Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Има някаква врътка с Viber. Наблюдавам го това товарене с последните две издания на портативния. Обаче след оплакване и двата пъти, руснакът го оправя в рамките на 24 часа.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 5 минути, цър-вул написа:

Има някаква врътка с Viber. Наблюдавам го това товарене с портативния. Обаче след оплакване и двата пъти, руснакът го оправя в рамките на 24 часа.

Не знам, при Night_Raven каза, че няма проблеми с тази версия. Но при мен има. Днес явно е ден за troubleshooting. Оправих поне AnyDesk-a, който не искаше да се инсталира от няколко версии насам, но пък работеше като преносима. Гърмеше с това:

anydesk-8-0-9-fatal-crash-v0-ojbv2y98g8r

Оказа се, че Comodo го е блокирал заради тази опция. А досега не съм виждал проблеми с нея при легитимни приложения. Все пак за да не я спирам перманентно временно я спрях докато инсталирам AnyDesk-a и пак си я пуснах. Явно трябва преди актуализация винаги да я спирам вече или да видя ако го сложа в изключенията дали ще го закача.

Image-784.png

Та да, днес явно е ден за troubleshooting и то успешен. Надявам се и с Viber-a да стане така, че ми е важно да го имам и на десктопа за работа.

преди 13 минути, цър-вул написа:

Това с вайбъра не е само при теб и мен...

Писа ми някакъв на mail-а и искаше доста информация. Дадох му я пък да видим какво ще измъдри.

току-що, Joss Bomon написа:

При мен портативката последна версия на Viber лапа само от паметта /около 460МВ/, но не и от процесора.

Новите версии определено са счупени. Доста коментари има:

V.22.4.1 - high CPU usage again (това дори ExaFlop) го е писал. :)

Сделал вывод, что версии Viber 22.4.0.3 и 22.4.1.0  проблемные, так как неадекватно грузят процессор (у меня от 30%).
Поставил Viber 22.3.0.0  всё пришло в норму. Viber от 0 до 5 %.

преди 1 минута, цър-вул написа:

image.png.1beb23d0c3dc7bc69e992c59240fec15.png

Е дай снимка от проблемната преносима от която и ти се оплака. Тази е ясна. :)

Сигурно, тоя затова ме пита точно кой билд на ОС ползвам и какви защити. Предполагам може да не тестват особено за 10 вече предвид факта, че е на изживяване.

преди 10 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Е дай снимка от проблемната преносима

Същия билд предходен репак стигаше до 17-8% CPU. Не съм снимал. В 22.3.0 също имаше проблем до повторното преопаковане

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Новите версии определено са счупени. Доста коментари има:

V.22.4.1 - high CPU usage again (това дори ExaFlop) го е писал. :)

Сделал вывод, что версии Viber 22.4.0.3 и 22.4.1.0  проблемные, так как неадекватно грузят процессор (у меня от 30%).
Поставил Viber 22.3.0.0  всё пришло в норму. Viber от 0 до 5 %.

Късметлия съм явно.

image.png.309eb62df88994c1cb4aa88d4f0ecf47.png

От Viber отговориха. Предоставиха решение, но го намирам за леко странно. Иначе явно съм забравил да спра тази опция като смених телефоните. И все пак с предните версии нямах подобен проблем дори да е била включена тази настройка. Може би затова е само временно решение де. Най-вероятно ще го пачнат в следващата версия.

Цитат

Please try the following workaround: on Primary\mobile device > Viber > More > Settings > Privacy > Personal data > disable toggle Collect Analytics
 Let us know if it resolves issue on desktop.

Image-789.png

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Ми ако няма микрофон? (за командата w+d).

• Автор
преди 32 минути, N47X написа:

Ми ако няма микрофон? (за командата w+d).

Win + D не е за микрофон, а за скриване на всички отворени приложения в лентата. Същото прави и когато с мишката отидеш в долния десен ъгъл на екрана/лентата. За гласово въвеждане е Win + H.

Ако няма микрофон, клавишната комбинация ти инсталира такъв и няма защо да си купуваш физически такъв... но това е опция само за специални потребители, които не задават абсурдни въпроси... :hush:

на 18.04.2024 г. в 14:47, Joss Bomon написа:

За гласово въвеждане е Win + H.

С чисто нов микрофон изпробвах тази възможност, всички опити за ясен говор, членоразделни думи не става-пише каквото си иска, тук-там вярно. Поредната мента за корем...

33.png

Здравейте! Попрочетох доста по темата, но не посмях да пристъпя към действия и затова ще попитам тук. Как в Win 11 да върна визията на taskbar-a и Start менюто от Win 10?

преди 2 минути, ^^^ написа:

Как в Win 11 да върна визията на taskbar-a и Start менюто от Win 10?

Няма начин.

Ама ако ти предложат, по-добре не го прави.

Свиквай с новото.

Лесно ли свикна с taskbar-a и Start менюто от Windows7 и това на Windows8 и после на Windows10?

преди 22 минути, ^^^ написа:

Здравейте! Попрочетох доста по темата, но не посмях да пристъпя към действия и затова ще попитам тук. Как в Win 11 да върна визията на taskbar-a и Start менюто от Win 10?

В последните издания на Win 11 дори са забранили каквито и да е манипулации по лентата със задачи. И с някои от тях дори се троши качественои Windows - прочети по-назад писах за експеримент с Explorer Patcher.

преди 7 часа, N47X написа:

С чисто нов микрофон изпробвах тази възможност, всички опити за ясен говор, членоразделни думи не става-пише каквото си иска, тук-там вярно. Поредната мента за корем...

А обучи ли предварително системата с твоя глас и директно са мууна в уърда?

преди 18 минути, В. Велев написа:

Свиквай с новото.

Windows 11 Insider Preview 26200.5001

преди 7 минути, цър-вул написа:
преди 23 минути, В. Велев написа:

Свиквай с новото.

Windows 11 Insider Preview 26200.5001

Не е честно :) 

При мен няма такова нещо:

screenshot-48.png

преди 8 часа, цър-вул написа:

Интересно:
image.thumb.png.20a8b121d07fdeebe1e2f4649d40bebd.png

Отново има воден знак:
image.png.f019c6cf6f15ffea59aebd886f5f4f5e.png

Явно на Enterprise първо го пускат. Аз съм с Pro.

Още го няма при мен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.