Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Нормално е да не се нуждаят от опитни мишки със стар хардуер...

Процесор на 4 години е вече стар хардуер, означава, че през 2 години ще трябва да сменяме процесорите.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 746,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 29 минути, Joss Bomon написа:

Говори се единствено за инсайдърите като вас все още:

Нормално е да не се нуждаят от опитни мишки със стар хардуер...

Аз не съм се заврял в инсайдърския канал и си получавам ъпдейтите на 11 без никакво мрънкане.

Хич не го мисли. Нали си ти работи техниката? И аз не съм инсайдер, но пък си имам комп за проби и дискове, така, че като искам да си пробвам нещо, си го правя А като не ми харесват компа, че да ми купят един и за новата система. За мен LTSC си има всичко и си работи отлично

преди 14 минути, цър-вул написа:

Ами, по закона на Мур,..

Хубавото на всички закони (измислени от хората де) е че могат да се заобикалят.

• Автор
преди 3 минути, Kolev71 написа:

Точно това коментирахме в предната страница, визирано в линка на @цър-вул. Тук са се изказали... с малко по-категорично мнение, но така или иначе става дума за инсайдърския канал.

преди 9 часа, Kolev71 написа:

За мен LTSC си има всичко и си работи отлично

Нещо повече-имам Уиндоус 7, 8.1, 10, 11-периодично работя на всеки от тях и за моите скромни нужди констатирам, че разликите между тях са само повърхностни-разместени някои бутони за по-удобно. Естествено, вътрешните процеси са невидими за мен, но като бързина и практичност са еднакви. Всичките работят еднакво със скенера, принтера, камерата, телефона и фотоапарата, с външния харддиск. Видимо е само погрозняването на началния екран от десетката насам, както и на иконите на 11-пълна отврат-не можеш да видиш има ли нещо в тях. Споделям напълно твоето мнение за LTSC, май ще остане най-приятния Уиндоус (макар, че и той е пълен с кумулативни актуализации, независимо от една и същата му версия).

преди 11 часа, vpvelev написа:

Хубавото на всички закони (измислени от хората де) е че могат да се заобикалят.

Е, този се е доказал - удвояването на компонентите на процесорите няма как да го заобиколиш.

2021-09-02-21-55.png

https://winaero.com/microsoft-releases-two-windows-11-builds-22449-in-dev-22000-176-in-beta/

Цитат

Microsoft отбеляза, че ако липсват критерии за фамилия/модел на TPM 2.0 и CPU, такива устройства ще продължат да получават нови версии, но някои от новите функции може да спрат да работят или да се държат неправилно.

И накрая, ако устройството не отговаря на изискванията извън семейството на TPM 2.0 и процесора, то ще има ограничено изключение да визуализира компилациите на Windows 11 до общата наличност на 5 октомври 2021 г. Те ще продължат да получават кумулативни актуализации (за съществуващите инсталирани Windows 11 версия). Но по -новите версии на Windows 11 няма да се инсталират и Windows Update ще включва следното предупредително съобщение.

• Автор
Цитат

Windows 11 е в последния етап на тестване
Windows 11 версия 21H2 ще бъде пусната на 5 октомври и няма да включва поддръжка за приложения за Android. За тези, които не знаят, Build 22000 е RTM (версия за производство) и ще се доставя на нов и съществуващ хардуер. През следващите месеци ще бъдат пуснати нови кумулативни актуализации с качествени корекции.

Windows 11 Build 22000.176 (KB5006050) is out with improvements (windowslatest.com)

Готово!

Явно тоя ъпдейт е "по-дълбок", защото компютъра се рестартира 4 пъти, докато при предишните само веднъж. Освен това се появи и надписа долу в дясно, който дразнеше някои хора тук ;)

2021-09-02-22-49.png

И сега какво да правя?

Да започна да спестявам пари от банички, за да си купя нов процесор или да чакам да напишат скрипт с който да излъжат Windows11, че процесора ми не е Ryzen 3 1200, а Ryzen 9 5950X.

Излиза така, че който иска да си купи Windows 11 няма да може, ако няма съвместим хардуер.

Оказва се че наистина M$ не смятат да печелят от Windows. Windows не им бил приоритет. 

А кое им е приоритет. Да не планират да продават матраци?

П.П. Поне да бяха пуснали секундите на часовника :) Явно им е доста трудно.

"Всяка неделя' е казал че всичко, което е с AMD ще лапне дръвцето. Виж се ти какъв си забол на дъното а след това погледни моя - G850, ама на... Intel. 

Майтап бе Уили. Не го преживявай толкова.

преди 2 минути, Kolev71 написа:

Не го преживявай толкова.

Въобще ме ми пука. Софтуерни ограничения лесно се преодоляват ;)

:beer:

За да получите билд 22449.1000 на Windows 11 на неподържани системи използвайте този инструмент  като го стартирате като администратор. След като го стартирате избирате опция 1 Dev Channel след като се промени на Dev Channel рестартирате и давате да се ъпдейтне Windows 11. Ще ви излезе че има кумулативна актуализация 22449.1000 която като започне да се тегли ще ви излезе прозорец с проверка на системата че компютъра не отговаря на системните изисквания за Windows 11.Затваряте прозореца и отваряте дял C и търсите папка $WINDOWS.~BT поддиректория Sources. В Sources копирате appraiserres.dll   https://dox.abv.bg/download?id=fb9fb087d2# - Линк за сваляне и отивате пак в Windows Update и задавате пак да се актуализира.

Това е.

e320cf25c4f7dcd50bba067832ac577a.png

11382c6068f895464f89f3248d654564.png

OfflineInsiderEnroll.rar

Аз си искам аналоговия часовник дето го махнаха от 10-ката, ама така като гледам, няма да го върнат в 11-ката. :sobbing:

• Автор
преди 14 часа, vpvelev написа:

Явно тоя ъпдейт е "по-дълбок", защото компютъра се рестартира 4 пъти, докато при предишните само веднъж. Освен това се появи и надписа долу в дясно, който дразнеше някои хора тук

Нищо подобно. Нормален ъпдейт с един рестарт. Никакви надписи, никакви съобщения за неподдържан хардуер. Това ти се случва, защото се набутахте в тоя инсайдърски канал.

Виж при @Kolev71 как си е минал ъпдейта без колизии. При мен е същото с Enterprise.

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Нищо подобно. Нормален ъпдейт с един рестарт. Никакви надписи, никакви съобщения за неподдържан хардуер. Това ти се случва, защото се набутахте в тоя инсайдърски канал.

Виж при @Kolev71 как си е минал ъпдейта без колизии. При мен е същото с Enterprise.

Рестарта ми е бил само един и сам компа ми го искаше. Никога не съм имал по вече от един и не съм кадидатствал за инсайдър, по простата причина, че трябва да пиша и отговарям на английски. А аз не го зная. А и нивото ми по операционни системи е такова, че за да стана трябва да е поне с 3 единици по голямо от моето.

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

Остана да уточним за кой ъпдейт става дума.

преди 3 минути, vpvelev написа:

При теб става въпрос за вчерашния(последен за сега) а при мен - за всички. Всичките са ми минали с еднократен рестарт, без забележки.

Питането не било към мен, но като си видя ника и съм свикнал да отговарям. ИЗВИНЯВАМ се, господа!

преди 26 минути, Kolev71 написа:

При теб става въпрос за вчерашния(последен за сега) а при мен - за всички. Всичките са ми минали с еднократен рестарт, без забележки.

Питането не било към мен, но като си видя ника и съм свикнал да отговарям. ИЗВИНЯВАМ се, господа!

Точно това написах - че досега другите са минавали само с един рестарт при мен и само вчерашния (22449.1000) с 4.

• Автор
преди 6 минути, vpvelev написа:

Да, за различни ъпдейти става дума, но вие сами се докарахте до DEV инсайдърски канал, в който се оказва, че тествате нещо, което би трябвало да се появи в нормалните версии чак следващата година.

На 5 Октомври няма да видим нищо различно от това, което ползваме в момента.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Да, за различни ъпдейти става дума, но вие сами се докарахте до DEV инсайдърски канал, в който се оказва, че тествате нещо, което би трябвало да се появи в нормалните версии чак следващата година.

Защо тогава започваш с изречението: "Нищо подобно" ?

Смяташ че ще тръгна да лъжа тука колко пъти ми се е рестартирал компютъра ли?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.