Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Мхм - всеки лут с номера си :) 

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

на 30.10.2023 г. в 13:43, Daylight Dancer написа:

Как да настроя windows 11 да може да му се инсталират свалени от интернет приложения, а не само от m$ store ?

Опитвам се да инсталирам Chrome.

20231030_132628.jpg

Това се случва в S mode на Windows 10/11. Инструкции тук:

https://techguided.com/how-to-switch-out-of-s-mode-in-windows-11/

преди 1 минута, *S197* написа:

То хубаво ще байпас-неш проверката, ама MS се кълнът, че няма да може да се получават ъпдейти. И тогава какъв е смисъла?

Е не се знае дали и кога. Те и 11 казаха, че няма да има, а се задава 12. А и идеята за мен не бе само за проверката, а за алтернативен начин на ъпгрейд. Конкретно аз покривам изискванията за 11 (в момента не обаче, защото трябва да разбутвам настройките) така че ми е все тая за проверката. Но в момента е едно улеснение, защото няма да се налага ако реша да мина на 11 в момента да конвертирам на GPT, да пускам Secure Boot/TPM, да спирам CSM (евентуално да си пускам CAM) и т.н. Та в момента ме устройва байпаса. :)

преди 12 минути, *S197* написа:

То хубаво ще байпас-неш проверката, ама MS се кълнът, че няма да може да се получават ъпдейти. И тогава какъв е смисъла?

Ами да те микромеките се кълняха ли кълняха че неподържания хардуер няма да получава ъпдейти. А аз съм с неподържан хардуер и си получавам ъпдейти. Сега само ще зяпам като лапни шаран дали ще ми се обнови кошницата сама до 23H2 или ще ми се наложи сам да си я ъпдейтна.:D

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Ами да те микромеките се кълняха ли кълняха че неподържания хардуер няма да получава ъпдейти. А аз съм с неподържан хардуер и си получавам ъпдейти. Сега само ще зяпам като лапни шаран дали ще ми се обнови кошницата сама до 23H2 или ще ми се наложи сам да си я ъпдейтна.:D

Той говори за слуховете, че занапред може да ги секнат. Ама дали и кога не се знае. Само те си знаят. То няма и за кога. Скоро се задава 12-тката. Аз предпочитам да живея в настоящето, а не в бъдещето. Като дойде, ще дойде.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

За мен, MS се простреляха в крака с тия глупави изисквания. И сега се чудят що така за 2-3 години, народа не се е юрнал да минава на 11.А за корпорациите да не говорим.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Той говори за слуховете, че занапред може да ги секнат. Ама дали и кога не се знае. Само те си знаят. То няма и за кога. Скоро се задава 12-тката. Аз предпочитам да живея в настоящето, а не в бъдещето. Като дойде, ще дойде.

Да разбрах го че имаше предвид слуховете за 12-ката. А аз последно когато четох за изискванията и колко му е да си бутам на 11-ката докато може и ако ме засърби съчмата да мигрирам примерно на linux или на Chrome OS.

преди 5 минути, *S197* написа:

За мен, MS се простреляха в крака с тия глупави изисквания. И сега се чудят що така за 2-3 години, народа не се е юрнал да минава на 11.А за корпорациите да не говорим.

Реално не са чак толкова големи. Моята кошница вече е на 6+ години и хваща изискванията още. Но реално не ми се разбутва стабилна система използвана за работа по средата на работния цикъл. А и не знам програмите, които използвам колко стабилни ще са на 11. Може би през Коледните празници може да си начеша крастата.

преди 3 минути, *S197* написа:

Ами да ти кажа честно и аз си имах съмнения че може да не ми върви гладко машината с 11-ката. Но се оказа че съм грешал и си върви екстра макар че първо бях инсталирал, Pro версията и не ми хареса, как върви и я разкарах и си качих Enterprise. И си казах ако и тя не ми хареса няма да се разправям с 11-ки и глупости и си оставам на 7-мицата. Но се оказа че с Enterprise машинката ми върви много добре и немога да я позная. Единснствено само вгадената графика ми спъва малко производителноста и понякога се озорва но като цяло останалата част от хардуера се представя отлично за дъртичак и неподържан.:yanim:

преди 11 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А и не знам програмите, които използвам колко стабилни ще са на 11.

Толкова, колкото и под W10

преди 11 минути, цър-вул написа:

Толкова, колкото и под W10

Не може да си сигурен. Програмите за видео обработка са доста капризни. Ама доста. Дори на ниво драйвери, а какво остава за ОС. Ползвам ги от 17 години и знам. Око да види ръка да пипне.

Говорим и за специфични версии. Налага ми се да ползвам и някои стари такива (не е проблем с лиценза) а с премахнати функционалности в новите и съм принуден да ползвам и такива. При тях изразявам съмнение. А не ми се занимава с виртуалки или dual-boot. Ще видим като тествам сам.

преди 12 минути, цър-вул написа:

До сега не съм имал случай нещо да не се подкара.
Кажи коя да тествам и ще я тествам работи ли...

Няма как да стане, защото са специфични програми и плъгини и дори хардуер. Сам ще си тествам като му дойде времето, но благодаря за предложението.

преди 56 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Реално не са чак толкова големи. Моята кошница вече е на 6+ години и хваща изискванията още. Но реално не ми се разбутва стабилна система използвана за работа по средата на работния цикъл. А и не знам програмите, които използвам колко стабилни ще са на 11. Може би през Коледните празници може да си начеша крастата.

За TPM-a ставаше въпрос.

току-що, *S197* написа:

За TPM-a ставаше въпрос.

Е именно де. TPM не е особено голямо изискване. от 8-мо поколение нагоре. 8-то е от 2016-2017-та.

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Е именно де. TPM не е особено голямо изискване. от 8-мо поколение нагоре. 8-то е от 2016-2017-та.

Едно, че версията трябва да е 2.0, а другото е, че не всички имат нови машини и съответно, не всички могат официално да сложат 11. От там следва бавния прогрес на преминаващи към последна версия.

преди 24 минути, *S197* написа:

За TPM-a ставаше въпрос.

Абе ти като чуеш за  TPM и се изприщваш. Защо така? Не се ли научи да го прескачаш за 2-3 години?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.