Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

• Автор
преди 57 минути, цър-вул написа:

За 23Н2...

Гледам, че добре са го "охранили"... Надебелял е - над 6 GB инсталационно ISO ...

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 10 минути, цър-вул написа:

25982.1000.231020-1353.RS_PRERELEASE_CLIENTMULTI_X64FRE_EN-US.ISO - 4.39GB

25987

Дано само да плашат и да се презастраховат :)

Цитат

Конструкциите, които ще бъдат транспортирани до Канарския канал, са "горещи от пресите", летящи много скоро след като бъдат построени, което означава, че ще бъде направено много малко валидиране и документация, преди да бъдат предложени на Insiders. Тези компилации може да включват сериозни проблеми, които може да доведат до невъзможност за правилно използване на компютъра или дори в някои редки случаи да изискват преинсталиране на Windows. Ще предложим ограничена документация за Canary Channel, но няма да публикуваме публикация в блога за всеки полет – само когато са налични нови функции в компилация.

• Автор
преди 30 минути, инж. Велев написа:

Дано само да плашат и да се презастраховат :)

Голо ду*е страх няма. С активите си поел и пасивите...

• Автор

image.png.c422a8e6f1f7a54f2c0df5df13fefe67.png

на 1.11.2023 г. в 15:55, B-boy/StyLe/ написа:

Или с новия метод за който постнах. Един приятел и той го тества на виртуалката.

Night_Raven потвърди и той.

С този метод става и да се ъпгрейдва без загуба на файлове и настройки на неподдържан хардуер от 22Н2 към 23Н2 от изтеглено исо.

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

С този метод става и да се ъпгрейдва без загуба на файлове и настройки на неподдържан хардуер от 22Н2 към 23Н2 от изтеглено исо.

Трябва само езиковите настройки да са еднакви!

Пълна боза, изтеглих го от Microsoft форматирах инсталирах на чисто на intel i7, rtx 4060 карта 32рам , не ми харесвам хиляди допълнителни глупости при игри няма разлика в фпс, но някак ми е много мазен и най вече copliot това ми се досра като го видях и директно инсталирах 10 ката дори да спрат да е поддържат пак ще си цъкам на нея.... Вече и Кортана не работи в 10 ката идеалка и може да се изтрие 

преди 24 минути, Valeryev90 написа:

Пълна боза, изтеглих го от Microsoft форматирах инсталирах на чисто на intel i7, rtx 4060 карта 32рам , не ми харесвам хиляди допълнителни глупости при игри няма разлика в фпс, но някак ми е много мазен и най вече copliot това ми се досра като го видях и директно инсталирах 10 ката дори да спрат да е поддържат пак ще си цъкам на нея.... Вече и Кортана не работи в 10 ката идеалка и може да се изтрие 

Ако обичаш игрите и по тях определяш дали дадена ОС е добра, по-добре си купи конзола.

Все пак Операционните Системи искат да угодят на всички - геймъри, меломани, програмисти, сърфиращи, графични дизайнери, инженери, ученици, учители и много още други. Така че за да угодят на всички по-горе трябват доста компромиси. Затова специално за игрите са създадени конзоли.

Представи си че доста хора, особено на запад искат да имат Кортана инсталирана.

А специално М$ слага "хиляди допълнителни глупости", защото ги искат ползвателите, ама не българските. Много сме малки като пазар за тях.

Така че за да се търси и продава Windows от М$ гледат да изпълнят желанията на болшенството и богатите потребители, които си плащат. М$ не са глупави да слагат "хиляди допълнителни глупости", ако знаят че заради тях няма да им се продава изделието.

Айде, ъпгрейднах го 11. Малко се скапа boot loader-a, предполагам заради линукса. В конзолата вкарах няколко команди за ремонт, рестартирах и инсталацията продължи. Малко е тегав при десен клик на десктопа и при избор на рефреш се чуди 1-2 секунди. Ще го поцъкам некое време и ако не ми допадне, обратно имиджа на 10ката или на 7-цата и така.

Screenshot 2023-11-02 192921.jpg

преди 16 минути, *S197* написа:

Малко се скапа boot loader-a, предполагам заради линукса.

Не е заради Линукс-а.

Ако имаш възможност инсталирай Linux и Windows на отделни дискове и остави boot-a на диска на Windows, а GRUB го сложи само на диска на Linux.

преди 33 минути, инж. Велев написа:

Не е заради Линукс-а.

Ако имаш възможност инсталирай Linux и Windows на отделни дискове и остави boot-a на диска на Windows, а GRUB го сложи само на диска на Linux.

Лаптопа има само едно ssd. След последния или предпоследния рестарт, застана на HP лого и ни напред, ни назад. Първо реших, че не съм направил руфуса как требе и съм избрал грешна партишън схема. Избрал съм GPT вместо MBR. Но пък нямаше да се ъпгрейдне системата, предполагам.

Update с setup /product server

image.png.60eb0031067aa3eabce257d43043ea55.png

image.png.7bbae6cab323949ef071b9ba44012452.png

преди 1 час, *S197* написа:

предполагам заради линукса

Друго е. Аз съм с GRUB2 ... ;) 

преди 6 минути, *S197* написа:

E и аз бях с груб 2. Помня, че и друг път ми се е случвал такъв фал.

На мен ми се случи при нова инсталация, т.е. после преправях груба, но сега само направих ъпдейт и всичко мина ОК. = Не пипна груба. 

преди 12 часа, инж. Велев написа:

Ако обичаш игрите и по тях определяш дали дадена ОС е добра, по-добре си купи конзола.

Все пак Операционните Системи искат да угодят на всички - геймъри, меломани, програмисти, сърфиращи, графични дизайнери, инженери, ученици, учители и много още други. Така че за да угодят на всички по-горе трябват доста компромиси. Затова специално за игрите са създадени конзоли.

Представи си че доста хора, особено на запад искат да имат Кортана инсталирана.

А специално М$ слага "хиляди допълнителни глупости", защото ги искат ползвателите, ама не българските. Много сме малки като пазар за тях.

Така че за да се търси и продава Windows от М$ гледат да изпълнят желанията на болшенството и богатите потребители, които си плащат. М$ не са глупави да слагат "хиляди допълнителни глупости", ако знаят че заради тях няма да им се продава изделието.

Така е прав си! Хубаво беше да пуснат и една Gaming Versia на Windowsa, но всеки си знае, ползвам 10 докато убият всякакъв съпорт после ще го мисля.

преди 39 минути, Valeryev90 написа:

Хубаво беше да пуснат и една Gaming Versia на Windowsa

Да не би да са пуснали Windows 10 Gaming Edition? 😎 Хубаво е да се пише, ама да се пишат откровени глупости, не е добре. ;)

Реших да изнеса windows.old на външен диск и се получи странно нещо:

image.png.4269b9a7098ce50442a6edcd87530c28.png

Не мога да си го обясня. 

Отделно до колко време да изчакам, за да премахна старата версия или от сама ще "изчезне' след време? 

Не можеш, защото папката Windows.old е заключена от системата!

преди 24 минути, dioib написа:

сама ще "изчезне' след време?

след 10 дни 

преди 11 минути, цър-вул написа:

Не можеш, защото папката Windows.old е заключена от системата!

Не съм убеден, защото от тук дава някаква възможност .....

image.png.1571258eea5e129de87f82291efaad37.pngпремахне

Но, ако 10 дена ще стане автоматично ме устройва. ;) Аз и затова все пак си направих копие извън компютъра. 

п.п. Видях, че функцията за почистване е по-различна. Не е като преди ....

Не можеш ръчно, а ако е за да я премахнеш - може. Може от там, може и от cleammgr:
how-to-delete-windows-old-7.pnghow-to-delete-windows-old-8.png

Може и от powershell as admin:

New-ItemProperty -Path 'HKLM:\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VolumeCaches\Temporary Setup Files' -PropertyType 'DWORD' -Force -Name 'StateFlags1337' -Value 0x2
New-ItemProperty -Path 'HKLM:\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VolumeCaches\Previous Installations' -PropertyType 'DWORD' -Force -Name 'StateFlags1337' -Value 0x2
cleanmgr.exe /SAGERUN:1337

преди 1 час, dioib написа:

Не съм убеден, защото от тук дава някаква възможност .....

Аз винаги от тук си я махам старата версия.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.