Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 3 минути, Колев 74 написа:

Точно това и аз разбирам, но от негова страна няма никакво обяснение до този момент. Въпросът му е от по вече от седмица - на предната страница го има.

Става въпрос за  StartAllBack -версия 3.xx.xx

Изтрих тази програма и всичко е наред благодаря и на двама ви. :)

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

@The-Walk!nG-DeadА защо вместо да инсталираш програми не си натиснеш от клавиатурата клавиша shift задържаш чукаш десен бутон и ти се показва старото контекстно меню.

"Изтрих тази програма и всичко е наред благодаря и на двама ви" 

Сега излиза, че ползваш някаква компилация на Win 11, а не оригинална версия на Микрософт. За мен това не е грешка. Направено е за твое улеснение, за да си направиш много от настройките, както на теб ти харесва да изглежда операционната система, Прави се масово (инсталира се в много компилации) от самия разработчик на компилацията. Друга такава програма само че с твърде много възможности е   Winaero

преди 7 минути, Колев 74 написа:

"Изтрих тази програма и всичко е наред благодаря и на двама ви" 

Сега излиза, че ползваш някаква компилация на Win 11, а не оригинална версия на Микрософт. За мен това не е грешка. Направено е за твое улеснение, за да си направиш много от настройките, както на теб ти харесва да изглежда операционната система, Прави се масово (инсталира се в много компилации) от самия разработчик на компилацията.

Принципно е чисто Iso от сайта. :)

Може би, от ъпдейтите да е дошла тази програма. :)

Нямам идея.

преди 4 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Принципно е чисто Iso от сайта. :)

Може би, от ъпдейтите да е дошла тази програма. :)

Нямам идея.

Важно е, че си се оправил. А от ъпдейтите е изключено да се е вмъкнала в операционната система. Приятни занимания от мен и споделяй, след като...питаш.

Не е забележка а само напомняне.   Особеното в тази тема е това, че винаги си отговаряме на въпросите - един , към друг

преди 1 час, цър-вул написа:

И що вместо всеки път да натиска [Shift], просто не добави запис в регистратурата и ще стане старото контекстно меню.

Може ли да споделиш за записа в регистратурата. Защото аз пробвах да пробвах да създам нов ключ HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ShellCompatibility със добавено това име ShellCompatibility но след рестарт нямаше промяна. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TrustedInstaller\Start Пробвах и от тук да променя стойноста от 3 на 4 но не ми дава да я променя.

Вече съм инсайдер-избрах си по гореща препоръка на самия инсталатор DEV. Тръгнах по пътя от менюто за актуализации , само свали и инсталира за около час и нещо. Моите неща не са се загубили, всички драйвери са налице. Гледам обаче, че има върнати неща от уиндоус 10 (лентата с инструменти от горе), какво е това " Build 23565.ni_prerelease. 231005-1340, версията пак е 22Н2. Има windows old папка. Ще погледам да видя какво става.

22.png

23.png

24.png

25.png

преди 8 минути, N47X написа:

Гледам обаче, че има върнати неща от уиндоус 10 (лентата с инструменти от горе), какво е това " Build 23565.ni_prerelease. 231005-1340, версията пак е 22Н2.

Като не инсталираш начисто ще има "миш-маш". Особено ако си надградил W11 от W10,  а сега и надграждане до инсайдерски. Много неща ще са останали от 10 и 11 сега в инсайдерския.

Може след време да се появят и проблеми от стари и нови библиотеки и да направиш извода, че инсайдера не става и е скапан.

преди 14 минути, инж. Велев написа:

ако си надградил W11 от W10, 

Това не отговаря на истината. 11 беше инсталиран на чисто, на ССД , на което не е имало 10. Впечатленията са разочароващи-вместо път към нещо ново, стари работи. Жалко...

Това не отговаря на истината. 11 беше инсталиран на чисто, на ССД , на което не е имало 10.

Това е добре. Един проблем по-малко.

Впечатленията са разочароващи-вместо път към нещо ново, стари работи. Жалко...

Чакай малко поне 1-2 дни. Ще стане 23H.

Може би след това. Качи ли го или още го сваля:

12Bjrm6.png

• Автор
на 12.10.2023 г. в 13:46, цър-вул написа:

Това не е вярно!!! Изпълняваш скрипта, след което пускаш ъпдейт до инсайдърска верския.

Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd 3.82 kB · 1 изтегляне

След изпълнение на скрипта на последна стабилна версия:

image.png.0aac36e48514eb13d9d7ba3ecf90d86b.png

Проблемът е в твоя телевизор:
image.png.291c8abf0664bfed4e53be381c17406a.png

Лекувал ли си 

Цитат

Your PC does not meet the minimum hardware requirements for Windows 11.

Освен това ти пишеш за съвсем различна ситуация. Скриптът, който си изпълнил, се отнася до TPM проверката при инсталиране на ъпдейт.

• Автор
преди 42 минути, цър-вул написа:

Освен това ти пишеш за съвсем различна ситуация.

Говоря за същата ситуация, в която от стабилна версия се направи опит за преминаване в инсайдерска чрез ъпдейтите на неподдържан хардуер.

По-горе ти написа "Това не е вярно!!!" и ти показвам нагледно, че Е вярно. Става въпрос за вече инсталирана стабилна версия на неподдържан хардуер.

Версията е официална от сайта на М$, инсталирана с Rufus с опциите за заобикаляне на проверките за TPM и т. н.

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Говоря за същата ситуация, в която от стабилна версия се направи опит за преминаване в инсайдерска чрез ъпдейтите на неподдържан хардуер.

По-горе ти написа "Това не е вярно!!!" и ти показвам нагледно, че Е вярно. Става въпрос за вече инсталирана стабилна версия на неподдържан хардуер.

Версията е официална от сайта на М$, инсталирана с Rufus с опциите за заобикаляне на проверките за TPM и т. н.

И к'во? Не се ъпдейтва до инсайдърка? Не ще да търси, не показава бутон за ъпдейт, какво точно? Не ползвам Rufus и инсталиране от флашка, така че там не мога да комментирам...

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Благодаря получи се.:beer:

С кое? С празния пост? 😎

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Благодаря получи се.:beer:

Koe?

• Автор
току-що, цър-вул написа:

И к'во? Не се ъпдейтва до инсайдърка? Не ще да търси, не показава бутон за ъпдейт, какво точно?

Дал съм ти картинка какво показва. На нея ясно се вижда, че всичко спира до там. 

image.png.a8c290abee4854964c4d95c0a772214b.png

преди 25 минути, цър-вул написа:

С кое? С празния пост? 😎

Празния пост с цитата в него за контекстното меню.

преди 25 минути, инж. Велев написа:

Koe?

преди 37 минути, vlado1985 написа:

Празния пост с цитата в него за контекстното меню.

Помислих, че Павката ти е пратил колетче с мезе за бирата ;)

:beer:

преди 7 минути, инж. Велев написа:

Ами не бих отказал мезето. А като казах колет сега си спомних още преди години имах една бивша жена от Русе и нали докато се наканя да отида при нея да живея, един ден ми прати пратка по Еконт да оправя на няква нейна приятелка един проблемен лаптоп и в кашона една голяма баница. И престига Еконта до адреса ми и гледам а в кашона и баница има и пича от Еконта само се облизва и му викам ела с мен ако не бързаш да се почерпим да хапнем баничка. Момчето не ми отказа качи се с мен отварям аз баницата и тя още топла а пратката е пътувала 2 дни.:turkey4:

преди 42 минути, инж. Велев написа:

Не е готово още - от 3 дни съхне в хладилника.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.