Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

• Автор
преди 10 минути, N47X написа:

Много благодаря за обширната информация! 

Усещам някаква ирония..., но се водя от правилото - " Дай на човека риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го как да лови риба и ще го нахраниш за цял живот."

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 1 час, N47X написа:

Това го разбирам така-да си инсталирам 11 например чрез специалния Руфус и след това да го префасонирам на инсайдерски?

Няма смисъл. Направо си инсталирай инсайдерски. Ама трябва да си го направиш сам. Например от тук:

https://uup.rg-adguard.net/

Ако беше вече инсайдер можеше да си дръпнеш директно исото от сайта на МС.

преди 1 час, N47X написа:

И не казвате има ли някакви ангажименти за присъствие в мрежата и пр.

Няма ангажименти. Ползваш си го на общо основание :)

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Точно така. Това е най-лесния вариант.

Ко? Нье! Въпрос на гледна точка...
За мен най-лесно е с помощта на WinNTSetup - няма пачване на TPM, няма нищо. Директно се пропуска тоя момент.
А може да се пачне и с помощта на Quick_11_iso_esd_wim_TPM_toggle.bat - в cmd пишеш:

cd /d пътя_до_папката_в_която_е_bat_файлът
Quick_11_iso_esd_wim_TPM_toggle.bat path_to_iso

и натискаш [Enter]. След една минута получаваш пачнат iso файл

Quick_11_iso_esd_wim_TPM_toggle.bat

преди 27 минути, инж. Велев написа:

Например от тук:

https://uup.rg-adguard.net/

От там не може да се конфигурира какъв да е Windows. А от uup.ee може. Избор на език на интерфейса на страницата;
image.png.5c34658b0fb528e5efe3204caee7ac6c.png

image.thumb.png.5beae7f5eaae2d01f58f25c34a913f9a.png

Ето пример за избор;
image.png.bf5fe9786272474e5b064878abef5e79.png

Вярно е, че не се сваля iso, а bat файл, който сваля всички необходими файлове, конфигурира по избора направен преди свалянето му. И накрая изгрява готов конфигуриран iso файл.

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Ко? Нье! Въпрос на гледна точка...
За мен най-лесно е с помощта на WinNTSetup

Точно така - въпрос на гледна точка. Лесното за тебе, за масовия потребител най-често се оказва мисия невъзможна. Идеята на създателите на Rufus е, да се сведат до минимум действията на масовия потребител. 

Питай @2249 - до преди месец методът на winntsetup му беше напълно непознат. Та, питай го ко-олко точно е труден.
Няма да говорим за икономисаното време.

преди 5 часа, N47X написа:

Може ли да се направи това в компютър (лаптоп) , на който има уиндоус 7 , процесорът е Intel I3, но няма секюре бот и ТПМ. Седмицата ще я жертвам. И не казвате има ли някакви ангажименти за присъствие в мрежата и пр.

Я пробвай това наместо седмицата. Не ти трябва нищо освен да си направиш една боот флаш памет и си в джаза. Поне опитай и тогава кажи каква е хавата. Линкът ще е отворен само 24 часа. Няма TPM, няма акаунт, няма и...регистрация. Всичко е направено "вътре"

Link:   Windows X-Lite (22631.2361) Ultimate 11
https://mega.nz/folder/GNlxHbzJ#ujEoq-2EyoamEO3mtNHrYw

преди 13 часа, цър-вул написа:

Питай @2249 - до преди месец методът на winntsetup му беше напълно непознат. Та, питай го ко-олко точно е труден.
Няма да говорим за икономисаното време.

Мда. Потвърждавам. Само дето ползването на WinNTSetup е свързано с предварително запознаване с процедурата, което, лично за мен, си е надграждане на знания. Както е модерно да се казва - "всеки сам си преценя". За мои си нужди съм си написал една ТЕМА, може да е полезна на някого.

Тук има тема, но е осакатена от развалените картинки...

преди 6 минути, 2249 написа:

Само дето ползването на WinNTSetup е свързано с предварително запознаване с процедурата, което, лично за мен, си е надграждане на знания.

Никой не се е родил научен. И инсталирането по класическия начин, ако никога не си го правил, може да не е лесно.

на 4.10.2023 г. в 14:43, N47X написа:

И на двата компютъра НЯМА бутони за това, така и не става ясно защо

Вече стана ясно-сиромашията с нормален уиндоус 11 (не инсайдерски) има версия 22Н2 и последна актуализация КВ 5030310 ,в която няма промени, дискутирани по-горе. Те(промените) ще дойдат след нова кумулативна актуализация до версия 23Н2 , която се очаква скоро. 

33.PNG

• Автор
преди 43 минути, *S197* написа:

Това, което чета и не ми допада е, че ако сложиш 11 на стар хардуер, няма да получаваш бъдещи ъпдейти. И ще трябва всеки път да преинсталираш.

Не си разбрал правилно. Получаваш си всички ъпдейти /поне до момента това е така/, а новите версии първо минават тест през опитните зайчета /Windows Insider/, след което, ако си на официална стабилна версия си ги получаваш през автоматичния ъпдейт, само че по-късно.

преди 2 часа, *S197* написа:

Това, което чета и не ми допада е, че ако сложиш 11 на стар хардуер, няма да получаваш бъдещи ъпдейти. И ще трябва всеки път да преинсталираш.

Аз съм така. Хардуерът ми е стар I5 - 4690 i 16 гигабайта RAM, но от година и половина нямам никакъв проблем ни с ъпдейти-те, ни с Win  11 . A имам и два малкi с трето поколеnие и то - Seleron G850 и 8 гига RAM - разликата е само в бързината на едните от другите. 

преди 5 минути, Колев 74 написа:

Аз съм така. Хардуерът ми е стар I5 - 4690 i 16 гигабайта RAM, но от година и половина нямам никакъв проблем ни с ъпдейти-те, ни с Win  11 . A имам и два малкi с трето поколеnие и то - Seleron G850 и 8 гига RAM - разликата е само в бързината на едните от другите. 

И аз не го виждам, но мисля, не си забелязал да съм се оплаквал от Win 11 .Това е написано по повод, горната част на поста ми, а не лично към теб - Павка.

преди 58 минути, Колев 74 написа:

Хардуерът ми е стар I5 - 4690 i 16 гигабайта RAM

Б@си модерният хардуер! 😎 Аз търкалям последна версия 11 за зайчета(25951) на Core i5 3320 с 16GB DDR3 и няма нещо, което да ми е трябвало да пусна и да не е тръгнало.
По отношение на WinNTSetup - отскоро един руснак и един българин развиват надграждане за WiNNTsetup - NT Helper (поддържани езици - ENG и RUS):

Страница на инструмента

На най-новия уиндоус 11 про  ,като го почиствах след някои инсталации на програми , деинсталирах Safer Web, като го мислех, че се е набутало с Опера, после видях, че в Event Viewer е регистрирана липсата му като грешка. Дали да го търся и пак да го инсталирам, или ще може и без него?

Сега гледам, че на другия компютър със същия уиндоус, няма такава програма.

Добър Вечер тигри.

Само на мен, ли ми излезе това?

Без име1.jpg

Това ти ли го инсталира или си ползвал някаква компилация в която предварително е инсталирано? От къде ти е операционната система? Помощна малка програмка за префасониране на Win 10, 11 - по твой теретип- като седмица, десятка или Win 11.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.