Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 31 минути, B-boy/StyLe/ написа:

В един момент ще трябва. Аз се каня да я сложа догодина, ма май малко ще и се порадвам (1 година за 23H2, която ще я поддържат до 25-та), защото скоро идва 12 и може и направо да я прескоча. :biggrin:

То, ако пак са същите изисквания с tpm-a, няма да има много разлика с 11. Искат Windows 11 да изправари 10, обаче не дават официялно да се слага на стари машини. Как ще стане тая работа, не ми е ясно. Чудя им се на MS, още не са ошлайфали 11, а вече гласят няква 12, която има и уеб базирана верси. За чий го бързат.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

• Автор
преди 14 минути, *S197* написа:

още не са ошлайфали 11, а вече гласят няква 12

Това е твое впечатление. Да виждаш някакви теми или питания за проблеми тук ? Чак е скучно, колко безпроблемни са и 10 и 11.

Добре е да си с актуална ОС, за да не ти идват изненадите и промените в повече, след като прескачаш през една или две. 11 върви безгрижно на машини с Haswell / AMD Ryzen 1000 и нагоре. Лошото на актуалния хардуер е, че иска добро охлаждане. Новите твърди дискове вече също се нуждаят от допълнително охлаждане.

на 27.09.2023 г. в 15:23, цър-вул написа:

Windows 11 22H2 Moment 4 с много нови функции

Това е най-интересното четиво от доста време насам! Днес цял ден се занимавам с промените , много ми допада ClipChamp, вече използвах AI , за да направя един клип за рожден ден. Вече уиндоус 11 е несравнима величина с предишните.

При мен, в приложението "Снимки", където можело да се замъглява фона, има разлика в прозорците и на практика няма такава функция. 

Екранна снимка (16)_cr.png

Така стои положението и с програма Paint, където се твърди, че може да се маха фона. Аз ли не правя както трябва или тези програми трябва да се актуализират отделно?

Екранна снимка (17)_cr.png

Екранна снимка 2023-10-03 141051.png

Не си споделил нито версията на Windows, нито версията на инструмента...
Windows 11 и Windows 11 не е едно и също.
Провери в магазина дали няма ъпдейт на M$-Paint

преди 4 часа, цър-вул написа:

Не си споделил нито версията на Windows, нито версията на инструмента...
Windows 11 и Windows 11 не е едно и също.
Провери в магазина дали няма ъпдейт на M$-Paint

И двата 11 са версия Про, в магазина няма актуализация, ти не можеш ли да погледнеш как е при теб? А и версията едва ли е толкова важна, щом и Уиндоус 10 ги получава.

преди 35 минути, цър-вул написа:

image.png.92456ea42310199956f14553a70e21cc.png

image.png.f88f83c4126818e6e60f56890e454e01.png

Това работи ли? Да знам, защото не ми се чупи системата.

:wub:

How to enable Windows Copilot via ViveTool - MSPoweruser

Ще го пробвам на виртуалката първо.

преди 19 минути, shishmanovp861 написа:

Нали уиндоус 12 ще е уеб базиран. Тоест облачна услуга. И как ще се достъпва?

Казват поне, че ще е лек.

Не си прочел правилно. Ще има и уеб версия просто, но тя няма да замени декстоп версията.

преди 1 минута, shishmanovp861 написа:

ааа ясно.

https://www.kaldata.com/it-новини/ето-какво-да-очакваме-от-уеб-ориенти-444031.html

Цитат

Облачната версия на Windows 12 не е предназначена да замени традиционната Win32 версия за настолните компютри. Това ще бъде нов вариант, съобразен с конкретни пазари. Microsoft се опитва да създаде по-съвременна, модулна и олекотена версия на Windows за евтините образователни устройства.

преди 18 часа, цър-вул написа:

image.png.92456ea42310199956f14553a70e21cc.png

image.png.f88f83c4126818e6e60f56890e454e01.png

И на двата компютъра НЯМА бутони за това, така и не става ясно защо. Отворих страницата й , но никъде не става дума за актуализация. Виж версията и ако може, покажи твоята. За проба деинсталирах наличната версия и изтеглих последната версия, която след инсталирането се оказа същата.

Екранна снимка (25)_cr.png

Към колегите, които участват в Windows Insider с молба за малко информация. Предполагам, че системните изисквания към компютъра са същите , за 11. За да задействам тази програма, трябва да има инсталиран уиндоус 11 на този комп, какво ще стане с него след инсталацията, няма ли опасност да се развали. Участието в тази програма създава ли някаква ангажираност за системно използване на този (с нея) компютър? Всичко това бих могъл сам да изпробвам, но само ме е страх да не си разваля наличния 11.

Екранна снимка (27)_cr.png

преди 1 час, N47X написа:

Всичко това бих могъл сам да изпробвам, но само ме е страх да не си разваля наличния 11.

Ако се включиш в инсайдерската програма наличния 11 не се разваля, а просто става инсайдерски. А и зависи кой канал ще избереш.

Аз съм в най-"нестабилния" (canary) и засега въпреки, че и аз съм учуден, е много стабилен и нямам оплаквания. Друг Windows нямам. Това ми е единствения и с него си работя вече не помня колко години.

deBUFK1.png

преди 3 минути, цър-вул написа:

😁
Ма, верно ли?

Защото някои от тук си мислят, че се правя на интересен и лъжа, че е стабилно инсайдерското копие и за да не ги дразня и ядосвам казвам за всеки случай, че и аз съм учуден ;)

преди 7 минути, цър-вул написа:

Ай, да са пусна и аз:
image.png.ed467d74575be4f2fc947864dfb8d60b.png

С 2 години си по-голям от мене :)

преди 21 часа, инж. Велев написа:

Ако се включиш в инсайдерската програма

Може ли да се направи това в компютър (лаптоп) , на който има уиндоус 7 , процесорът е Intel I3, но няма секюре бот и ТПМ. Седмицата ще я жертвам. И не казвате има ли някакви ангажименти за присъствие в мрежата и пр.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Може

Това го разбирам така-да си инсталирам 11 например чрез специалния Руфус и след това да го префасонирам на инсайдерски?

на 3.10.2023 г. в 14:03, N47X написа:

на практика няма такава функция. 

Този Лорънс, дето е написал тези неща, от къде ги е изсмукал? Отворих всички неща, които предлага последната кумулативна актуализация (КВ 5030310), прочетох ги ред по ред, никъде няма и дума за написаното. Явно или ние получаваме друго съдържание, или търсим под вола теле. 

2.png

3.png

4.png

• Автор
преди 12 минути, N47X написа:

Това го разбирам така-да си инсталирам 11 например чрез специалния Руфус и след това да го префасонирам на инсайдерски?

Точно така. Това е най-лесния вариант.

Иначе...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.