Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си настроя Outlook Express

Featured Replies

Чувал съм , че програмата понякога създава много проблеми и много вируси се лепват през нея, но има и своите удобства, само че някой може ли да ми помогне за настройките и. Благодая ви предварително ;)

Преместена(dragozow)

Ето ти примерни настройки за Outlook Express, дано да ти свършат работа:

Настройки

Поздрави и Успех!

С уважение: Biskata

Кажи първо къде имаш поща

Понеже и аз имам същия проблем ще се включа и аз. Опитах по горния начин, но май нещо не схващам, за това ще кажа че аз имим поща в abv-to (ако това имаш в предвид).

Редактирано от cveteelina (преглед на промените)

Питам къде ти е пощата защото за да проверяваш поща чрез програма (мейл клиент) трябва да има разрешение от сайта, в който е направена пощата. АБВ поддържа такава опция но се плаща, за това не можеш да я настроиш а8ко не си си платил предварително. Горещо препоръчвам Gmail. Няма да съжелявате.

Ще съм признателен,ако има обяснение и за Thunderbird !

Ще съм признателен,ако има обяснение и за Thunderbird !

Ето едно ръководство на български от сайта на Mozilla цък (PDF)

PS: ето и как да си настроиш Thunderbird за Gmail a цък

Редактирано от yuks (преглед на промените)

Направете си поща някъде където може да се проверява пощата безплатно с мейл клиенти. Както казах предлагам gmail. После натиснете help и там си пише как се настройват различните програми за работа с пощата. Аз лично ползвам outlook express и съм много доволен защото има малко опции, елементарна и лесна за работа. На работа обаче се прецека и за това ползвам градения мейл клиент на Opera.

Аз нещо немога да се справя, вижте какво ми излиза - Не беше установена връзка със сървъра. Акаунт: '[email protected]', Сървър: 'pop.gmail.com', Протокол: POP3, Порт: 995, Защитен (SSL): Да, Грешка в сокет: 10060, Номер на грешка: 0x800CCC0E

Какво трябва да направя ? :wors:Публикувано изображение

Аз нещо немога да се справя, вижте какво ми излиза - Не беше установена връзка със сървъра. Акаунт: '[email protected]', Сървър: 'pop.gmail.com', Протокол: POP3, Порт: 995, Защитен (SSL): Да, Грешка в сокет: 10060, Номер на грешка: 0x800CCC0E

Какво трябва да направя ? :speak:Публикувано изображение

Май се оправих.

Дано не прозвучи като реклама /ако е така, моля за извинение, няма проблем да изтрия поста/, но преди време също си търсих безплатен пощенски сървър, който да поддържа POP3 и SMTP /т.е. да може да се чете с програма като Outlook Express или Thunderbird/. Оказа се, че от българските такива абсолютно безплатен е Orbitel. Ангажират се с поддръжка на вечна поща, а имат и много хубави домейни /например [email protected] или [email protected] ;)/. Недостатъци: обем само до 50MByte; необходим е модем да първоначална активация. За повече информация - www.orbitel.bg. А по темата: На този сайт има и нагледно как се настройват двете програми за ползване на е-поща. Вярно, за тяхната такава, но принципа е същия.

Дано не прозвучи като реклама /ако е така, моля за извинение, няма проблем да изтрия поста/, но преди време също си търсих безплатен пощенски сървър, който да поддържа POP3 и SMTP /т.е. да може да се чете с програма като Outlook Express или Thunderbird/. Оказа се, че от българските такива абсолютно безплатен е Orbitel. Ангажират се с поддръжка на вечна поща, а имат и много хубави домейни /например [email protected] или [email protected] ;)/. Недостатъци: обем само до 50MByte; необходим е модем да първоначална активация.

За повече информация - www.orbitel.bg.

А по темата: На този сайт има и нагледно как се настройват двете програми за ползване на е-поща. Вярно, за тяхната такава, но принципа е същия.

mail.bg също предлагат абсолютен безплатен POP3 сървър ,но може да си проверяващ пощата само през определен интервал от време ,май беше 15 минути.Пощенският сървъра на Data.bg също предлага такава услуга.

Иначе никой не е длъжен да предоставя POP3 достъп.Просто Gmail и Mail.ru са изключение.Има и други ,но при тях качеството на предлаганата услуга не е на ниво(поне тези ,който аз знам)

Да, съгласен съм с randb, но те не предлагат SMTP /или е платен/, а без това пощата не е напълно функционална, т.е. не можете да изпращате писма от вашата пощенска кутия. Аз лично имах проблеми с четенето на пощата си в @mail.bg /понякога се свързва, понякога не/ и точно затова си търсех друга такава. Сега я ползвам само като WEB-mail. Това ме навежда на мисълта: дали не е добре да се направи отделна тема за пощенските сървъри в Интернет? Възможности, впечатления, проблеми ... всичко за тях, събрано на едно място.

• 1 година по-късно...

ЦИТАТ(cveteelina @ 23.08.2006г. в 19:01) Аз нещо немога да се справя, вижте какво ми излиза - Не беше установена връзка със сървъра. Акаунт: '[email protected]', Сървър: 'pop.gmail.com', Протокол: POP3, Порт: 995, Защитен (SSL): Да, Грешка в сокет: 10060, Номер на грешка: 0x800CCC0E Какво трябва да направя ? Май се оправих. Здравейте, обръщам се към cveteelina, нищо че поста е стар. Би ли могла да ми обясниш как оправи проблема? Благодаря.

И аз имам проблем с Outlook Express на служебния си компютър - файл от програмата пострада преди време при пропуснат от прочута платена защитна програма гад, в резултат на което не мога да отварям .p7m разширения на протоколи, свързани с електронен подпис. Mozilla Thunderbird компенсира останалите, но не и въпросното разширение. Съобщението за липсващ или увреден файл се показва само при ръчно стартиране на Outlook Express, но изчезва преди да успея да го снимам. Има ли вариант да инсталирам Outlook Express по някакъв начин, че и дискът с фирмения Windows е прибран не където трябва и е увреден. Мога ли например да копирам програмата от Program Files от друг компютър и да го активирам по този начин? Или друго решение на проблема?

• 1 година по-късно...

Здравейте, Имам проблем с настройките на е-мейл клиент в Outlook. Мога да изпращам писма, но проблемът е, че не получавам нищо! Направих си 2 акаунта за да се убедя че има проблем - единият ми е пощата в mail.bg, а другият - в БТК, тоест на POP3 i STMP пиша mbox.contact.bg, но не става. Имам приятел, който също има поща в БТК и с тези настройки всичко си е наред... Търсих други с проблем като моя, четох какво са им писали, пробвах го, но въпреки това не става. Моля, ако някой е наистина наясно къде може да е проблема, да помогне :) Аз нищо не разбирам от тези POP3 пощи, но ми се струва много удобен Outlooka и много ми се иска да го ползвам!

• 1 година по-късно...

малко късно пиша, за което се извинявам, но сега излезе проблема. В офиса ми outlook си работи със служебната поща. Преди да преинсталират компютъра ми писмата се съхраняваха и в webmail, но сега като вляза в webmail-а почти няма писма и не мога да разбера на какъв принцип избира кои писма да влязат в пощата. Т.е. само СПАМ се събират и не знам защо. Преди всички писма се виждаха и в webmail-а (откъдето и да влизам), а сега в outlook се виждат, но не и в webmail-а. От къде са разбутани настройките и какво мога да направя, за да го оправя. И още едно въпросче - мога ли да си настроя личната поща в къщи да работи с outlook, след като акаунта ми е в yahoo. Blagodarq predwaritelno :speak::)

малко късно пиша, за което се извинявам, но сега излезе проблема. В офиса ми outlook си работи със служебната поща. Преди да преинсталират компютъра ми писмата се съхраняваха и в webmail, но сега като вляза в webmail-а почти няма писма и не мога да разбера на какъв принцип избира кои писма да влязат в пощата. Т.е. само СПАМ се събират и не знам защо. Преди всички писма се виждаха и в webmail-а (откъдето и да влизам), а сега в outlook се виждат, но не и в webmail-а. От къде са разбутани настройките и какво мога да направя, за да го оправя.

И още едно въпросче - мога ли да си настроя личната поща в къщи да работи с outlook, след като акаунта ми е в yahoo.

Blagodarq predwaritelno :speak::)

1. писмата се изтеглят локално и за това не ги виждате през уеб интерфейса

2. не, трябва да имате платен акаунт в яху

1. писмата се изтеглят локално и за това не ги виждате през уеб интерфейса

2. не, трябва да имате платен акаунт в яху

ами до сега как автоматично се изтегляха и не трябваше нищо да правя (извинявам се ако ми е прекалено глупав въпроса) и мога ли пак да си го настроя така?

и къде трябва да имам акаунт, за да ползвам безплатно услугата outlook?

Редактирано от kemi (преглед на промените)

ами до сега как автоматично се изтегляха и не трябваше нищо да правя (извинявам се ако ми е прекалено глупав въпроса) и мога ли пак да си го настрия така?

това е просто настройка на акауна в outlook. Нещо от рода "остави писмата на сървъра". Нямам под ръка за да видя как точно е дефинирано

...

и къде трябва да имам акаунт, за да ползвам безплатно услугата outlook?

В пощо, които поддържат POP или IMAP протокол за достъп до пощата (примерно gmail)

това е просто настройка на акауна в outlook. Нещо от рода "остави писмата на сървъра". Нямам под ръка за да видя как точно е дефинирано

В пощо, които поддържат POP или IMAP протокол за достъп до пощата (примерно gmail)

а можеш ли да ми кажеш къде да бутна, за да го оправя, може би Tools....ще съм ти много благодарна :ph34r:

а можеш ли да ми кажеш къде да бутна, за да го оправя, може би Tools....ще съм ти много благодарна :ph34r:

Tools->Account Settings и след това трябва да търсите нещо, свързано с POP или IMAP

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.