Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Престъпленията на кабинетите на Бойко Борисов.

Featured Replies

преди 34 минути, ivottoshev написа:

Поправката "Менда" е внесена през 2014г.

За годините преди това ОБВИНЕНИЯ НЯМА!!! Официално обвинението срещу Черепа е за 700мил данъци спестени в периода 2014 -2020г. НЕ за период от ПРЕДИ поправката(2014г), а за спестени данъци СЛЕД ПОПРАВКАТА!!! 

Тъй де. СЛед порпавката на Менда вече влизат в списъка  изпуснатите от Кадиев , видове хазартни игри .

Нали това казах - Черепа спори че не трябва да плаща тези 700 млн , които ги дължи СЛЕД включването на останалите хазартни игри  от Менда , в дължимото.

• Отговори 6,7k
  • Прегледи 300,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Димитър Стоянов за ФАКТИ: "Труд" е машина за дезинформация "Опитът да се прокара, че това е посегателство върху свободното слово, всъщност е опит да бъде защитена една пропагандна машина на ГЕРБ

• Какво очаквате, когато прокуратурата работи за ГЕРБ? Докато не се махне Гешев, няма да има справедливост в тая държава. 

• Всички фенове на ГЕРБ за мен са болни от СПИН - Синдром на Придобита ИНТЕЛЕКТУАЛНА  Недостатъчност   

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

Тъй де. СЛед порпавката на Менда вече влизат в списъка  изпуснатите от Кадиев , видове хазартни игри .

Нали това казах - Черепа спори че не трябва да плаща тези 700 млн , които ги дължи СЛЕД включването на останалите хазартни игри  от Менда , в дължимото.

Не те знам за каква поправка на Кадиев говориш. Ако е за този от 29.10.2014 - ето ти данни от официалната страница на парламента:

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА  

Дата на постъпване: 29/10/2014

Вносител: Георги Стоянов Кадиев

Разглеждане на законопроекта в комисии и зала: 19/11/2014 отхвърлен (зала първо гласуване)

На същата дата на която е отхвърлен, Менда внася нов законопроект, който две седмици по-късно е приет и влиза в сила:

ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА

Дата на постъпване: 19/11/2014

Вносители: Менда Стоянова и др.

Статус на законопроекта: приет

Дата на приемане: 5/12/2014

Обнародван в ДВ: 105 / 2014

Хайде сега ми кажи след като обвиненията към Черепа са за неплатени данъци в периода 2014 - 2020г, чия поправка е действала в периода за който са обвиненията?

Умньо, този спор вече сме го водели.  Както и тогава - пак си насран и унижен .

Хайде започни с цитиранията и предложенията на Кадиев , но от 2013 г.

Ето заповядай отново че не ми се преповтарят отдавна  изяснени неща за хора които помнят 2 дена.

Вие май не помните какво сте яли вчера а ?

преди 12 минути, miro20 написа:

Умньо, този спор вече сме го водели.  Както и тогава - пак си насран и унижен .

Хайде започни с цитиранията и предложенията на Кадиев , но от 2013 г.

Ето заповядай отново че не ми се преповтарят отдавна  изяснени неща за хора които помнят 2 дена.

Вие май не помните какво сте яли вчера а ?

Умньо, обвинения към Черепа за укрити данъци през 2013г НЯМА!!!

Ти обаче пак не ми отговори на въпроса чия поправка е действала по времето за което Черепа е обвиняван за укриване на данъци, а именно периода 2014 - 2020г.?

А колкото до този твой пост, аз ти отговорих още тогава, ама ти се направи че не си видял отговорът ми. Нищо. Пак ще ти го навра:

на 17.05.2021 г. в 19:33, ivottoshev написа:

Да бре.

Менда - най-големият икономически експерт на Боко и председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси се опитала да коригира вратичката оставена от Кутев (по-скоро Кадиев, но все тая), ма не успяла завалийката. Не ѝ стигнали силиците.

или

Менда оставила нарочно вратичката в закона, за да може да се спестят едни 700мил, от които да капят и по чекмеджета едни процентчета.

Кой от двата варианта ти се вижда по достоверен?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Умньо, обвинения към Черепа за укрити данъци през 2013г НЯМА!!!

Ти обаче пак не ми отговори на въпроса чия поправка е действала по времето за което Черепа е обвиняван за укриване на данъци, а именно периода 2014 - 2020г.?

А на този твой пост съм ти отговорил още тогава, ама ти се направи че не си видял отговорът ми. Нищо. Пак ще ти го навра:

Сам си го навираш.

И то яко.

Предложението на Менда Стоянова включва именно тези сфери от хазарта на Черепа, които ДО ТОГАВА не са били облагани с данък.

Естествено че ПРЕДИ това няма как да има обвинения.

Що ми се струва че хал хабер си нямаш какво говориш . Че не разбираш на какво опонираш е ясно.   :giggle1:

Прочети си за домашно хубаво от нея тема . Наистина не мис е повтарят отдавна известни неща за всеки гаменкойто не знае какво говори .

:hush:

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

СИК – Уикипедия (wikipedia.org)

Сред ръководителите на СИК са братята Красимир Маринов (Големия Маргин) и Николай Маринов (Малкия Маргин), Румен Николов (Пашата), Младен Михалев (Маджо).[1][2]

Имена, свързвани в медиите с групировката, гравитиращи към нея, или включени в общ бизнес с отделни хора от нея са Венцеслав Стефанов[3] Поли Пантев, Иван Славков, Жени Калканджиева,[4] Бойко Борисов[2] и Милчо Бонев-Бай Миле.

преди 21 минути, miro20 написа:

Предложението на Менда Стоянова включва именно тези сфери от хазарта на Черепа, които ДО ТОГАВА не са били облагани с данък.

Естествено че ПРЕДИ това няма как да има обвинения.

Намесата на Менда позволява двойно тълкуване на закона. Нещо, което дори и ти признаваш...

на 17.05.2021 г. в 11:13, miro20 написа:

Именно заради различното тълкуване на тези вратички в промените в закона, както и заради това че реално ДКХ бе купена от Черепа и заради което и бе разпусната , сега е въпрос на съдебни дела.

... само че не признаваш, че това не е направено случайно и безплатно, а обявяваш за виновно някакво маловажно бушонче от Комисията по хазарта...

преди 1 час, ivottoshev написа:

Е какво искаш да кажеш ся, че тая поправка е дала право на Черепа да крие данъци.

Днес се вадят керливите ризи на ГЕРБ, утре ще дойдат други на власт и ще вадят ризите на Радев и НЕмутрите...
...а вие пак ще си лаете.

преди 1 час, Bubbles написа:

Е какво искаш да кажеш ся, че тая поправка е дала право на Черепа да крие данъци.

Поправката не му е дала "право", а "възможност" да крие данъци. И това съвсем не е станало случайно и безплатно.

преди 1 час, Bubbles написа:

Днес се вадят керливите ризи на ГЕРБ, утре ще дойдат други на власт и ще вадят ризите на Радев и НЕмутрите...
...а вие пак ще си лаете.

И ти какво предлагаш да се направи по случая? Аз предлагам тези с "кирливите ризи" да полежат на топло. Следващите ако пак са с такива ризи - и те на топло, по-следващите също. Накрая би трябвало да се намерят такива, които от страх пред закона да не си позволяват да крадат чак толкова много. 

Ясно ми е, че съвсем читави няма да има, но сегашните прекрачиха всякакви граници. Ал. Божков - мистър 10%, изглежда като първолаче в сравнение с тях.

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Намесата на Менда позволява двойно тълкуване на закона. Нещо, което дори и ти признаваш...

Пак тълкуваш думите ми според твоите измишльотини.

Цитат

Именно заради различното тълкуване на тези вратички в промените в закона, както и заради това че реално ДКХ бе купена от Черепа и заради което и бе разпусната , сега е въпрос на съдебни дела.

Означава заради именно различните поправки на КАдиев и на Менда, а не на Менда само .:hush:

Вече ти казах - вече съм цитирал и обяснявал достатъчно преди 10-на дена. Не мога да повтарям едно и също за всеки който не помни какво е ял вчера :) 

Смешник №1 - Слави Трифонов направил незаконен референдум! В момента по Кошлуков ТВ

vlcsnap-2021-05-30-09h03m04s104.jpg.e0dccefeb602c2f512a2a06de558e971.jpg

Всички освен герберастите са били популисти! Думи на Плевненчо! :giggle1:

преди 12 минути, miro20 написа:

Означава заради именно различните поправки на КАдиев и на Менда, а не на Менда само .:hush:

Вече ти казах - вече съм цитирал и обяснявал достатъчно преди 10-на дена. Не мога да повтарям едно и също за всеки който не помни какво е ял вчера :) 

миро 20 лъжец за кой път да ти навра в лицето какво казва черепа кой е приел поправката и до кога ще лъжеш

https://offnews.bg/politika/vasil-bozhkov-borisov-otnovo-izlaga-che-gerb-ne-e-priel-popravkite-v-728259.html

преди 1 минута, ninov написа:

миро 20 лъжец за кой път да ти навра в лицето какво казва черепа кой е приел поправката и до кога ще лъжеш

https://offnews.bg/politika/vasil-bozhkov-borisov-otnovo-izlaga-che-gerb-ne-e-priel-popravkite-v-728259.html

Да цитирам от линка ти :

.....промените в закона от декември 2013 г. Тогава депутатите не вписват изгряващите моментни лотарии в текста до тотото, лотото и бингото. Така „талончетата“ за търкане попадат в данъчна ваканция – 2014 г. се оказва нулева и моментните лотарии не плащат такса. Тогава управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС. Законът е изменен в мандата на ГЕРБ и последните изменения се ползват като основание лотариите на Божков да плащат по-малко от държавния тотализатор.

:yanim:

За останалото чети :

И още по добре обяснено :

https://www.24chasa.bg/novini/article/8558483

Представям ви  Новите герои! 

192913145_823198764994500_7615125598794978580_n.jpg.1745cf45831e7d21baec757747834cba.jpg

Грешка станало бе драги зрители! Те явно освен в някоя спокойна фабрика или къща или място, няма къде на друго място да си покажат "геройството". Следващия път да опитат в някоя детска ясла. Ще имат голеем успех. Боклуци!

преди 2 минути, miro20 написа:

Да цитирам от линка ти :

.....промените в закона от декември 2013 г. Тогава депутатите не вписват изгряващите моментни лотарии в текста до тотото, лотото и бингото. Така „талончетата“ за търкане попадат в данъчна ваканция – 2014 г. се оказва нулева и моментните лотарии не плащат такса. Тогава управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС. Законът е изменен в мандата на ГЕРБ и последните изменения се ползват като основание лотариите на Божков да плащат по-малко от държавния тотализатор.

:yanim:

защо ми цитираш какво казва Борисов а то е ясно че от ГЕРБ лъжете ето ти кратка ретроспекция от линка .ада защото искаш лъжата ди да мине ако някой го мързи да отвори линка и прочете каво пише

Ако искате да направим кратка ретроспекция какво се случи със Закона за хазарта и да почнем от 2014 г. На 29.10.2014 г. Георги Кадиев внася Закон за изменение и допълнение на Закона за хазарта. На 19.11.2014 г. Законът на Кадиев е отхвърлен. Законът на Кадиев има една разпоредба, която казва, че с държавна такса 20% се облагат игрите на покер - 20% от събирането на такси и комисиони за участие. На 26.11.2014 г. Менда Стоянова внася същия закон като разрешават с 20% такси и комисиони за участие да се облагат всички хазартни игри. На 5.12.2014 г. този закон е приет.

преди 1 час, miro20 написа:

Финалната поправка, след която започва спестяването на едни 700мил е на Менда, така че ако е имало подводни камъни оставени от Кадиев, то те е трябвало да бъдат поправени от Менда, нали? Да, ама не! Менда така "поправя" Кадиев, че дава възможност за двойно тълкуване на закона (нещо, което преди това не е било възможно). 

Ти искаш да ни убедиш, че най-големият икономически експерт на ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси е оставила тази възможност съвсем случайно и безплатно. За какви ни мислиш? 

преди 4 минути, miro20 написа:

Тоя така и не разбра че АКО не бе поправката на Менда , никой никакви 700 млн нямаше да има основание да търси :hit:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8558483

Ако тя не беше оставила "случайно и безплатно" вратичката в закона, тези 700мил. щяха да са в хазната, а не една част от тях Черепа да си харчи в Дубай, а друга част да са по нечии шкафчета.

И с този линк какво искаш да докажеш? В него Менда казва, че двойно тълкуване на закона е невъзможно, а ти сам признаваш че това е възможно:

на 17.05.2021 г. в 11:13, miro20 написа:

Днес рано, рано се окъка в собствени фекалии, а денят е още млад. Кой те знае до довечера до къде може да стигнеш в гърчовете си:laughing5:

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Днес рано, рано се окъка в собствени фекалии, а денят е още млад. Кой те знае до довечера до къде може да стигнеш в гърчовете си:laughing5:

Не помниш какво съм отговорил преди час ли ?

Много ниска топка си тошеефффф мноооогооо :giggle1:

Как ли не върти и сучи д ами изкривява думите , и накрая все оакан и омазан :hit:

преди 10 минути, miro20 написа:

Не помниш какво съм отговорил преди час ли ?

Много ниска топка си тошеефффф мноооогооо :giggle1:

Как ли не върти и сучи д ами изкривява думите , и накрая все оакан и омазан :hit:

Май ти не помниш:

преди 37 минути, ivottoshev написа:

Финалната поправка, след която започва спестяването на едни 700мил е на Менда, така че ако е имало подводни камъни оставени от Кадиев, то те е трябвало да бъдат поправени от Менда, нали? Да, ама не! Менда така "поправя" Кадиев, че дава възможност за двойно тълкуване на закона (нещо, което преди това не е било възможно). 

Ти искаш да ни убедиш, че най-големият икономически експерт на ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси е оставила тази възможност съвсем случайно и безплатно. За какви ни мислиш? 

Мдааааа, разводнявай темата, пълни я с безмислени постове... Всички знаем за този твой похват в опит за измъкване когато си затапен и унижен:getout:

https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/05/30/4214974_fich_potvurdi_negativnata_perspektiva_za_banka_na/?ref=home_mainStory&fbclid=IwAR0iTlAikcHjY7rDpJu-UVXCjgzW_rckq133Cno4ZAr-Wy1Lx2xtTueVgow

"Фич" потвърди негативната перспектива за банката, в която Борисов изръси и погреба милиони от парите на данъкоплатците

преди 39 минути, miro20 написа:

Как ли не върти и сучи д ами изкривява думите , и накрая все оакан и омазан

миро 20 лъжец на кой е поправката всички хазартни игри да се облагат с 20% данък приета на 05:12:2014 на Кадиев или на Менда  благодарение на която черепа си е спестил 700 мил  ето ти инфо от источника

https://offnews.bg/politika/vasil-bozhkov-borisov-otnovo-izlaga-che-gerb-ne-e-priel-popravkite-v-728259.html  а не от писквила 24 часа

преди 12 часа, ivottoshev написа:

Намесата на Менда позволява двойно тълкуване на закона

щот преди бяха по малко:D

преди 11 часа, ivottoshev написа:

Поправката не му е дала "право", а "възможност" да крие данъци.

и преди това е крил, просто поправката позволи да видим че крие

преди 2 часа, ninov написа:

миро 20 лъжец на кой е поправката всички хазартни игри да се облагат с 20% данък приета на 05:12:2014 на Кадиев или на Менда  благодарение на която черепа си е спестил 700 мил 

значи ДДС е икономия:Dтова да го разбирам ли че вече като ми начисляват ДДС на всичко от китай - ще ми излиза по евтено:D

преди 4 часа, Hristo52 написа:

Представям ви  Новите герои! 

192913145_823198764994500_7615125598794978580_n.jpg.1745cf45831e7d21baec757747834cba.jpg

Грешка станало бе драги зрители! Те явно освен в някоя спокойна фабрика или къща или място, няма къде на друго място да си покажат "геройството". Следващия път да опитат в някоя детска ясла. Ще имат голеем успех. Боклуци!

Това не беше ли по идея на кака Мая или нещо бъркам?

преди 11 часа, ivottoshev написа:

И ти какво предлагаш да се направи по случая? Аз предлагам тези с "кирливите ризи" да полежат на топло. Следващите ако пак са с такива ризи - и те на топло, по-следващите също. Накрая би трябвало да се намерят такива, които от страх пред закона да не си позволяват да крадат чак толкова много. 

Ясно ми е, че съвсем читави няма да има, но сегашните прекрачиха всякакви граници. Ал. Божков - мистър 10%, изглежда като първолаче в сравнение с тях.

Предлагам някои хора да не са такива коне с капаци а да гледат обективно.
За останалото съм съгласен.

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)

преди 27 минути, Без умствен капацитет написа:

значи ДДС е икономия:Dтова да го разбирам ли че вече като ми начисляват ДДС на всичко от китай - ще ми излиза по евтено

чеверме става въпрос за данък печалба а не ДДС явно преди е бил по висок

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.