Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Нали трябва да има някакво меню, или първоначална регистрация.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 746,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

на 4.09.2021 г. в 11:31, Kolev71 написа:

Опитай да включиш външния HDD на SATA3,

Здравей! Послушах те и отворих компа с LTSC , понеже той, въпреки двете ОС (другата е 8.1) , е само с един диск ССД , няма ТРМ модул и секюре боот е забранено, и със стандартен кабел закачих ХДДто към САТА порт. Всички опити да видя какво става, се свеждат до поява на прозорец " Acces Denied" . ХДДто е съвсем ново, расово (WD Blue), не мога да допусна , че се е развалило. Почвам да си мисля, че Уиндоус 11 в комплект с тъпия модул е окипазил записите и е направил някаква пречка да се отвори диска. Той, дискът, вече не може да се отвори и на другите компютри. Възниква въпросът-къде да го включа, за да може да бъде форматиран, изтрит и избърсан, и да се ползва отново. Извадих другия ХДД, дето го имам, Тошиба , пъхнах го в кутията и така се отваря във всички уиндоуси без 11. Някакви идеи как да оправя нещата?

преди 14 минути, цър-вул написа:

нищо не стана ясно

Адаш, това е от източния вятър. А сега по същество-отбой! На същия компютър с 11  е и 10про. Заредих него и въпреки нежеланието му, успях да форматирам диска (през АОМЕИ) и сега вече е нормален. Пускам (не пъхам) снимки за различните етапи. От цялата дандания изводът е да се внимава, като се използва външен ХДД и Уиндоус 11-опасност от загубване на информацията и правене невъзможно използването му.

22.png

33.png

44.png

Ако си направил бързо форматиране сега можеш да извлечеш старата информация - изтрий дяла и пусни търсене на изтрит дял и ще намериш предишната информация.

Ще опитам. Току що го включих и през 11- и там се отваря нормално. Голям майтап!

преди 1 минута, NEVADA написа:

Адаш, това е от източния вятър. А сега по същество-отбой! На същия компютър с 11  е и 10про. Заредих него и въпреки нежеланието му, успях да форматирам диска (през АОМЕИ) и сега вече е нормален. Пускам (не пъхам) снимки за различните етапи. От цялата дандания изводът е да се внимава, като се използва външен ХДД и Уиндоус 11-опасност от загубване на информацията и правене невъзможно използването му.

22.png

33.png

44.png

Павка! Аз изрично подчертах в моя пост че не ползвам  в моите компютри никъде USB порт за външен диск. И трите ми машини са с по 6 SATA порта, от които последният е  eSATA на който вързвам  външен диск, понеже са 3,5 инчови. При положение, че последният е 2,5 инчова, мога да го монтирам и в кутията (има място) за да не го откачам закачам переодически., и заради това, че на него не са необходими 12Волта напрежение. Но всичко това, аз сам съм си го направил, за да ми е много по лесно. Затова ти ги показвах на снимка разни кабелчета, куплунзи и тенекийки за закрепване.

Радостта бе прибързана-отваря се с Уиндоус 11 само празен диск. Щом има нещо записано, историята се повтаря. 

• Автор
преди 1 час, NEVADA написа:

Радостта бе прибързана-отваря се с Уиндоус 11 само празен диск. Щом има нещо записано, историята се повтаря. 

Така и не разбрах, защо правиш дисковете си на GPT, а не на MBR. Предполагам, че тук ще се окаже проблема ти.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Така и не разбрах, защо правиш дисковете си на GPT, а не на MBR. Предполагам, че тук ще се окаже проблема ти.

И аз исках да го попитам за това, но забравих. Предполагам, че има дискове по големи от 2 терабайта.

GPT не е ли по-добро от MBR като цяло? Независимо дали имаш над 2ТБ хард/ссд 

От години също аз ползвам GPT, но нямам хард/ссд по-голям от 500ГБ

@NEVADA, провери за всеки случай дали ти е изключено това: (трябва да е изключено)

2021-09-06-21-21.png

Също и тук не трябва да има отметка:

2021-09-06-21-27.png

Много благодаря за съдействието, ще опитам, но веднага ми идва на ум , че като използвам външен диск, но ССД, няма такива изпълнения. Та нали за него би трябвало да важат гореспоменатите настройки? Аз мисля, че тук е виновен онзи модул ТРМ , обмислям капитални промени за този компютър, тези дни ще видя какво ще направя.

преди 8 часа, vpvelev написа:

провери за всеки случай дали ти е изключено това: (трябва да е изключен

Щом направя нещо , ще пиша.

преди 10 часа, Joss Bomon написа:

не на MBR. Предполагам, че тук ще се окаже проблема

Не се сещам за някаква взаимовръзка, а и на МБР не може да се правят много дялове, за две ОС не стават, те за това.

преди 9 часа, vpvelev написа:

@NEVADA, провери за всеки случай дали ти е изключено това: (трябва да е изключено)

2021-09-06-21-21.png

Също и тук не трябва да има отметка:

2021-09-06-21-27.png

Това, което показваш, не е от Уиндоус 11-при мен се вижда само този прозорец: Според теб как трябва да е? Щото "разрешено" е на практика включено.

3.png

Това, което показваш, не е от Уиндоус 11-при мен се вижда само този прозорец: Според теб как трябва да е? Щото "разрешено" е на практика включено.

3.png

В левия прозорец на твоята картинка промени "Разрешено" на "Забранено".

Втората картинка на @vpvelev е от Device Manager (Диспечер на устройства). Там трябва да търсиш външния харддиск, да кликнеш два пъти върху него и ще се отвори тоя прозорец.

За съжаление нямам външен хард диск да пробвам как ще е при мен.

преди 2 часа, саби написа:

Втората картинка на @vpvelev е от Device Manager (Диспечер на устройства). Там трябва да търсиш външния харддиск, да кликнеш два пъти върху него и ще се отвори тоя прозорец.

преди 1 час, vpvelev написа:

За съжаление нямам външен хард диск да пробвам как ще е при мен.

Нещо май има противоречие-хем няма диск, хем показва как е с него... Както и да е-ще опитам и ще пиша.

преди 2 часа, саби написа:

ам трябва да търсиш външния харддиск, да кликнеш два пъти върху него и ще се отвори тоя прозорец

Само дето не е тоя, а е друг прозорец, без подобни възможности.

преди 16 минути, NEVADA написа:

Нещо май има противоречие-хем няма диск, хем показва как е с него... Както и да е-ще опитам и ще пиша.

Тия неща ги прочетох в нета по твоя проблем. Не открих точно както е при теб да изчезват данни от диска. Повечето проблеми са че не се вижда или иска да го форматира.

При мен подобно нещо се получава с флашка. Като я поставя Windows11 или иска да оправи някакъв проблем при нея или да я форматира, но данните не се губят както е при теб.

Ето тук поставям флашка 16GB и ми показва това.

2021-09-07-12-05.png

Просто го пренебрегвам и отварям експлорера и там всичко е наред.

2021-09-07-12-09-1.png

преди 9 минути, vpvelev написа:

Повечето проблеми са че не се вижда или иска да го форматира.

Въпреки промяната , дискът не се вижда в експлоръра. Има го само в управление на компютъра/ на дискове-ако изпълня условието, ще се изтрие пак всичко и въртележката почва на ново. Гоооолям недостатък на Уиндоус 11! Май работата отива на Уиндоус 7...

32.png

33.png

34.png

35.png

преди 1 минута, NEVADA написа:

Гоооолям недостатък на Уиндоус 11!

Явно имат да оправят още доста неща. Дано до 5 октомври да ги оправят. (нали тогава щяха да го пускат официално?)

преди 58 минути, NEVADA написа:

дискът не се вижда в експлоръра

А в диспечера на устройства в изглед по свързване, под някой USB контролер, под контролер за диск?
А в diskpsrt
lis dis 
lis vol

?
А с помощта на testdisk
след сканиране намира ли данни?

• Автор
преди 1 час, vpvelev написа:

Просто го пренебрегвам и отварям експлорера и там всичко е наред.

По-добре е да цъкнеш да сканира флашката за грешки и да ги поправи, ако има.

Гоооолям недостатък на Уиндоус 11!

При мен няма никакви грижи с 3 външни механични диска 3,5" включени в USB. Проблема със сигурност не се дължи на Windows 11.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.