Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 14 минути, Звяра! написа:

В Русия няма агресия, там всички са мега богати и имат пълна свобода да говорят каквото си поискат. Птичките чуруликат, въздуха е чист, навсякъде си заобиколен от вековни гори и реки от които можеш да пиеш вода ако ожаднееш.

Заминавай веднага!

Къде да заминавам?

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 6 минути, Звяра! написа:

На хубавото!

Ми, аз съм заминал. Но за съжаление тука го превръщат в България. Простащина, циганизация...

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, аз съм заминал. Но за съжаление тука го превръщат в България. Простащина, циганизация...

преди 24 минути, Звяра! написа:

В Русия няма агресия, там всички са мега богати и имат пълна свобода да говорят каквото си поискат. Птичките чуруликат, въздуха е чист, навсякъде си заобиколен от вековни гори и реки от които можеш да пиеш вода ако ожаднееш.

Заминавай веднага!

Кое не разбра?

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Къде да заминавам?

Остай ,виж че пие вода от реката и птички му чуруликат след това ,а около него вековни гори ,мечката мед му носи през ден щот единия ден го събира от кошери.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Малко са 2000 евро дори за тези дето не са още заминали.

Дали?!

Средната брутна заплата за ЕС е около 3300 евро на месец, сумата на чистите (нетни) пари, които остават за разположение, зависи много от конкретната държава в ЕС и данъчната система в нея (данъци върху доходите, социални и здравни осигуровки).

В рамките на ЕС данъчно-осигурителната тежест варира, но средно от брутна сума от 3300 евро човек получава между 2100 и 2500 евро нетно.

Ето какво означава това на практика в държавите, където най-често работят българи:

1. В държави с по-високи данъци и осигуровки (като Германия, Белгия, Австрия)

В тези страни данъчните и осигурителни тежести за средните доходи са сравнително високи (често между 30% и 35% общо удържани суми):

• Пример за Германия (данъчна група 1 – неженен/без деца): От 3300 евро брутно, след приспадане на данък общ доход и задължителни социални осигуровки (пенсионно, здравно, за безработица и грижи), чистото възнаграждение е около 2220 – 2250 евро.

• Ако лицето е семейно и попада в друга данъчна категория (например с по-благоприятно облагане), нейната стойност може да се повиши до около 2500 евро.

2. В държави с по-балансирано или по-ниско облагане (като Испания, Кипър, Гърция)

• В Южна Европа или държави с по-ниски осигуровки за сметка на работника, от същата брутна сума обикновено остават малко повече чисти пари – в рамките на 2350 – 2550 евро нето, тъй като приспаданията за данъци и осигуровки на тези нива често са по-меки в сравнение с Централна и Северна Европа.

Как изглежда това спрямо разходите?

Макар сума от около 2200–2400 евро нето да изглежда значителна на фона на българските стандарти, купувателната способност на тези пари в Западна или Северна Европа се определя силно от местните разходи за живот:

• Наемът в големите западни градове (Мюнхен, Франкфурт, Брюксел, Мадрид) може да е между 800 и 1400 евро за апартамент или дори самостоятелна стая/студио.

И колко остават реално от тези 2500 евро, като се извадят разходите за наем? 1500 евро!!!

току-що, Joss Bomon написа:

Дали?!

И колко остават реално от тези 2500 евро, като се извадят разходите за наем? 1500 евро!!!

Ето малко са. Тираджиите изкарват повече ,питай Зверо. Даже ни беше показвал в соц темата пачки.

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Дали?!

В България взимат 3000 евро? Кой това? В Лидл касиерката ли? Или пощальонът?

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Ето малко са. Тираджиите изкарват повече ,питай Зверо. Даже ни беше показвал в соц темата пачки.

Те не работи за България. Той каза, че е работил за Турция. Бил турски тираджия.

току-що, AAUUXX написа:

Ето малко са.

2000 евро в България ли са малко, при 10% данък и осигуровки остават около 1500 чисто. Голям процент си имат жилища или живеят при мама и тате и наем за жилище отпада за тях.

Например аз само вчера изкарах повече пари от пенсийката на Бушона, ФАКТ!

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

В България взимат 3000 евро? Кой това? В Лидл касиерката ли? Или пощальонът?

Ти четеш ли или обичаш да ланкаш само глупости?! Цитата е за заплати в ЕС и дали има смисъл да се работи там, ако в България получаваш 2000 евро.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Ти четеш ли или обичаш да ланкаш само глупости?! Цитата е за заплати в ЕС и дали има смисъл да се работи там, ако в България получаваш 2000 евро.

Ми, от 3300 евро бруто в Германия остават ти чисти 2000. Наем 1000 евро минимум. Сметки за наема още 500 евро. И колко остава за мен?🤔 300 или 500 евро пак е добре, ако останат. 😀

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Дали?

Средната заплата в ГДР е 4000-4900€ минималната е 13.90€ на час.

Първите 12800€ на година са необлагаеми, след това 14% и прогресира според доходите ,колкото по високи толкова по голям данък.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Ми, от 3300 евро бруто в Германия остават ти чисти 2000. Наем 1000 евро минимум. Сметки за наема още 500 евро. И колко остава за мен?🤔

Ми нали ти ги смятах, чети и пак кажи, че 2000 евро са малко за България!

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

2000 евро в България ли са малко, при 10% данък и осигуровки остават около 1500 чисто. Голям процент си имат жилища или живеят при мама и тате и наем за жилище отпада за тях.

Така е ,но като иде 10 дена на море и те свършили.

Ми нали ти ги смятах, чети и пак кажи, че 2000 евро са малко за България!

Не знам как е в България. Но тук данъчната тежест е голяма, високи осигуровки, в България има плосък данък. Тук няма. А и не плащате данък телевизия. 🤔 Примерно за БНТ.

преди 6 минути, Звяра! написа:

А пък аз нищо не съм изкарал вчера ,само разходи имах (

Тука верно само си търкате клавиатурите... getout

Че тя темата е за това ,за шеги.

току-що, AAUUXX написа:

В камионът на Звяра няма ли още едно място? Скъперник. 🥺 Ццц

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

В камионът на Звяра няма ли още едно място? Скъперник. 🥺 Ццц

Нямам му доверие на него ,докато спя ше ме закара в Украйна и ше ме остави там lock

преди 10 минути, Звяра! написа:

И едно време тираджиите изкарваха доста пари в НРБ. При социализъмът.

преди 12 минути, Звяра! написа:

https://www.economic.bg/bg/a/view/v-sotsializma-beshe-mechta-da-si-tiradzhiya-54237

„В социализма беше мечта да си тираджия“

Бойко Борисов, премиер

току-що, AAUUXX написа:

Има една подробност, вчера работих и изкарах хубави пари, но днес и утре почивам, тоест не е редовно. Работа се очертава да има чак във вторник.

Joss е прав, в България също могат да се изкарват хубави пари. Не е нужно да се ходи чак в Германия за една заплата.

току-що, Звяра! написа:

Има една подробност, вчера работих и изкарах хубави пари, но днес и утре почивам, тоест не е редовно. Работа се очертава да има чак във вторник.

Joss е прав, в България също могат да се изкарват хубави пари. Не е нужно да се ходи чак в Германия за една заплата.

"Много хора отказват работа и има глад за шофьори на тирове и на автобуси. А в социализма ни беше мечта да станем тираджии – валута, купони за Кореком, пътуване в чужбина. Сега им предлагат заплати по 2000-3000 лева, а няма желаещи. Не им се работи". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с младежите на ГЕРБ в Сандански. 

преди 2 минути, Звяра! написа:

Няма лесна работа, тираджиите не знам колко изкарват, но не е лесно да заминеш за другия край на Европа и да живееш в кабината на камион за няколко месеца. Аз не бих издържал на такъв живот, но има хора издържат!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.