Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

• Автор
току-що, vpvelev написа:

Защо тогава започваш с изречението: "Нищо подобно" ?

Защото снимката ти не се зареждаше и не се виждаше за кой ъпдейт говориш. Сега се вижда и нещата се изясниха.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

Моят Уиндоус 11 не понася външни ХДД. При всяко включване иска инициализиране, форматиране, после правя нов обикновен том, идва буква и се отваря. Вадя, после пъхам и нищо не се показва-няма такъв диск. Отварям управление на дискове и там ме чака същата песен-все едно нищо не е било. Мислех да не е виновен ХДДто, имам един чисто нов WD Blue 1TB, слагам него-същата работа. Пъхам външния диск в друг комп с Уиндоус LTSC-всичко се държи нормално-с включването се показва съдържанието и може да се прави всичко. Същото става и с Уиндоус 10 про и с лаптопа с У7. За отбелязване е, че пъхането на външен ССД на 11 не поражда проблеми. Каква ли е причината?

преди 2 часа, NEVADA написа:

Пъхам външния диск в друг комп с Уиндоус LTSC-всичко се държи нормално-с включването се показва съдържанието и може да се прави всичко.

Да не би да е заради различните компютри? Нещо в BIOS-a?

преди 4 часа, NEVADA написа:

Моят Уиндоус 11 не понася външни ХДД. При всяко включване иска инициализиране, форматиране, после правя нов обикновен том, идва буква и се отваря. Вадя, после пъхам и нищо не се показва-няма такъв диск. Отварям управление на дискове и там ме чака същата песен-все едно нищо не е било. Мислех да не е виновен ХДДто, имам един чисто нов WD Blue 1TB, слагам него-същата работа. Пъхам външния диск в друг комп с Уиндоус LTSC-всичко се държи нормално-с включването се показва съдържанието и може да се прави всичко. Същото става и с Уиндоус 10 про и с лаптопа с У7. За отбелязване е, че пъхането на външен ССД на 11 не поражда проблеми. Каква ли е причината?

Павка здравей!

Предполагам имаш външен HDD, който е куплиран към USB порт на компютъра. Ако разгледаш сервизното описание на дъното и по точно SATA портовете на него, написано ли е че имаш eSATA порт на дъното? Ако имаш такъв, което значи че трябва да имаш(ти си го купуваш) малък удължителен кабел със мъжки САТА куплунг от едната страна и от другата страна eSATA женски, монтиран на тенекийка закрепваща се  при стандартна кутия към задната страна на кутията, пробвай с него. Тук трябва да имаш предвид, че на него липсва захранване от 12v. ако ползваш 3,5 инчов HDD и трябва да вземеш мерки. При мен и на трите компа имам такъв (моделите ми са Fujitsu SFF) и не ползвам USB куплиране към компютъра. При моя случай, аз нямам проблем със външен HDD 3,5 най малко ако е 2,5 инчов (на него не му са нужни 12 волта).

Може би точно на този ти компютър си направил инсталация на две операционни системи от които едната е Win 11. Ако е така, инсталацията  на двете операционни системи как е направена?  Само на диск С: или едната е на единия диск, а втората на друг(примерно D:) Огледай добре BIOS на компютъра. На първо време само това мога да ти кажа или посъветвам, защото трябва да е ясно как стоят нещата при твоя случай, най малкото със някоя снимка. Опитай да включиш външния HDD на SATA3, понеже там токът на  захранване е по голям (около 1 ампер) Пожелавам ти успех и поздрави на семейството от мен.

Отварям управление на дискове

А в управление на устройствата в режим изглед по свързаност под някой от USB контролерите изгрява ли контролерът на кутията и под него дискът?

преди 1 час, Kolev71 написа:

Предполагам имаш външен HDD, който е куплиран към USB порт на компютъра. Ако разгледаш сервизното описание на дъното

Този ХДД се разнася и по другите компютри, най-вече за правене на бакуп  и не може да се каже, че е куплиран. На този компютър до скоро имаше само Уиндоус 10 про и нямаше никакъв проблем с външния диск. Твоето предложение за САТА удължител е интересно, ще видя от къде може да се намери такъв кабел, пък и захранване 12в ,защото диска е 3.5 инчов. За сега правя една маневра-пъхам в ЮСБ ССД 120гб и записвам на него , каквото има, после го премествам на другия компютър с LTSC и от него прехвърлям на ХДД( директно от ССД към ХДД).

преди 1 час, цър-вул написа:

А в управление на устройствата в режим изглед по свързаност под някой от USB контролерите изгрява ли контролерът на кутията и под него дискът?

Това не съм го правил, в диспечера на устройствата ли ? А и да не пропусна да отбележа-при опити да се покаже диска в У11, след това се оказа, че е форматиран и празен-това ми костваше часове работа , да събера от другите компютри резервната информация.

преди 3 часа, vpvelev написа:

Нещо в BIOS-a?

Така си мисля и аз-като че ли този проблем се появи след слагането на онзи модул ТРМ и поставянето на Сикюре боот на енабъл.

току-що, NEVADA написа:

поставянето на Сикюре боот на енабъл.

А в BIOS разрешено ли е USB legacy support?

преди 1 минута, NEVADA написа:

след слагането на онзи модул ТРМ

Тъй-тъй - сипвай ни на час по лъжичка...А ние да се дзверим с кристалната топка...

преди 2 часа, Kolev71 написа:

инсталацията  на двете операционни системи как е направена

Сиромах човек-жив дявол. Инсталационния файл през флашка с Руфус-те така. Сега, след загубата на данни във външния диск, изгубих ИСОто, но ми стои флашката.

преди 11 минути, цър-вул написа:

в BIOS разрешено ли е USB legacy support?

Трябва да видя-и двата уиндоуса са инсталирани през УЕФИ. Пък и там нищо не е променяно от времето, когато нямаше проблем. Как тогава работи ССД?

преди 2 минути, цър-вул написа:

И не можеш да си свалиш/компилираш ново?

Благодаря, адаш, за линка, ще го сваля и щом потрябва, ще направя.

"Сиромах човек-жив дявол. Инсталационния файл през флашка с Руфус-те така."

Аз не питах за това, но нищо. Интересувах се дали двете операционни системи са на един диск или всяка си е на отделен. Това, заради Dual Boot - ta.

преди 1 час, Kolev71 написа:

дали двете операционни системи са на един диск или всяка си е на отделен.

Компа има два ССД диска-един Самсунг 250ГБ, на който е 11 , и един WD 120ГБ, на който е Уиндоус 10 про. Изглежда стартиращите записи са на Самсунга, защото в биоса се вижда само той, а при стартиране се показва син прозорец с избор на ОС , като 11 е отгоре и е по подразбиране първа, направил съм това да стои 5 сек.

току-що, цър-вул написа:

Метро меню?

Ще го снимам и ще го покажа. Таман си тук, виж какво написах за Уиндоус 10 и ако си спомняш, помогни.(става дума за размътения екран при заключване-как да се избегне)

Някой знае ли от къде да се изтегли темата, на Windows 8.1 с която те пуска при прясна инсталация? Понеже искам, да я сложа при евентуално инсталиране на Windows 11?

• Автор
преди 7 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Някой знае ли от къде да се изтегли темата, на Windows 8.1 с която те пуска при прясна инсталация? Понеже искам, да я сложа при евентуално инсталиране на Windows 11?

За картинките ли говориш?

Windows 8.1 Wallpapers - Top Free Windows 8.1 Backgrounds - WallpaperAccess

Windows 8.1 Wallpapers - Wallpaper Cave

преди 4 часа, цър-вул написа:

в BIOS разрешено ли е USB legacy support?

Трябва да видя-и двата уиндоуса са инсталирани през УЕФИ. Пък и там нищо не е променяно от времето, когато нямаше проблем. Как тогава работи ССД?

Глей к'ви глупости пишеш, значи!
Каква е връзката на SSD с USB?
Работата в uefi режиме по-различна от тази в legacy режим

преди 25 минути, Joss Bomon написа:

Не за самата тема като инсталираш Windows 8.1.

преди 1 час, The-Walk!nG-Dead написа:

Не за самата тема като инсталираш Windows 8.1.

Имаш ли Wi 8.1 iso? Монтирай го, отвори със 7zip \sources\install.wim и навигирай до \windows\Resources\Theme. Извлечи си цялата папка и си прави експерименти като правилно копираш съответните на темата файлове/папки.

За тези, които имат проблем със увисване на Start и Taskbar:
CTRL-ALT-DEL > Task Manager >File > Run new task
Пишете cmd, натискате Ctrl+Shift+Enter и в черния прозорец ставяте следния ред

reg delete HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\IrisService /f && shutdown -r -t 0

Машината ще рестартира.
При новото зареждане битерябвало да няма проблем.
[Източник]

Появи се и Windows Subsystem for Android в магазина:
https://www.microsoft.com/bg-bg/p/windows-subsystem-for-android
ПП При мен така и не тръгна - зареди само една рамка.
Между другото - под 22449 Bluestack 5 работи мнго смотано/спънато.

преди 29 минути, цър-вул написа:

ПП При мен така и не тръгна - зареди само една рамка.

И при мен същото.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Явно ще го дебнем за ъпдейт

Да не иска да си регистрираме телефоните? Няколко пъти ме подканват, ама аз се дърпам още :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.