Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 7 минути, PsyManDelic написа:

Като няма какво да напишеш, замълчи.

Мълчанието е злато!

Баш съм си написал каквото трябва. Това, че пак не си разбрал говори лошо за теб и за децата ти!

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 17 минути, цър-вул написа:

Добре де. Аз кой да изтегля в този случай, щото ги има и двата билда - 132  и 160. Ти кажи, щото бях се засилил на 132. После ще го кача на малък SSD 60 giga. Имам два такива свободни за проби.

И после почвам инсталацията, след като направя флашката. До мен е включен и друг комп от който сега пиша, така че имам постоянна връзка с темата.

преди 15 минути, Kolev71 написа:

Добре де. Аз кой да изтегля в този случай, щото ги има и двата билда - 132  и 160. Ти кажи, щото бях се засилил на 132. После ще го кача на малък SSD 60 giga. Имам два такива свободни за проби.

И после почвам инсталацията, след като направя флашката.

По-добре 160 защото така или инак ще се обнови до него. Изчакай да го качат в За-Мун-Да.

преди 5 минути, Бонбон с катран! написа:

По-добре 160 защото така или инак ще се обнови до него. Изчакай да го качат в За-Мун-Да.

Почнах го вече   - 132. А от Замунда лично аз не свалям операционна система. Все пак благодаря мили ми Бонбончо!

преди 34 минути, Kolev71 написа:

И после почвам инсталацията, след като направя флашката. До мен е включен и друг комп от който сега пиша, така че имам постоянна връзка с темата.

160, щото ако е 132 ще тръгне да се ъпдейтва веднага. Няма сми.Аз тъкмо влязох под Win 11. И ся - да качвам ли 160 на yandex?

преди 4 минути, цър-вул написа:

160, щото ако е 132 ще тръгне да се ъпдейтва веднага. Няма сми.Аз тъкмо влязох под Win 11. И ся - да качвам ли 160 на yandex?

Ти го качи, защото аз почти привършвам с инсталацията на 132.  За мен не е проблем след това да кача 160 ако се наложи. Аз съм пенсионер -човек и мога да си качвам  колкото искам.

преди 16 минути, Kolev71 написа:

Ти го качи, защото аз почти привършвам с инсталацията на 132.  За мен не е проблем след това да кача 160 ако се наложи. Аз съм пенсионер -човек и мога да си качвам  колкото искам.

При качване на ъпдейтите от инсталацията, автоматично е минал на версия 160 както очаквахте. И аз съм доволен , но все още не мога да направя снимки за да погледнете. Нямаше никакъв проблем с TPM и не ми е искал. Инсталацията е правена на съвсем нов SSD disk 60 gigabajta  - Team grup. Правя рестарт и почвам с настройките. За сега всичко е ОК. Тук съм цяла нощ!

преди 2 часа, Kolev71 написа:

При качване на ъпдейтите от инсталацията, автоматично е минал на версия 160 както очаквахте. И аз съм доволен , но все още не мога да направя снимки за да погледнете. Нямаше никакъв проблем с TPM и не ми е искал.

Това е много странно с липсата за TPM, явно компютъра ти е нов?
За ъпдейтите трябваше да се сетя, че към старата версия се добавят кумулативните актуализации. Мисля, че се отразяват като инсталирани и можеш да деинсталираш, но е без смисъл.

преди 58 минути, Бонбон с катран! написа:

Това е много странно с липсата за TPM, явно компютъра ти е нов?
За ъпдейтите трябваше да се сетя, че към старата версия се добавят кумулативните актуализации. Мисля, че се отразяват като инсталирани и можеш да деинсталираш, но е без смисъл.

На един от по горните постове има снимка на системата. Компа е мини на HP - процесорът е трето поколение Sandy  G845 и 8 гига RAM. Много малък по размер - 25Х25Х6,5 см. Мога да ти го дам срещу 1000 лева да се учиш на него ако искаш. Аз го ползвам за експерименти като този.  Странно или не, след малко ще ти покажа написано и фотографии от новия Win 11  22000.160. Не съм нагласил още всичко до сега. За последното ти изречение не съм гледал все още какво е написано в актуализациите, понеже се занимавам със настройките на операционната система и работния софтуер. За сега има само SSD диск.. Мога да му добавя още един, но само 2,5 инчов. Имам свободен 320 гигабайта и утре ще го сложа на мястото на записвачката. Ето какво представлява като визия. Другите ми два като него са със I5 - 4590S procesor, 4-to pokolenie. Аз не давам пари за нови машини и то като гардероби. Доволен ли си?

Допълнено.

В момента вече пиша от новия Win 11 и показвам снимка с датата и версията на операционната система: 

Втората снимка е  след инсталацията на операционната система. Това са изтеглените ъпдейти за сега и не са още инсталирани. "човекът" чака докато му кажа да

изпълни процедурата!

И последната снимка е със завършените актуализации след инсталацията. Явно е , че по време на инсталацията е правил обновяване до версия 160.

А активацията ми е от акаунта ми в Микрософт.

computers-hp-elitedesk-800-g1-usdt-ultra-slim-desktop-0-700x700.jpg

ScreenShot001.jpg

ScreenShot002.jpg

ScreenShot003.jpg

ScreenShot004.jpg

Ами аз от как работя с него и ползвам тъмния фон съм много спокоен. Дори намалих писането във форума с тенденция да го доближа до 0. Диего Бака предварително ми съобщи още със версия 70.

преди 2 часа, цър-вул написа:

мен тъмната тема ме уморява

И мен също. Това е така, защото тя не е тъмна, а черна:

y4mO-Wm6J7yE_5NU5Yv1nuzfqfY48wpYdx8U0OXp

Photoshop-ът е с тъмна тема:

Adobe-Photoshop-CC-2015.jpg

• Автор
преди 6 минути, саби написа:

И мен също. Това е така, защото тя не е тъмна, а черна:

Изключил си ефекта на прозрачност -> Персонализиране -> цветове -> Ефекти на прозрачност.

Включено е, ама то не влияе върху настройките и windows explorer.

• Автор
преди 2 часа, саби написа:

Включено е, ама то не влияе върху настройките и windows explorer.

Не разбрах, какъв точно ти е проблема и какво искаш да се вижда.

преди 37 минути, Joss Bomon написа:

Не разбрах, какъв точно ти е проблема и какво искаш да се вижда.

Проблемът ми е, че наричат темата тъмна при положение, че си е черна. Когато е черна разликата между светещ монитор с черни прозорци и осветлението в стаята става прекалено голяма и се товарят очите. От моя опит съм установил, че за да не се натоварват трябва мониторът да свети горе-долу колкото е осветена стаята. Моят монитор е IPS и го държа на 20 % яркост и 20 % контраст. През деня, като напече слънцето ги вдигам на 30/30. Преди време ги държах на 20/50 и очите ми се възпаляваха - ту едното, ту другото. В работата съм с TN монитор и ги държа на 15/50. Вдигна ли яркостта и почва натоварването.

При мен в explorer-a тъмната тема, не е чак толкова черна. Левия панел е малко по-тъмен наистина, но десния (по-големия) в explorer е доста по-светъл. То нали има и опция за custom цветове. Не съм се заигравал, но би трябвало да може да се променя и с custom такива. Ако не през менютата на самия Windows, то поне през регистрите или с външен софтуер като WinAero Tweaker може би. Трябва да се тества.

• Автор

22000.168

Може би това ще е RTM на 11

Цитат

Windows 11 version 21H2 is now finished, and Build 22000 is believed to be the RTM (release to manufacturing – the base build that vendors can preinstall).

преди 36 минути, Joss Bomon написа:

22000.168

Може би това ще е RTM на 11

Microsoft releases Windows 11 Build 22000.168 and an update for the Microsoft Store (betanews.com)

• Автор
преди 10 минути, Бонбон с катран! написа:

При дадени вече два линка преди тебе, защо ти трябваше да изпльоскаш и трети, че даже и си ме цитирал! В твоя не се казва нищо различно.

Споделете някакви подобрения с Windows 11 визуално някакви промени това онова пробвах го още в началото и не бях особено очарован.😊

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.