Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Моми и момци, има ли начин да си запазя нещата в Start (шорткъти, включително в Startup) при надграждане? Забелязвам, че всеки път ми заминават разни работи, обикновено такива, инсталирани само за текущия потребител през Scoop.

Какъв е актуалният начин да забраня на компютъра да се събужда от Sleep за ъпдейти, дори да е извън active hours? Един-два пъти го прави, преди време бях настроил полицата "Enabling Windows Update Power Management to automatically wake up the system to install scheduler updates", но сега виждам, че е в "Legacy Policies", т.е. подозирам, че може би вече не работи (въпреки че се показва в "Policies set on your device" в Settings > Windows Update > Advanced options.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 10 часа, killchain написа:

да си запазя нещата в Start

https://www.sordum.org/10997/backup-start-menu-layout-v1-6/
Поддържа работа в конзола
backup_start_menu_layout_cmd_support.png

преди 11 минути, N47X написа:

И аз, и аз-вече.

Разгеле. Честито!

преди 3 часа, цър-вул написа:

https://www.sordum.org/10997/backup-start-menu-layout-v1-6/
Поддържа работа в конзола
backup_start_menu_layout_cmd_support.png

Ще пробвам, благодаря.

Интересното е, че ако преинсталирам на място приложенията, за които липсват иконки (примерно foobar2000 и Kodi, както казах инсталирани през Scoop), иконките се появяват сами на местата, на които са били преди да изчезнат - което ме кара да мисля, че някъде се пази частична информация и не всичко заминава.

Въпросният инсайдерски уиндоус не позволява инсталирането на много хубавата програма за снимки  Fast Stone Image Viewer. Излиза това, дето не знам може ли да се преодолее. Опитах с мой инсталатор, както и с току-що свален.

Екранна снимка 2023-10-20 142716.png

преди 33 минути, N47X написа:

Въпросният инсайдерски уиндоус не позволява инсталирането на много хубавата програма за снимки  Fast Stone Image Viewer. Излиза това, дето не знам може ли да се преодолее. Опитах с мой инсталатор, както и с току-що свален.

При мен се инсталира. Ама новата версия е 78.

BFXSkwC.png

преди 1 час, N47X написа:

Това е грешка в Windows. Без значение каква версия на Windows се ползва! Появява се и на XP

Ти да не ползваш някакъв оптимизатор след чиста инсталация?

преди 4 часа, killchain написа:

Ще пробвам, благодаря

Има и powershell начин:

https://windowsloop.com/backup-and-restore-start-menu-layout-on-windows-10/#powershell

преди 8 минути, цър-вул написа:

Това е грешка в Windows. Без значение каква версия на Windows се ползва! Появява се и на XP

Ти да не ползваш някакъв оптимизатор след чиста инсталация?

При мен се е появявал от грешно правило на Comodo. Или ако е използвана някаква групова политика...

преди 17 часа, цър-вул написа:

:offtopic_s:

От много стягане на т.....е, Windows започва да плюе. 😅

То реално този път не го бях стегнал аз. Беше си "internal" правило в самата програма, но понеже те не знаят все пак специфичните нужди на индивидуалните потребители и оттам проблема. След много ровичкане преди време реших проблема като разреших на HIPS-а да чете и записва tmp файлове в поддиректориите (а някои NSIS инсталатори са написани да "extract"-ват всеки път информацията си в подпапка в temp папката с различно име {GUID}). Пример беше FileZilla-та. Но имаше поне още 2-3 програми използващи NSIS и те също гърмяха. Но да, оключването винаги идва с цена. Затова трябва да става внимателно и според специфичната конфигурация. CruelSister не е фен на заключването, защото за нея не е ок да се скопява функционалност в името на сигурността. За мен е ок САМО ако не ползвам тази функционалност. Но пак трябва човек да помни какво е правил, защото после почва едно търсене... Както имаше един лаф - Това което си направиш сам, друг не може да ти го направи. :biggrin:

Какъвто и да е бил проблема не видях да е споменах в changelog-a. Но се радвам, че си успял да я инсталираш.

https://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm#History

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Какъвто и да е бил проблема

Интересно, че всички други програми, които имам отдавна, се инсталираха без проблем, значи изборът ново-старо не е бил фактор. Идруго, като я изтеглих вчера, се изтегли пак старата версия, 75, би трябвало да попадна на по-новата, но здраве да е-от тук, от там-се добираме до истината.

FastStone Image Viewer зa Windows  -  7.8 версия

Ето ти за домашно ползване. Има и портативна версия, която ползвам от 8-9 години.

https://www.faststone.org/FSIVDownload.htm

Що не ползваш портативка от друг дял(не с Windows). Няма да се налага да я инсталираш след всяка преинсталация на ОС. И ще си е с направените преди настройки.

преди 33 минути, цър-вул написа:

99% от програмите ми са портативни или псевдопортативни(не изолирани, а с почистване след затваряне на програмата.).

Какво ще кажеш за това-какви са тия катинари, с програма АОМЕИ  за дискове не се вижда съдържанието им, сигурно няма да позволи и промени с нея? Това битлокер може ли да се махне или е атрибут на инсайдерската версия?

222.png

223.png

Намерих това и го задействах.

Екранна снимка (3).png

преди 44 минути, N47X написа:

Намерих това и го задействах.

Това свърши работа-от контролния панел-последна точка- за около половин час и двата диска са без криптиране и вече се виждат в АОМЕИ.

На този компютър (с инсайдерската версия) имаше 11 про , инсталиран на ССД 120гб, чудесно работещ. За да го запазя, свалих ССДто с него и инсайдерския 11 инсталирах на ново ССД, пак 120гб. Всичко работи ок. Вчера реших да пробвам предишното ССД с 11 про, откачих новото и закачих него (става дума за САТА ). За моя радост се зареди нормално, ОС си работи и се актуализира. Реших да ги свържа и двете, да имам избор на ОС при стартиране. Включени и двете в САТА конекторът, биосът не ги вижда като две. Откачам едното, другото се зарежда, откачам него-първото се зарежда. Закачени и двете, се зарежда това, дето е било последно. Не можах да направя при включване да излиза екранът с избор на ОС. Гледах боот менюто-там се мъдри това, дето е в момента, в синьо, никаква опция за добавяне. Сигурно това трябва да се направи в биоса, но как?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.