Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 19 часа, Joss Bomon написа:

всичко спира до там

Потвърждавам това, и не съвсем. При мен, въпреки ужким приемливия хардуер , дали процесорът не му хареса, се получи същото съобщение. Като опитах да продължа, отворения от зад прозорец , се блокира. Направих повторен опит да задействам инсайдърската програма и сега тръгна и мина през четирите точки на инсталиране, но изданието на уиндоус 11, което се свали и инсталира, е някаква странна компилация от уиндоус 10 и 11, не прилича на нищо, сякаш Майкрософт ме съжали и ми пробута нещо, колкото да не е без нищо. На него беше отбелязан срок на валидност   някъде до края на 24год (като срок на годност). Сума време си играх да го разучавам, според мен нямаше да идват никакви актуализации. Взех решение и с помощта на Систем бакуп, направен преди два дни и програма АОМЕИ Бакупер, си върнах предишното положение. Инсайдерската инициатива отчетох като грешка, породена от липсата на каквито и да е случки с блестящо работещия 11 про. Ще чака 23Н2 да дойде по естествен път. Благодаря на всички, които ми помогнаха.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 14 минути, цър-вул написа:

Няма такова животно

Искаш да кажеш, че не си виждал.

Гледам обаче, че има върнати неща от уиндоус 10 (лентата с инструменти от горе), какво е това " Build 23565.ni_prerelease. 231005-1340, версията пак е 22Н2- написах вчера.

преди 24 минути, N47X написа:

Искаш да кажеш, че не си виждал.

Гледам обаче, че има върнати неща от уиндоус 10 (лентата с инструменти от горе), какво е това " Build 23565.ni_prerelease. 231005-1340, версията пак е 22Н2- написах вчера.

Build това е компилацията на ISO-то. Ето и малко повече информация за самия образ.

https://blogs.windows.com/windows-insider/2023/10/11/announcing-windows-11-insider-preview-build-23565-dev-channel/

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Build това е компилацията на ISO-то.

Не, не е това! И без да има iso може да има поредно издание. Например през Windows update канала си идва поредното издание (build), без да е в iso файл.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Не, не е това! И без да има iso може да има поредно издание. Например през Windows update канала си идва поредното издание (build), без да е в iso файл.

Е да но това е за инсайдерите. А тези които не са в инсайдерската програма и им се наложи да надградят до следващо издание направо си дърпат ISO и си действат било то на чисто или с надграждане.

на 13.10.2023 г. в 14:26, инж. Велев написа:

инсталираш начисто

Реших да използвам скрипта, дето си го дал за сваляне на инсайдерска версия. След половин час хвърчане в конзолата резултатът е това. Как да го направя във вид ИСО?

222.png

преди 1 минута, N47X написа:

Реших да използвам скрипта, дето си го дал за сваляне на инсайдерска версия. След половин час хвърчане в конзолата резултатът е това. Как да го направя във вид ИСО?

222.png

Бавно става според процесора.

В bin папакта какво има?

Трябва някъде да ти е направило ISO. 

преди 27 минути, N47X написа:

Само това в средата прилича на инсталирана ОС, никъде другите папки няма ИСО.

Един момент. Сега го компилирам. Забравил съм къде беше исото. Май трябва да е в централната папка. Накрая как ти завърши компилацията след като стартира cmd-то?

П.П. Всъщност компилацията зависи не само от процесора, а и от интернет скоростта. Вчера и днес при мен е бавна. Досега трябваше да го компилира ама виждам че се бави при свалянето на файлове.

преди 6 минути, инж. Велев написа:

Накрая как ти завърши компилацията след като стартира cmd-то

Изписа един куп неща в зелено и с това свърши. Ако кликна на това "Setup", дали няма да почне инсталация?

преди 9 минути, N47X написа:

Изписа един куп неща в зелено и с това свърши.

При мен направо дава грешка при сваляне. Не зная при мен ли е проблема или при сървърите на М$.

kDtHHQ6.png

Ти днес ли прави компилацията?

Да не си имал подобни проблеми?

преди 4 минути, инж. Велев написа:

Ти днес ли прави компилацията?

Преди един час-от време на време виждах" успешно" , но не мога да гарантирам за всички.

преди 4 минути, N47X написа:

Преди един час-от време на време виждах" успешно" , но не мога да гарантирам за всички.

Сега го пуснах наново да се компилира. Трябва да се изтрият 3-те папки и да остане само cmd-то. Сега го стартирах като администратор да видим какво ще стане. :)

Стана тоя път. ISO-то е в централната директория. Но друг път се е компилирало много по-бързо. Мисля че е заради интернет връзката ми днес.

xeWwc5Y.png

преди 2 часа, N47X написа:

222.png

Значи е неуспешно компилирането. ISO файлът трябва да е при bat файла.

Вчера на един нов лаптоп (с 22Н2 Pro) се наложи да деинсталирам майски кумулативен ъпдейт, който направо забиваше производителността на машината. След деинсталиране машината отново "литна".

преди 21 часа, инж. Велев написа:

Трябва да се изтрият 3-те папки

Трябва, ама не може. Някои работи успях да изтрия, това остана, явно защитено. Опитах през командния ред, но стигам до някъде и явно не знам правилните команди. Как да се отърва от това?

Нещо не може да се прикачи снимка. Всичко наопаки... Става дума за папка 15833, в която има подпапки с езици, уиндоус и други неща.

преди 11 минути, цър-вул написа:

Трябва да има скрипт за почистване на неуспешна операция

Такъв таралеж в гащите не съм си слагал отдавна. Опитах всички начини, написани в мрежата, и не става и не става.

Има монтиран имидж и затова не се трие - трябва да се демонтира и тогава ще може да се изтрие. Стартирай скрипта отново и гледа като се появи bat файл за почистване на неуспешна компилация затвори прозореца. Ще пита дали искаш да прекъснеш процеса - Y
Сега стартирай с админски права този bat файл.

преди 1 час, N47X написа:

Как да се отърва от това?

Създай си на друго място папака и свали в нея cmd-то. И от нея го стартирай.

преди 19 минути, инж. Велев написа:

Създай си на друго място папака и свали в нея cmd-то. И от нея го стартирай.

Тсъ, няма да го отключи.
Стартирай cmd as admin, изпълни

dism /get-mountedwiminfo

и покажи прозореца

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.