Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Много ли е зле ли е ако имам 4-ки по математика в 7 клас

Featured Replies

По математиката имам самл 4-ки или от време на време 1-2 петици знам, че не е добре, но много ли е зле? 😥

Ще го разбереш много скоро. Точният отговор ще дойде след кандидатстването. Тъй, че помисли какво може да се промени в положителна посока за оставащото малко учебно време. Успех!!!

Какво значи зле? Може би просто не е за теб и е добре, така ще се насочиш в правилната посока. Няма нужда всички да са програмисти 😊😂

Изобщо не е зле, както каза бат Бойко преди време "Не може всички да са айти специалисти, някой трябва да пасе овцете."

Много е зле като знам инфлацията в съвременното образование. Математиката е точна наука и всичко следва последователно и се крепи на предишното. Така че ако нещо не знаеш ще имаш проблеми и пропуски и със следващото. Доколкото се сещам оценката е балообразуваща и има значение за следващата учебна степен Гимназия / техникум или както сега им се казва нататък висше. А то обикновено се иска за прилична работа с химикалка и без много напрягане като на конвейр в производство. Не знам сега дали има стипендии за успех, малко джобни никак не са излишни.

Така че си сядай на задника и се напъни, повторение няма да има и ще остане за цял живот.

преди 3 часа, ined написа:

Изобщо не е зле, както каза бат Бойко преди време "Не може всички да са айти специалисти, някой трябва да пасе овцете."

Той и друго каза на Томислав, ама това е друга тема...

преди 11 минути, Филипов написа:

Математиката е точна наука и всичко следва последователно и се крепи на предишното.

Не знам сега дали има стипендии за успех...

Така че си сядай на задника и се напъни...

Не ма всеки му се отдава математиката. Истината е, че много малко хора я разбират. Просто материала не е за всеки. Мозъците на всички не работят по еднакъв начин.

Стипендии има(поне имаше когато аз учех) само за тези с общ успех над 5,50. Трябва по всички предмети да има почти отлични оценки. Дори и да оправи математиката, по другите предмети също трябват основно 6-ци.

Това със сядането и напъването малко така....

Случайно съвпада с нещо което винаги съм казвал "Ако не ти идва отвътре, колкото да се напъваш нищо няма да излезе!"

преди 9 часа, lolhackplayer2 написа:

много ли е зле

Зависи какви са плановете ти (на родителите ти) за следващия етап от образованието ти!
Ако е свързано с математика, безвъзвратно си закъснял. Ако е интересът ти е към друга материя, не е толкова опасно.

преди 9 часа, lolhackplayer2 написа:

По математиката имам самл 4-ки или от време на време 1-2 петици знам, че не е добре, но много ли е зле? 😥

4-ката има и устно название – "добър". Петицата – "мн. добър".

Ако мислиш, че математиката ще е сред основните ти достойнства и занимания в бъдеща професия, имаш време да наблегнеш и да стигнеш "отл.".

преди 10 часа, lolhackplayer2 написа:

Кой казва, че не е добре? Ти ще се занимаваш ли с математика? Да не горовим, че нивото е далеч от това навремето. 

Цялото убразувание в България е неадекватно. В момента в който отидеш да следваш в чужбина разбираш че си загубил 5 години с глупости. Така че, може да ти е все тая. Така или иначе ако ще учиш нещо ново, ще започнеш от нула. Незнам защо някой има самочувствието че някога е било различно.

преди 15 минути, цър-вул написа:

Като ти гледам правописа, едва ли си с повече от ПГ/СПТУ по... 

Ko каза ..... пгспту .... неразбира

Като цяло е зле, защото дори и да не се занимава с математика, нали участва в общото балообразуване (освен ако не са го променили от времето, когато аз съм завършил). Та си струва да се напънеш само заради оценката за да имаш шанс за по-добра гимназия после. А иначе във висшето в повечето случаи и специалности все ще има поне по един изпит по висша математика или химия. Неизбежно е. Пък после дали ще се ползват е друг въпрос. Ако се работи по специалността да, ако се работи по друго много бързо се забравят и остава само един документ, че си завършил нещо си някога.

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Като цяло е зле, защото дори и да не се занимава с математика, нали участва в общото балообразуване (освен ако не са го променили от времето, когато аз съм завършил). Та си струва да се напънеш само заради оценката за да имаш шанс за по-добра гимназия после. А иначе във висшето в повечето случаи и специалности все ще има поне по един изпит по висша математика или химия. Неизбежно е. Пък после дали ще се ползват е друг въпрос. Ако се работи по специалността да, ако се работи по друго много бързо се забравят и остава само един документ, че си завършил нещо си някога.

Защо би учил нещо след това да не го работиш?

току-що, RandomRainbow9390 написа:

Защо би учил нещо след това да не го работиш?

Не бих, но няма гаранция, че човек ще си намери работа по специалността след като завърши. Така, че ти учиш каквото ти харесва, пък после как ще те завърти живота е друга бира. Човек трябва да е гадател за да знае какво ще стане. А и доста често това, което си си представял за някоя специалност след това може да се окаже пълно разочарование, но вече си се хванал на хорото и гледаш да го изиграеш до края. Така че въпроса ти е неправилно формулиран. Отделно в България на много от младите не им се работи и работодателите наемат и работници които не покриват напълно изискванията и след това ги обучават в движение. И те накрая се оказват по-способни от някои, които го имат само на документи. Практиката, таланта и отдадеността, често по-добре компенсират едната хартийка там (която може и да е купена). Вече при наистина добре подготвените кадри това не е така, но такива са рядкост за съжаление. Но пък не пречи човек да продължи да се развива и да изкара по няколко висши образования ако иска. Ограничения тук няма - само време, пари и желание да имаш.

преди 2 часа, RandomRainbow9390 написа:

Логично е да НЕ РАЗБИРАШ  и НЕ ЗНАЕШ за какво става дума,имайки предвид , с какво е  (не)пълно Убразуванието между ушите ти:))

преди 3 часа, RandomRainbow9390 написа:

аве, ас съм четвърти клас  незавършен
не ти трябва да съ убразоваш
сичкото сигън ут нашту маалъ немат таквос нешто
е па живи сме, не сме умрели

преди 3 минути, дръндю написа:

аве, ас съм четвърти клас клас незавършен

Не е важно да си неразбран, важно е не разбран да останеш, а да не останеш неграмотен :ohmy: ...................понякога наистина е сложно!

преди 5 минути, дръндю написа:

Трагично е че не знаеш ко испускас ... шото кат немаш друго убразувание ... си мислиш че това в бг е релевантно, в момента в който подадеш нос навън, разбираш че живееш 100 години в миналото. 

преди 32 минути, Слави Маринов написа:

Не е важно да си неразбран, важно е не разбран да останеш, а да не останеш неграмотен :ohmy: ...................понякога наистина е сложно!

аве, Реджеп ага,
излез от профила на Слави

преди 2 минути, Слави Маринов написа:

???

не си ли засичал профил с ник "Реджеп Иведик" ?
за него нещата са сложни, защото това е това и не е това, но може да е онова и да не е онова
:lol6:

преди 1 час, дръндю написа:

От мен 3 кебапчета с 2 бири - когато се срещнем. Няма да забравя!

преди 57 минути, дръндю написа:

не си ли засичал профил с ник "Реджеп Иведик" ?
за него нещата са сложни, защото това е това и не е това, но може да е онова и да не е онова
:lol6:

Ами засичал съм го,но нямам толкова впечатления и наблюдение за какво и как пише................

Стига сте панирали автора с това "Ще ти трябва за кандидатстване", "Балообазуваща е оценката" или "Напъни се за 6, ще ти трябва" и подобни.

Четворката е хубава оценка и е напълно достатъчна за преминаване нагоре. За плановете на родителите няма какво да се коментира. Така или иначе няма да се сбъднат. Колкото е успеха - толкова. Все някъде ще влезе. Гимназии много. Идва лятна ваканция, да си почива и да си гледа Fortnyte, Minecraft или както там се пишеше. Може и онази игра с г*за.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.