Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Президентът Радев назначи служебното правителство

Featured Replies

ДПС е пета колона на съседна Турция.

От самото начало е така, и това е естествено, щото са турци.

Не разбирам защо много хора си затварят очите и завират главата в пясъка, като тъпи щрауси, пред този елементарен факт...

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 159,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Как с какво? С това, че помогна да им бият шута. Я колко добре си им беше докато Герб бяха на власт и крадяха като за последно.

• Ей я, изплува и тя  естествено, да повтори простотиите на ГЕРБ. А помниш ли когато Баце казваше, че работата на служебното правителство и само да организират изборите ? 

• Мойра
    Мойра

Не знам ти как си се чувствал по соца, но аз се чувствах свободна и не се страхувах въпреки репресиите, на които беше подложен мой близък роднина генерал.

Публикувани изображения

преди 19 минути, васил козарев написа:

:D

Хайде, още един бърза да напише по-голяма глупост от предходната. Умишлено да се опитвате да си изсмучите подобни глупости от пръстите, няма да се получи толкова ефектно. 

Аз коментирам думите на недоразумението и на Карадайъ. 

Ама, за да ти уйдисам, ако се върнем достатъчно назад, ще стигнем до Световния океан и фитопланктона. На някои форумци импонира и душевно, и ментално, този наш прапрапрапрапрародител...  

Факт ли е, че общата ни прародина е Африка? Факт ли е, че ти и Карадайъ се спряхте само до Турция, когато проследявахте родословното си дърво?

Нормален човек поне щеше да се пробва да ме обори по някакъв начин и да защити позицията си, ама ти явно нямаш аргументи и за това окачестви мнението ми като глупост :getout:

преди 20 минути, ninov написа:

на теб изобщо не ти се отдава да мислиш

1 човек може да има само една родина държавата в която се е родил

2 да всеки трол на герб обижда президента и го псува защото казва истината но само вие герберските тролове

Тоест, за банатските българи, България не е родина. А, ако си роден в СССР, а вече няма СССР, значи си безотечественик. 

2. Много елементарно, по детскому наивно мислене. Дори направо чисто комунистическа формулировка : щом не си с нас, си против нас. Да не говорим, че изречението ти е логическа безсмислица. 

преди 18 минути, ivottoshev написа:

Факт ли е, че общата ни прародина е Африка? Факт ли е, че ти и Карадайъ се спряхте само до Турция, когато проследявахте родословното си дърво?

Нормален човек поне щеше да се пробва да ме обори по някакъв начин и да защити позицията си, ама ти явно нямаш аргументи и за това окачестви мнението ми като глупост :getout:

Не до Турция, а до Османската и-я. Но очевидно не си способен да разбереш разликата, нито причините да рекапитулирам до там. Както се вика, не става само с мерак, трябва и ядене, демек учене, четене, стремеж за самоусъвършенстване. Не само да се надпреварваме кой, по-голяма кретения ще сътвори. Но графоманията не е порок. 

Окачествих мнението ти за глупост, защото е просто такова. Ако лае като куче, изглежда като куче и сере като куче, е куче. 

И както казах, на някои форумци фитопланктона, от който сме тръгнали в Световния океан, ви импонира идеално. 

преди 21 минути, Марчо Пирчов написа:

.. пред този елементарен факт...

то, че е факт, факт е, само че не за това иде реч в случая.

преди 21 минути, Марчо Пирчов написа:

Не разбирам защо много хора си затварят очите и завират главата в пясъка, като тъпи щрауси, пред този елементарен факт...

Всъщност на Путин и Москва. Амо това не можете да го разберете все още. 

преди 3 минути, васил козарев написа:

Не до Турция, а до Османската и-я. Но очевидно не си способен да разбереш разликата, нито причините да рекапитулирам до там.

Ми обясни ми тези причини де! Нали вече два пъти те питам защо проследявайки корените си се спряхте само до там.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ми обясни ми тези причини де! Нали вече два пъти те питам защо проследявайки корените си се спряхте само до там.

Защото става дума за ОБЩА ПРАРОДИНА. Като място, на което сме живели заедно дълго време. И защото европейските турци са с произход от Балканите, т.е. местно балканско население, което се е помохамеданчило или е било помохамеданчено насила. Вкл. и българи. И защото става въпрос за столетно смесване на кръв и гени, едни с други. 

преди 2 минути, васил козарев написа:

Всъщност на Путин и Москва. Амо това не можете да го разберете все още. 

Не.

Антиконституционното ДПС беше узаконено в политиката и се поддържа от САЩ с помощта на техните лизачи, така наречените "сини.

преди 2 минути, Марчо Пирчов написа:

Не.

Антиконституционното ДПС беше узаконено в политиката и се поддържа от САЩ с помощта на техните лизачи, така наречените "сини.

В членският актив на ДПС само турци ли има или и много българи? А Ахмед Доган не е агент на турските служби или ЦРУ, а на комунистическите такива. Че дори му беше забранено да влиза в Турция. А със Сащ няма никакви връзки, иначе и политиката му щеше да е друга. Бизнес и политическите връзки на ДПС, са с Москва. 

преди 3 часа, васил козарев написа:

Карадайъ каза нещо много йезуитско, че ние имаме обща прародина. Което е и вярно, ако погледнем времето ни в Османската империя, поколенията, които са живели в нея, типичното за Балканите самоопределение по религиозен принцип (християнин ли си си "свой", смениш ли си религията вече си "чужд") до началото на XIXв., когато балканците започваме да се пробуждаме за националното си самосъзнание. От генетична гледна точка, обаче не е вярно, макар и вече да нямаме и много общо с Аспаруховите българи.

Доста глупости си написал!

Репликата на Радев не беше спонтанна и безпричинна.

Карадайъ другия път да внимава като дава интервюта в чужди държави.

Не само, че беше спонтанна, ами и напълно емоционална, а причината е ясна - опит да се изниже по терлички от неудобната каша, която забърка.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Доста глупости си написал!

Репликата на Радев не беше спонтанна и безпричинна.

Карадайъ другия път да внимава като дава интервюта в чужди държави.

За твое съжаление като изръсиш нещо, то не става автоматично истина. А, ако си мислиш, че е, това е признак за липса на знания по дадената тема. В случая по история. 

На Радев репликата му беше заради собственото му осиране с Петков, нарушавайки конституцията. Кирил Петков е член на една определена партия, зад която стои Прокопиев. Комунисти и умно-красиви в служебния кабинет, много равноотдалечен от всички партии. И когато някой казва, че царят е гол, е много вероятно, наистина да е така. 

преди 17 минути, васил козарев написа:

Защото става дума за ОБЩА ПРАРОДИНА. Като място, на което сме живели заедно дълго време. И защото европейските турци са с произход от Балканите, т.е. местно балканско население, което се е помохамеданчило или е било помохамеданчено насила. Вкл. и българи. И защото става въпрос за столетно смесване на кръв и гени, едни с други. 

Тук съвсем се омота.

По твоята логика, европейските турци би трябвало да считат за своя прародина балканските страни!

Да си чул някой турчин да прави подобно изказване?

Като това на Карадайъ в Турция?

Европейските турци в турция са баш същото като българските турци в България. Как го измисли този глупав пример, акъла ми не го побира. Все едно мексиканците в Мексико да имат за родина САЩ, щото мексиканците в САЩ имат за родина и Мексико.

Питам те коя страна смятат за своя прародина, можеш ли да отговориш на този въпрос или не можеш?

И престани да пишеш, че българи и турци имат обща прародина защото вече ме обиждаш лично!

Когато Българите са имали държава турците(реално няма и такава нация) са били някакво чергарско племе.

Питам те: печенегите, които се установяват в шопско поле, и от които произхождат шопите, коя страна имат за своя прародина???? :masquerade2::masquerade2:

На глупав въпрос няма как да се отговори. Един интелигентен човек можеш да го убедиш с 1 факт, докато неинтелигентния не можеш да го убедиш и с 1118 факта. 

Самата ти глупост да приравниш турците в турция с турците в България, е все едно да направиш аналогичното с банатските българи /които имат две родини/ с българите в Българи, заслужава снизходителна усмивка. 

преди 7 минути, M.Николов написа:

Питам те коя страна смятат за своя прародина, можеш ли да отговориш на този въпрос или не можеш?

И престани да пишеш, че българи и турци имат обща прародина защото ме вече ме обиждаш лично!

Когато Българите са имали държава турците(реално няма и такава нация) са били някакво чаргарско племе.

При турците не може да се говори за прародина,  защото са смес от много народи.  Иначе се олицетворяват с Турция, което е нормално.  Както българите в Македония, Украйна, Молдова се олицетворяват с България.  Но докато тези хора са гевлнетически свързани с българския етнос,  при турците случая е по скоро цивилизационен- религия +език. 

Иначе термина турчин започва да се налага края на 19ти - началото на 20ти век, горе долу тогава започва и обособяването на нацията, което продължава и сега.  

преди 10 минути, васил козарев написа:

Питам те: печенегите, които се установяват в шопско поле, и от които произхождат шопите, коя страна имат за своя родина???? 

Когато ми покажеш някой, който се има за печенег ще го попитам.

Иначе за шопите мисля, че отговора е ясен.

преди 28 минути, васил козарев написа:

Защото става дума за ОБЩА ПРАРОДИНА. Като място, на което сме живели заедно дълго време.

Абсолютно същото важи и за Африка. От там е тръгнало всичко.

Пак питам: защо избра да се върнеш в исторически план само до Турция и Османската империя, а не по-назад? 

преди 1 час, Марчо Пирчов написа:

От самото начало няма как да е така, щото дпс е рожба на ДС.  Основателя на дпс е агент на ДС, тоест доносник,  тоест интернационалист.  

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Абсолютно същото важи и за Африка. От там е тръгнало всичко

Този начин на мислене е много градивен за решаване на международните проблеми. Мога да допълня, всички сме рода,  понеже всички произхождаме от Адам и Ева 🤣

Абе за вас няма ли Калдатски факултет по история ами оспамихте темата за Радефф?

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Абсолютно същото важи и за Африка. От там е тръгнало всичко.

Пак питам: защо избра да се върнеш в исторически план само до Турция и Османската империя, а не по-назад? 

Браво! Ти определено печелиш надпреварата за тъпоумие тази вечер. На теб трябва да почвам да ти рисувам, като на една форумна принцеса. 

преди 1 минута, petie1 написа:

Абе за вас няма ли Калдатски факултет по история ами оспамихте темата за Радефф?

Точно де, разнищва се изказването му.  

Макар че още не съм влезнал в дискусията, ама това е друг въпрос 😆

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.