреперваше гласа, ама ш'се отрака.

Добър вечер, мили хора.

Преди малко на пазара при РУМ Черни връх ми падна шапката.

Направили са будка за сладолед - до тук добре.

Продавачката около 20 годишна и леко мургава (почти съм сигурен че е римялнка) - и тук нищо необичайно.

Само че докато няма клиенти таз девойка седи в будката и чете книга!!! Истинска Дебела Книга от Хартия!!!

Баси, изплашѝ ми се окото и целият изтръпнàх, помислих че съм в някаква паралелна реалност scared3

Прибрах се и бързо отворих форума. Идиотиите на Дзверо, фейковете на Лоботомиро20 и безмислените постове на Цоцко са си тук, значи реалността си е реална...

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Добър вечер, мили хора.

Продавачката около 20 годишна и леко мургава (почти съм сигурен че е римялнка) - и тук нищо необичайно.

Само че докато няма клиенти таз девойка седи в будката и чете книга!!! Истинска Дебела Книга от Хартия!!!

Баси, изплашѝ ми се окото и целият изтръпнàх, помислих че съм в някаква паралелна реалност scared3

Признай си, че ти е изскочил пълнителя на писалката? D

на 6.08.2026 г. в 8:28, AAUUXX написа:

Така е ,аз те разбирам трудно е да пишеш от няколко профила в едно и също време ,дори и да не е в едно и също време е също натоварващо ,но пък ние нямаме проблем с това.

Волен ни забавлява ,също и Мери topsecret2

КУ-КУ, ку-кууууригууу! D

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Добър вечер, мили хора.

Да не е чела "Винету"?

Той:

-Готов съм да ти дам звездите, Луната и сърцето си...

Тя:

-Демек нямаш пари...

То

преди 9 часа, buldak написа:

айде давай това ти беше целта нали?

да ме ядосаш и после докладваш

боклук долен

Ах, това не отговаря на ранга, какво се случва тук?! Добре е някой да преразлегледа тази група и да "отцеди" плявата...

преди 35 минути, Звяра! написа:

Признай си, че ти е изскочил пълнителя на писалката? D

Друго си е едно или пък две давадесетгодишни почти цивилизовани и интегрирани мургавелки да ти изскочат пред погледа, все пак ние не сме разсисти, особено мъжете... 😉

notre dame gypsy GIF

на 7.08.2026 г. в 13:33, Колев 74 написа:

Ти си само една и то, за всички. Трябва да се гордееш, че те обичаме и харесваме. <3

Виж вуйчо как бързо обръща фурнаджийската лопата, като политик е... ту в единия бряг се клатушка, ту в другия отскача смело, майка! 😁

на 6.08.2026 г. в 16:39, AAUUXX написа:

Още е в процес на самопределяне.

Е, как бре винаги съм бил сред вървежните 😁 Все пак, Пловдив, майна! Айляк! Филибето, копеле...

на 6.08.2026 г. в 18:22, АСПЕКТ написа:

Не е активен, но са си направили друг форум. Клонинг на този. И са само 3 души. Сигурно, ще познае по айпи, че съм оглеждал форума. От Берлин е. Няма какво да се крия. 😀

То затова се оплакваш от лош нетец, мамин! Дойче Телеком на дсл, не ти е виновен провайдера, виновен ти е портфейла, бро!

на 6.08.2026 г. в 22:11, AAUUXX написа:

Какъвто човека такова и съдържанието на поста му.

Чудя се на Нушо защо още се занимава с този, но той си знае.

Поне не по-малко малоумници на килограм при мен, там трябва да се занимава само с мен, тука с цял форум кретения, хвани единия и потроши другия, кирлива кочина, както обичаше да казва дядо Стефко, който не е дядо 🙃и не се и женил, но тема на друг разговор, фурнаджийската лопата Стефко 😇

преди 9 часа, buldak написа:

айде давай това ти беше целта нали?

да ме ядосаш и после докладваш

боклук долен

Вуйче ако имаш проблеми с антидепресантите и алкохола, силно ти препоръчвам спиране компа, майна!@

Прави чудеса 😉

преди 27 минути, To7eTo написа:

То

Ах, това не отговаря на ранга, какво се случва тук?! Добре е някой да преразлегледа тази група и да "отцеди" плявата...

Друго си е едно или пък две давадесетгодишни почти цивилизовани и интегрирани мургавелки да ти изскочат пред погледа, все пак ние не сме разсисти, особено мъжете... 😉

notre dame gypsy GIF

Виж вуйчо как бързо обръща фурнаджийската лопата, като политик е... ту в единия бряг се клатушка, ту в другия отскача смело, майка! 😁

Е, как бре винаги съм бил сред вървежните 😁 Все пак, Пловдив, майна! Айляк! Филибето, копеле...

То затова се оплакваш от лош нетец, мамин! Дойче Телеком на дсл, не ти е виновен провайдера, виновен ти е портфейла, бро!

Поне не по-малко малоумници на килограм при мен, там трябва да се занимава само с мен, тука с цял форум кретения, хвани единия и потроши другия, кирлива кочина, както обичаше да казва дядо Стефко, който не е дядо 🙃и не се и женил, но тема на друг разговор, фурнаджийската лопата Стефко 😇

Вуйче ако имаш проблеми с антидепресантите и алкохола, силно ти препоръчвам спиране компа, майна!@

Прави чудеса 😉

Айпито ми е динамичен и когато влязох във форума ти беше от 5G. Тъй, че...

И да, има нещо много сбъркано с този форум: при мулти цитат и опит за редакция, изписва само първия цитат в карето!

То като пипа всеки така става, осбено чичо Стефчо! Яле, го!

images?q=tbn:ANd9GcTttPfVXJ6n4eT7uYBneE-

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Ам за ко "ривеш" тогаз, че си слаб нет 😁

Но да се върнем на дебъгинга, явно от политическите теми всичко е изпаднало в доволен "brain fog", майна! 😆

преди 1 минута, To7eTo написа:

И да, има нещо много сбъркано с този форум: при мулти цитат и опит за редакция, изписва само първия цитат в карето!

Има нещо гнило. Вчера се оплаках че не ми излизат новите постове за някои теми в камбанката, ама после го ударихме на майтап и от ръководството явно са помислили че се майтапя и сега е същото положение. Те писали 5 страници в 2 от темите, а на мен нищо не излиза в камбанката, а съм абониран за известия.

Омазано е доволно тука, аз го знам, ти го знаеш, сводника от Пазарджик също, на никой не му пука, майна! 🥲

преди 27 минути, To7eTo написа:

Така е ,винаги те познавам ( е добре де почти винаги) Пловдив е много хубав град ,скоро не съм ходил там.

преди 30 минути, To7eTo написа:

То

Форумът тук си е ОК ,а хората са различни както навсякъде. Има един момент който убягва на много хора вероятно защото не се замислят ,ти си умен човек и съм сигурен че ще го разбереш това. Диалога е винаги двупосочен и винаги в това общуване получаваш толкова колкото и даваш ,тоест форум или група или компания е всв тая ,ако се държиш възпитано е логично да получиш отсреща същото ( не е точна наука това и все ще има грешки).

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

И аз влизах тогава може мен да е видял ( ip от гдр).

току-що, AAUUXX написа:

Така е ,винаги те познавам ( е добре де почти винаги) Пловдив е много хубав град ,скоро не съм ходил там.

Форумът тук си е ОК ,а хората са различни както навсякъде. Има един момент който убягва на много хора вероятно защото не се замислят ,ти си умен човек и съм сигурен че ще го разбереш това. Диалога е винаги двупосочен и винаги в това общуване получаваш толкова колкото и даваш ,тоест форум или група или компания е всв тая ,ако се държиш възпитано е логично да получиш отсреща същото ( не е точна наука това и все ще има грешки).

Няма как да бъдеш цивил с имбецили, майна! На зло куче, зъл ПъРт! 😁Дори и сега съжалявам, че правим трафик ф това подобие на форум, за един нехранимайко админ....но това са си мои загуби 🙃

преди 10 минути, To7eTo написа:

То като пипа всеки така става, осбено чичо Стефчо! Яле, го!

images?q=tbn:ANd9GcTttPfVXJ6n4eT7uYBneE-

Ам за ко "ривеш" тогаз, че си слаб нет 😁

Но да се върнем на дебъгинга, явно от политическите теми всичко е изпаднало в доволен "brain fog", майна! 😆

За мозъчна мъгла б12. Пиеш и готово. Това от обща култура всеки трябва да знае.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.