Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

на 1.05.2023 г. в 15:19, N47X написа:

ще продължа утре.

Ставаше дума за звука при стартиране. Опитах какво ли не, няма звук при стартиране. Понеже забелязах и други дефекти (пъхам флашка и никакъв звук-вадя я и повторно я пъхам-сега има). Реших да преинсталирам-с чисто ново исо от Майкрософт , приготвено с Руфус без специалните услуги (компа отговаря на всички изисквания за 11). Всичко протече нормално, резултатът беше-няма звук при стартиране и вече не можах да направя влизането с локален акаунт. В страницата за това има направени промени, въртях как ли не-не можах. Изпълнявах командата  Net User " User Name" /add , изтрих стария пин-код със скрипта image.png.a029f12cedd504affd2dfab22dc374e5.png, но след това не се намира опция за локален акаунт. Изгубих си сума време за тоя дето духа. Май всички тия актуализации имат за основна цел да ни отбият от всичко полезно. Моля за помощ за локалния акаунт, ако има някакъв начин, ще е много гот.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 43 минути, N47X написа:

Ставаше дума за звука при стартиране. Опитах какво ли не, няма звук при стартиране. Понеже забелязах и други дефекти (пъхам флашка и никакъв звук-вадя я и повторно я пъхам-сега има). Реших да преинсталирам-с чисто ново исо от Майкрософт , приготвено с Руфус без специалните услуги (компа отговаря на всички изисквания за 11). Всичко протече нормално, резултатът беше-няма звук при стартиране и вече не можах да направя влизането с локален акаунт. В страницата за това има направени промени, въртях как ли не-не можах. Изпълнявах командата  Net User " User Name" /add , изтрих стария пин-код със скрипта image.png.a029f12cedd504affd2dfab22dc374e5.png, но след това не се намира опция за локален акаунт. Изгубих си сума време за тоя дето духа. Май всички тия актуализации имат за основна цел да ни отбият от всичко полезно. Моля за помощ за локалния акаунт, ако има някакъв начин, ще е много гот.

Нямам много опит с локалните акаунти, защото само веднъж съм ползвал, но ако съм те разбрал правилно не става ли от тук:

8dUHdlt.png

А по въпроса за липса на звуци от Windows, въпреки че ти вървят песни и клипчета със звук, виж все пак аудио драйвера.

Благодаря за вниманието, зорът бил да потвърдя самоличността си с код на резервния адрес, тогава се появи опцията за локален акаунт и вече го направих!

Екранна снимка (1)_cr_cr.png

Много благодаря, ще запомня това! Най-големият майтап, обаче, е че при зареждането , току-що, уиндоусът пропя! Дано да се е оправил вече-така всичкия труд няма да е на вятъра. Само за сведение, вчера, на края му бях пуснал " Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth", което на края ми съобщи, че е сполучило в поправката.

Днес дойде кумулативна актуализация, която протече необичайно бавно и мъчително. По едно време мислех да рестартирам компа. Половин час стоя на 69% при инсталирането, после , при конфигуриране същото на 0%. Евент вюър се е напълнил със записи. Дали от магнитната буря? Сутринта имаше проблеми и с банкови уебсайтове-не се отваряха. Дали няма да има още проблеми от нея?

Екранна снимка 2023-05-10 133154.png

222.png

Е то вече има поражения, те се виждат....
Ама така е като не инвестирате навреме в шапки от станиол

Sent from my Nokia X30 5G using Tapatalk

преди 34 минути, Aquaris написа:

Е то вече има поражения, те се виждат....
Ама така е като не инвестирате навреме в шапки от станиол

Sent from my Nokia X30 5G using Tapatalk

Не всички грешки в Event Viewer-a означават реални проблеми. Зависи какви са точно грешките. Win обича да си мрънка и записва доста досадни такива, които може да се игнорират. А и е невъзможно да имаш перфектен Event Viewer дори при най-добре поддържаната система. Пробвал съм. Освен ако му укажеш да записва дадените събития, но те пак ще си се случват във фонов режим и ще е като заравяне на главата в пясъка.

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не всички грешки в Event Viewer-a означават реални проблеми. Зависи какви са точно грешките. Win обича да си мрънка и записва доста досадни такива, които може да се игнорират. А и е невъзможно да имаш перфектен Event Viewer дори при най-добре поддържаната система. Пробвал съм. Освен ако му укажеш да записва дадените събития, но те пак ще си се случват във фонов режим и ще е като заравяне на главата в пясъка.

Изцяло съгласен!

Това е така, защото Event Viewer-a направен като универсален логър на грешки, предупреждения и общи информационни съобщения за цялостната платформа (придружават се и от съответните маркиращи знаци), един потребител би трябвало да може да различава важното от маловажното и да си прави съответните сметки  (без кръчмар и от време на време) ;) 

преди 10 часа, FobiaX написа:

Изцяло съгласен!

Това е така, защото Event Viewer-a направен като универсален логър на грешки, предупреждения и общи информационни съобщения за цялостната платформа (придружават се и от съответните маркиращи знаци), един потребител би трябвало да може да различава важното от маловажното и да си прави съответните сметки  (без кръчмар и от време на време) ;) 

Има и друг момент. Event Viewer-a записва грешка или много грешки една след друга, но те за 2-3 секунди се оправят от ОС. Само че Event Viewer-a не записва това. И остават "многото грешки". И ние ги търсим и се чудим защо не можем да ги открием.

преди 39 минути, vpvelev написа:

Има и друг момент. Event Viewer-a записва грешка или много грешки една след друга, но те за 2-3 секунди се оправят от ОС. Само че Event Viewer-a не записва това. И остават "многото грешки". И ние ги търсим и се чудим защо не можем да ги открием.

Затова там не се преглежда просто така профилактично (не че е лошо човек да добие обща представа за състоянието на системата, макар че не е най-точното мерило), а се търси там само като се установи определен проблем. Иначе ако се заровиш в логовете може да брадясаш. Там се записват всички видове грешки и събития. Примерно някой не е сървър, а десктоп, но има грешки свързани с активните директории или някой си е спрял шеринга от съображения за сигурност и хоп ще изскочи и там. Блокиране по групови политики и прочие. Няма смисъл от такова заробване. Абсурдно е. :)

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

ам се записват всички видове грешки и събития

Да обръщаш гръб на ставащото, меко казано, е неприемливо. Ако всеки ден се отчитат две-три грешки и изведнъж се изсипват десетки, и да не погледнеш какво става, значи не те интересува какво те чака. Всеки със своите представи за поддръжка...

Някакъв начин да скоча обратно на актуалния Dev без загуба на данни? В момента съм с 25309 и от това, което чета, става единствено с чиста инсталация заради по ниския номер на билда (23xxx вместо 25xxx).

преди 41 минути, N47X написа:

Да обръщаш гръб на ставащото, меко казано, е неприемливо. Ако всеки ден се отчитат две-три грешки и изведнъж се изсипват десетки, и да не погледнеш какво става, значи не те интересува какво те чака. Всеки със своите представи за поддръжка...

Точно на мен няма какво да ми обясняваш точно за поддръжка на ОС, но както и да е... Кой разбрал, разбрал, какво съм искал да кажа... ;)

Ключова дума: "Отсяване"...

преди 36 минути, killchain написа:

Някакъв начин да скоча обратно на актуалния Dev без загуба на данни? В момента съм с 25309 и от това, което чета, става единствено с чиста инсталация заради по ниския номер на билда (23xxx вместо 25xxx).

Да, в инсайдърскоъо меню зад ъпдейтите превключваш.

Ако опцията е недостъпна, може през регистратурата да се зададе.

Но ще мога малко по-късно да метна записа тук.

преди 12 минути, цър-вул написа:

Да, в инсайдърскоъо меню зад ъпдейтите превключваш.

Ако опцията е недостъпна, може през регистратурата да се зададе.

Но ще мога малко по-късно да метна записа тук.

Да де, ама там вече съм на Dev (достъпни са ми Dev и Canary), но по-ново издание не излиза, най-вероятно защото го счита за по-старо (25000 > 23000). Скоро писаха, че Dev branch-а са го върнали от 25xxx до 23xxx. Аз бях за малко на Canary, обаче беше зле и върнах последния Dev, който бях сложил (сегашния).

P.S. Все още не съм пробвал с ISO, но предполагам, че няма да ми даде ъпгрейд на място.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

преди 1 час, killchain написа:

Аз бях за малко на Canary, обаче беше зле

Може ли да кажеш кое беше зле, защото за мен е важно и ми е интересно. 

И аз съм на Canary и нямам никакви проблеми. Интересното е от хардуердната конфигурация ли зависи или от използвани конкретни програми. Или от драйвъри за някой по-екзотичен хардуер.

преди 10 минути, vpvelev написа:

Може ли да кажеш кое беше зле, защото за мен е важно и ми е интересно. 

И аз съм на Canary и нямам никакви проблеми. Интересното е от хардуердната конфигурация ли зависи или от използвани конкретни програми. Или от драйвъри за някой по-екзотичен хардуер.

Общо взето нещата, писани тук: 

Явно има някакъв проблем с хардуерното ускорение и много програми, които зависят от него, се дънят, и това водеше до замръзване на цялата система и принудителен рестарт. Хардуерът ми е в подписа.

преди 3 часа, killchain написа:

В момента съм с 25309

Има още стъпки, преди да се откажеш:
image.png.2f29a7b2fb6be4ff41e0441e5bab2f52.png

Виж си и записите тук:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\UI\Selection]
"UIContentType"="Mainline"
"UIRing"="External"
"UIBranch"="Dev"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\Applicability]
BranchName"="Dev"
"ContentType"="Mainline"
"Ring"="External"

Виж и този скрипт:
https://github.com/abbodi1406/offlineinsiderenroll
68747470733a2f2f692e696d6775722e636f6d2f

Ето го и скриптът на Abbody1406:

OfflineInsiderEnroll.cmd

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.