Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 2 минути, vlado1985 написа:

ми го изтиска

Това никога не го прави. Пъпки и подобни е опасно да се изтискват. За момент минава, но може да ти доведе големи проблеми.

По-добре патлажилка (широколистен живовляк) му слагай.

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 4 минути, Miusuka написа:

Това никога не го прави. Пъпки и подобни е опасно да се изтискват. За момент минава, но може да ти доведе големи проблеми.

По-добре патлажилка (широколистен живовляк) му слагай.

Да и аз съм слушал че не е хубаво да се изтискват топчета и подобните им ще пробвам със това патлажилка и ако няма ефект сигурно ще отида при хирург да го цепне.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Да и аз съм слушал че не е хубаво да се изтискват топчета и подобните им ще пробвам със това патлажилка и ако няма ефект сигурно ще отида при хирург да го цепне.

Трябва листото да го начукаш или притиснеш малко да излезе сок и тогава го налагаш. Или го нарязваш наситно.

преди 8 минути, Miusuka написа:

Трябва листото да го начукаш или притиснеш малко да излезе сок и тогава го налагаш. Или го нарязваш наситно.

Благодаря ще пробвам.

преди 18 минути, The Lone Star написа:

Случвало ми се е на няколко пъти да имам подобни топчета, но след около седмица изчезват.

При всеки е различно.

преди 26 минути, parmobil написа:

Тъга. Такива неща ли трябва да поръчваш online?

Ми, не съм в Гърция, откъде да купя гръцки риган? Няма и много гръцки магазини в Берлин.

преди 3 часа, vlado1985 написа:

То си ми е от доста време и си спомням че преди 7-8 години бившата ми го изтиска разкара се топчето и пак взе че се появи след известно време.

Здравей . Няма как да стане по форума и от разстояние , но : възможни варианти - фурункул , карбункул ,не ми се вярва да е флегмон. По-скоро от това , което описваш ми прилича на атером (запушена мастна жлеза).При някои става , при други - оперативна интервенция(която не е 100%-появява се отново след време). Като за начало - от аптеката си взимаш Ichtammol 20% унгвент(т.е маз -за мазане)- преди беше ихтиол. Четеш листовката и започваш да третираш засегнатия участък( обмазваш подутината-топчето) . За около 7-10 дни трябва да е изтеглило през порите навън ненужното съдържание от вътрешното възпаление и да намалее отока...и т.н. Ще спре да те сърби. НИКАКВО СТИСКАНЕ!!! Няма да ти навреди , може само да помогне (мисля , че ще има видим резултат).

ps. Ако евентуално няма видим резултат - при дерматолог(и то двама),за да имаш и второ мнение . По интернета засега толкова и накратко. Дано да съм помогнал. Жив и здрав!

преди 44 минути, lebel написа:

Добро утро!

Аре на тръстиката.

Добро утро! newspaper

Сеното е прибрано!

image.png

Друтро, още един глас за ихтиола, работи, пробвано, е смърди кат асфалтова база, но както казват, трай бабо за хубост.

преди 36 минути, bulljo написа:

Друтро, още един глас за ихтиола, работи, пробвано, е смърди кат асфалтова база, но както казват, трай бабо за хубост.

Сравнение със смърдта на гной е за предпочита тази миризма на асфалтова база! )

Миризмата на гной е сигурен знак за бактериална инфекция и се дължи на разпадането на мъртви бели кръвни клетки, бактерии и тъкани. В зависимост от вида на причинителя, тя може да варира от кисела и гнилостна до специфично сланикава.

Основни видове миризма и техните причинители

• Сланикаво-плодова миризма: Характерна е за инфекции, причинени от бактерията Pseudomonas aeruginosa. Секретът често има синкаво-зелен цвят.

• Гнилостна, тежка миризма (на развалено яйце): Предизвиква се от анаеробни бактерии, които се развиват в среда без кислород.

Така, че считай миризмата на ихтиол за парфюм. )

преди 1 час, bulljo написа:

Баш бабо. Га бех млад, а синът ми - малък, при донякъде сполучлив опит да се мушна в едно такси, със синето в едната ръка и с една торба в другата... с какво съм си мислел да затворя вратата... сега като погледна назад, май се бях надценил. Шегата настрана. Затворих вратата на таксито, ама върху левия си горен (или преден, ако предпочитате) палец. Болката я оставяме, на болка даяня... а и със сина на ръце, не идеше некак да пищя... мъже сме... Но... вътрешен кръвоизлив, той притисна некъв нерв (поне така ми каза на другия ден некъф хирург), стегнаха ми палеца, "донадуха"го с две инжекции, резнаха със скалпела, то пръсна, оня каза готово и си тръгнах. Да ама не. Тая джвъчка като забра, бре нема минаване. И нейде по това време бех на гости при брат ми, и тъщето му, светла им памет и на двамата, ми погледна ръката, измъкна отнякъде неква мърлява мушамичка (дето ако я видех навън, немаше даже и да я подритна, а ако я дигна, щех да си мия ръцете... поне два пъти), резна некво парченце от нея, махнахме бинта, лепна "боклука" на раната и... не помня вече за колко, беше отдавна, но за ден-два-три ми мина. Това, дето (тогава ми се виде като магия) ми смукна гнойта, после разбрах, че било напоено с ихтиол ... макар че според мен беше извадено от кофата.

А що "баш бабо" ли? Ми щото тогава я приемах за баба, мир на праха и, а са, като се замисля, бих казал... бе млада си беше жената. И много свестна.

Малко слонски вицове...

Две мравки ядат слон. Минават десет години.
- Същият вкус.
- Същият слон.

Слон и мравка прекарали страстна нощ. На сутринта мравката се събудила и видяла, че слонът е умрял.
- Дeба орисията - въздъхнала тя. - Една любовна нощ и са цял живот ще копая гроб!

Зайчето билo малце некрофил. Извикал го един ден Лъва и му казал:
- Заек, повече в гората да не си барнал нищо мъртво, само да си оправил още веднъж мъртво животно ще те изям.
К'во да прави зайчето - съгласило се. Но не щеш ли, видяло на една поляна умрял слон. Огледало се и като не видяло никого, пристроило се зад него и го почнало. По едно време от храстите изскочил лъва:
- Заек, аз кво ти казах ве... нали се разбрахме... ти к'во правиш?
А зайчето отвърнало:
- Лъве, честен кръст, на! На xyя ми умря.

Добро утро,

някои хора са станали на 60 години вече и не знаят как да общуват. Имат проблеми с общуването. Те си знаят, кои са.

1786355212.jpg

Отличник по бойна и физическа подготовка! Кадър на родната полиция.....

Ако и колегата му е като него - 250 килограма товар в автомобила - и от там излишен преразход на гориво. И ръцете - обезателно на гъза.

Дядо ми , като бях малък ми казваше така: Срещнеш ли чантаджия и шапкаджия, дори на снимка - забий му два зад врата!

преди 8 часа, nickolaycho написа:

1786355212.jpg

Отличник по бойна и физическа подготовка! Кадър на родната полиция.....

Когато е бил млад сигурно е бил слаб. Едва ли сега е започнал полицейската си кариера.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Когато е бил млад сигурно е бил слаб. Едва ли сега е започнал полицейската си кариера.

Защо? Като не стават за работа ги вземат или за полицаи или за охранители.

преди 42 минути, Miusuka написа:

Защо? Като не стават за работа ги вземат или за полицаи или за охранители.

Няма ли нещо като тест? Тук преди да влязат и да станат полицай, трябва да издържат физическа подготовка. Норматив. Бягане, катерене, ... Мисля, че искат и плуване. Ако не се лъжа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.