Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 19 минути, NEVADA написа:

Стига да знам как, ще ти изпратя поне едно шише домашна...

Няма нужда. Тук сме за да си помагаме, пък ако минаваш наблизо винаги можем да пием по една ракия за здраве. ;)

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

1. Аз не исках помощ, но понеже те уважавам ще ти отговоря.

Ползвам Американската клавиатура като теб а за български - традииционна фонетика. И всичко си е настроено както трябва. Пиша ти коментар и в един момент се появява български - машинопис и не се комутира от избраните от мен клавиши, а се сменя с тези, които са по подразбиране  @+Space. Ето, сега пак го направи и трябваше за сетен път моя намеса, за да го оправя. Затова се забавих и с коментара. Разбирам , че е тестова версия, но какво общо има тук една смяна на език, не ми е ясно. А и не ме е питал дали искам някаква смяна, а сам си я прави, както му е удобно. Интересното е, че от вчера го прави и вторият Win 11, който е последната версия и инсталиран и регистриран както  трябва да бъде.

Приятен ден ти пожелавам и на всички, които са в темата за Win 11

Това ми е интересно, че при някои има проблеми с Win11, които при други ги няма. Например в случая с появата на други езици при клавиатурата. Само в началото имах и двете български и две английски. Махнах БДС и интернационалния английски и повече не са се появявали. А за смяната им (при мен е Alt+Shift) въобще не се е променяла.

На всичко отгоре съм и инсайдер и би трябвало моя билд да е още по-проблемен. Дори сега не се сещам от какво да се оплача. Става въпрос нещо да не работи или да се слагат без да ме питат някакви неща. По интерфейса и аз се бях оплакал по-преди, например за нуждата от двойно избиране на менюта с десния бутон на мишката в експлорера.

Скенера ми Canon Lide 25 тръгна с драйвер за Win7 (нямат по-нов на сайта). При Win10 същия тоя драйвер не работеше, въпреки че се инсталираше.

Не зная дали тия неща при Win11 се случват само при конкретни хардуердни конфигурации, което естествено ще е странно.

Не ме мързи да направя нова преинсталация. Напротив - прави ми удоволствие стига да има кафе и цигари покрай мен. Но аз съм свикнал накрая след инсталацията и настройката на всички програми с които работя, чак тогава да правя всевъзможни изпитания, а не да правя някакъв бенчмарк, което за мен не е важно. Та времето се проточва много и изисква 2-3 дни, за да изпипам всичко, както аз искам .Ето, за езика, настройките ми са същите като вашите. Какъв х*й иска и новата  11-ка, че от вчера и тя почна да прави същите магарии? Комутацията е с CTRL+Shift(lewite) taka sym swiknal ot mnooogo godini. Но не е болка за умиране де.Ще изчакам и след 5 - ти ще реша. Благодаря на всички за написаните препоръки.

И забележете - отново го направи в частта, където е текста с латиница. Нарочно не го редактирах. Без моя намеса, дори и не го забелязах веднага.

Напомня на грешна отметка в опциите за това къде какъв език да използва

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Аз също имах проблем с писането въпреки че сменях езика от англиски на Български то продължава да си пише на Англиски

Ами точно така е чекнато и на двата компа. Не съм го избирал сега, но явно не е от това при мен. А ако избера долното, иконката на езиковата лента изчезва от нея и се появява като тънка лентичка горе вдясно, но пък тогава не ми действат клавишните комбинации.

Правилно. Аз само съобщих какво става с него.

А на тази снимка се вижда, че средната позиция е неактивна и не мога да я избирам, за да видя какво ще се получи. При десятката  LTSC - ми е активна.

ScreenShot027.jpg

Да не би тия проблеми с езиците при писане с клавиатурата да са от това, че използвате български език за интерфейса? При мен е английски и само регионалните формати са на български.

2021-09-09-17-50.png

преди 8 минути, vpvelev написа:

Да не би тия проблеми с езиците при писане с клавиатурата да са от това, че използвате български език за интерфейса? При мен е английски и само регионалните формати са на български.

2021-09-09-17-50.png

Не мога да отговоря, но на мен ми е по лесно всичко да ми е на български. Така още от началната инсталация винаги си залагам да ми е на български. Но с LTSC го нямам този проблем

Както и да е, не искам по вече да ви тормозя с тези неща. Утре ще направя една нова инсталация, много бавно и внимателно. При мен се получава спонтанно, докато настройките са ми правилни. Лошото че го наблюдавах само на "учебния Win", докато от вчера се появи и на този.

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Лошото че го наблюдавах само на "учебния Win", докато от вчера се появи и на този.

Това е странното. Нали не е имало ъпдейти?

преди 5 минути, vpvelev написа:

Това е странното. Нали не е имало ъпдейти?

Поне до сега не е имало с най новата версия - 176.  Всеки ден съм проверявал по 2-3 пъти. Ако се появят довечера след 20 часа, ще пробвам и ще пиша.

Имаше само редовните за дефендера на 2-3 пъти.

Ето:

ScreenShot028.jpg

A ето как ми е при десятката на другия комп.

ScreenShot001.jpg

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

22000.184

2021-09: кумулативна актуализация за Windows 11 за системи, базирани на x64 (KB5005642)

ScreenShot029.jpg

ScreenShot030.jpg

ScreenShot031.jpg

преди 4 часа, vpvelev написа:

2021-09-09-17-50.png

Не. При мен Windows-ът е на български още от 10-ката. Като се надгради до 11-ката се запази българския интерфейс без да инсталирам нищо допълнително. При мен нямам проблеми със смяната на езиците, като изключим, че някой път при смяната изкача малкия прозорец, където с мишката може да се сменя езика, но тоя проблем Microsoft са го писали в известните бъгове и очаквам някой ден да го оправят.

y4msGjANwMzU_A0jy-U3DHlLZvhq4xvNigS7o_rk

преди 1 час, саби написа:

Не. При мен Windows-ът е на български още от 10-ката. . . . . като изключим, че някой път при смяната изкача малкия прозорец, където с мишката може да се сменя езика, но тоя проблем Microsoft са го писали в известните бъгове и очаквам някой ден да го оправят.

А ти не си разбрал, че всички потребители упражняват с българската версия. Виж колко са в Замунда. При мен също до сега не е имало нито веднъж проблем за смяна на езици, но в случая на @Kolev71 идва приказката за кривата ракета и за космоса. Ударил малко на сляпо и счупил системата. След туй кой ми изцапа гащите. Не ми остава друго освен да гледам неволите му, как отпраща Windows 11, за мен думите му са без покритие. Ако може да демонстрира ще е ОК. Защото на думите му вече не може да се вярва. При положение, че само той се оплаква.

Дали ще ми вярва някакъв си келеш, това не ме интересува. Най ми е неприятно да те видя със ника на Жорката, който всички уважаваме твърде много. По назад пишеше за кражби, плагиядства, с което засягаше хората тук, но се оказа че освен теб това никой не го прави. Дали може да ми се вярва или не, всички могат самостоятелно да решат, но не и някакво си хлапе, което не знае още азбуката. И погледни по горе. Аз споделям с хората от темата, а не със някакъв си сополанко. И изрично съм написал, че не търся помощ. 

Нещо много мистично има в новия ъпдейт. Иконите сами се местят след стартиране на системата. И накрая застават не в средата, а по в дясно. Не знам дали е само при мен! 😂 

преди 36 минути, therock81 написа:

Иконите сами се местят след стартиране на системата

Е не виждаш ли, че си го наклонил Уиндоуса на една страна и иконите се хързулват по нанадолнището

Тази седмица ъпдейтът беше голям, 4 Гиги теглене и цял час време за инкременталното обновяване до 22454.1000.
По-интересното е друго - докладът от обновения PC Helath Check. Доколкото разбирам от цветовете:
- TPM е понижено на препоръчително изискване;
- Стандартният виртуaлен процесор за AMD/W10 под KVM не се поддържа, което може и да означава и проблем за в бъдеще, ако рекнат да го отрежат програмно насилствено.

eE5Ljwa.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.