Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

току-що, (:IдioiдI:) написа:

Имаш предвид, че вече AI е поело грижата на обществото ли? Не знам кой му е дал такива права. Питах, къде са здравите?

Имах в предвид психичното здраве! А то запада глобално! Много е трудно в днешно време да обясниш на по младите да не ползват тик-ток или да ги ограничаваш за ползване на другите социални мрежи!

потърси какво е doom-scroling

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Така е ,но средата в която живеем е определяща ,децата нямат тази преценка и анализ ,също и отговорност за последици както възрастните.

Едно време имаше тимуровските команди, а сега ловци на педофили. Лов за вещици. И бой на баби и дядовци. Любимото занимание на днешната младеж. И разбира се, любимия ни парад на дъгата.

Имаш предвид, че вече AI е поело грижата на обществото ли? Не знам кой му е дал такива права. Питах, къде са здравите?

Не ИИ още няма такъв контрол над хората, ще бъде нужно време докато хората спрат да разсъждават самодтоятелно за да получи ИИ контрол над хората. Здравите не се има в буквален смисъл ,а като метафора ,но и те са част от обществото ,за наша радост са повече за сега.

преди 8 минути, nusho73 написа:

Няма да те цитирам ако кажеш кога ще се надпиваме.Голям пияч се изкарваш на приказки,от тука го докарваш.

БОКЛУК СКАПАН КАКВО ТИ КАЗАХ АЗ НА ТЕБЕ БЕ!??????

ТИ БЪЛГАРСКИ РАЗБИРАШ ЛИ ИЛИ НА РУСКИ ДА ТИ ПИША!!!!!

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Да сериозно нямат ,няма родител който да възпита или да насърчи детето си да извърши такова нещо.

При тебе е парти всеки ден както изглежда D

Определено е така. Преди 2 седмици ми се наложи да ходя до спешното, е същия ден не бях пил много де само 3-4 чая и в избата правех, един модел на лудия поп щото пак ме изпоти защото нямало кой да му направи модела.

Някакви гълъби и един кръст но и рязането не беше малко и то на гранит и понеже единия гълъб му направих човката като на пияна патица ми се наложи да си търкам творението с диска и да полирам отново. Което лично не ми отне много време половин час само и към края взе че стана беля щото както режех с големия шлайф приказвах и по телефона.

И какво се разсеях и зяпнах на страни взе че ми се изплъзна шлайфа от лявата ръка и ме поряза е не много но едвам си свивам пръстите и ръката си ме наболява доста. А и аз бях свалил дръжката, щото ми пречеше по принцип големия шлайф си играя с него както искам но този път взе че стана белята, щото съм пляса и тръгнах към спешното. Звънях на някакво такси да ме вземе и закара ама какво беше това такси чаках го половин час и ми писна но си го дочаках де и викам на пича спри за бързо до този магазин да взема за бързо цигари.

Взех си цигари ама си взех и чай де щото и без това си беше голяма жега и ептем ужаднях качвам се в колата и оня пич ме гледа с чантата как си изкарвам една бира и вика. Всякакви луди съм карал но такъв като теб ми е за сефте закара ме до спешно и като за капак ми се падна хирурга една от бившите ми жени първата и кат ме видя и вика.

От теб че неможе да се очаква промяна неможе но и да ми се натресеш в кабинета със бира и да си я пийваш докато шия не съм очаквала ама аз нали не съм си добре от едното ухо чул какво чул от другото излезнало.😁

току-що, nusho73 написа:

А,така изпуши ли ти бушона ? Ще сезирам администрацията

айде давай това ти беше целта нали?

да ме ядосаш и после докладваш

боклук долен

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Едно време имаше тимуровските команди, а сега ловци на педофили. Лов за вещици. И бой на баби и дядовци. И разбира се, любимия ни парад на дъгата.

Ще ги има за съжаление ,когато държавата спи. Това някой да преследва педофили не е ли задължение на държавата и службите ? Защо деца трябва да го правят ? През моето детство нямаше такива ,като дете знаех че ако има някакъв проблем мога да се доверя на милиционера ,които бяха сред обществото на служба ,не по кабинетите си, освен че следяха за обществения ред навсякъде можеше човек в беда да ги потърси ,имаха караулки също на почти всяко голямо кръстовище или натоварен път. Ето това което се случи дали щеше да е възможно ,ако имаше полиция там в близост ,не.

преди 12 минути, AAUUXX написа:

Ще ги има за съжаление ,когато държавата спи. Това някой да преследва педофили не е ли задължение на държавата и службите ? Защо деца трябва да го правят ? През моето детство нямаше такива ,като дете знаех че ако има някакъв проблем мога да се доверя на милиционера ,които бяха сред обществото на служба ,не по кабинетите си, освен че следяха за обществения ред навсякъде можеше човек в беда да ги потърси ,имаха караулки също на почти всяко голямо кръстовище или натоварен път. Ето това което се случи дали щеше да е възможно ,ако имаше полиция там в близост ,не.

Е, то едва ли полицията не ги знае. И не знае кои са наркодилърите.

преди 14 минути, AAUUXX написа:

ААА !!! не можеш да кажеш , че това е хубаво! Веднага ще ти скочат няколко защитници на демокрацията и ще ти кажат, че това е нарушаване на правата на човека!!! В днешно време полицията има много малко права над хората...

преди 38 минути, Belefor написа:

То хубаво постоянно пишеш вицове... но вицовете ти са 'слонски' хумора е странно черен...

Съжалявам, ако те натоварва, но... не би ли могло да "скролнеш"... вероятно имаш и блок/блек лист... аз нямам такъв (не ми е проблем да игнорирам някого и без списък), но скрола го ползвам... Не се оправдавам, но и на мен не ми лесно... един не е сигурен за момента, в който трее се засмее... дори деликатно ми намекна, че според него няма такъв ... за теб пък хуморът ми е странно черен (за слонски няма да питам кво е... вероятно тромав). Уважавам вкусовете ви, но поставете се на мое място... не можеш да дадеш всичко на всички, защото всички са много, а всичко е малко... Но, ако публикувате некви изисквания, тогава няма мърдане...

А ко трее съм сериозен, и двамата с Велев ме разсмяхте. Сигурен съм, че и вие бихте се разсмяли, ако можехте да "чуете" отстрани колко нелепо звучат... не, не, не вашите... просто всички подобни претенции по света (не вярвам иглен нос да е изключение... мир, мир, шега, шега).

Дано не съм досадил...

преди 1 час, (:IдioiдI:) написа:

Болен ли си?! А къде са здравите???

В парламента!

преди 26 минути, Belefor написа:

социални мрежи!

Значи в мрежата попадат балъците. Ти си против масовия риболов ли?

Що се касае до

„Doomscrolling“ (или „безкрайното преглеждане на мрачни новини“) е натрапчив навик, при който човек прекарва прекомерно време онлайн, четейки, гледайки или прелиствайки негативни, тревожни или плашещи новини и съдържание в социалните мрежи. Подхранвано от присъщата на човешкия мозък склонност да се фокусира върху негативното и от алгоритмично генерираните емисии със съдържание, това явление засилва тревожността, нарушава съня и влошава психичното благополучие

=> Кой пуска мрачни новини? Аз чета само добрите.

п.п. За мен това (добрите новини) са водещите, които са генератора на бъдещето.

преди 2 минути, (:IдioiдI:) написа:

Що се касае до

Къде са? Във Фейсбук примерно е програмирано ragebait, негативни новини да показва предимно.

преди 8 минути, (:IдioiдI:) написа:

Що се касае до

Че то има ли? Мен ме е страх вече да пусна българските новини. Пускам си новини да разбера какво ново в България и все едно съм пуснал филм на ужасите. Средновековието.

преди 6 минути, (:IдioiдI:) написа:

Означава ,че четеш чужда преса ,коя ?

Сигурно китайски сайтове са? Но и там не са много позитивните новини.

Този ли е?

https://www.cgtn.com/

Andiay дали стана дядо за втори път... Станал или още не, пожелавам и на трите (или 4-те, ако са толкова) поколения да са здрави, щастливи и късметливи!

Няма да го викам с "@", предполагам, че е достатъчно ангажиран... и както вече съм писал, не бих споменавал (лично е) горното, ако той сам не го беше споменал в някоя от темите (по смътен спомен, няма да търся, някое от двете "дрън-дрън") преди време.

преди 4 часа, AAUUXX написа:

Питах ИИ той ми казва същото че били 31.5л, не е ясно как са правили това проучване ,ако е някаква средна стойност и в общия брой са включени жени, деца плюс домашните любимци вероятно може да се постигне такава крайна бройка.

Съвсем нищо нерезбрах ,прочетох го три пъти поста - нищо ,не е важно де.

Искаш да ти го нарисувам ли ?

Много удобно забравяте, с другите модератори, пинковци - правителството в сянка. Тва стопли ли го? Или да продължавам? Защото форума помни и мога да извадя точните цитати.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Къде са?

Uspelite.bg

Начало - Uspelite.bg | Сайт за позитивни новини

Uspelite.bg - Сайт за позитивни новини. Четете тук положителни и актуални новини, научете за булгарските успехи в различни сфери

Заповядай! Това на първо четете! За другите = намирам ги сам!

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Означава ,че четеш чужда преса ,коя ?

Сигурно китайски сайтове са?

Този ли е?

https://www.cgtn.com/

Означава, че знам как да питам гъгле. )

https://www.google.com/search?q=%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8&oq=%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8&gs_lcrp=EgRlZGdlKgYIABBFGDkyBggAEEUYOTIJCAEQABgNGIAEMggIAhAAGA0YHjIICAMQABgNGB4yCAgEEAAYDRgeMgoIBRAAGAUYDRgeMgoIBhAAGAgYDRgeMgoIBxAAGIAEGKIEMgoICBAAGKIEGIkF0gEJMTAyNDZqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&source=chrome.ob&ie=UTF-8

https://bg-positive.com/ - Който търси = намира каквото търси. Не търся мрачни новини!

преди 11 минути, (:IдioiдI:) написа:
Uspelite.bg

Начало - Uspelite.bg | Сайт за позитивни новини

Uspelite.bg - Сайт за позитивни новини. Четете тук положителни и актуални новини, научете за булгарските успехи в различни сфери

Заповядай! Това на първо четете! За другите = намирам ги сам!

Означава, че знам как да питам гъгле. )

https://www.google.com/search?q=%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8&oq=%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8&gs_lcrp=EgRlZGdlKgYIABBFGDkyBggAEEUYOTIJCAEQABgNGIAEMggIAhAAGA0YHjIICAMQABgNGB4yCAgEEAAYDRgeMgoIBRAAGAUYDRgeMgoIBhAAGAgYDRgeMgoIBxAAGIAEGKIEMgoICBAAGKIEGIkF0gEJMTAyNDZqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&source=chrome.ob&ie=UTF-8

https://bg-positive.com/ - Който търси = намира каквото търси. Не търся мрачни новини!

Разбрах ,създаваш си изолирана новинарска среда ,нещо като пясъчника при АВ софтуера?

преди 16 минути, lebel написа:

Andiay

@andiay честито!

@andiay честито!

Брао бе... аз не знам дали и кога, ти ме сложи на топа. Ми ако още не е... то предварително не е хубаво...

Са ше ме караш да ровя, а така добре се бех отпуснал...

преди 15 минути, Teemo v. X написа:

Искаш да ти го нарисувам ли ?

Много удобно забравяте, с другите модератори, пинковци - правителството в сянка. Тва стопли ли го? Или да продължавам? Защото форума помни и мога да извадя точните цитати.

Илюстрация или рисунка както ти е удобно ,защото отново неразбрах какво искаш да кажеш.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Разбрах ,създаваш си изолирана новинарска среда ,нещо като пясъчника при АВ софтуера?

Не, просто не обръщам внимание на мрачните новини. Може би защото аз съм мрачен тип.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.