Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Привет. Привет и на всички. Добре съм , ГретаЩе ходя да чистя след ремонт, но това ще е до обяд в събота, а в неделя не знам. Защо питаш?

преди 2 часа, Greta NX написа:

@pepel_ot_roza здравей, как си? Какво ще правиш тази събота и неделя?

При нас има дълъг уикенд, 9 август е ден на жената.

Южноафриканския ден на жената е един от любимите ми празници, защото историята е много вдъхновяваща.

преди 21 минути, pepel_ot_roza написа:

Привет. Привет и на всички. Добре съм , ГретаЩе ходя да чистя след ремонт, но това ще е до обяд в събота, а в неделя не знам. Защо питаш?

Би ми се искало да прочета за историята на южноафриканския ден на жената

преди 21 минути, pepel_ot_roza написа:

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

Днес е голям празник!

768x.jpg

А освен това е свети Паралей - дават пенсиите...

преди 36 минути, pepel_ot_roza написа:

Би ми се искало да прочета за историята на южноафриканския ден на жената

Аз намерих в уикипедия малко информация ,сигурно ИИ може да каже повече но не съм го питал.

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Women%27s_Day

преди 9 минути, nickolaycho написа:

Днес е голям празник!

768x.jpg

Всеки месец е празник за нас на тази дата.

Във Враца не вярвам да пият толкова малко ,има грешна социология в това проучване.

У Северозапада са про...

Петък, някъде из Северозапада.. Късна вечер, плавно преминаваща в потайна доба. Катаджия спира пустиняк.
- Пил ли си?
- Не, нито капка!
- Защо, какво се е случило?

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Аз намерих в уикипедия малко информация ,сигурно ИИ може да каже повече но не съм го питал.

Във Враца не вярвам да пият толкова малко ,има грешна социология в това проучване.

Ако това е среден разход на бира за месец....абсолютно е грешка. Че то само аз изпреварвам враца )

Но както казваше професора ми по ИГМ:

Статистиката е набор от относително верни данни, коята дава ВИНАГИ ВЕРЕН резултат на изхода )

Владо пие на ден колкото в Добрич на година. Ако не са и 40 - те кюфтета за мезе, може да стигне до 90л.

преди 14 минути, AAUUXX написа:

Освен да чакаме, Грета да разкаже :).

Ти, Как си? Виждам, че словесните престрелки са обичайни пак.

преди 1 минута, pepel_ot_roza написа:

Освен да чакаме, Грета да разкаже :).

Ти, Как си? Виждам, че словесните престрелки са обичайни пак.

Благодаря добре съм ,

Тук закачките никога не спират ,но пък това поддържа форумният ни тонус ,освен това в 99% от тези словестни престрелки са с халосни ,никой не влага лоши мисли или чувства в тях )

Има и далеч по враждебни места ,тук сме си добре.

преди 20 минути, AAUUXX написа:

Те да не са тумбаци, тамо жулят пукница, само сабале бира за осеферване, кат лекарство.

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Ако това е среден разход на бира за месец....абсолютно е грешка. Че то само аз изпреварвам враца )

Но както казваше професора ми по ИГМ:

Статистиката е набор от относително верни данни, коята дава ВИНАГИ ВЕРЕН резултат на изхода )

Не знам ,но на мен дори и средно потребление да е отново излиза много малко, това най вероятно е защото анкетираните са послъгали с количествата да не им излезе име пък статистиката да се оправя както може.

Който е казал че с бира се изтрезнява, много е сгрешил. Седма пия, на по - зле отивам.

преди 1 час, lebel написа:

ии-то на google (споделял съм, че не го изключвам, не ми пречи да скролна леко към същинското търсене) е мноо забавно. Ще разкажа нещо... са, зная че хората имат различно чувство за хумор, зная че моето може да ви изглежда малко странно... във всеки случай и в реала и във виртуала съм заобиколен от достатъчно хора със сходно такова, за да ми пука... в родата - също има... за съжаление и имаше... Такава беше дъщеря ми, светла и Памет, сега такава е внучката... Тая интродукция е за да обясня, че повечето от нещата, които разказвам тук целят да усмихнат някого (когато не се заяждам), а не да "блесна". Нямам какво да доказвам тук. Но стига толко... то и от това нямаше нужда, но... написал съм го, няма да го трия.

Та, покрай шегите за учинайката, шуранайката, суранайката, всъщност в главата ми непрекъснато се въртеше мелодията и част от некъф текст от недетска песен, от ранното ми детство. Ще избързам напред - намерих я, Charra de Salamanca - Lolita Torres. Оригиналният текст няма общо (поне така ми се струва, без да се задълбочавам) със спомените ми (мелодията е същата - до нота), но аз и без това помнех на тая мелодия част от текст на български. Остава дребния проблем, че не намерих такъв текст, независимо че във втората му половина съм доста сигурен, жена ми също го помни...

По същество - Отначало ми се въртеше нещо (нещо инспирирано може би от литературен текст) като "утре посрещаме младата ни стопанка", следвано от сигурното "казват, че най-красива е в Саламанка"

Това с което предлагам да ви усмихна е отговора на ии-то на "утре посрещаме малката ни стопанка казват че най-красива е в саламанка"

А може би това е сарказъм... казано другояче, ии-то се глуми с мен.

Всъщност, след всичко това, с голяма сигурност твърдя, че българският текст върху музиката на Charra de Salamanca гласи "Утре (може би) се жени младата ни стопанка (x2), казват, че най-красива е в Саламанка, е в Саламанка" ... макар че не можах да го намеря... което пък няма значение.

Не разбрах как го изпратих преди да го довърша, но и това няма значение.

Завиждам ти как не те мързи да пишеш толкова дълго. Барабар със скобите и дългите обяснения, пояснения и уточнения.

А наистина чувствата ни за хумор са различни. Например не мога да разбера къде трябва да се смея на твоите вицове. (Това не е обида към теб а по-скоро забележка към мен. Трябва явно да се постарая повече).

преди 15 минути, AAUUXX написа:

Благодаря добре съм ,

Тук закачките никога не спират ,но пък това поддържа форумният ни тонус ,освен това в 99% от тези словестни престрелки са с халосни ,никой не влага лоши мисли или чувства в тях )

Нещо такова?

преди 47 минути, nickolaycho написа:

Днес е голям празник!

768x.jpg

Не знаех че в Пловдив не пием бира )

Че те само работниците от "Каменица" бият тая класация.

преди 4 минути, Miusuka написа:

Завиждам ти как не те мързи да пишеш толкова дълго. Барабар със скобите и дългите обяснения, пояснения и уточнения.

А наистина чувствата ни за хумор са различни. Например не мога да разбера къде трябва да се смея на твоите вицове. (Това не е обида към теб а по-скоро забележка към мен. Трябва явно да се постарая повече).

И аз нямам идея какво пиши. Повечето случаи го или в игнорирам.

преди 4 минути, Miusuka написа:

Няма какво да се старареш. Ти имаш VIP билет за концерта на Кобзон

Ранна утрин у Северозапада. Опашка от мрачни мъже чака да отворят селската кръчма. По тротоара зад тях се прокрадва котка. От опашката излиза тъмен балкански субект и  мълчаливо набива такъв як шут на котката, че тя отлита в храстите, след което субектът отново заема мястото си на опашката.
- Гоше, оти изритà мачето, бе? - пита друг субект от опашката…
- Оти,
лугьето от сутринта ги цепи шашавицата, а тая тука - Дум, Прас, Трак, Дум с лапите по плочките…

преди 1 минута, Miusuka написа:

Зная. И @С-600 ми го каза.

Кокич е хитър ,вечер след визитация в Мосейково той прави парти в отделението с Алла Пугачова златни хитове до сутринта ,след това пише тук във форума докато се крие от Марусия.

преди 3 часа, AAUUXX написа:

В бг мама имат клуб на бг дядо. Не съм ходил да видя какво се дискутира ,но сигурно както тук ,ядене ,пиене ,увеличение на пенсиите и малко от кьотека в Украйна. @buldak ходи натам ,ако реши може да ни каже повече.

последно манифестирахме

разбрах, че на повечето не им се получава

https://www.bg-mamma.com/?topic=1899137

преди 13 минути, Miusuka написа:

...(Това не е обида към теб а по-скоро забележка към мен. Трябва явно да се постарая повече).

Не е възможно да ме обидиш. По ред причини, които няма да изреждам, за да не обидя теб.

преди 26 минути, AAUUXX написа:

Благодаря добре съм ,

Само така ти се струва. Вчера онази кратуна пак нещо се опита да ме жегне, ама нали си е прост като стой та гледай и не разбра за кой бряг говориш.

Идваше ми да хвана компа и да го метна през монитора по жицата до Берлин.

преди 2 минути, buldak написа:

последно манифестирахме

разбрах, че на повечето не им се получава

https://www.bg-mamma.com/?topic=1899137

Едно време манифестациите бяха други lock

току-що, AAUUXX написа:

Едно време манифестациите бяха други lock

Сега са по-шарени и без униформа. Голи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.