Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 16 минути, цър-вул написа:

Да беше споменал модела на компютъра

KTN не знам повече, купен е от Технополис доста отдавна, в него само захранването е от тогава. Между другото, има нов релийз:

Екранна снимка (4)_cr.png

На този комп до скоро имаше 10про и 7 ултимейт, изборът на ОС си работеше нормално. 

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 17 часа, N47X написа:

Утре ще видя

Пущам снимки от биоса, на практика избор на ОС може да се направи само през него. Какво в тези настройки не е в ред, та не се вижда избор на уиндоус при стартиране?

От единия боот манажер се зарежда единият уиндоус, от другия-другият. От горния е инсайдърския.

11.jpg

112.jpg

113.jpg

114.jpg

115.jpg

116.jpg

117.jpg

Ако не беше махал диска по време на инсталация Windows щеше автоматично да ти направи dual boot. Сега трябва ти да го правиш ръчно например с това.

преди 10 часа, N47X написа:

От единия боот манажер се зарежда единият уиндоус, от другия-другият. От горния е инсайдърския

А ти какво очакваш?

image.png.0ae6a09add36707380fefc69cda5b50b.png

Двата диска еднакви ли са?

Избор можеш да правиш и така. При стартиране извиквай Boot Order menu и избирай диск.

Кой от кого е пртеписвал:
https://www.pcworld.com/article/2103104/windows-11-simple-trick-bypasses-cpu-tpm-lockout.html

Интересно - ключът /product го няма в помощта:

image.thumb.png.056e43d3ad14ef56bad7cd6de367756a.png

преди 1 час, цър-вул написа:

Кой от кого е пртеписвал:
https://www.pcworld.com/article/2103104/windows-11-simple-trick-bypasses-cpu-tpm-lockout.html

Интересно - ключът /product го няма в помощта:

Не знам, на PCworld е с по-ранна дата, но пък Britec обикновено досега не съм го хващал да плагиаства. Но може и той да се е изхитрил. :)

Колкото за ключа също нямам идея. Реално излиза, че какъвто релийз има до такъв ше се обнови. При него от Pro 10 на Pro 11, но за Enterprise едва ли ще е така, защото там са малко по-различни нещата отколкото при Home и Pro. Но като тествам един ден ще споделя. Ако някой не ме е изпреварил дотогава (което е твърде вероятно). :)

Може да си направя експеримент след 2 седмици на новото издание. Не, че и сега не мога да премахна забраната за проверка на TPM в wim файла на 25982 и да пусна ъпгрейд, ама нещо ме е напекло. 😎

Как да настроя windows 11 да може да му се инсталират свалени от интернет приложения, а не само от m$ store ?

Опитвам се да инсталирам Chrome.

20231030_132628.jpg

• Автор
преди 2 минути, Daylight Dancer написа:

Как да настроя windows 11 да може да му се инсталират свалени от интернет приложения, а не само от m$ store ?

Кое приложение не можеш да инсталираш ?

преди 3 часа, Daylight Dancer написа:

Това за първи път го чувам.

Всичките ми приложения за Windows са сваляни някъде от интернета. От сторе-то имам само каквото ми е качено при инсталирането.

на 29.10.2023 г. в 12:48, цър-вул написа:

Явно и този е заимствал. :) Но явно работи според коментарите.

Интересно ми е защо копират съдържанието на iso файла на диска. Дали е от съображения за скорост или е нещо друго...

Така или иначе инстслаторът ще копира файловете в папка $Windows.~BT

Може би е заради скоростта или просто са свикнали малко папагалската. Но трябва да се тества дали е нужно това условие. Иначе и аз го правя с някои инсталатори за да не държа ISO файлове, които да е нужно да зареждам, а да имам заготовки. Рипове на игри, програми и прочие.

Сега ми хрумна, че все пак дори да ги копира в $Windows.~BT ако инсталатора потърси нещо то да е на диска от който се буутва вместо от виртуално устройство, което липсва при boot в списъка. Но това е само предположение.

преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе и аз го правя с някои инсталатори за да не държа ISO файлове, които да е нужно да зареждам, а да имам заготовки. Рипове на игри, програми и прочие.

explorer n:\blah.iso

и си в 'жаза... :) 
Или (от PowerISO)

piso mount n:\daa\test.daa E:
piso unmount E:

ако се ползва компресия на iso за икономия на място.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.