Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Ново издание на Powershell 7 - 7.3.7 (2023-09-18)
Инсталиране от Powershell:

iex "& { $(irm https://aka.ms/install-powershell.ps1) } -UseMSI -Quiet -AddToPath"

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

На единият компютър с уиндоус 11 от известно време звукът , като пъхам флашка в ЮСБ , е много слаб-значително по-слаб от системното ниво. Прерових всички настройки, свързани със звуците, никъде не намерих настройка за определен звук при включване на нещо. На какво ли се дължи това?

222.png

Екранна снимка 2023-09-20 143844.png

Екранна снимка 2023-09-20 144109.png

Екранна снимка 2023-09-20 145231.png

Пробва ли да сканираш със съветника за отстраняване на проблеми (десен клик по високоговорителя при часовника, избираш Отстраняване на проблеми със звука)

Като крайна мярка - използвай възстановяване на настройки по подразбиране:
image.png.5c9586740970dd98234a32841f61aeef.png

Аз щях да предложа и K-Lite Tweak Tool да резетне Volume Mixer-a.

https://codecguide.com/download_other.htm

От секцията Fixes сложи отметка пред Reset Windows Audio Mixer volume settings for all applications.

Но се сетих, че това и Win 10/11 си го имат и сигурно го е пробвал вече.

После видях това и помислих, че може да е проблем лимитиран до 11-ката и реших да не пиша:

https://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/all/low-volume-output-on-windows-11-21h2-when-compared/fa767a76-f867-470f-a213-831f58eaf64b

https://www.groovypost.com/howto/reset-audio-settings-on-windows-11/

За моделиране на изходния звук ползвам Equalizer APO...По физически съображения трябва да си превключа каналите(L>R R>L). Става за бройка. Поддържа, множество филтри, 15/31/variable канален еквалайзър, работа с VST добавки... Абе, кеф 😎

Spoiler

image.thumb.png.b220c1cccb9aaa5be8a0854ce393d095.png

Да не отварям специална тема защото въпроса ми е свързан с Windows 11. Вярно е че като инсайдерско копие повечето от вас ще кажат, че проблема идва от това. Може и така да е. Така че само ще споделя проблема.

На кутията на настолния ми компютър имам гнезда за поставяне на мини сд карта и такова за адаптер към нея. Когато я поставя за първи път след влизане или рестарт на компютъра то plug&play работи и Windows 11 реагира и ми предлага какво да правя с картата. Когато я извадя по опасния метод без eject то при следващо поставяне пак се вижда картата в експлорера например.

Та проблема идва когато я изкарам по безопасния начин и дам eject. След това ако вкарам отново картата в гнездото то plug&play вече не работи и не може да се види картата. Единствено трябва да рестартирам компютъра и тогава се оправят нещата.

Всички драйвери за дъното са сложени от сайта на Asrock.

Пробвах същото под линукс (Arch) и там го няма тоя проблем. Само че понятията са други - mount и unmount.

• Автор
преди 7 минути, инж. Велев написа:

Единствено трябва да рестартирам компютъра и тогава се оправят нещата.

Пробва ли от опциите на захранването да смениш настройките за USB или PCIE ? 

преди 58 минути, Joss Bomon написа:

Пробва ли от опциите на захранването да смениш настройките за USB или PCIE ? 

Пробвах ги. Даже включих и high performance. Ама нямаше ефект.

При elect изчезва и иконката долу вдясно за Mass Storage Device. И като сложа мини сд картата не се появява. Но се появява когато сложа флашка в USB. Само че и тогава пак не се чете мини картата, а само флашката. Не съм се разровил да видя тия гнезда към къде са? Към някое USB ли?

2023-09-20-15-59.png

Подобен проблем съм виждал и на стари версии на Win специално при работа с карти. Едни познати бяха оператори и като сваляха материала от картата през explorer или през софтуера на Sony май XDCam Viewer се казваше тогава (сега май е с ново име) го правеше този проблем. Май въпреки всичко си е драйверен проблема. Пробвал ли си с алтернативна програма за eject за теста като една от любимите на @цър-вул в лицето на Zentimo?

https://zentimo.com/zentimovsusbsr.htm

• Автор
преди 1 час, инж. Велев написа:

Всички драйвери за дъното са сложени от сайта на Asrock.

А в Разширени опции на ъпдейтите -> Актуализации по избор, някакви предложения има ли ? Може да видиш и какво ще ти предложи SDI Lite

преди 10 минути, B-boy/StyLe/ написа:

алтернативна програма за eject за теста като една от любимите на @цър-вул в лицето на Zentimo?

Сериозен инструмент и за разлика от инструмента на Windows, ако някой диск е заключен по някаква причина, съобщава кой е процесът и има опция за спиране/убиване на този процес. Има и още функции като опции за стартиране/спиране преди/след изпълнение на Eject, възможност за връщане на диск, който е електронно извлечен, без да се налага да се вади и връща обратно.
Може да се извлече карта, без да се извлича/спира карточетеца

преди 19 минути, инж. Велев написа:

И като сложа мини сд картата не се появява. Но се появява когато сложа флашка в USB. Само че и тогава пак не се чете мини картата, а само флашката. Не съм се разровил да видя тия гнезда към къде са? Към някое USB ли?

Възможно е да има проблем с карточетеца/драйвъра му. С друга карта има ли го този проблем на този карточетец?

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

...

Да, аз видях, че е сложил драйверите от сайта на Asrock, но това не значи, че може да не е проблем пак от тях (ако цитата е бил адресиран до мен разбира се).

Аз също съм с дъно на Asrock и мога да споделя впечатления, че те рядко ги обновяват там (да не кажа хич). Аз си проверявам ръчно на сайта на:

https://www.station-drivers.com/index.php/en-us/

преди 19 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Пробвал ли си с алтернативна програма за eject за теста като една от любимите на @цър-вул в лицето на Zentimo?

С Zentimo тръгнаха нещата. Ама не ми е много радостно. Трябва сега да им плащам $29,90 на година. Те хубаво от M$ гледат и други да има на софрата, ама за такива основни, стандартни и дребни неща, които трябва да са по дефол в тяхната ОС не бива. 

преди 14 минути, цър-вул написа:

С друга карта има ли го този проблем на този карточетец?

Да. И с дуги мини сд карти е така. Някакъв конфликт явно става, защото цялата ми периферия е на USB закачена (принтер, мишка, клавиатура, скенер, WiFi).

преди 55 минути, инж. Велев написа:

С Zentimo тръгнаха нещата. Ама не ми е много радостно. Трябва сега да им плащам $29,90 на година. Те хубаво от M$ гледат и други да има на софрата, ама за такива основни, стандартни и дребни неща, които трябва да са по дефол в тяхната ОС не бива.

Ами евентуално щом си видял, че става с външен софтуер може да потърсиш безплатни алтернативи дали ще ти свършат работа. Сигурно няма да са толкова добри като Zentimo, но за без пари ако вършат работа няма лошо.

https://alternativeto.net/software/usb-safely-remove/?license=free

Или просто дебни промоции и разпродажби за Zentimo. Поне лиценза за ключа е доживотен. Вече се плаща само за поддръжка (която не е задължителна).

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Вече се плаща само за поддръжка (която не е задължителна).

Получавал съм безплатен съпорт - преди време имаше проблем с едно от изданията на Zentimo. Почти веднага го отстраниха и ми пратиха ново издание.

преди 57 минути, цър-вул написа:

Получавал съм безплатен съпорт - преди време имаше проблем с едно от изданията на Zentimo. Почти веднага го отстраниха и ми пратиха ново издание.

Аз имах предвид актуализации. Ключа е доживотен, но периода за безплатни актуализации е определен период и за да се удължи се подновява срещу 15 долара на година. При Macrium също е така. Купуваш доживотен лиценз, но то той обхваща безплатни актуализации до всички минорни версии. При излизане на мажорна такава и вече се изисква преподписване (което пак е по-евтино от нов ключ от нулата, както се казва). Но ако не ти е спешно да минаваш на новата версия си оставаш безплатно на старата, защото ключа е вечен. Та под безплатен съпорт имах предвид актуализации, а не поддръжката. Такава според мен трябва да има винаги щом веднъж си им купил продукта. Ама въпрос на принципи и политика на съответната компания.

преди 21 часа, цър-вул написа:

Пробва ли да сканираш със съветника за отстраняване на проблеми (десен клик по високоговорителя при часовника, избираш Отстраняване на проблеми със звука)

Като крайна мярка - използвай възстановяване на настройки по подразбиране:
image.png.5c9586740970dd98234a32841f61aeef.png

Пробвах и едното и другото, без резултат. Включването на каквото и да е в USB (даже и един ССД) възпроизвежда много слаб системен звук. Този компютър има NVIDIA, звукът минава през нея, ще видя там какво има за настройване.

333.png

2222.png

Отворих контрол панела на NVIDIAта , но не е в нея причината, защото ме праща към настройките на уиндоуса, където може само да се избере, но не и да се променя ниво. Оставам така, все пак се чува, макар и тихичко.

222.png

Пробвай следното - стартирай 

C:\Windows\System32\rundll32.exe Shell32.dll,Control_RunDLL Mmsys.cpl,,2

В полето Program Events превърти до Device Connect и задай No Sound > [Apply], задай Windows Default > [Apply]. Тествай включване на USB

преди 5 минути, цър-вул написа:

Пробвай следното - стартирай 

C:\Windows\System32\rundll32.exe Shell32.dll,Control_RunDLL Mmsys.cpl,,2

В полето Program Events превърти до Device Connect и задай No Sound > [Apply], задай Windows Default > [Apply]. Тествай включване на USB

Стигам до rundll32 -не може да се отвори, нещо май греша. Обясни ми малко по-подробно какво да направя( и къде).

Екранна снимка 2023-09-21 140129.png

преди 29 минути, N47X написа:

Тествай включване на USB

Възстановява се звукът, но е пак слаб. Адаш, утре ще видя в другия комп с 11, където този проблем го няма, какви са всички настройки и ще ги приложа и тук. Благодаря за съдействието!

Голям майтап-на този компютър беше тъмна тема, нещо не ми харесваше и я промених току-що на светла и като следствие на това се оправи и звука при включване на хардуер! 

• Автор
преди 2 часа, N47X написа:

Голям майтап-на този компютър беше тъмна тема, нещо не ми харесваше и я промених току-що на светла и като следствие на това се оправи и звука при включване на хардуер! 

То си е написано, но кой да чете... Тъмният режим на Windows 11 звучи различно от светлия режим (binaryfork.com)

преди 53 минути, Joss Bomon написа:

Брей, аз лично това съм го пропуснал.

преди 4 часа, N47X написа:

Възстановява се звукът, но е пак слаб. Адаш, утре ще видя в другия комп с 11, където този проблем го няма, какви са всички настройки и ще ги приложа и тук. Благодаря за съдействието!

Значи преименуваш
C:\Windows\Media\dm\Windows Hardware Insert.wav на Windows Hardware Insert.dark.wav
C:\Windows\Media\dm\Windows Hardware Remove.wav на Windows Hardware Remove.dark.wav
и копираш  
C:\Windows\Media\Windows Hardware Insert.wav в C:\Windows\Media\dm\
C:\Windows\Media\Windows Hardware Remove.wav в C:\Windows\Media\dm\
И ще имаш силен звук и в тъмната тема
Или като скрипт ще изглежда така:

ren "C:\Windows\Media\dm\Windows Hardware Insert.wav" "Windows Hardware Insert.dark.wav"
ren "C:\Windows\Media\dm\Windows Hardware Remove.wav" "Windows Hardware Remove.dark.wav"
copy "C:\Windows\Media\Windows Hardware Insert.wav" C:\Windows\Media\dm\
copy "C:\Windows\Media\Windows Hardware Remove.wav" C:\Windows\Media\dm\

Изпълнява се задълже с админски права

Ново издание на Explorer Patcher:22621.2283.57.1
https://github.com/valinet/ExplorerPatcher/releases/tag/22621.2283.57.1_a7b29c5
Промените:

Spoiler
  • Taskbar10: Fixed Action Center, Control Center, and notification toasts placements on OS builds 22621.2134+ (thanks @Amrsatrio).
  • Taskbar10: Fixed a bug that prevented Task View and/or the window switcher (Alt+Tab) from working on OS builds 22621.2134+ (thanks @Amrsatrio).
  • Taskbar10: Fixed a bug that prevented the volume and brightness flyouts from displaying (thanks @Amrsatrio).
  • Taskbar10: Fixed a bug that prevented the Win+A (Action Center), Win+N (Control Center), and Win+B (Focus on tray overflow button) shortcuts from working on OS builds 22621.2134+ (thanks @Amrsatrio).
  • Taskbar10: Fixed the context menu of the new IME button OS builds 22621.2134+ (thanks @Amrsatrio).
  • Taskbar11: Fixed a bug that crashed explorer.exe when right clicking the taskbar on OS builds 22621.2134+.
  • Quality of life improvements regarding symbol data (thanks @Amrsatrio).

Изтегляне

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.