Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 1 час, N47X написа:

Дали може да погледнеш каква версия е-22Н2 или 23Н2?

Това не го разбрах.

Ако ме питаш за инсайдерска версия, то тя зависи от канала.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 4 часа, инж. Велев написа:
преди 5 часа, N47X написа:

Дали може да погледнеш каква версия е-22Н2 или 23Н2?

Това не го разбрах.

Ако ме питаш за инсайдерска версия, то тя зависи от канала.

Сега на спокойствие май те разбрах за какво питаш:

Pf6x6OS.png

Ама то инсайдерска версия не може да е 22H2. Защото новостите, които сега пускат, ще се появят в 24H1 в "стабилните" версии.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

KB5031354 наличен за стабилните версии.

Пак 22Н2.

преди 16 часа, инж. Велев написа:

май те разбрах

Последно-като премина на инсайдерска версия, за да стане от 22Н2 на 23Н2, сигурно ще премине през някакви кумулативни актуализации?

преди 14 минути, N47X написа:

Последно-като премина на инсайдерска версия, за да стане от 22Н2 на 23Н2, сигурно ще премине през някакви кумулативни актуализации?

Не зная през какво минава, защото директно на чисто си инсталирам инсайдерска версия. Съветвам те да направиш същото, ако искаш да пробваш инсайдерска версия.

преди 20 минути, N47X написа:

Не

Оф, 23Н2, та 23Н2. Сън не спиш. С изцяло нов Windows. При инсайдърите повечето актуализации са с изцяло нов имидж, рядко се появяват ъпдейти на дотнет или кумулативни актуализации.
Като днес - от 25967.1000 на 25967.1010 (KB5032106)

Задай си инсайдърска версия в настройките и той ще си свали неообходимото за актуализирането.

преди 21 часа, цър-вул написа:

23Н2, та 23Н2

Не за друго, а заради програмите за клипове и Пейнт, дето имат много ценни изменения, които ги няма в 22Н2. Питам за последно-ако направя инсайдърска версия, има ли връщане по някакъв начин към нормалната (стабилна)? На нея имам бакуп.

• Автор
преди 3 минути, N47X написа:

Питам за последно-ако направя инсайдърска версия, има ли връщане по някакъв начин към нормалната (стабилна)? На нея имам бакуп.

Правиш си един имидж/бекъп на стабилната и слагаш на чисто инсайдерската, защото няма да ти позволи да надграждаш на неподдържан хардуер.

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

няма да ти позволи да надграждаш на неподдържан хардуер.

Хардуера вече е поддържан, купих си модул ТПМ2 и успешно го интегрирах, направих и секюре боот разрешено и сега няма жълта удивителна. 

• Автор
преди 2 минути, N47X написа:

Хардуера вече е поддържан, купих си модул ТПМ2 и успешно го интегрирах, направих и секюре боот разрешено и сега няма жълта удивителна. 

Ами направи си бекъп и надграждай, щом ти позволява.

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

защото няма да ти позволи да надграждаш на неподдържан хардуер.

Това не е вярно!!! Изпълняваш скрипта, след което пускаш ъпдейт до инсайдърска верския.

Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd

преди 28 минути, N47X написа:

ако направя инсайдърска версия, има ли връщане по някакъв начин към нормалната (стабилна)?

Да, при надграждане до инсайдърска версия, инсталаторът ще създаде windows.old папка, а в recovery менюто ще се появи Rollback to previous version.
Преди да тръгнеш да правиш преход се убеди, че имаш поне 15GB свободно място на С:.

• Автор

Съвета ми е да не разчиташ особено на възможността за Rollback, защото папката може да се окаже "зачистена" при рутинно ползване на чистачи. Разчитай на имиджи, ако искаш сигурност.

Свали си скрипта, стартирай го като администратор, избери си какво издание ще зададеш (BETA, CANARY, DEV) и следвай указанията, накрая ще иска рестарт.

https://github.com/abbodi1406/offlineinsiderenroll/blob/master/OfflineInsiderEnroll.cmd

След рестарта провери за актуализация.

преди 4 часа, цър-вул написа:

Свали си скрипта, стартирай го като администратор, избери си какво издание ще зададеш (BETA, CANARY, DEV) и следвай указанията, накрая ще иска рестарт.

https://github.com/abbodi1406/offlineinsiderenroll/blob/master/OfflineInsiderEnroll.cmd

След рестарта провери за актуализация.

Кое издание да избера?

Как да махна това и да си върна това от 8.1 или 7?

Като цяло съм свикнал с това от долната снимка.

изображение_2023-10-12_231615493.png

изображение_2023-10-12_231704965.png

Задаваш въпроси, но не отговаряш . От тази програмка, която си посочил по горе ще избереш облик на Win 7 Ne naprazno te popitah ot kyde si swalil twoqta operacionna sistema. Za da e w neq - towa e gotowa komnpilaciq na operacionnata sistema, prawena ot nbqkogo, a ne originalna ot Mikrosoft.

1.jpg.d2ad01c4e4446e0a0065213458b74b55.jpg

преди 7 минути, цър-вул написа:

Павка!

А не може ли да деинсталира програмката, да почисти регистратурата и Win 11 би следвало да се върне в първоначалното си положение?

Това не съм го пробвал, но следващия път няма да забравя да експериментирам.

Към питащият:

Прочети версията на програмката и я напиши в следващ пост, за да пробвам точно твоята версия.

преди 6 минути, цър-вул написа:

Аз разбирам, че иска старото класическо контекстно меню.

Точно това и аз разбирам, но от негова страна няма никакво обяснение до този момент. Въпросът му е от по вече от седмица - на предната страница го има.

Става въпрос за  StartAllBack -версия 3.xx.xx

Приятел!

Отговори на въпросите а не ни пиши разни оценки, щото те не ни топлят - най малкото, мен

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.